!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είστε υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Είστε υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Το δημοψήφισμα λήγει την 29 Σεπ 2019, 14:49

Ναι
19
26%
Οχι
54
74%

Σύνολο ψήφων: 73

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Re: Περί μιμητικής συμπεριφοράς και μετάδοσης συμπεριφορών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2019, 11:11
Alexandroso, κανείς δεν θα κάπνιζε αντίστοιχα, αν δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες κοινωνικές νόρμες. Είναι ένα πράγμα που όταν δοκιμάζεις πρώτη φορά είναι τελείως εμμετικό. Κι όμως, δες που φτάσαμε.
Μη κρίνεις εξ ιδίων. Ούτε και όλοι παρασύρονται απαραίτητα σε κάτι.
συγγνώμη αλλά
:wall:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

alexandroso έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:30 Μμμμμ όχι... Και γω μια ζωή σε αναζήτηση της ηδονής ήμουν αλλά αυτή η αναζήτηση περιοριζόταν αποκλειστικά στο αντίθετο φύλλο. Και να μου περνούσε απ το μυαλό η αναζήτηση ανδρικής σεξουαλικής παρέας έφευγε άμεσα καθώς συνοδευόταν από ελαφρά τάση προς εμετό.
Μμμ ... θες να πεις το τι έχεις μέσα στο μυαλό σου δεν είναι υπό την επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο γεννήθηκες ανατράφηκες και δραστηριοποιείσαι; Είσαι σίγουρος ότι συμφωνείς με αυτό; Νομίζω πως δε συμφωνείς.
Ακόμα και το ότι πχ μπορεί να σιχαίνεσαι το σκυλίσιο κρέας μη νομίζεις ότι είναι προϊόν της περιβόητης "ελεύθερης βούλησης" που είναι ανεπηρέαστη από την περιβαλλοντική επιρροή
- Casper -

Re: Είστε υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:25
- Casper - έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Αύγ 2019, 11:57

Και από που προκύπτει ότι όσοι είμαστε κατά της υιοθεσίας από ζευγάρι γκέι, δεν έχουμε φιλικές σχέσεις με γκέι;

Μα ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή κάποιοι έχουμε και βλέπουμε την τεράστια διαφορά μεταξύ των σοβαρών ανθρώπων και του κάθε ακτιβιστή της κωλοπετεινίτσας, είμαστε αντίθετοι με την επιθετική κλάψα των κατατρεγμένων.

Επ' ευκαιρία, από τους γκέι που ξέρω εγώ ούτε ένας ή μία δεν ασχολείται με μπαλονάκια, σημαιούλες, αρματοκαρνάβαλους περφάνιας κλπ.
Βρε Γαλή στον Ο.Ι απάντησα που μου ανέφερε για την παιδοφιλία. Ούτε οι δικοί μου φίλοι είναι παιδόφιλοι, ούτε ασχολούνται με μπαλονάκια και σημαιούλες. Από πού προκύπτει λοιπόν ότι οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι είναι παιδόφιλοι; Όλοι οι νορμάλ άνθρωποι είναι εναντίον των γελοιοτήτων, όπως και οι δικοί μου φίλοι.
Ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση.

Αναφορικά με την παιδοφιλία σαφώς και δεν έχει άμεση συνάρτηση με την ομοφυλοφιλία.
Παίζει σ' όλα τα γήπεδα αλλά η πλειοψηφία των παιδόφιλων είναι ετεροφυλόφιλοι.
Δεν πειράζει.
Συμφωνώ, γι' αυτό και απάντησα ανάλογα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

