!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καθηγητής στην Κέρκυρα σε ανθελληνικό παραλήρημα.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Re: Καθηγητής στην Κέρκυρα σε ανθελληνικό παραλήρημα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Η συζήτηση φαίνεται να γίνεται εκτός μαθήματος, άρα το παιχνίδι πρέπει να παίζεται στα ίσια, κακώς έβγαλαν το βίντεο.
Οι μαθητές εκφράζουν τον πατριωτισμό τους με τον αναμενόμενο πρωτόγονο τρόπο ένεκα και της ηλικίας, ο καθηγητής αναπαράγει τις γνωστές στερεοτυπικές αριστεριές, καλά κάνουν και συζητάνε και διαφωνούν, έτσι πρέπει να γίνεται συζήτηση έστω χαμηλού επιπέδου και διαφωνία, το βίντεο όμως δεν είναι fair play.

Ως μαθητής λυκείου είχα τσακωθεί πολλάκις με αριστερούς καθηγητές σε παρόμοιες συζητήσεις εκτός μαθήματος για τρέχοντα πολιτικά ή ιστορικά ζητήματα, σε εποχές που οποιαδήποτε άποψη δεξιότερα του ...ΚΚΕ εσ. θεωρείτο από ύποπτα αντιδραστική ως φασιστική. Παίζαμε όμως στα ίσια, ουδέποτε διανοήθηκα να τους καταγγείλω και αυτοί ουδέποτε μου δημιούργησαν πρόβλημα για τις απόψεις μου.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

kameron έγραψε: 21 Σεπ 2019, 01:11

Ως μαθητής λυκείου είχα τσακωθεί πολλάκις με αριστερούς καθηγητές σε παρόμοιες συζητήσεις εκτός μαθήματος για τρέχοντα πολιτικά ή ιστορικά ζητήματα, σε εποχές που οποιαδήποτε άποψη δεξιότερα του ...ΚΚΕ εσ. θεωρείτο από ύποπτα αντιδραστική ως φασιστική. Παίζαμε όμως στα ίσια, ουδέποτε διανοήθηκα να τους καταγγείλω και αυτοί ουδέποτε μου δημιούργησαν πρόβλημα για τις απόψεις μου.
Στην εποχή σου, το πολύ πολύ να έλεγαν πόσο "αντιδραστική" είναι η Δεξιά και πόσο "δημοκρατική" η Αριστερά και άλλα τέτοια.

Την εθνομηδενιστική προπαγάνδα δεν την πρόλαβες. Την πρόλαβα εγώ στα ξεκινήματά της. :)

Κι εγώ είχα αντιπαραθέσεις με καθηγητές και μάλιστα έναντι εθνομηδενιστικής προπαγάνδας κλπ.

Αυτό που δεν πρόλαβες ούτε εσύ, ούτε εγώ, είναι οι απειλές και οι στοχοποιήσεις και το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας (απο καθηγητές και άλλους) που αντιμετώπισαν πέρσυ τα παιδιά (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και βίαιες επιθέσεις απο εξωσχολικούς), λόγω την καταλήψεων και των κινητοποιήσεών τους για τη Μακεδονία. Πρέπει να λαμβάνεις υπόψι σου και το γενικότερο κλίμα.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

kameron έγραψε: 21 Σεπ 2019, 01:11 Η συζήτηση φαίνεται να γίνεται εκτός μαθήματος, άρα το παιχνίδι πρέπει να παίζεται στα ίσια, κακώς έβγαλαν το βίντεο.
Οι μαθητές εκφράζουν τον πατριωτισμό τους με τον αναμενόμενο πρωτόγονο τρόπο ένεκα και της ηλικίας, ο καθηγητής αναπαράγει τις γνωστές στερεοτυπικές αριστεριές, καλά κάνουν και συζητάνε και διαφωνούν, έτσι πρέπει να γίνεται συζήτηση έστω χαμηλού επιπέδου και διαφωνία, το βίντεο όμως δεν είναι fair play.

Εχεις πιάσει το ουσιαστικό θέμα της είδησης (ΟΚ είσαι λιγουλάκι υπερβολικός στο περί ΚΚΕ εσ. αλλά τέλος πάντων)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 21 Σεπ 2019, 06:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Golden Age έγραψε: 21 Σεπ 2019, 02:01
kameron έγραψε: 21 Σεπ 2019, 01:11

Στην εποχή σου, το πολύ πολύ να έλεγαν πόσο "αντιδραστική" είναι η Δεξιά και πόσο "δημοκρατική" η Αριστερά και άλλα τέτοια.

Την εθνομηδενιστική προπαγάνδα δεν την πρόλαβες. Την πρόλαβα εγώ στα ξεκινήματά της. :)

Κι εγώ είχα αντιπαραθέσεις με καθηγητές και μάλιστα έναντι εθνομηδενιστικής προπαγάνδας κλπ.

