!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ! ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ, ΚΛΕΒΟΥΝ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Re: ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ! ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΙ, ΚΛΕΒΟΥΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

dna replication έγραψε: 23 Σεπ 2019, 18:06
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 18:03 Κι εγώ τους κυνήγησα αφού διέρρηξαν το μαγαζί μου 4 φορές μέσα σε ένα μήνα και τους πιάσαμε μαζί με τους μπάτσους που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Μετά η δίκη πήρε 7 αναβολές. Την τελευταία φορά δεν πήγα. Μου ήρθε πρόστιμο.
άρα φταίει η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης
Άπαξ και συλληφθήκαν προφανώς. Όχι μόνο η καθυστέρηση μα και η ποινή καθαυτή. Κανείς δεν θέλει αυστηρότερες ποινές βέβαια γιατί επιβαρύνεται ο προυπολογισμός και ο φορολογούμενος πολίτης. Αυτό που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν είναι εργοστάσια που θα δουλεύουν με προσωπικό απαρτιζόμενο από φυλακισμένους ούτως ώστε να βγάζουν τα έξοδα φυλάκισής τους αλλά και να προσφέρουν έργο στην κοινωνία. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τους έχουμε φυλακισμένους για πολύ καιρό (μέχρις ότου δεν αποτελούν πλέον απειλή για την κοινωνία).

Πρέπει να στοχεύσουμε προς μια κατεύθυνση ανέξοδη και πρακτική σχετικά με την παραβατικότητα γενικώς και όχι μόνο με τους γύφτους. Οι φυλακές εργασίας αποτελούν μόνο μια διάσταση αυτής της ιδέας και υπάρχει ένα ευρύ φάσμα εκδοχών και προτάσεων που θα μπορούσε να μελετηθεί με ευρηματικότητα και πρωτοποριακούς τρόπους. Εγώ εμπιστεύομαι τη ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη ότι έχει όλη την καλή διάθεση να υλοποιήσει σχέδια που λιμνάζουν δεκαετίες.
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Σεπ 2019, 16:51
πατησιωτης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 16:44
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Σεπ 2019, 16:12 πάντως γενικά έχει το δικαίωμα ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος να μην επιτρέψει την είσοδο/να αρνηθεί να εξυπηρετήσει κάποιον;
είδα μία ταινία τις προάλλες αγγλική, και ένας καταστηματάρχης ενός μίνι μάρκετ "μπάναρε" έναν πελάτη του από το κατάστημα λόγω κακής συμπεριφοράς του τελευταίου
την επόμενη φορά που πήγε ο πελάτης του είπε "you're banned" και τον έδιωξε
επιτρέπεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;
Καλή ερώτηση.Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το facebook και διάφορα παρόμοια κόλπα έχουν πάρει από μόνοι τους το δικαίωμα να μπανάρουν όποιον θεωρούν ρατσιστή με δικά τους κριτήρια.Σε όποιον διαμαρτυρηθεί για την ελευθερία του λόγου απαντούν ότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και έχουν δικαίωμα να επιλέγουν τους πελάτες τους.
Κατά την ίδια λογική και ένα σούπερ μάρκετ έχει δικαίωμα να μπανάρει όποιον νομίζει ότι είναι κλέφτης.Ο μόνος λόγος που μας φαίνεται παράξενο είναι απλά η προπαγάνδα της κυρίαρχης άποψης.
Ή έχουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις το δικαίωμα να επιλέγουν τους πελάτες τους ή δεν το έχουν.
Μονο που τα κριτήρια του Facebook είναι η συμπεριφορά του καθενός μέσα στο Facebook, όχι η φάτσα του πριν καν γραφτεί :smt005:

παιδγιά μου....ας είμαστε λίγο ειλικρινείς.
οι άνθρωποι του καταστήματος είναι προφανές πως δεν ξύπνησαν μια μέρα στραβά και είπαν πως δε θέλουν τα ωραία λεφτά ενός εν δυνάμει πελάτη. προφανώς είχαν κρούσματα κλοπής.
η τακτική μάλιστα είναι κλασική- μπαίνουν 3-3 στο κατάστημα ,για να φυλάνε τσίλιες και να κάνουν σαματά και να ξεφύγουν αν τις τσακώσουν.
δεν πήγε μια γυφτοπούλα να ψωνίσει και έφαγε μπαν.
Χόρχε ντελ Σάλτο

