Σχετικό ασχετο, ο Δημος είπε ότι ο Μη Ων είναι δυσκολο πολυ να κατανοηθεί ή να ερμηνευτεί σαν κατασταση και ότι ουτε η ανωτερη γλωσσα του κόσμου που είναι τα ελληνικά δεν μπορεί να τον προσεγγίσει και να βρει τις αιτίες των καταστάσεων. ΟΥΤΕ και τα μαθηματικά που είναι ανωτερα και απο τα ελληνικά!Antares έγραψε: 26 Αύγ 2019, 21:20Έχω διαβάσει ωραία κείμενα αλλά εμπνευσμένα από το πνεύμα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να διαβάσω και άλλα, αλλά δεν είμαι θεολόγος, ούτε έχω τον χρόνο. Εξάλλου μιλάμε για ιστορία άνω των 10 αιώνων όσον αφορά την ορθοδοξία ή δεν είναι έτσι;
Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία δεν είναι φιλοσοφία αδαών, που εμείς σήμερα τους έχουμε ξεπεράσει, όπως αφήνουν να εννοείται πολλοί. Αν θέλει κανείς να μάθει για το ον, το μη ον κλπ. από εκεί θα ξεκινήσει.
Όταν διάβασα ένα βιβλίο του Λιακόπουλου όπου παρέθετε τον Τίμαιο του Πλάτωνα, πήγα και διάβασα ολόκληρο τον Τίμαιο του Πλάτωνα. Περισσότερα κατάλαβα από το πρωτότυπο μόνη μου (σε μετάφραση εννοώ), παρά από τις επεξηγήσεις του Λιακόπουλου. Ή αναλόγως για οποιαδήποτε άλλη πηγή παραθέτει.
Βρίσκουν εδώ συνέχεια κενά λογικής στη συζήτηση. Οι αρχαίοι θεμελίωσαν την λογική γι΄αυτά τα δυσνόητα πράγματα. Αλλά και αυτό να γράψεις θα σου πουν, αυτά δεν είναι κατανοητά μέσω της λογικής, λες και οι αρχαίοι δεν το πραγματεύτηκαν και αυτό.
Το πραγματευόμαστε και σήμερα με τα μαθηματικά (αυτά δεν προέκυψαν από τα εβραικά κείμενα σίγουρα) αλλά ποιος θα καθίσει να διαβάσει μαθηματικά; Ούτε εγώ, που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν το χόμπι μου ούσα φυσικός.
Μόνο νυξεις λοιπόν κανουμε εδω σ αυτό το θεμα και απλες σκεψεις και προβληματισμους.