!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ξεφτιλιζοντας τους ζαιους

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
under

Re: Ξεφτιλιζοντας τους ζαιους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Ηταν αναμενομενο οτι η κουβεντα θα κατεληγε : δεν μου αρεσει η σατιρα του.
Ο ιδιος που γελαγε με τον Αρκα που σατιριζε τις χοντρες και τις γριες,ο ιδιος τωρα θυμηθηκε οτι δεν του αρεσει η ποιοτητα του Αρκα.
Γιατι ; Γιατι ειπε πριν οτι δεν ειναι ο Αρκας ολων.
Δηλαδη,γιατι πηρε θεση στο διλημμα που του εθεσαν.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

under έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:06 Ηταν αναμενομενο οτι η κουβεντα θα κατεληγε : δεν μου αρεσει η σατιρα του.
Ο ιδιος που γελαγε με τον Αρκα που σατιριζε τις χοντρες και τις γριες,ο ιδιος τωρα θυμηθηκε οτι δεν του αρεσει η ποιοτητα του Αρκα.
Γιατι ; Γιατι ειπε πριν οτι δεν ειναι ο Αρκας ολων.
Δηλαδη,γιατι πηρε θεση στο διλημμα που του εθεσαν.
Εμπεριστατομένη ανάλυση.
Και οι τρείς στο καφενείο συμφώνησαν ότι τα λέει καλά η Μαγγανορουβίτσα.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

Otto Weininger έγραψε: 18 Αύγ 2019, 18:10
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 18 Αύγ 2019, 16:26 Σε πρώτη φαση μίλα σαν άνθρωπος και όχι σαν ξεκωλιαρα .Και μετά συζητάμε και το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Δεν υπάρχουν πολιτισμένες συζητήσεις όταν μιλάμε με τύπους σαν εσένα.
Μόνο χλεπες και μπινελίκια.
Έλα βρε Λάκη μη γίνεσαι τόσο άγριος,δε σου πάει.. . :lol:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Ποιος Αρκάς;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

stavmanr έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:03
sys3x έγραψε: 18 Αύγ 2019, 18:56
stavmanr έγραψε: 18 Αύγ 2019, 18:43
Τί να έχω ρε sys; :smt017
Αποδείξεις για το ποιος κρύβεται πίσω από το brandname "Αρκάς"; Χ...κα. Με το συμπάθειο κιόλας.
Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αν είναι ο ίδιος κι έπαθε άνοια ή άλλος και αγόρασε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης.
Με απασχολεί ότι έπεσε δραματικά το επίπεδο που είχε τεθεί από τον αυθεντικό Αρκά.

Όσο για τη συντηρητικούρα, διαφωνώ.
Συντηρητικός είναι εκείνος που περιμένει κολλημένος στη μικροπολιτική του για να έρθει ο κάθε Αρκάς στα νερά του. Εγώ ποτέ δεν τον έφερα στα δικά μου νερά. Απεναντίας, τον θαύμαζα και τον είχα ψηλά. Μάθαινα από τη σάτιρά του.
Να, αυτό λέω ρε, αν δεν ήσουν ακόμη θα μάθαινες.
:wink
Τι να μάθω ρε sys; Ξεκατινιάσματα;
Δεν πρόκειται να σε δικαιώσω στον κομματικό τρόπο με τον οποίο επιβραβεύεις μία καθαρά κομματική σάτιρα.
Αν ήθελα προπαγάνδα θα αγόραζα ριζοσπάστη.
Εμένα να με δικαιώσεις σταβ μου; ως τι;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

sys3x έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:19 Τι να μάθω ρε sys; Ξεκατινιάσματα;
Δεν πρόκειται να σε δικαιώσω στον κομματικό τρόπο με τον οποίο επιβραβεύεις μία καθαρά κομματική σάτιρα.
Ως φορέα της άποψης υπέρ της κομματικής σάτιρας.
Συγκεντρώσου. :D
Χόρχε ντελ Σάλτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