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 18:51 Εγώ εμπιστεύομαι τη ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη ότι έχει όλη την καλή διάθεση να υλοποιήσει σχέδια που λιμνάζουν δεκαετίες.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τους πολιτικάντηδες τους εξαγοράζουν την ψήφο των γυφταίων υποσχόμενοι διαγραφές χρεών και έξτρα επιδόματα πριν κάθε εκλογική αναμέτρηση.
μην έχεις πολλές ελπίδες εξαρχίδι.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 23 Σεπ 2019, 18:54
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 18:51 Εγώ εμπιστεύομαι τη ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη ότι έχει όλη την καλή διάθεση να υλοποιήσει σχέδια που λιμνάζουν δεκαετίες.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τους πολιτικάντηδες τους εξαγοράζουν την ψήφο των γυφταίων υποσχόμενοι διαγραφές χρεών και έξτρα επιδόματα πριν κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Πουθενά δεν άκουσα τη ΝΔ να μιλά για επιπλέον επιδόματα στους γύφτους τουναντίον κάτι πρέπει να πήρε τ' αυτί της γυφτιάς κι έσπευσε να εκδικηθεί και πάλι τον καλό οικογενειάρχη και τίμιο πολίτη ψηφίζοντας μαζικώς, σύριζα.
και παρόλη την ξεδιαντροπιά τους, παρόλη τη δωροδοκία τους, δεν κατάφεραν να εκλεχθούν αγαπητέ μου. Γιατί την εκδίκηση της γυφτιάς την ακολουθεί κατά πόδας πάντα η αντεκδίκηση της σωφροσύνης και της νομιμότητος.

Επαναλαμβάνω, η λύση είναι στρατόπεδα εργασίας ή εναλλακτικά ένα μέρος που θα αφήνονται όλοι οι παραβατικοί εις την τύχη τους, όπως στην ταινία με τον Κερτ Ρασσελ, απόδραση από τη Νέα Υόρκη.
Χόρχε ντελ Σάλτο

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:00
Πουθενά δεν άκουσα τη ΝΔ να μιλά για επιπλέον επιδόματα στους γύφτους τουναντίον κάτι πρέπει να πήρε τ' αυτί της γυφτιάς κι έσπευσε να εκδικηθεί και πάλι τον καλό οικογενειάρχη και τίμιο πολίτη ψηφίζοντας μαζικώς, σύριζα.
και παρόλη την ξεδιαντροπιά τους, παρόλη τη δωροδοκία τους, δεν κατάφεραν να εκλεχθούν αγαπητέ μου. Γιατί την εκδίκηση της γυφτιάς την ακολουθεί κατά πόδας πάντα η αντεκδίκηση της σωφροσύνης και της νομιμότητος.

οι γύφτοι δεν έχουν πολιτική συνείδηση φίλτατε εξαρχίδι. και ο σύριζα δεν έχει τους ανθρώπους για να τους τάξει φρέσκο χρήμα. με προγράμματα ένταξης και αριστερές ευαισθησίες δεν κερδίζεις τον γύφτο. πρέπει να του χαρίσεις τα χρέη για το ρεύμα και το νερό. τέλος.

και ας κλείσουμε με μια αφιέρωση από τον μεγάλο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 23 Σεπ 2019, 18:51
πατησιωτης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 16:44

Καλή ερώτηση.Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το facebook και διάφορα παρόμοια κόλπα έχουν πάρει από μόνοι τους το δικαίωμα να μπανάρουν όποιον θεωρούν ρατσιστή με δικά τους κριτήρια.Σε όποιον διαμαρτυρηθεί για την ελευθερία του λόγου απαντούν ότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και έχουν δικαίωμα να επιλέγουν τους πελάτες τους.
Κατά την ίδια λογική και ένα σούπερ μάρκετ έχει δικαίωμα να μπανάρει όποιον νομίζει ότι είναι κλέφτης.Ο μόνος λόγος που μας φαίνεται παράξενο είναι απλά η προπαγάνδα της κυρίαρχης άποψης.
Ή έχουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις το δικαίωμα να επιλέγουν τους πελάτες τους ή δεν το έχουν.
Μονο που τα κριτήρια του Facebook είναι η συμπεριφορά του καθενός μέσα στο Facebook, όχι η φάτσα του πριν καν γραφτεί :smt005:

