Maspoli έγραψε: 20 Σεπ 2019, 18:35
Άκουσες για αρχιπουστοφλωρο sys3x και το μυαλό σου πήγε κάπου συγκεκριμένα βλέπω.
Στα σοβαρα:
Ώρα που δεν υπάρχει παράδοση. Ναι ή όχι; Όταν δεν υπάρχει παράδοση, ο καθηγητής μπορεί να συνομιλήσει με μαθητές εντός της αιθουσης ή στο προαύλιο; Μπορεί. Λέει ο καθηγητής τη γνώμη του χωρίς να απαγορεύει τον αντίλογο κ χωρίς να απειλεί άμεσα ή έμμεσα; Είναι υποχρεωμένος να έχει γνώμη που να συμφωνεί με τη δικιά σου ή την δικιά μου; Όχι δεν είναι.
Υπέροχα.
*Λοιπόν, μπορείς να αποδείξεις ότι ήταν ή δεν ήταν διάλειμμα; όχι δεν μπορείς.
Μπορείς να αποδείξεις ότι ο/η/το μαθητής/τρία/η δεν εξέφρασε γνώμη από ένα απόσπασμα των δύο λεπτών περίπου; όχι βέβαια.
Μπορείς να ξέρεις με σιγουριά ποιος και γιατί ανέβασε αυτό το βίντεο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; μάντεψε, άντε καλά, όχι και πάλι, πέραν πάσης αμφιβολίας σε κανένα ερώτημα δεν μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά.
Αλλά τι βλέπουμε εδώ μασμας; Σιγουριά!
Και σιγουριά για ποιο πράγμα; για το ποιο άσχετο και ανούσιο πράγμα! Αν είναι στόφλωρος ο/η/το μαθητής/τρια/η.
Ελπίζω ότι καταλαβαίνεις ότι αυτή σου η τοποθέτηση δεν μας αποκαλύπτει τίποτα για το άτομο που κατέγραψε το βίντεο, όχι ότι μας ένοιαζε εξ αρχής, αλλά για εσένα.
Και τι ακριβώς μας αποκαλύπτει για σένα; μπορείς να καταλάβεις; ή ακόμη καλλίτερα, θέλεις να μάθεις;
Τώρα όσον αφορά τον καθοδηγητή ο οποίος καθόλου τυχαία λαμβάνει την εκτίμηση σου.
Γνωρίζουμε αν όλα αυτά που λέει προηγουμένως τα έχει θέσει σε ένα ιστορικό πλαίσιο; όχι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε είναι η απάντηση και αυτό κατά την μη ταπεινή μου γνώμη είναι το σπουδαιότερο διότι ακόμη και στην ώρα μαθήματος να έκανε αυτήν την συζήτηση, ασχέτως που από ότι καταλαβαίνω ο καθοδηγητής δεν είναι ιστορικός ή έστω φιλόλογος, όλο και κάποιο κέρδος θα προέκυπτε για τους μαθητές πράμα το οποίο είναι ή έστω θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο και όχι αν είναι ή δεν είναι στόφλωρος το άτομο που τράβηξε το βίντεο.
Βέβαια όλα αυτά είναι προφανές ότι δεν σε ενδιαφέρουν καθώς είσαι ιδεολογικά φορτισμένος προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σεβαστό θα μου πεις , παπάργια σεβαστό θα σε πω όχι επειδή απλώς δεν συμφωνούμε αλλά γιατί είναι τέρμα ηλίθιο, το γιατί είναι ηλίθιο μπορείς να το ξαναδιαβάσεις από πάνω προς τα κάτω ξεκινώντας από εδώ*