νύχτα έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:34
stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2019, 11:11
Alexandroso, κανείς δεν θα κάπνιζε αντίστοιχα, αν δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες κοινωνικές νόρμες. Είναι ένα πράγμα που όταν δοκιμάζεις πρώτη φορά είναι τελείως εμμετικό. Κι όμως, δες που φτάσαμε.
Μη κρίνεις εξ ιδίων. Ούτε και όλοι παρασύρονται απαραίτητα σε κάτι.
συγγνώμη αλλά
:wall:
Εννοείς ότι το κάπνισμα δεν είναι κατεξοχήν μιμητική συμπεριφορά; :p2:
Άβαταρ μέλους
Stalker
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Re: Είστε υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων και της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker »

stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:29
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:09 Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι θέμα γονιδίου ή οτιδήποτε άλλο.
Τα θέματα γονιδίων δεν είναι ζήτημα πίστης, αλλά επιστημονικής συσχέτισης.
Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί, από όσα ξέρω, γενετική ομοσεξουαλικότητα.
Αφού έτσι κι αλλίως δεν πιστεύεις στα γονίδια :lol:
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

Maspoli έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:36
alexandroso έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:30 Μμμμμ όχι... Και γω μια ζωή σε αναζήτηση της ηδονής ήμουν αλλά αυτή η αναζήτηση περιοριζόταν αποκλειστικά στο αντίθετο φύλλο. Και να μου περνούσε απ το μυαλό η αναζήτηση ανδρικής σεξουαλικής παρέας έφευγε άμεσα καθώς συνοδευόταν από ελαφρά τάση προς εμετό.
Μμμ ... θες να πεις το τι έχεις μέσα στο μυαλό σου δεν είναι υπό την επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο γεννήθηκες ανατράφηκες και δραστηριοποιείσαι; Είσαι σίγουρος ότι συμφωνείς με αυτό; Νομίζω πως δε συμφωνείς.
Ακόμα και το ότι πχ μπορεί να σιχαίνεσαι το σκυλίσιο κρέας μη νομίζεις ότι είναι προϊόν της περιβόητης "ελεύθερης βούλησης" που είναι ανεπηρέαστη από την περιβαλλοντική επιρροή
Προσωπικά σε αυτή τη σύγκρουση κοινωνιολογίας ψυχολογίας πάντα πίστευα ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Οπότε σίγουρα δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό που λες.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Άβαταρ μέλους
νύχτα

stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:38 Εννοείς ότι το κάπνισμα δεν είναι κατεξοχήν μιμητική συμπεριφορά; :p2:
μπορώ και διακρίνω πολλές μιμητικές συμπεριφορές, ιδιαιτέρως με το μίνι μι μου :D

αλλά η σεξουαλική δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με το κάπνισμα, φίλε μου,
ούτε με τις διατροφικές διαταραχές κτλ κτλ

κάπως μπερδεμένος μου φαίνεσαι :D
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Stalker έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:40
stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:29
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:09 Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι θέμα γονιδίου ή οτιδήποτε άλλο.
Τα θέματα γονιδίων δεν είναι ζήτημα πίστης, αλλά επιστημονικής συσχέτισης.
Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί, από όσα ξέρω, γενετική ομοσεξουαλικότητα.
Αφού έτσι κι αλλίως δεν πιστεύεις στα γονίδια :lol:
Γιατί γράφεις ανοησίες και χαλάς συζητήσεις; :smt017
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

alexandroso έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:44
Προσωπικά σε αυτή τη σύγκρουση κοινωνιολογίας ψυχολογίας πάντα πίστευα ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Οπότε σίγουρα δεν μπορώ να αποκλείσω αυτό που λες.
Ταυτόχρονα όμως μου γεννάται ένα άλλο ερώτημα. Αν είναι η κοινωνία και τα πρότυπα που επιβάλλουν την ομοφυλοφιλία τότε πώς εξηγείται το γεγονός ότι πάντα και παντού υπήρχαν ομοφυλόφιλοι, ακόμα και σε κοινωνίες που η τιμωρία για κάτι τέτοιο ήταν ο θάνατος; :p2:
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

