Κάποιος κάπου κάποτε που να τον θυμάμαι. Βέμπο.
Δεν έγινε ποτέ.
Κάποιος κάπου κάποτε που να τον θυμάμαι. Βέμπο.
Απ' ό,τι ξέρω, υπάρχουν λίστες αναμονής για υιοθεσία. Τα παιδιά που δεν υιοθετούνται έχουν προβλήματα υγείας* ή είναι σε φάση "αναμονής" μέχρι να τα πάρουν οι φυσικοί τους γονείς.alexandroso έγραψε: 21 Αύγ 2019, 12:19 Ναι και ναι. Γενικά η υιοθεσία είναι κοινωνική προσφορά και δεν συγκρίνονται τα οφέλη για ένα παιδί, με το να μείνει ορφανό και μόνο, σε καμία περίπτωση. Δηλαδή, μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ότι μπορεί να αντιδράσουν τα άλλα παιδιά στο σχολείο (γιατί οι γονείς τους είναι μαλάκες και τα κάνουν σαν τα μούτρα τους) με το να μην υιοθετηθεί και να μην έχει καθόλου οικογένεια; Η μήπως θα τρέξουν να το υιοθετήσουν αυτοί που αντιδρούν;
Του Χόγιουαρτς ήταν παραδείγματα, δεν ήταν έρευνες και δεν ήταν συμπεράσματα από ειδικούς. Όταν λέω ότι η άποψή μου "έτεινε προς" το ένα συμπέρασμα το εννοώ, ήταν από την αρχή πολύ ρευστή. Με αηδιάζει το να έχει κάποιος φανατικές απόψεις για πράγματα πάνω στα οποία δεν έχει ιδέα σα να το έχει ψάξει και προσπαθώ να μην το κάνω κι εγώ. Πάντα κρατάω μία πισινή διότι ο κάθε άνθρωπος που γράφει ένα συμπέρασμα έχει συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά για πράγματα που δεν ξέρω δεν επιμένω. Αν τώρα παραθέσει κάποιος απόψεις ειδικών με διαφορετικό συμπέρασμα που να μπορούν να με πείσουν περισσότερο από αυτές που προηγήθηκαν μπορεί να ξαναλλάξω.Otto Weininger έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:32 Πας καλά ρε ;
Τόσο πολύ το έψαξες δηλαδή; Πιο πολλά έβαλε ο Χουργιατς που αποδεικνύουν το αντίθετο.
Καταρχάς μια έρευνα πρέπει να την ψάχνεις σε βάθος και να μην κοιτάς τα συμπεράσματα.Γραφικός έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:44Του Χόγιουαρτς ήταν παραδείγματα, δεν ήταν έρευνες και δεν ήταν συμπεράσματα από ειδικούς. Όταν λέω ότι η άποψή μου "έτεινε προς" το ένα συμπέρασμα το εννοώ, ήταν από την αρχή πολύ ρευστή. Με αηδιάζει το να έχει κάποιος φανατικές απόψεις για πράγματα πάνω στα οποία δεν έχει ιδέα σα να το έχει ψάξει και προσπαθώ να μην το κάνω κι εγώ. Πάντα κρατάω μία πισινή διότι ο κάθε άνθρωπος που γράφει ένα συμπέρασμα έχει συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά για πράγματα που δεν ξέρω δεν επιμένω. Αν τώρα παραθέσει κάποιος απόψεις ειδικών με διαφορετικό συμπέρασμα που να μπορούν να με πείσουν περισσότερο από αυτές που προηγήθηκαν μπορεί να ξαναλλάξω.Otto Weininger έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:32 Πας καλά ρε ;
Τόσο πολύ το έψαξες δηλαδή; Πιο πολλά έβαλε ο Χουργιατς που αποδεικνύουν το αντίθετο.
