alexandroso έγραψε: 22 Αύγ 2019, 12:48Αν δεις κι απ τη συζήτηση μου με τον Maspoli η λογική μου λέει ότι είναι προτιμότερη η υιοθεσία, σήμερα και έτσι όπως είναι το κράτος, απ ότι η παραμονή στο ίδρυμα. Εάν και εφόσον αυτό ισχύει και συμφωνούμε (αν δεν ισχύει τότε η όλη ιδέα της υιοθεσίας απορρίπτεται και τα ορφανά τα αναλαμβάνει το κράτος ή όποιος βρεθεί εύκαιρος αν αυτό αδυνατεί) τότε θα πρέπει να διαφωνούμε στο κατά πόσον η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι και αυτή καλύτερη από ότι το να μείνουν τα παιδιά στα ιδρύματα.
Εκεί μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε γιατί εγώ δεν είμαι καν πεισμένος ότι
τα ετερόφυλα ζευγάρια είναι καλύτεροι γονείς απ ότι οι ομοφυλόφιλοι, πόσο μάλλον να κάτσω και να το συγκρίνω με το ανώτερο του οικοτροφείου (ομολογώ ότι έχω δει και πολλές ταινίες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα από καταπιεστικά καθολικά οικοτροφεία και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα ορφανοτροφεία).
Η αλήθεια είναι ότι σε σύγκριση με τα σκηνικά των ορφανοτροφείων στις ταινίες εποχής, η υιοθεσία μοιάζει ιδανική, ανεξαρτήτως φύλου των γονέων.
Κατά τα άλλα, θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά το ότι κι εγώ πιστεύω ότι ένα γκέι ζευγάρι μπορεί να γίνουν πολύ καλοί γονείς αλλά το πλαίσιο της εικόνας μου είναι πολύ ευρύτερο από την επικοινωνία μεταξύ τριών μόνον ανθρώπων. Περιλαμβάνει και άλλους παράγοντες κοινωικοποίησης, τους οποίους συνεχίζεις να θεωρείς τυφλά σημεία (συνειδητά ή ασυνείδητα) και επειδή το έγραψα ήδη πολλές φορές χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν, το κόβω εδώ.
Γιατί καλέ μου alexandroso, αν δεν είναι τόσο σημαντικός παράγων το μπούλινγκ που μπορεί να δεχτεί το παιδί από τον οποιονδήποτε στον έξω κόσμο εξ αιτίας της ιδιαιτερότητας των γονιών του, τότε το μπούλινγκ είναι επίσης ασήμαντος παράγων και για τους γονείς του, που στην τελική είναι ενήλικες.
Ας καλυφθούν από την ενδοοικογενειακή τους αγάπη και ας σταματήσουν να μας πρήζουν με την κοινωνική καταπίεση που δέχονται.
Αν δεν μετράει η καταπίεση των παιδιών δεν μετράει και η δική τους.
Οπότε, ας πάψουν να τα χρησιμοποιούν ως έμβολα.