οι άνθρωποι του καταστήματος είναι προφανές πως δεν ξύπνησαν μια μέρα στραβά και είπαν πως δε θέλουν τα ωραία λεφτά ενός εν δυνάμει πελάτη. προφανώς είχαν κρούσματα κλοπής.
η τακτική μάλιστα είναι κλασική- μπαίνουν 3-3 στο κατάστημα ,για να φυλάνε τσίλιες και να κάνουν σαματά και να ξεφύγουν αν τις τσακώσουν.
Ναι είναι προφανές. Όπως είναι προφανές και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συλλογική τιμωρία. Ας κάνουν λοιπόν λίστες με ανεπιθύμητα άτομα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:05
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:00

οι γύφτοι δεν έχουν πολιτική συνείδηση φίλτατε εξαρχίδι. και ο σύριζα δεν έχει τους ανθρώπους για να τους τάξει φρέσκο χρήμα. με προγράμματα ένταξης και αριστερές ευαισθησίες δεν κερδίζεις τον γύφτο. πρέπει να του χαρίσεις τα χρέη για το ρεύμα και το νερό. τέλος.

και ας κλείσουμε με μια αφιέρωση από τον μεγάλο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας

Το γνωρίζω πολύ καλά αγαπητέ πως οι γύφτοι δεν έχουν ιδεολογικές προτιμήσεις. Αυτό που αμφισβητώ είναι ότι η ΝΔ συμφώνησε να τους χαρίσει χρέη.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 23 Σεπ 2019, 13:10
Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Σεπ 2019, 12:48
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 23 Σεπ 2019, 12:39

δεν είναι φυλετικά κριτήρια.

υπάρχουν 'ανθρωποι ρομά καταγωγής -μια μειοψηφία- που είναι εξαιρετικά άτομα.

η οργάνωση της κοινωνίας των τσιγγάνων είναι πα-ρα-σι-τι-κή. δεν έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο. και είναι τόσο ανθεκτική -1000 χρόνια τώρα στην Ευρώπη- και άσχετη με τη γεωγραφική διασπορά, που δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον.
Α δεν είναι φυλετικά. Κάνουν κάποιου είδους πολιτισμικά τεστ.

Είναι προφανές πως δεν είχες συναναστροφή με αυτήν την κοινωνία.
Ποιος μπήκε σε αυτό το λογαριασμό ρε μαλάκες;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:11

Ναι είναι προφανές. Όπως είναι προφανές και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συλλογική τιμωρία. Ας κάνουν λοιπόν λίστες με ανεπιθύμητα άτομα.
Νάνο, ψήνεσαι ρε να σε πάρω να κάνουμε ένα ντου στο γύφτο με τις πατάτες, να του τις κλέψουνε ντε, να δεις πως δουλεύει η φάση με τις λίστες αλλά από την ανάποδη; έλα νάνο έλα.

