vatraxos έγραψε: 20 Αύγ 2019, 11:21
Για να το λήγουμε, έχει κάθε δικαίωμα ο Αρκάς να επιλέξει πότε και ποιόν θα σατιρίσει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσφερόταν για σάτιρα όπως κάθε κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι ο Αρκάς επέλεξε να ασχοληθεί με την πολιτική σάτιρα σε ένα δεδομένο χρονικό σημείο της σταδιοδρομίας του και μάλιστα μέσα από τις σελίδες μίας άκρως λαϊκίστικης εφημερίδας μας δίνει το δικαίωμα να τον κρίνουμε και να τον επικρίνουμε.
Τι από αυτά τα τρία είναι λάθος;
Κανένα απ' τα τρία δεν είναι λάθος. Όπως επίσης δεν είναι λάθος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τον λαϊκισμό σε ύψη που δεν ήτανε ποτέ. Ποτέ.
Ξεχνάμε την εποχή ΠΑΣΟΚ, ίσως γιατί έχει περάσει χρόνος, ίσως επειδή η πληροφορία είχε περιορισμένα κανάλια επικοινωνίας.
Ένα χαρακτηριστικό θυμάμαι, όταν βγήκε η ιστορία με τη Μιμή, η Αυριανή βγήκε με πρωτοσέλιδο "Δύο γκόμενες ο Μητσοτάκης!"
Αυτό στην κλίμακα ΣΥΡΙΖΑ τι πιάνει δηλαδή;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Ούτε νετρόνιο από τις τρίχες των γεννητικών οργάνων του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δηλαδή στ' αλήθεια συγκρίνεις τον αυριανισμό με το «go back madame Merkel», «θα καταργήσουμε τα μνημόνια με έναν νόμο κι ένα άρθρο», το δημοψήφισμα, την απάτη με τις τηλεοπτικές άδειες, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Που ο Γρ. Γαργαλάκος έβγαινε στο ραδιόφωνο και ανακοίνωνε (αργά) ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πέθανε στο Χερφιλντ, αλλά όταν έφτασε στον Παράδεισο του είπε ο θεός: "Ανδρέα σε χρειάζονται στην Πατρίδα, πρέπει να γυρίσεις να τη σώσεις"
Χέλλη;
Ρε Χέλλη!
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Beria έγραψε: 20 Αύγ 2019, 18:26
Ρε Χέλλη, στη χώρα του Πασοκ μιλάς για λαϊκισμό;
Που ο Γρ. Γαργαλάκος έβγαινε στο ραδιόφωνο και ανακοίνωνε (αργά) ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πέθανε στο Χερφιλντ, αλλά όταν έφτασε στον Παράδεισο του είπε ο θεός: "Ανδρέα σε χρειάζονται στην Πατρίδα, πρέπει να γυρίσεις να τη σώσεις"
Χέλλη;
Ρε Χέλλη!
Προφανώς δεν έζησε τον αυριανισμό της δεκαετίας του 80.
Όχι, απλά δεν βλέπω τι σχέση έχει σε μια συζήτηση για τον λαϊκισμό κυβερνήσεων και το ξεφτίλισμα της έννοιας της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της αλήθειας με τον κίτρινο τύπο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2019, 18:56
Όχι, απλά δεν βλέπω τι σχέση έχει σε μια συζήτηση για τον λαϊκισμό κυβερνήσεων και το ξεφτίλισμα της έννοιας της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της αλήθειας με τον κίτρινο τύπο.
Η Αυριανή ήταν το ΠΑΣΟΚ.
Ναι, εντάξει. Και ο Βαξεβάνης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν συμπεριλαμβάνω αυτό το πράγμα στην κριτική μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2019, 19:05
Ναι, εντάξει. Και ο Βαξεβάνης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν συμπεριλαμβάνω αυτό το πράγμα στην κριτική μου.
Όχι παλληκάρι μου, πάλι δεν καταλαβαίνεις
Η Αυριανή δεν ήταν πασόκ. Ήταν το ΠΑΣΟΚ
Όπως ο Völkischer Beobachter ήταν το NSDAP
Και η δεκαετία 1980-1990 δεν ήταν λαϊκίστικη. Ήταν ο χυδαιότερος βούρκος που έχει η ζήσει η Ευρώπη από τα χρόνια του '30
Απλώς αντί για καφέ στολές οι δικοί μας φορούσαν κοντομάνικα πουκάμισα και είχαν μούσια με πυτιρίδα
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
γι αυτό κάμε μου τη χάρη
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2019, 18:18
Δηλαδή στ' αλήθεια συγκρίνεις τον αυριανισμό με το «go back madame Merkel», «θα καταργήσουμε τα μνημόνια με έναν νόμο κι ένα άρθρο», το δημοψήφισμα, την απάτη με τις τηλεοπτικές άδειες, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης;
Απάνθισμα:
Τσοβόλα δώστα όλα Δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνο λαός Έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΟΚ Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία ΠΑΣΟΚ, για έναν ανεξάρτητο, πολιτικοποιημένο, ακηδεμόνευτο, ακομμάτιστο συνδικαλισμό
Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και κατάργηση μνημονίων; Δε θυμάσαι τις κωλοτούμπες του Ανδρέα και το πρόγραμμα λιτότητας αμέσως μόλις επανεκλέχθηκε το 1985.
Πόσο ήσουν το 1985;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,