!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αρνήθηκαν να υποβληθεί ο 4χρονος γιος τους σε χημειοθεραπεία και έχασαν την επιμέλεια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: Αρνήθηκαν να υποβληθεί ο 4χρονος γιος τους σε χημειοθεραπεία και έχασαν την επιμέλεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Σεπ 2019, 08:53
perseus έγραψε: 14 Σεπ 2019, 20:51 οτι τους στερησαν το παιδι και στο τελος πεθανε?
M' αυτό το σκεπτικό, αν κρατούσαν οι ίδιοι το παιδί για να μην υποστεί τις συνέπειες της χημειοθεραπείας και το παιδί πέθαινε, θα έπρεπε να τους κάνει αγωγή η πολιτεία ή οι συγγενείς τους. Και ακριβώς γι' αυτό τους αφαίρεσαν την επιμέλεια. Για να μην περιμένουν το θάνατο του παιδιού, για να προχωρήσουν σε αγωγή. Κάποια θέματα, δεν σηκώνουν αναβολές. Κατά τα άλλα, σπανίως η χημειοθεραπεία υπόσχεται πλήρη ίαση. Βάσει στατιστικών, σύμφωνα με την κάθε περίπτωση λειτουργεί. Οι απρόβλεπτοι παράγοντες (για καλή ή κακή έκβαση) πάντα υπάρχουν.

Η ιατρική και η φαρμακολογία μπορεί να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης (όπως και η οποιαδήποτε επιστήμη) αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων προσφέρουν σωτήριες λύσεις. Και το να αρνείται κάποιος τη χημειοθεραπεία σήμερα είναι ακριβώς το ίδιο με το να αρνείται τον εμβολιασμό, τις απλές χειρουργικές επεμβάσεις και την οποιαδήποτε ιατρική αντιμετώπιση/χρήση φαρμάκων βρίσκει άσκοπη ο μάγος της φυλής.
μα θα τους εκανε ,ηδη πηρε μετρα και τους πηρε την επιμελεια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αρνήθηκαν να υποβληθεί ο 4χρονος γιος τους σε χημειοθεραπεία και έχασαν την επιμέλεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

perseus έγραψε: 15 Σεπ 2019, 09:50
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Σεπ 2019, 08:53
perseus έγραψε: 14 Σεπ 2019, 20:51 οτι τους στερησαν το παιδι και στο τελος πεθανε?
M' αυτό το σκεπτικό, αν κρατούσαν οι ίδιοι το παιδί για να μην υποστεί τις συνέπειες της χημειοθεραπείας και το παιδί πέθαινε, θα έπρεπε να τους κάνει αγωγή η πολιτεία ή οι συγγενείς τους. Και ακριβώς γι' αυτό τους αφαίρεσαν την επιμέλεια. Για να μην περιμένουν το θάνατο του παιδιού, για να προχωρήσουν σε αγωγή. Κάποια θέματα, δεν σηκώνουν αναβολές. Κατά τα άλλα, σπανίως η χημειοθεραπεία υπόσχεται πλήρη ίαση. Βάσει στατιστικών, σύμφωνα με την κάθε περίπτωση λειτουργεί. Οι απρόβλεπτοι παράγοντες (για καλή ή κακή έκβαση) πάντα υπάρχουν.

Η ιατρική και η φαρμακολογία μπορεί να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης (όπως και η οποιαδήποτε επιστήμη) αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων προσφέρουν σωτήριες λύσεις. Και το να αρνείται κάποιος τη χημειοθεραπεία σήμερα είναι ακριβώς το ίδιο με το να αρνείται τον εμβολιασμό, τις απλές χειρουργικές επεμβάσεις και την οποιαδήποτε ιατρική αντιμετώπιση/χρήση φαρμάκων βρίσκει άσκοπη ο μάγος της φυλής.
μα θα τους εκανε ,ηδη πηρε μετρα και τους πηρε την επιμελεια.
Και πολύ καλά έκανε. Αναφέρω το γιατί στα μπολνταρισμένα.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν κάποιοι που ίσως θεωρούν ότι οι γονείς δεν θέλησαν να υποβάλουν το παιδί τους στη βάσανο της χημειοθεραπείας. Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς τους φωστήρες έχουν γνώση του πόνου και της ταλαιπωρίας που υφίστανται κάποιος καρκινοπαθής σε τελικό στάδιο, επειδή ήθελε να γλυτώσει από την ταλαιπωρία της χημειοθεραπείας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
perseus

Ναι λεμε καλά εκανε ,αλλα ξαναλεω ,αν πεθανει το παιδι παρα την χημειοθεραπεια ποιος θα αναλαβει τις ευθυνες?
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

perseus έγραψε: 16 Σεπ 2019, 08:31 Ναι λεμε καλά εκανε ,αλλα ξαναλεω ,αν πεθανει το παιδι παρα την χημειοθεραπεια ποιος θα αναλαβει τις ευθυνες?
Η μοίρα; Οι θεοί;
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
perseus

