Antigeist έγραψε: 23 Αύγ 2019, 22:11
Το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης είναι κοινωνικά άχρηστο
Το μεγαλύτερο μέρος της επιστήμης είναι χρησιμότατο γιατί συντηρεί εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις αέργων καθηγητάδων,
και εκατομμύρια δολλάρια ή ευρώ σε επιδοτήσεις (άχρηστων ερευνών...)....
Πώς θα ζήσουν και αυτοί;
Η βελτίωση της ζωής του ανθρώπου βασίζεται αποκλειστικά σε (μέρη) τριών θετικών επιστήμων. Μηχανολογία, φυσικοχημεία και μαθηματικά.....
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Η βελτίωση της ζωής του ανθρώπου βασίζεται αποκλειστικά σε (μέρη) τριών θετικών επιστήμων. Μηχανολογία, φυσικοχημεία και μαθηματικά. Η φυσικοχημεία είναι ο γίγαντας που στο ένα χέρι του κρατάει την μηχανολογία και στο άλλο τα μαθηματικά. Με τη σειρά του ο γίγαντας τρέφεται με ορυκτή ενέργεια και μόλις πάψει να τρέφεται (συντομότερα απ' ό, τι νομίζεις) όλοι θα ξεχάσουν την αλήθεια της εξέλιξης και του Big Bang και ο άνθρωπος θα τα αντικαταστήσει με θρησκευτικούς μύθους όπως έκανε πάντα.
Όλες οι υπόλοιπες επιστήμες είναι απλές πολυτέλειες από κοινωνική άποψη. Η γνώση του Big Bang, της εξέλιξης, της γεωλογίας κτλ. είναι το ίδιο κοινωνικά άχρηστη και αδιάφορη όσο και η γνώση της παλαιάς διαθήκης ή του νεοπλατωνισμού. Ο αστρονόμος είναι το ίδιο παπάρας με έναν αρχαίο φιλόσοφο. Ο Χριστιανός επίσκοπος τουλάχιστον συμμετείχε στη διακυβέρνηση άρα έκανε και κάτι χρήσιμο.
εχεις καποιο δικαιο.
ο μεγαλος μαγειρος Τελεμεντες εχει γραψει στον προλογο του γνωστου εργου του οτι η ανακαλυψη ενος καινουριου φαγητου φερνει στην ανθρωποτητα μεγαλυτερη ευχαριστηση απο την ανακαλυψη ενος νεου αστερος.
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 23 Αύγ 2019, 23:39
Δεν υπάρχουν κοινωνικά άχρηστες επιστήμες. Όλες έχουν προσφέρει και όλες συνεχίζουν να προσφέρουν στο κοινωνικό κεφάλαιο γνώσης.
Η συζήτηση αυτή, θαρρώ, εμπεριέχει αρκετή δόση συντεχνιασμού, αν μου επιτρέπεται ο όρος.
"Συντεχνιακή", (ο, τι στο διάολο σημαίνει αυτό) είναι η μαλακία που σε δέρνει αν νομίζεις ότι όλες οι επιστήμες γεννήθηκαν ίσες.
Δεν υπάρχουν κοινωνικά άχρηστες επιστήμες. Όλες έχουν προσφέρει και όλες συνεχίζουν να προσφέρουν στο κοινωνικό κεφάλαιο γνώσης.
Η συζήτηση αυτή, θαρρώ, εμπεριέχει αρκετή δόση συντεχνιασμού, αν μου επιτρέπεται ο όρος.
"Συντεχνιακή", (ο, τι στο διάολο σημαίνει αυτό) είναι η μαλακία που σε δέρνει αν νομίζεις ότι όλες οι επιστήμες γεννήθηκαν ίσες.
Κανείς δεν μίλησε για ισότητα των επιστημών. Έγραψα ότι όλες έχουν προσφέρει. Δεν το έβαλα στη ζυγαριά να το ζυγίζω.
Είμαι όμως βέβαιος ότι η δική σου αγένεια είναι προϊόν κακής ανατροφής και όχι συντεχνιακής λογικής.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Κανείς δεν μίλησε για ισότητα των επιστημών. Έγραψα ότι όλες έχουν προσφέρει. Δεν το έβαλα στη ζυγαριά να το ζυγίζω.
Είμαι όμως βέβαιος ότι η δική σου αγένεια είναι προϊόν κακής ανατροφής και όχι συντεχνιακής λογικής.
Πως αντέχετε ρε πστ μου ;, γω θα μπινελίκωνα επίσης, δόξα τω Θεώ υπήρξα διευθυντής σχολείου κι όχι συντονιστής
O άνθρωπος που γράφει σε κάθε ποστ ότι ο σύγχρονος πολιτισμός βασίζεται
αποκλειστικά στο πετρέλαιο και τα ορυκτά,μας λέει ότι η γεωλογία είναι κοινωνικά
άχρηστη επιστήμη.Δεν μεταδίδω άλλο....