Έξι ήταν. Μία πήρε ο φίλος μας και πέντε έμειναν εδώ. Και με εξαίρεση τη μία που ήταν σπασμένη από τότε δεν είδα να καταστρέφονται οι υπόλοιπες. Πώς έγινε αυτό;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:09Είδες αυτές που επιβίωσαν, όχι όλες τις άλλες που κατέστρεψαν οι πρόγονοί σου.Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:05 Τελευταία φορά που πήγα στο μουσείο είδα κάτι Καρυάτιδες να υπάρχουν. Πώς και επιβίωσαν αφού ο Έλγιν δεν πρόλαβε να τις μεταφέρει όλες σε ασφαλές σημείο;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ξέρετε κανέναν να ζητάει από τον κλέφτη να του δανείσει όσα του έκλεψε;
-
Εμπεδοκλής
Re: Ξέρετε κανέναν να ζητάει από τον κλέφτη να του δανείσει όσα του έκλεψε;
- ΜπλεΜπουμπυς
Η πρόταση για δανεισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα ήταν η πάγια θέση των Βρετανών εδώ κ χρόνια γιατι με αυτόν τον τρόπο η ελληνική πλευρά θα αποδεχόταν ότι έχουν την νόμιμη ιδιοκτησία οι Βρετανοί.
Θα τα κατάφερει πάλι ο Κούλης ;
Θα τα κατάφερει πάλι ο Κούλης ;
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Τόσους κοπρίτες πληρώνουμε για να σπουδάζουν και να κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο,
ένας μαλάκας που το παίζει εθνικιστής δεν βρέθηκε να τα πάρει και να τα φέρει πίσω;
ένας μαλάκας που το παίζει εθνικιστής δεν βρέθηκε να τα πάρει και να τα φέρει πίσω;
- hellegennes
Με μάγια. Έχεις δει πώς ήταν η Ακρόπολη πριν την καταστρέψετε εσείς και οι Τούρκοι κατά την Επανάσταση;Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:15Έξι ήταν. Μία πήρε ο φίλος μας και πέντε έμειναν εδώ. Και με εξαίρεση τη μία που ήταν σπασμένη από τότε δεν είδα να καταστρέφονται οι υπόλοιπες. Πώς έγινε αυτό;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:09Είδες αυτές που επιβίωσαν, όχι όλες τις άλλες που κατέστρεψαν οι πρόγονοί σου.Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:05 Τελευταία φορά που πήγα στο μουσείο είδα κάτι Καρυάτιδες να υπάρχουν. Πώς και επιβίωσαν αφού ο Έλγιν δεν πρόλαβε να τις μεταφέρει όλες σε ασφαλές σημείο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ζυγίζουν 220 τόνους, αλλά δεν βαριέσαι.Parrot έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:47 Τόσους κοπρίτες πληρώνουμε για να σπουδάζουν και να κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο,
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
bolek έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:02ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 01 Σεπ 2019, 19:30 Ο Μητσοτάκης θέλει να έρθουν τα Ελγίνεια μάρμαρα ΔΑΝΕΙΚΑ στην Ελλάδα.
![]()
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:20Ζυγίζουν 220 τόνους, αλλά δεν βαριέσαι.Parrot έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:47 Τόσους κοπρίτες πληρώνουμε για να σπουδάζουν και να κάνουν ζωάρα στο Λονδίνο,
γαμάει αυτό το έπικ νήμα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
Εμπεδοκλής
Και οι Καρυάτιδες με μάγια ξανακόλλησαν. Τις είχαν καταστρέψει οι Τούρκοι και μετά οι Εγγλέζοι μας έστειλαν έναν σαμάνο από τις αποικίες τους και ξανακόλλησαν...hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:06Με μάγια. Έχεις δει πώς ήταν η Ακρόπολη πριν την καταστρέψετε εσείς και οι Τούρκοι κατά την Επανάσταση;Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:15Έξι ήταν. Μία πήρε ο φίλος μας και πέντε έμειναν εδώ. Και με εξαίρεση τη μία που ήταν σπασμένη από τότε δεν είδα να καταστρέφονται οι υπόλοιπες. Πώς έγινε αυτό;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:09
Είδες αυτές που επιβίωσαν, όχι όλες τις άλλες που κατέστρεψαν οι πρόγονοί σου.
