Ενώ πολύ πριν καταρρεύσει το σύστημα του σοσιαλισμού, επί 70 χρόνια, όλοι έτρωγαν τα ίδια και έμεναν στα ίδια σπίτια.Ζενίθεδρος έγραψε: 27 Αύγ 2019, 15:00Σου διαφευγει μια λεπτομερεια. Το οτι επι υπαρκτου σοσιαλισμού απολάμβαναν μόνο τα υψηλοβαθμα στελεχη τα υπερπολυτελη εδεσματα ειναι αποτελεσμα της δυσλειτουργιας του συστηματος του σοσιαλισμου λιγο πριν καταρρευσει. Αντιθετα, το οτι θα βλεπεις εσυ, οπως και το υπολοιπο 99% της πλεμπας, μονο φωτογραφιες απο τετοια πιάτα, οσο θα ζει και θα βασιλευει ο καπιταλισμος, δεν είναι αποτέλεσμα της δυσλειτουργιας του συστήματος, ούτε κάτι το παρωδικό. Η άνιση κατανομή ποσότητας και ποιότητας προιόντων και αγαθών είναι τεντωμένη, ξεσκισμένη στο έπακρο, ακριβώς γιατί είναι απόρροια ενός δομικού συστατικού του συστήματος και δείγμα της εύρυθμής του λειτουργίας.Juno έγραψε: 27 Αύγ 2019, 08:58Ενώ ο κομμουνισμός που υπερασπίζεσαι λέει να χρησιμοποιούμε ξανατηγανισμένο λάδι για έναν μήνα, να βγαίνουμε στο δάσος για σαλιγκάρια και μανιτάρια όταν μας το επιτρέπει η τοπική επιτροπή και όλη η λευκή τρούφα και το λάδι της να πηγαίνουν στον Γενικό Γραμματέα και την οικογένειά του.Ζενίθεδρος έγραψε: 26 Αύγ 2019, 23:46
Δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο παράξενο που υπάρχουν εδεσματα υπερπολυτελειας. Πληροφοριακά, η τιμή του κιλού της λευκής τρούφας κοστίζει το 30πλασιο από το κιλό κρέατος Κόμπε. Αυτά έχει ο καπιταλισμός που υπερασπιζεσαι.![]()
![]()
![]()
Υπάρχει και φωτογραφία του Ρούλη (πατερούλη) να τρώει βραστές λαχανίδες στο ημιυπόγειο δυάρι που έμενε.
Αν θες, πες μου και μία χώρα όπου ο κομμουνισμός δεν δυσλειτούργησε, είμαι περίεργη αν υπάρχει.
Επίσης τέτοια πιάτα δεν μου κάνουν εντύπωση γιατί αυτά που μου παρέχει ο καπιταλισμός είναι μια χαρά. Τώρα αν έτρωγα αυτά που έτρωγαν στην ΕΣΣΔ, στη Ρουμανία, στην Κούβα και στην Αλβανία του Χότζα, ναι, ίσως να έκανα σαν πεινασμένο.
Ειλικρινά ήταν μεγάλο λάθος να πεις για φαγητό και να συγκρίνεις κομμουνισμό με καπιταλισμό. Κρίμα και είχε κάποιο κύρος ως μέλος εδώ μέσα.
Το κόμπε σας μάρανε εσάς του αριστερούς που δεν μπορείτε να το τρώτε λόγω ....καπιταλισμού.