Αν ηταν να αναλαβουν η μοιρα και οι θεοι ας το αφηναν στους γονεις
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

perseus έγραψε: 16 Σεπ 2019, 08:43 Αν ηταν να αναλαβουν η μοιρα και οι θεοι ας το αφηναν στους γονεις
Όχι πριν εξαντληθούν όλα τα ανθρώπινα δυνατά μέσα.
Από κει κι ύστερα, ακόμα κι οι γιατροί από ένα σημείο και μετά, επικαλούνται τα θαύματα.
Αλλά η μάχη οφείλει να δοθεί, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

perseus έγραψε: 16 Σεπ 2019, 08:31 Ναι λεμε καλά εκανε ,αλλα ξαναλεω ,αν πεθανει το παιδι παρα την χημειοθεραπεια ποιος θα αναλαβει τις ευθυνες?
Μα σπανίως η χημειοθεραπεία συνεπάγεται (υπόσχεται) πλήρη ίαση. Απλώς προσφέρει μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης ή ελέγχου του καρκίνου και παράτασης του προσδόκιμου ζωής. Και ακριβώς το ίδιο ισχύει και για κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις. Οπότε, πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της ερώτησης "τι θα γίνει αν το παιδί πεθάνει μετά τη χημειοθεραπεία" από τη στιγμή που είναι σίγουρο ότι το παιδί θα πεθάνει αν δεν υποβληθεί σε θεραπεία. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι περισσότεροι θα επιλέξουν την πιθανότητα επιβίωσης όσο μικρή και αν είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 16 Σεπ 2019, 09:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Παιδιά, ρίξτε μια ματιά σ' αυτά τα κείμενα.
Είναι κάτι σαν "ημερολόγιο" ενός πατέρα που η μικρή του διαγνώστηκε με καρκίνο όταν ήταν βρέφος.
Το παρακολουθώ εδώ και 10 χρόνια.
Πραγματικά, δεν έχω λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματα μου γι' αυτά τα μαθήματα ζωής.

http://lydia-tigria.blogspot.com/2013/
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Σεπ 2019, 09:29 Παιδιά, ρίξτε μια ματιά σ' αυτά τα κείμενα.
Είναι κάτι σαν "ημερολόγιο" ενός πατέρα που η μικρή του διαγνώστηκε με καρκίνο όταν ήταν βρέφος.
Πραγματικά, δεν έχω λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματα μου γι' αυτά τα μαθήματα ζωής.

Τι λες τώρα...
Διάβασα μερικά και με πήραν τα ζουμιά.
Πόσο κουράγιο αυτοί οι άνθρωποι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

perseus έγραψε: 16 Σεπ 2019, 08:43 Αν ηταν να αναλαβουν η μοιρα και οι θεοι ας το αφηναν στους γονεις
Τώρα δηλαδή προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι δεν έχεις στάλα φαιάς ουσίας; Η μείωση ενός 100% σίγουρου θανάτου σε πιθανότητα 10% είναι αιτία μήνυσης;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 16 Σεπ 2019, 14:41
Τώρα δηλαδή προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι δεν έχεις στάλα φαιάς ουσίας; Η μείωση ενός 100% σίγουρου θανάτου σε πιθανότητα 10% είναι αιτία μήνυσης;
Θέλω να πιστεύω ότι τρολαρει.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

perseus έγραψε: 14 Σεπ 2019, 20:58 Δεν ειμαι φαρμακοτριφτης για να λεω βλακειες.
Τι είσαι;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer »

Όταν διαβάζω τέτοια πράγματα, καταλαβαίνω πόσο μαλάκας είμαι όταν μουρμουράω για τις δυσκολίες της (δικής μου) ζωής

Και με τις "επιτυχίες" μου μαζί, πόσο ελάχιστος είμαι σε σχέση με αυτούς που δίνουν τέτοιες μάχες εκεί έξω
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stargazer έγραψε: 16 Σεπ 2019, 15:11

Όταν διαβάζω τέτοια πράγματα, καταλαβαίνω πόσο μαλάκας είμαι όταν μουρμουράω για τις δυσκολίες της (δικής μου) ζωής

Και με τις "επιτυχίες" μου μαζί, πόσο ελάχιστος είμαι σε σχέση με αυτούς που δίνουν τέτοιες μάχες εκεί έξω
Το εκπληκτικό σ' αυτά τα κείμενα, είναι ότι πέρα από την αγωνία του γονιού εκφράζουν τόση τρυφερότητα, χιούμορ, αισιοδοξία, σεβασμό (πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω) με τόση απλότητα, που πραγματικά σε στέλνουν.

Και φυσικά μας κάνουν να νοιώθουμε πόσο μικροί και ανεπαρκείς είμαστε εμείς.
Η Ανθρωπιά σε όλο το μεγαλείο της.
Το παρακολουθώ εδώ και χρόνια και κάθε φορά νοιώθω ακριβώς το ίδιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”