!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η συμμαθήτρια της κόρης μου είχε facebook

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: η συμμαθήτρια της κόρης μου είχε facebook

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

foscilis έγραψε: 10 Σεπ 2019, 14:09
dna replication έγραψε: 10 Σεπ 2019, 11:21 σωστή χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα
είναι οι μεγάλες προκλήσεις των γονέων σήμερα
Εγώ από την αρχή του καλοκαιριού σκάω 2 ευρώ το μήνα και έχω το Google Family.

Οτιδήποτε θέλουν να εγκαταστήσουν μου σκάει αίτημα για έγκριση. Μπορώ να κάνω blacklist εφαρμογές. Μπορώ να περιορίζω τις ώρες λειτουργίας ανά ημέρα και παίρνω report πόσα λεπτά ξόδεψαν σε κάθε εφαρμογή. ΔΕΝ τους αφήνει να μπουν youtube, ούτε να εγκαταστήσουν την εφαρμογή ούτε καν να δούνε το site από τον Chrome, είναι βασικά το μόνο στο οποίο είναι εντελώς κάθετο το Google, οτιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει overriden από εμένα.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ κατάφεραν να τσατάρουν με Ρώσους στο Brawl Stars που όταν το πήρα χαμπάρι μου βγήκε το σκατό στην κάλτσα οπότε ακολούθησε διάλεξη για τους κινδύνους του να μιλάς με αγνώστους και η εφαρμογή έγινε blacklisted. Τώρα είναι κουλ τα πράγματα και άλλωστε το χειμώνα ο κανόνας λέει μόνο Κυριακή απόγευμα και το ξοδεύουν σχεδόν όλο σε συγκεκριμένα παιχνίδια, νομίζω θα είμαστε ψιλοεντάξει.

Παρ' όλα αυτά το να έχεις προφίλ στα σόσιαλ είναι εντελώς άλλο επίπεδο. Και μάλιστα η ίδια σου η μάνα να σου το ανοίγει 7 χρονών, δείχνοντάς σου "να εδώ λέμε ψέματα ότι γεννηθήκαμε το 1999 και όλα ΟΚ, θες να σε βγάλω μια σέλφι τώρα;".
Εικόνα
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

sys3x έγραψε: 10 Σεπ 2019, 13:49 Κι εσύ Άλεξ, πιο πολύ για κανονικός άθρωπος μου κάνεις παρά για κοθμούνι, ίσως να φταίνε οι κακές παρέες, το οικογενειακό περιβάλλον κτλ αλλά μπορείς, σίγουρα μπορείς, το μόνο που δε ξέρω είναι αν θέλεις.
Αστο, δεν έχω καμία ελπίδα. Από θρήσκο και δεξιό οικογενειακό περιβάλλον προέρχομαι. Και γω από θρήσκος δεξιός ξεκίνησα και έγινα άθεο κομμούνι στην πορεία. Το μαύρο πρόβατο της οικογένειας είμαι. :lol: Δεν υπάρχει σωτηρία, ο σοσιαλισμός είναι η πιο όμορφη ιδεολογία.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

enaon έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:15 Πάντως έχουμε πλάκα ρε παιδιά, μεγάλη λαχτάρα να ακολουθούμε κάποιο κανόνα για να νιώθουμε ασφάλεια. Το υτ υπάρχει απο το 2005, τότε που αν έλεγες σε κάποιον για έξυπνο κινητό εισέπραττες χλεύη.
Ναι αλλά τότε είχε 100 φορές λιγότερους χρήστες και 1000 φορές λιγότερα βίντεο, που επιπλέον έπρεπε να τα δεις σε υπολογιστή. Και δεν ανήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια της παγκόσμιας ιστορίας. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να δω youtube πριν το 2007-2008 γιατί το πιο πολύ περιεχόμενο ήταν εξαιρετικά βαρετό και στις πιο πολλές συσκευές μου ως λινουξάς δεν έπαιζαν καν τα βίντεο.

Είναι σα να συγκρίνουμε αυτοκίνητα του 1880 (ελάχιστα, πολύ αργά, αντικείμενο ενασχόλησης κυρίως εφευρετών και ενθουσιωδών κλπ ) με τη μαζική αυτοκίνηση από το 1930 και μετά. Προφανέστατα το 1880 δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανάγκη για Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (τουλάχιστον που να αφορά αυτοκίνητα), ΚΤΕΟ κλπ.