- hellegennes
Θα έχεις υπόψη φαντάζομαι ότι η σημερινή Ακρόπολη είναι ανακατασκευή. Έχεις δει ποτέ πώς ήταν πριν την αναστήλωση; Τι ζημιά είχε πάθει στην διάρκεια της Επανάστασης και από τα καυσαέρια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα υπόλοιπα που δεν μετέφερε ο Έλγιν εξαφανίστηκαν;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:01
Όπως και να 'χει, τα μάρμαρα υπάρχουν σήμερα γιατί ο αγαπητός λόρδος τα μετέφερε σε ασφαλές μέρος.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
ο παρθενωνας διατηρουσε την δευτερη στεγη του ως τον βομβαρδισμο του απο τον μοροζινι.hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:37 Θα έχεις υπόψη φαντάζομαι ότι η σημερινή Ακρόπολη είναι ανακατασκευή. Έχεις δει ποτέ πώς ήταν πριν την αναστήλωση; Τι ζημιά είχε πάθει στην διάρκεια της Επανάστασης και από τα καυσαέρια;
πρεπει να ηταν σε αριστη κατασταση
Αλήθεια είναι. Οι Οθωμανοί σεβάστηκαν όσα βρήκαν στον ελλαδικό χώρο, παρά τις προσθήκες που έκαναν στην Ακρόποληbolek έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:41ο παρθενωνας διατηρουσε την δευτερη στεγη του ως τον βομβαρδισμο του απο τον μοροζινι.hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:37 Θα έχεις υπόψη φαντάζομαι ότι η σημερινή Ακρόπολη είναι ανακατασκευή. Έχεις δει ποτέ πώς ήταν πριν την αναστήλωση; Τι ζημιά είχε πάθει στην διάρκεια της Επανάστασης και από τα καυσαέρια;
πρεπει να ηταν σε αριστη κατασταση
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- hellegennes
Τα περισσότερα, ναι. Σήμερα υπάρχουν λιγότερα από τα μισά της αρχικής κατασκευής. Τα μισά περίπου είναι στο Βρετανικό Μουσείο, τα υπόλοιπα είναι στο Παρίσι, στο Μόναχο, στο Βίρτσμπουργκ, στην Βιέννη, στο Βατικανό, στο Παλέρμο και στην Αθήνα. Πιθανό να υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές κομμάτια που θεωρούνται χαμένα, γιατί τα ξεπουλούσαν οι πρόγονοί μας.Beria έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:40Τα υπόλοιπα που δεν μετέφερε ο Έλγιν εξαφανίστηκαν;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:01
Όπως και να 'χει, τα μάρμαρα υπάρχουν σήμερα γιατί ο αγαπητός λόρδος τα μετέφερε σε ασφαλές μέρος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εμπεδοκλής
Είχε καυσαέρια την εποχή της Επανάστασης;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:37 Θα έχεις υπόψη φαντάζομαι ότι η σημερινή Ακρόπολη είναι ανακατασκευή. Έχεις δει ποτέ πώς ήταν πριν την αναστήλωση; Τι ζημιά είχε πάθει στην διάρκεια της Επανάστασης και από τα καυσαέρια;
Αλλά, θύμισε μου, εκείνα τμήματα των ζωφόρων, των αετωμάτων και τις καρυάτιδες που έμειναν πίσω, που ακριβώς βρίσκονται; Ακόμα και πριν το χτίσιμο του νέου μουσείου βρίσκονταν σε στεγασμένο χώρο.
Επίσης, όπως και το Ρωμαϊκό Λονδίνιουμ ήταν μία ζωντανή πόλη, το ίδιο ισχύει και για την Αθήνα. Παρόλα αυτά θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η Ακρόπολη δεν γκρεμίστηκε αλλά εμπλουτίστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εποχής. Από το 500 προ Χριστού έως σήμερα. Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να θυμίζει το ναό του Χρυσού Αιώνα του Περικλέους, απλά απομακρύνθηκαν όλες οι νεότερες κατασκευές...
Επιπλέον, τη μεγαλύτερη ζημία μετά τους Πέρσες την έκανε ένας δυτικός ονόματι Μοροζίνι και κάτι ... Γαλάτες...
-
Εμπεδοκλής
Φήμες λένε ότι υπάρχει συνωμοσία . Η Ακρόπολη δεν και το μουσείο δεν υπάρχουν και αυτά που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι κατασκευάσματα των Εβραίων και των Μασόνων.hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:47Τα περισσότερα, ναι. Σήμερα υπάρχουν λιγότερα από τα μισά της αρχικής κατασκευής. Τα μισά περίπου είναι στο Βρετανικό Μουσείο, τα υπόλοιπα είναι στο Παρίσι, στο Μόναχο, στο Βίρτσμπουργκ, στην Βιέννη, στο Βατικανό, στο Παλέρμο και στην Αθήνα. Πιθανό να υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές κομμάτια που θεωρούνται χαμένα, γιατί τα ξεπουλούσαν οι πρόγονοί μας.Beria έγραψε: 02 Σεπ 2019, 23:40Τα υπόλοιπα που δεν μετέφερε ο Έλγιν εξαφανίστηκαν;hellegennes έγραψε: 02 Σεπ 2019, 22:01
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 173 Απαντήσεις
- 5306 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
-
- 0 Απαντήσεις