Μα υπάρχουν εκατομμύρια ορφανά παιδιά σε ιδρύματα για τα οποία δεν ενδιαφέρεται κανένας. Δεν είναι ότι είναι ο αριθμός τους μικρότερος από τη ζήτηση και θα "κλέψει" το παιδί ενός στρέιτ ζευγαριού ο ομοφυλόφιλος. Αν θες μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι οι στρέιτ μπορούν να έχουν προτεραιότητα σε μια υιοθεσία χωρίς αυτό να σημαίνει όμως τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων απ τη διαδικασία.ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:40Απ' ό,τι ξέρω, υπάρχουν λίστες αναμονής για υιοθεσία. Τα παιδιά που δεν υιοθετούνται έχουν προβλήματα υγείας* ή είναι σε φάση "αναμονής" μέχρι να τα πάρουν οι φυσικοί τους γονείς.alexandroso έγραψε: 21 Αύγ 2019, 12:19 Ναι και ναι. Γενικά η υιοθεσία είναι κοινωνική προσφορά και δεν συγκρίνονται τα οφέλη για ένα παιδί, με το να μείνει ορφανό και μόνο, σε καμία περίπτωση. Δηλαδή, μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ότι μπορεί να αντιδράσουν τα άλλα παιδιά στο σχολείο (γιατί οι γονείς τους είναι μαλάκες και τα κάνουν σαν τα μούτρα τους) με το να μην υιοθετηθεί και να μην έχει καθόλου οικογένεια; Η μήπως θα τρέξουν να το υιοθετήσουν αυτοί που αντιδρούν;
Οπότε, δεν τίθεται θέμα επιλογής σε αυτό που αναφέρεις.
Κατά τα άλλα, alexandroso, ειλικρινά έχω βαρεθεί να διαβάζω ως αντίλογο το ότι οι στρέιτ γονείς δεν είναι άψογοι. Φυσικά δεν είναι. Υπάρχουν σοβαροί, υπάρχουν και προβληματικοί ή μαλάκες όπως λες. Για χίλιους δυο λόγους. Αλλά είναι στατιστικώς εξισορροπημένοι τόσο στους στρέιτ όσο και στους γκέι. Αν όμως ότι η καταπίεση που υφίστανται οι γκέι λόγω της ερωτικής τους επιλογής, είναι σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα ένα υπαρκτό δεδομένο, το να μεταφερθούν στο παιδί τα οποιαδήποτε συνειδητά ή ασυνείδητα απωθημένα τους από αυτήν την καταπίεση, δεν είναι κάτι παράλογο. Οι αμαρτίες των γονέων πάντα παιδεύουν τα τέκνα.
*Επ' ευκαιρία, υπάρχει κάποια στατιστική για τον αριθμό παιδιών με προβλήματα υγείας που υιοθετούνται από στρέιτ και γκέι οικογένειες, στα κράτη που λειτουργεί απρόσκοπτα η υιοθεσία;
Γι' αυτό περίμενα περισσότερα λινκ.Otto Weininger έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:49Καταρχάς μια έρευνα πρέπει να την ψάχνεις σε βάθος και να μην κοιτάς τα συμπεράσματα.Γραφικός έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:44Του Χόγιουαρτς ήταν παραδείγματα, δεν ήταν έρευνες και δεν ήταν συμπεράσματα από ειδικούς. Όταν λέω ότι η άποψή μου "έτεινε προς" το ένα συμπέρασμα το εννοώ, ήταν από την αρχή πολύ ρευστή. Με αηδιάζει το να έχει κάποιος φανατικές απόψεις για πράγματα πάνω στα οποία δεν έχει ιδέα σα να το έχει ψάξει και προσπαθώ να μην το κάνω κι εγώ. Πάντα κρατάω μία πισινή διότι ο κάθε άνθρωπος που γράφει ένα συμπέρασμα έχει συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά για πράγματα που δεν ξέρω δεν επιμένω. Αν τώρα παραθέσει κάποιος απόψεις ειδικών με διαφορετικό συμπέρασμα που να μπορούν να με πείσουν περισσότερο από αυτές που προηγήθηκαν μπορεί να ξαναλλάξω.Otto Weininger έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:32 Πας καλά ρε ;
Ειδικά σε έρευνες που δεν είναι θετικών Επιστημών όπου και πάλι θέλουν ψάξιμο αλλά σε άλλο πλαίσιο.