Απλώς όλα έγιναν πολύ πιο συμπιεσμένα και υπήρχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα για να καθυστερήσει το κανονιστικό πλαίσιο.
alexandroso

Χαοτικός έγραψε: 10 Σεπ 2019, 14:19 Τι δεν έχεις καταλάβει;
- Κράζουνε και λένε να πάει στον εισαγγελέα η μητέρα του παιδιού.
- Θεωρούν τους εαυτούς τους καθαρούς, άσπιλου και αμόλυντους
- Θεωρούν ότι είναι κακό το φέησμπουκ στα παιδιά επειδή είναι παιδιά (κλπ κλπ) γιατί τι θα γίνουν τα παιδιά στο μέλλον (κλπ κλπ) κι αν δεν εκτεθούν σε τέτοια θα είναι πιο είναι η ζωή του (κλπ κλπ)
- κλπ κλπ
Οκ. Να πω και γω τη μαλακία μου λοιπόν. Η τεχνολογία δεν είναι καλή ή κακή, το πως την χρησιμοποιείς είναι. Ως προς αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον Cavaliere. Η διαφωνία μου αρχίζει εκεί που η τεχνολογία έχει αφεντικό και εθνικότητα. Γιατί η τεχνολογία μπορεί να είναι ουδέτερη, το αφεντικό της όμως, και μιλάω για τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, δεν είναι καθόλου. Είναι γνωστό ότι τόσο η CIA όσο και η NSA παρακολουθούν από κοντά τους ηλεκτρονικούς κολοσσούς και τους δίνουν οδηγίες κατασκευής αλγορίθμων για συγκεκριμένες χρήσεις και σκοπούς. Και δεν θέλει και ιδιαίτερη ευφυία να καταλάβεις ότι αυτές οι χρήσεις έχουν εθνικό πρόσημο. Οπως και ότι οι εταιρείες γι αυτό που νοιάζονται κυρίως είναι το κέρδος και όχι οι χρήστες. Αυτά.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Ποιος μίλησε για τεχνολογία μωρέ και το λέτε και το ξαναλέτε; Τεχνολογία θα έλεγες στο στήσιμο του fb;

Αυτό ως άμεση απάντηση, δεν διάβασα ακόμα το ποστ σου.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
alexandroso

Χαοτικός έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:35 Ποιος μίλησε για τεχνολογία μωρέ και το λέτε και το ξαναλέτε; Τεχνολογία θα έλεγες στο στήσιμο του fb;

Ναι, τεχνολογία θα το έλεγα και το ποστ μου αφορά σαφώς και το facebook με τα ουκ ολίγα σκάνδαλα μέχρι τώρα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

foscilis έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:32
enaon έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:15 Πάντως έχουμε πλάκα ρε παιδιά, μεγάλη λαχτάρα να ακολουθούμε κάποιο κανόνα για να νιώθουμε ασφάλεια. Το υτ υπάρχει απο το 2005, τότε που αν έλεγες σε κάποιον για έξυπνο κινητό εισέπραττες χλεύη.
Ναι αλλά τότε είχε 100 φορές λιγότερους χρήστες και 1000 φορές λιγότερα βίντεο, που επιπλέον έπρεπε να τα δεις σε υπολογιστή. Και δεν ανήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια της παγκόσμιας ιστορίας. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να δω youtube πριν το 2007-2008 γιατί το πιο πολύ περιεχόμενο ήταν εξαιρετικά βαρετό και στις πιο πολλές συσκευές μου ως λινουξάς δεν έπαιζαν καν τα βίντεο.

Είναι σα να συγκρίνουμε αυτοκίνητα του 1880 (ελάχιστα, πολύ αργά, αντικείμενο ενασχόλησης κυρίως εφευρετών και ενθουσιωδών κλπ ) με τη μαζική αυτοκίνηση από το 1930 και μετά. Προφανέστατα το 1880 δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανάγκη για Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (τουλάχιστον που να αφορά αυτοκίνητα), ΚΤΕΟ κλπ.

Απλώς όλα έγιναν πολύ πιο συμπιεσμένα και υπήρχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα για να καθυστερήσει το κανονιστικό πλαίσιο.
Έλα ρε :D
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

τι εννοείς;
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

alexandroso έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:37
Χαοτικός έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:35 Ποιος μίλησε για τεχνολογία μωρέ και το λέτε και το ξαναλέτε; Τεχνολογία θα έλεγες στο στήσιμο του fb;

Ναι, τεχνολογία θα το έλεγα και το ποστ μου αφορά σαφώς και το facebook με τα ουκ ολίγα σκάνδαλα μέχρι τώρα.
Λίγο ανορθόδοξο θα το έβρισκα το "τεχνολογία λογισμικού". Σωστά όλα τ' άλλα. Να γιατί δεν πρέπει να έχεις φβ και όλες αυτές τις σύγχρονες μαλακίες-μάστιγες.
Τεχνολογία για μένα είναι πχ ο επεξεργαστής. Κανείς δεν λέει ότι αυτό είναι κακό από μόνο του. Η το LASER ή η οποιαδήποτε συσκευή.