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:50
πατησιωτης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:46 Ο Δημητράς ανέλαβε την υπόθεση; :lol: οι αλληλέγγυοι στον Ζακ θα κινητοποιηθούν;o Παιτέρης;o ΣΥΡΙΖΑ; :o το ΚΕΕΡΦΑ;
Η πλάκα με την Ελλάδα είναι αυτή : ενώ όλοι ομνύουν στην πολιτική ορθότητα και τον προοδευτισμό,για πολύ κόσμο όλα αυτά είναι κάπου αλλού,δεν τους αφορούν και συνεχίζουν με τους πατροπαράδοτους ρυθμούς.
Υ.Γ. Εμένα με έχει κλέψει γύφτισσα πριν πολλά χρόνια σε καφετέρια.Ότι το έχουν,το έχουν.Αλλά το κράτος,η ΕΕ και η καλή κοινωνία σήμερα απαιτούν σεβασμό στους ρομά.
Πολλές φορές, στο φαρμακείο της μητέρας μου παλιά, το είχαν σύστημα. Και μιλάμε για κεντρικότατο σημείο όχι στο πουθενά.
Έμπαιναν ξαφνικά, όταν είχε κόσμο μέσα, 2-3 γυφτισες και 5-6 γυφτοπουλα. Ντου κανονικό. Αυτές άρχιζαν να ρωτάνε δήθεν για γάλατα και τα γυφτοπουλα έτρεχαν γύρω γύρω βουτώντας πράγματα και έφευγαν. Μια, δύο, τρεις, δεν αφήσαμε να ξαναμπεί κανένας τους.
Έχω βίντεο από το δικό μου κατάστημα από τα Χριστούγεννα που έκαναν το ίδιο κλασικό κόλπο. Θα το ανέβαζα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι φρόνιμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:31
Otto Weininger έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:50
πατησιωτης έγραψε: 23 Σεπ 2019, 11:46 Ο Δημητράς ανέλαβε την υπόθεση; :lol: οι αλληλέγγυοι στον Ζακ θα κινητοποιηθούν;o Παιτέρης;o ΣΥΡΙΖΑ; :o το ΚΕΕΡΦΑ;
Η πλάκα με την Ελλάδα είναι αυτή : ενώ όλοι ομνύουν στην πολιτική ορθότητα και τον προοδευτισμό,για πολύ κόσμο όλα αυτά είναι κάπου αλλού,δεν τους αφορούν και συνεχίζουν με τους πατροπαράδοτους ρυθμούς.
Υ.Γ. Εμένα με έχει κλέψει γύφτισσα πριν πολλά χρόνια σε καφετέρια.Ότι το έχουν,το έχουν.Αλλά το κράτος,η ΕΕ και η καλή κοινωνία σήμερα απαιτούν σεβασμό στους ρομά.
Πολλές φορές, στο φαρμακείο της μητέρας μου παλιά, το είχαν σύστημα. Και μιλάμε για κεντρικότατο σημείο όχι στο πουθενά.
Έμπαιναν ξαφνικά, όταν είχε κόσμο μέσα, 2-3 γυφτισες και 5-6 γυφτοπουλα. Ντου κανονικό. Αυτές άρχιζαν να ρωτάνε δήθεν για γάλατα και τα γυφτοπουλα έτρεχαν γύρω γύρω βουτώντας πράγματα και έφευγαν. Μια, δύο, τρεις, δεν αφήσαμε να ξαναμπεί κανένας τους.
Έχω βίντεο από το δικό μου κατάστημα από τα Χριστούγεννα που έκαναν το ίδιο κλασικό κόλπο. Θα το ανέβαζα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι φρόνιμο.
Έχω βοηθήσει γύφτισσα να κάνει λογαριασμό στο Gmail από το κινητό όταν περίμενα παραγγελία στα γκούντις. Μη το κάνεις.

.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:30

Νάνο, ψήνεσαι ρε να σε πάρω να κάνουμε ένα ντου στο γύφτο με τις πατάτες, να του τις κλέψουνε ντε, να δεις πως δουλεύει η φάση με τις λίστες αλλά από την ανάποδη; έλα νάνο έλα.
Τι ακριβώς υπονοείς, ότι η δική μας κοινωνία πρέπει να υιοθετήσει τους κοινωνικούς κώδικες των Ρομά;

Υπάρχει κάποιο συμπέρασμα δηλαδή ή θέλεις να καταδείξεις την υποκρισία;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
sys3x

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:36
sys3x έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:30
Τι ακριβώς υπονοείς, ότι η δική μας κοινωνία πρέπει να υιοθετήσει τους κοινωνικούς κώδικες των Ρομά;

Υπάρχει κάποιο συμπέρασμα δηλαδή ή θέλεις να καταδείξεις την υποκρισία;
Κανένα συμπέρασμα ή μάλλον όσο έχουν οι λίστες σου, έχουμε πήξει στην μαλακία κοινώς και ήθελα να την καταδείξω.

.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2019, 19:31 Θα το ανέβαζα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι φρόνιμο.
Φυσικά δεν ειναι φρόνιμο , να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του να αναγνωρίσει κανένας τη φάτσα του και να πληρώνεις γαμησιατικα για προσωπικά δεδομένα στα ιντερνετς . :smt005:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 23 Σεπ 2019, 15:31 Κάθε ιδιώτης πρέπει να έχει το δικαίωμα να βάζει όποιον θέλει στο χώρο του.Το σουπερμάρκετ είναι ιδιωτικός χώρος.
Λάθος κάνεις. Είναι ιδιόκτητος χώρος αλλά όχι ιδιωτικός. Η πρόσβαση σύμφωνα με τον νόμο είναι 100% ελεύθερη σε όλους, κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”