Αυτό που δεν πρόλαβες ούτε εσύ, ούτε εγώ, είναι οι απειλές και οι στοχοποιήσεις και το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας (απο καθηγητές και άλλους) που αντιμετώπισαν πέρσυ τα παιδιά (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και βίαιες επιθέσεις απο εξωσχολικούς), λόγω την καταλήψεων και των κινητοποιήσεών τους για τη Μακεδονία. Πρέπει να λαμβάνεις υπόψι σου και το γενικότερο κλίμα.
Παπαριες. Μεγαλειώδεις παπαριες. Εμένα τα παιδιά που πέρυσι πήγαιναν δευτέρα δημοτικού, κάποιο απόγευμα φώναζαν μεταξύ τους σύνθημα για τη Μακεδονία. Όταν τα ρώτησα που το άκουσαν μου ανέφεραν ότι τους το έμαθε επιβλέπων δάσκαλος στο διάλειμμα και το φώναζαν στα διαλείμματα πρωτάκια κ δευτερακια μαζι.
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

Von Mackensen έγραψε: 20 Σεπ 2019, 09:19 Απορώ πως δεν το πήρατε ακόμα χαμπάρι.Παίζει από χτες στο φεισμπουκ.

https://www.otavoice.gr/roi-eidiseon-ge ... aralirima/

Πάμε. :popc:
Το πρόβλημα δεν είναι το οποίο «ανθελληνικο» παραλήρημα. Αλλά πως αυτός ο άνθρωπος είναι καθηγητής χημείας και δεν κάνει την δουλειά του αλλά μπουρδολογει ασυστολλως.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

parafrwn έγραψε: 21 Σεπ 2019, 07:10
Von Mackensen έγραψε: 20 Σεπ 2019, 09:19 Απορώ πως δεν το πήρατε ακόμα χαμπάρι.Παίζει από χτες στο φεισμπουκ.

Το πρόβλημα δεν είναι το οποίο «ανθελληνικο» παραλήρημα. Αλλά πως αυτός ο άνθρωπος είναι καθηγητής χημείας και δεν κάνει την δουλειά του αλλά μπουρδολογει ασυστολλως.
Πόθεν προκύπτει ότι δεν κάνει τη δουλειά του;
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Εψαχνε να βρει το σημείο βρασμου των μαθητων .
Οσο για αυτούς που λένε για το βιντεο ,το βιντεο περιμεναν τα κουμμουνια για να φακελωσουν τους μαθητες με αντιθετες αποψεις , α ρε ταγαριααααα,ουρτττ
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Maspoli έγραψε: 21 Σεπ 2019, 07:25

Τι σχέση έχουν αυτά που τους λέει με την χημεία;
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

perseus έγραψε: 21 Σεπ 2019, 07:33 Εψαχνε να βρει το σημείο βρασμου των μαθητων .
Οσο για αυτούς που λένε για το βιντεο ,το βιντεο περιμεναν τα κουμμουνια για να φακελωσουν τους μαθητες με αντιθετες αποψεις , α ρε ταγαριααααα,ουρτττ
:smt005:
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς »

Maspoli έγραψε: 21 Σεπ 2019, 06:05 κάποιο απόγευμα φώναζαν μεταξύ τους σύνθημα για τη Μακεδονία.

'Μακεδονία ξακουστή,
του Παοκτσή η χώρα,
που πήρε το πρωτάθλημα,
και Νότια είσαι τώρα'
:102:
Άβαταρ μέλους
Maspoli

parafrwn έγραψε: 21 Σεπ 2019, 10:29
Maspoli έγραψε: 21 Σεπ 2019, 07:25

Τι σχέση έχουν αυτά που τους λέει με την χημεία;
Καμία σχέση.
Είναι εκτός ώρας παράδοσης.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Maspoli έγραψε: 21 Σεπ 2019, 05:57 λιγουλάκι υπερβολικός στο περί ΚΚΕ εσ. αλλά τέλος πάντων)
Μπα, καθόλου υπερβολικός, εσύ είσαι νεότερος, δεν έζησες το κλίμα στα σχολεία στο τέλος των εβδομήντας και στην αρχή των ογδόντας.

Ο Golden έχει ένα δίκιο πάντως στη δική του παρατήρηση, εκείνη την εποχή οι αριστεροί δεν εστίαζαν στα λεγόμενα εθνομηδενιστικά, μάλλον το αντίθετο, με νωπό το κυπριακό πρωτοστατούσαν σχεδόν άπαντες σε πατριωτικό πολιτικό λόγο, θα μπορούσε κάποιος να πει στα όρια του εθνικιστικού πολιτικού λόγου. Όχι όλοι οι κουκουέδες είναι αλήθεια, αλλά ακόμα και στο ΚΚΕ είχες τέτοια κρούσματα, από όλην την υπόλοιπη αριστερά συμπεριλαμβανομένου και του ΠαΣόΚ που τότε εμφανιζόταν ούλτρα αριστερό ας το αφήσουμε καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

kameron έγραψε: 21 Σεπ 2019, 11:08
Maspoli έγραψε: 21 Σεπ 2019, 05:57 λιγουλάκι υπερβολικός στο περί ΚΚΕ εσ. αλλά τέλος πάντων)
Μπα, καθόλου υπερβολικός, εσύ είσαι νεότερος, δεν έζησες το κλίμα στα σχολεία στο τέλος των εβδομήντας και στην αρχή των ογδόντας.