(Εκτός του δονητή γιατί μπορεί να πέσει στα χέρια ενός κοριτσιού και να πάρει τον κακό το δρόμο :e040: )
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

foscilis έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:40 τι εννοείς;
Είναι ευχάριστη έκπληξη. Κι εγώ είμαι.
alexandroso

Χαοτικός έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:43 Λίγο ανορθόδοξο θα το έβρισκα το "τεχνολογία λογισμικού".
Μπορεί. Για μένα, που δεν υπάρχαν pc ή κινητά όταν γεννήθηκα, όλα τεχνολογία είναι. Το πρώτο μου κομπιούτερ το αγόρασα στα 30 μου για να παίζω τάβλι online. :lol:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Χαοτικός έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:43
alexandroso έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:37

Λίγο ανορθόδοξο θα το έβρισκα το "τεχνολογία λογισμικού". Σωστά όλα τ' άλλα. Να γιατί δεν πρέπει να έχεις φβ και όλες αυτές τις σύγχρονες μαλακίες-μάστιγες.
Τεχνολογία για μένα είναι πχ ο επεξεργαστής. Κανείς δεν λέει ότι αυτό είναι κακό από μόνο του. Η το LASER ή η οποιαδήποτε συσκευή.

(Εκτός του δονητή γιατί μπορεί να πέσει στα χέρια ενός κοριτσιού και να πάρει τον κακό το δρόμο :e040: )
Κι όμως χάο, όλα τα φταλέ πλέον είναι στο λογισμικό, έχουμε ήδη αρκετή επεξεργαστική ισχύ κυριολεκτικά στις παλάμες μας για να κάνουμε παπάδες, το τι παπάδες θα κάνουμε είναι θέμα λογισμικού πλέον.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

foscilis έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:32 Ναι αλλά τότε είχε 100 φορές λιγότερους χρήστες και 1000 φορές λιγότερα βίντεο, που επιπλέον έπρεπε να τα δεις σε υπολογιστή. Και δεν ανήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια της παγκόσμιας ιστορίας. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να δω youtube πριν το 2007-2008 γιατί το πιο πολύ περιεχόμενο ήταν εξαιρετικά βαρετό και στις πιο πολλές συσκευές μου ως λινουξάς δεν έπαιζαν καν τα βίντεο.
Περίεργα τα λες. Η εταιρία που κατηγορείς ως μονοπώλιο είναι εκείνη που αγκαλιάσαμε όλοι στην αρχή της με χαρά, γιατί αγκάλιασε το λίνουξ με πάθος. Εμείς την κάναμε μονοπώλιο, εκτός Κίνας βέβαια οπότε στον μισό κόσμο, από ευγνωμοσύνη. :smt005:

Έχω περάσει απο τη θέση σου πριν 8-9 χρόνια, το υτ ήταν στα καλά του και τότε, όλα ίδια σχεδόν, η μόνη ουσιαστική διαφορά οτι δεν υπήρχε κουβέντα για έλεγχο στην πρόσβαση ανηλίκων, ήταν η εποχή που είχαμε πέσει με τα μούτρα οι μεγάλοι. Τότε αν κατηγορούσες μία μητέρα ως ανεύθυνη που ανεβάζει φώτο του παιδιού στο φβ θα ήσουν κατάπτυστος, δεν ήταν παράνομο. :smt005:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Χαοτικός έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:44
foscilis έγραψε: 10 Σεπ 2019, 15:40 τι εννοείς;
Είναι ευχάριστη έκπληξη. Κι εγώ είμαι.
Ο Φος μας βάζει όλους τα γυαλιά σε θέματα σόφτγουερ, οκ εκτός ίσως από τον έναον.
Κι ο klg είναι πολύ δυνατός επίσης.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

πάντως αν δεν υπήρχε το λινουξ δεν θα είχαμε κοινωνικά δίκτυα και άλλα σίτε ψυχαγωγίας, θα κόστιζε ασύλληπτα να τρέξουν οι υπηρεσίες σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Ας το δούμε σαν το κακό του καλού κλπ. :003:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”