νύχτα έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:47
stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:38 Εννοείς ότι το κάπνισμα δεν είναι κατεξοχήν μιμητική συμπεριφορά; :p2:
μπορώ και διακρίνω πολλές μιμητικές συμπεριφορές, ιδιαιτέρως με το μίνι μι μου :D
Να το χαίρεσαι! :g030:
Συμφωνούμε ότι δεν έχει άμεση σχέση με το κάπνισμα. Το κάπνισμα μπήκε ως ένα απλό καθημερινό παράδειγμα που δείχνει ότι ακόμα και μία εμμετική γεύση μπορεί να γίνει επίκεντρο μιμητικής συμπεριφοράς.
Διαφωνούμε ότι δεν υπάρχουν νόρμες, κοινωνικά πρότυπα, προβολές ή και κοινωνικές δραστηριότητες που επηρεάζουν ΚΑΘΕ συμπεριφορά του ανθρώπου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 23 Αύγ 2019, 12:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

alexandroso έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:49
alexandroso έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:44
Ταυτόχρονα όμως μου γεννάται ένα άλλο ερώτημα. Αν είναι η κοινωνία και τα πρότυπα που επιβάλλουν την ομοφυλοφιλία τότε πώς εξηγείται το γεγονός ότι πάντα και παντού υπήρχαν ομοφυλόφιλοι, ακόμα και σε κοινωνίες που η τιμωρία για κάτι τέτοιο ήταν ο θάνατος; :p2:
Παντού υπάρχουν τα πάντα.
Οι ατομικές και κοινωνικές δραστηριότητες παράγουν δράσεις και αντιδράσεις.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:49 Συμφωνούμε ότι δεν έχει σχέση με το κάπνισμα.
Διαφωνούμε ότι δεν υπάρχουν νόρμες, κοινωνικά πρότυπα, προβολές ή και κοινωνικές δραστηριότητες που επηρεάζουν ΚΑΘΕ συμπεριφορά του ανθρώπου.
δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, ούτε ότι δεν μας επηρεάζουν

αλλά οι σεξουαλικές προτιμήσεις δε νομίζω πως είναι κάτι τόσο επιφανειακό,
όπως το τί θα φάμε/δοκιμάσουμε σήμερα έτσι γι αλλαγή
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

νύχτα έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:52
stavmanr έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:49 Συμφωνούμε ότι δεν έχει σχέση με το κάπνισμα.
δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, ούτε ότι δεν μας επηρεάζουν

αλλά οι σεξουαλικές προτιμήσεις δε νομίζω πως είναι κάτι τόσο επιφανειακό,
όπως το τί θα φάμε/δοκιμάσουμε σήμερα έτσι γι αλλαγή
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τους παράγοντες που συντελούν στην δημιουργία προτιμήσεων κάθε είδους. Επομένως, η αντίστοιχη αναγωγή της ομοσεξουαλικότητας σε "βαθύτερα αίτια" ή "γενετική" είναι μάλλον προβληματική.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

νύχτα έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:47

κάπως μπερδεμένος μου φαίνεσαι :D
Ούτε το κάπνισμα όμως είναι μιμητικό, θεωρώ εγώ τουλάχιστον που είμαι η μοναδική που δεν καπνίζει στο σπίτι μου :lol:

Αν και εμετικό στην αρχή (που λέτε εσείς, εγώ δεν δοκίμασα για να ξέρω), το συνεχίζεις λόγω του εθισμού (φαντάζομαι) ή από περιέργεια μιας και όλοι λένε πόσο ωραίο είναι. Άλλο η περιέργεια, άλλο ο μιμητισμός. Επίσης πολλοί άνθρωποι δεν καπνίζουν ενώ στην οικογένειά τους η πλειοψηφία είναι καπνιστές...
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

alexandroso έγραψε: 23 Αύγ 2019, 12:49 Ταυτόχρονα όμως μου γεννάται ένα άλλο ερώτημα. Αν είναι η κοινωνία και τα πρότυπα που επιβάλλουν την ομοφυλοφιλία τότε πώς εξηγείται το γεγονός ότι πάντα και παντού υπήρχαν ομοφυλόφιλοι, ακόμα και σε κοινωνίες που η τιμωρία για κάτι τέτοιο ήταν ο θάνατος; :p2:
Η ποινή του θανάτου υπήρχε διαχρονικά για πολλά αδικήματα ή "αδικήματα". Ο δήμιος πάντα είχε δουλειά και για τους ένοχους των αδικημάτων ή των "αδικημάτων" δεν έφταιγε αποκλειστικά το DNA
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 23 Αύγ 2019, 12:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”