waldorf έγραψε: 18 Αύγ 2019, 18:38
πατησιωτης έγραψε: 18 Αύγ 2019, 18:07 Ο ίδιος άνθρωπος είναι.Το πότε ένας άνθρωπος θα ασχοληθεί με την πολιτική το καθορίζει ο ίδιος.Και φυσικά το πότε ένας σκιτσογράφος ή συγγραφέας ή γενικά καλλιτέχνης θα αφήσει τα γενικού περιεχομένου θέματα και θα ασχολείται με πολιτικά το ίδιο.
Το ότι δεν ααχολήθηκε πριν το 2015 σημαίνει απλά ότι δεν έβρισκε ενδιαφέρον να ασχοληθεί με την διαμάχη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που κυριαρχούσε.Οι άνθρωποι που εκπλήσσονται επειδή μπήκε στον στίβο μόνο επί ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήσσονταν άραγε εάν κάποιος παρόμοιος αδιάφορος για χρόνια άρχιζε τις πολιτικές γελοιογραφίες σε περίπτωση κυβέρνησης της άκρας δεξιάς;Όχι βέβαια.Θα έλεγαν ότι ναι ως τώρα αυτός ήταν απολίτικος αλλά είδε τον κίνδυνο του φασισμού και πολιτικοποιήθηκε.Δεν θα το θεωρούσαν παράδοξο.Λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι - ίσως δεν το ξέρετε αλλά υπάρχουν - που παρομοίως θεωρούν κίνδυνο την αριστερά.Και αυτοί οι άνθρωποι θεώρησαν κίνδυνο ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν τους πολυενδιέφερε προηγουμένως εάν κυβερνά η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.
Δικαίωμά τους αφού δεν παραβαίνουν κάποιο νόμο.Βέβαια πολλοί εξεπλάγησαν γιατί δεν περίμεναν ότι ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να ήταν ο Αρκάς. :D Αλλά τα φαινόμενα απατούν.
Δεν θα διαφωνήσω στα περισσότερα που λες.
Δικαίωμα του καθεμιανού (καλό;) να κάνει ό,τι θέλει,όποτε το θελήσει.
Ωστόσο άφησέ μου το δικαίωμα να κρίνω τον καθένα για τις επιλογές του.
Και η κριτική μου για τον Αρκά δεν έχει να κάνει με την αλλαγή (ή όχι) γραμμής.Έχει να κάνει με την ποιότητα του έργου του,που κατ`εμέ έπιασε πάτο.Απ`τα ένα-δυό αλμπουμάκια (ή έστω απ`τα πέντε καρέ τη βδομάδα στο κομίστικο ένθετο της ελευθεροτυπίας,που βέβαια αποτελούσαν μέρος του ετήσιου άλμπουμ) το χρόνο έφτασε στα δύο (ίσως και παραπάνω) σκίτσα την ημέρα.Πρωί-απόγευμα σαν αντιβίωση.
Ε δεν έχει υπάρξει άνθρωπος μέχρι σήμερα που να μην έχει φθαρεί απ`την καθημερινή επανάληψη,ιδιαίτερα στην τέχνη.
Και από`κεί που είχαμε έξυπνα σχόλια για την κοινωνική-πολιτική πραγματικότητα (σεξιστικά-ρατσιστικά-φαλοκρατικά-τα πάντα,αλλά έξυπνα!)ξεπέσαμε,αναγκαστικά,στα εξυπνακίστικα του συρμού.Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
Πολλά απ`αυτά ήταν καλά αλλά πάντα στο επίπεδο του εξυπνακισμού κανένα δεν έχεις να θυμάσαι σήμερα,ενώ θυμάσαι τις ατάκες του σπουργιτόπουλου.
Και τελικά είναι άλλο πράγμα ο κομίστας, άλλο ο σκιτσογράφος και άλλο ο γελοιογράφος-σχολιαστής της καθημερινότητας.
Αν λοιπόν αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική πορεία,δεν το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.
Ακριβώς. Η ποιότητα (πέραν των πολιτικων) έχει εξαφανιστεί.
Αυτό συνηγορεί στην υπόθεση πως πρόκειται για Μπραντ νειμ που παραχωρηθηκε και όχι για τον ίδιο άνθρωπο μετά 30 χρονια.
Βέβαια η καθημερινή δημοσίευση συμπίπτει με το φουντωμα των σοσιαλ μίντια...Οπότε δεν αποκλείεται βγαίνοντας στη σύνταξη να είναι ο ίδιος άνθρωπος που ανακάλυψε τα φειςμπουκ.
Ας μην ξεχνάμε πως τα έχει χάσει ο μικυς με τις επιστολες του ή ότι ο Μάνος Ελευθερίου από τα μαλαματενια λόγια έφτασε στο γι Αυτο λοιπόν σε χώρισα αναθεωρησα της πεγκυζήνας
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Leporello έγραψε: 18 Αύγ 2019, 18:52
stavmanr έγραψε: 18 Αύγ 2019, 18:17Τέλος, με λυπεί που εν έτι 2019 υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται επειδή ένας πανέλληνας κατέβηκε επίπεδο κι έγινε παιδί του κόμματος. Κάποιοι άνθρωποι είναι μοναδικοί και δεν έπρεπε να ανήκουν σε κανέναν και πουθενά.
Αυτά τα λες επειδή βλέπεις μέσα από τις συριζαϊκές παρωπίδες. Δες το αλλιώς: τι εκτίμηση μπορεί να έχει κανείς στον Αρκά αν επί 5 χρόνια δεν βρήκε να πεί τίποτα γιά την ξεφτίλα του ΣΥΡΙΖΑ; Και όπως λέει και ο πατησιώτης, από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Αρκάς είναι ΝΔ. Το μόνο που προκύπτει είναι ότι δεν άντεξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάλι πανέλληνας είναι, εξαιρουμένων των συριζαίων.
Σιγά τη δήθεν μεγαλύτερη ξεφτίλα του Σύριζα από εκείνη που ζούμε εδώ και 45 χρόνια ρε Λεπ.
Ξέχασες ότι ο καταδικασμένος πλέον ...Αλ Καπόνε της Ελλάδας κόντεψε να γίνει πρωθυπουργός επί ΠΑΣΟΚ; Ότι έφαγαν τα χρήματα του ελληνικού λαού στο χρηματιστήριο με τις ευλογίες του έλληνα πρωθυπουργού; Τη δήλωση της ΠτΔ ότι η εθνική μας κυριαρχία πλέον περιορίζεται; Ότι έφαγαν ...μισό ΑΕΠ στους Ολυμπιακούς Αγώνες; Τα ΕΣΠΑ πρώην Υπουργού για "ξενοδοχειακές μονάδες"; Το ΔΝΤ; Το μνημόνιο; Το αγγλικό δίκαιο που καθιστά τους δανειστές κυρίαρχους; Τους νεοναζί που φούντωσαν το 2011 για να γίνουν τρίτο κόμμα στις εκλογές; Το ΑΕΠ μας που έπεσε 35% σε 4 χρόνια 2009-2013, που αντίστοιχη πτώση βρίσκεις μόνο σε παγκόσμιο πόλεμο...

