ΟΥΤΙΣ,Χριστιανός δεν είμαι οπότε μάλλον λόγος δεν μου πέφτει στα εσωτερικά σας,αλλά ως τρίτος,ανεξάρτητος παρατηρητής δεν μπορώ παρά να διαπιστώσω ότι οι θεωρίες του Λιακόπουλου (οι πίπες κατ`εμέ) δεν μπορεί παρά να αποτελούν αίρεση.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2019, 11:27
Αγαπητή Νατάσα, πολύ φοβάμαι ότι ο Λιακό έχει πάρει τον στραβό τον δρόμο πνευματικά. Προφανώς, θα πρέπει να διαβάσω και το εν λόγω βιβλίο του, αλλά με όσα έχουμε πει μέχρι τώρα και όσα ανταλλάξαμε στα μηνύματα, δεν είμαι αισιόδοξος.
Για τους χριστιανούς η μόνη ασφαλής οδός είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας και των Πατέρων αυτής καθώς και οι αποφάσεις των Οικουμενικών συνόδων.
Αυτό το μπέρδεμα που έχει κάνει με όλες τις γνωστές θρησκείες και την Ελληνική μυθολογία και την μυθολογία Κθούλου και τα νεφελίμ και τα ελοχίμ και τους υποχθόνιους και τους υπερχθόνιους και τους Ανδρομέδειους και τους Ολύμπιους και τους δεν θυμάμαι πως τους λένε και τους άλλους που πάλι δεν θυμάμαι πως τους λένε και η Αποκάλυψη κάνει ένα guest μέσα σ`όλα αυτά και οι γεροντάδες που βλέπουνε οράματα και τα σημεία των καιρών και μπορεί να γράφω μέχρι μεθαύριο όσα έχω ακούσει,ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ!
Ειλικρινά με αφήνει αδιάφορο η όποια αίρεση εντός Χριστιανικού δόγματος,αλλά με αφορά όταν αρχίσει να αποκτά κοινωνικό έρισμα.
Όπως πχ έκανε η αίρεση του Σώρρα (γιατί για αίρεση πρόκειται) που έστειλε ανθρώπους στη φυλακή ή στο δρόμο ακόμη χειρότερα.
Με δυό λόγια.
Μην αντιπαρατίθεσε με αιρετικούς καλή τη πίστη όχι γιατί με νοιάζει η καθαρότητα της Ορθοδοξίας,αλλά γιατί αυτά τα κουμάσια θα τα βρούμε μπροστά μας σε λίγα χρόνια ως κοινωνία όπως βρήκαμε τους Ελλάνιους,και για να το πάω ακόμη παραπέρα,όπως βρήκανε οι Αμερικάνοι το Waco και πόσες άλλες τέτοιες ακραίες καταστάσεις.
Μιά φιλική κουβέντα έγραψα,και μην την διαβάσεις καθόλου.