ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Σεπ 2019, 14:56
Χαοτικός έγραψε: 08 Σεπ 2019, 14:47
Τότε δε μετρά ούτε για μένα αφού
σιχαίνομαι πλέον το οποιοδήποτε άθλημα και τη θέασή του (το μάχομαι και ιδεολογικά δηλαδή). Άκυρες οι μπύρες.
Αυτό είναι απολύτως συμβατό με την ιδεολογία σου, τόσο στο πολιτικό όσο και στο ακαδημαϊκό επίπεδο.
Όλα τα ομαδικά αθλήματα, είναι προσομοίωση κλασσικού τύπου μάχης.
Όλα τα ομαδικά αθλήματα είναι ξεράσματα για αποκοίμιση των χαϊβανιών πιστά στο πνεύμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που προωθούσαν την καφρίλα ως ιδανικό. Καμία σχέση με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα που ήταν διαφήμιση του ανθρώπινου είδους με θέαση των ικανοτήτων της Ρώμης αλλά και της αρμονίας πάνω στον ανταγωνισμό. Δεν έτρεχε ο καθένας ενάντια στους άλλους, αλλά τελετουργούσαν όλοι συντονισμένα κι αυτό που σκόπευαν να αποδώσουν ήταν αυτή η αρμονία. Τρέχανε όλοι σαν ένα και όχι σαν ξεχωριστές ανταγωνιστικές μονάδες.
Η απόριψη αυτής της άποψης για την τότε πραγματικότητα και η πολεμική σε μένα που πιθανόι να γίνει αποδίδοντας μου άγνοια ή ρομαντισμό ή επιφανειακή αντύπωση σε αντιπαράθεση με μία πραγματικότητα πιο ωμή και κάφρικη του τότε,
είναι άκυρη γιατί το ξαναέψαξα. Αρχικά είχα επηρεαστεί και είχα απογοητευτεί (κι εγώ κι ο "ρομαντισμός μου") από τον κυνισμό και το ανάλογο ύφος που μου πετούσαν για αντιπαράθεση, αλλά τελικά κατέληξα ότι είχα δίκιο στην αρχική μου γνώση και εντύπωση.
Καμία σχέση με μάχες και τι σημαίνουν μάχες. Η ιδεολογία μου μόνο μάχες περιλαμβάνει.
Πολλοί άλλοι είναι οι λόγοι για έναν άνθρωπο που σέβεται το πνεύμα του και τη ζωή του
(και όχι την τέρψη του σκατένιου μέρους της ψυχής του) να σιχαθεί τα αθλήματα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.