Ο Golden έχει ένα δίκιο πάντως στη δική του παρατήρηση, εκείνη την εποχή οι αριστεροί δεν εστίαζαν στα λεγόμενα εθνομηδενιστικά, μάλλον το αντίθετο, με νωπό το κυπριακό πρωτοστατούσαν σχεδόν άπαντες σε πατριωτικό πολιτικό λόγο, θα μπορούσε κάποιος να πει στα όρια του εθνικιστικού πολιτικού λόγου. Όχι όλοι οι κουκουέδες είναι αλήθεια, αλλά ακόμα και στο ΚΚΕ είχες τέτοια κρούσματα, από όλην την υπόλοιπη αριστερά συμπεριλαμβανομένου και του ΠαΣόΚ που τότε εμφανιζόταν ούλτρα αριστερό ας το αφήσουμε καλύτερα.
Είμαι νεώτερος αλλά όχι και τόσο. 1η πήγα το 1982. Στο λύκειο έγραφα στον πίνακα "4-8-1936 Ερχόμαστε" και τέτοια, ενώ μια χαρά έλεγα αντιφεμινιστικα σχόλια σε γυναίκες καθηγήτριες που ήταν του φεμινισμου. Ουδέποτε είχα κάποια επίπτωση-παρατηρηση πέραν της αντιπαράθεση πανω στην κουβέντα. Ούτε από καθηγητή, ούτε από μαθητή. Έναν σοβαρό τσακωμο παραλίγο να είχα κι αυτός θα ήταν για τ' αθλητικά.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

πρωτοστατούσαν σχεδόν άπαντες σε πατριωτικό πολιτικό λόγο, θα μπορούσε κάποιος να πει στα όρια του εθνικιστικού πολιτικού λόγου.
Και πολύ καλά έκαναν. Εγώ ακόμα το κάνω.
Όταν μιλάμε για προλεταριάτο εννοούμε το δικό μας. Όχι γιατί μισούμε τα άλλα ούτε είμαστε ανώτεροι βιολογικά κλπ. Απλά γιατί τακτικά πολιτικά, τεχνικά δηλαδή, μπορείς να δουλέψεις την πολιτική σου ορθότερα. Δεν μπορούμε να ταυτίσουμε τα συμφέροντά μας και τις βλέψεις μας με τον Γερμανό εργάτη που παίρνει κάνα 1500άρι για πλάκα. Ο διεθνισμός επίσης είναι άλλο πράγμα και είναιμεγάλη μαλακία να τον μπλέκεις μέσα στα εθνικά σου ζητήματα. Όσοι έχουν συμφέροντα να παίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και τα νησιά μας, μια χαρά θα σπείρουν ηλίθια ιδεολογήματα σε νέους άβγαλτους αριστερούς και ψιλοχαζούς ώστε να τους πείσουν να παλεούυν για ανοιχτά σύνορα και μαλακίες. Ένα τέτοιο απόβλητο ήταν κι η μαλακία του Τσίπρα για σύνορα στη θάλασσα κλπ.
Τέλος έχω να πω ότι πραγματικοί απάτριδες κια υπηρέτες αυτών των πούστικων τακτικών είναι οι δεξιοί. Αυτοί που που μας πρήζανε με σημαιούλες και πατριωτάκια συνθηματάκια είναι που δώσανε μια κλωτσιά στο ελληνικό πνεύμα να πάει παρακάτω. Αυτοί έφεραν τους Αλβανούς, αυτοί έδιναν λεφτά στους Πακιστανούς για να τους έρχεται πιο φτηνά
(Αυτό θα πει δεξιός άλλωστε. να κοιτάει το τομάρι του και στα αρχίδια του αν η κοινωνία και το μέλλον των παιδιών του έχει πτωτική πορεία. Να μην κολλήσει ένσημα, να κλέψει από τη δουλειά του άλλου. Μετά βγαίνει και βρίζει τους Έλληνες για τη γυφτιά τους και καλά).
Αυτοί φέραν την υποκουλτούρα της δύσης για να μας γαμήσουν τα μυαλά.
Αριστερά σημαίνει να κοιτάς την κοινωνία. Να έχεις δυνατά όλα τα μέλη της. Κι αν σου έρθουν πρόσφυγες, να τους βάλεις σε δουλειές και να τους προσφέρεις τα πάντα ώστε να γίνουν Έλληνες και να παλεύουν για την ανάπτυξη αυτής της χώρας. Η δεξιά αυό που έκανε είναι να τους στοιβάζει σαν ζώα για διατηρεί το κοινωνικό πρόβλημα. Γιατί αυτό συμφέρει τους δυνατούς της Ευρώπης.
Λες να τους συμφέρει να αναπτυχθεί η Ελλάδα;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

kameron έγραψε: 21 Σεπ 2019, 11:08

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”