Πχ η έρευνα που δέχτηκες από το λινκ της καθημερινής νομίζω, μπάζει από παντού. Έρευνα υπέρ γκέι από γκέι ακτιβιστή είναι κάπως δε νομίζεις;
Μια στιγμή!Χουργιατς έγραψε: 21 Αύγ 2019, 12:41Αυτό που σου παρέθεσα δεν αφορά τους ομογονείς, αλλά τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομογονείςalexandroso έγραψε: 21 Αύγ 2019, 12:39 Η όποια λογική αυτών που αντιδρούν δεν προέρχεται από την ανάγκη να προστατεύσουν το παιδί αλλά από την ανάγκη να τιμωρήσουν τους ομοφυλόφιλους γιατί είναι διαφορετικοί.
Είναι ομοφοβική η στατιστική;
Επειδή μπορούμε. Όπως δεν μπορείς να πετάξεις, να αναπνεύσεις κάτω από το νερό κλπ έτσι δεν μπορείς και να γεννήσεις.Philip Mortimer έγραψε: 20 Αύγ 2019, 16:13"Αντίθετα σε αυτά που έχει προβλέψει η φύση" είναι και πολλά άλλα πράγματα, αλλά τα κάνουμε.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Αύγ 2019, 16:12 δύο άτομα του ίδιου φύλου είναι αδύνατο να τεκνοποιήσουν
αυτό σημαίνει πως το να υιοθετούν παιδιά είναι αντίθετο σε αυτό που έχει προβλέψει η φύση
ο γάμος είναι μία ανθρώπινη κοινωνική σύμβαση
η οικογένεια όμως όχι, χωνέψτε το
Να υιοθετήσουμε μπορούμε.Otto Weininger έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:52 Επειδή μπορούμε. Όπως δεν μπορείς να πετάξεις, να αναπνεύσεις κάτω από το νερό κλπ έτσι δεν μπορείς και να γεννήσεις.
Πας καλά;Otto Weininger έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:32Πας καλά ρε ;Γραφικός έγραψε: 21 Αύγ 2019, 11:26Οφείλω να ομολογήσω πως το παρόν θέμα αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στο πχόρουμ που τελικά με πείθει ότι η ως τώρα άποψή μου -που έτεινε προς το να είμαι κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια- ήταν λάθος.
έχω βάλει 2 βασικά, η πρώτη ήταν από το Australian Medical Association
Αν δεν είσαι γκέι ζεύγος ναι.alexandroso έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:57Να υιοθετήσουμε μπορούμε.Otto Weininger έγραψε: 21 Αύγ 2019, 13:52 Επειδή μπορούμε. Όπως δεν μπορείς να πετάξεις, να αναπνεύσεις κάτω από το νερό κλπ έτσι δεν μπορείς και να γεννήσεις.
Σε ενοχλούν τα λινκς που ανατρέπουν παγιωμένες απόψεις, συνήθως βγαλμένες από το γνωστό βρώμικο σημείο;
Και το γκέι ζεύγος μπορεί και το κάνει ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου. Δεν βρίσκεις κάνα καλύτερο επιχείρημα που να μην υποβιβάζει τους γκέι σε ανθρώπους που δεν μπορούν να δώσουν σε ένα παιδί αγάπη και φροντίδα; Είναι κακοί άνθρωποι; Ανίκανοι να αγαπήσουν και να φροντίσουν; Ανώμαλοι που θέλουν να τα εκμεταλλευτούν μόνο; Τί;