Φαντάσου τώρα τον εαυτό σου να έχεις ζήσει όλα αυτά κι άλλα τόσα, και να τα προσπερνάς ως ανάξια πολιτικού σχολιασμού επί 30 χρόνια. Να μην ασχολείσαι με τίποτα από αυτά. Και ξαφνικά να πιάνεσαι από ένα νέο κόμμα, με τις όποιες απτέλειες, λάθη, αδυναμίες και να παριστάνεις τον χιουμορίστα πολιτικογράφο που θυμήθηκε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Όπως λοιπόν παρουσιάζετε τον Αρκά, οι ορκισμένοι "αντισυριζαίοι", τον γειώνετε ακόμα περισσότερο από όσο έχει γειωθεί ο ίδιος καλλιτεχνικά ή και πνευματικά. Τον τραβάτε στη λάσπη, στον τρόπο δηλαδή με τον οποίο αντιμετωπίζετε την ελληνική μεταπολίτευση.

Επιπλέον, γράφω για άλλη μία φορά: συντάσσομαι με εξωκοινοβουλευτικά κόμματα λόγω αρχής. Υποστηρίζω εξωκοινοβουλευτικά μέχρι να μπουν στη Βουλή. Μην κάνεις τον κόπο να προσπαθείς να με παρουσιάσεις ως ...συριζαίο. Είναι λάθος τακτική που έχεις ακολουθήσει σε πολλά νήματα.

Και ξαναδηλώνω φανατικός αναγνώστης του παλιού καλού Αρκά. Του "αυθεντικού" όπως τον αποκαλώ, και μου ζητά αποδείξεις ο sys.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 18 Αύγ 2019, 19:42, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:17
Otto Weininger έγραψε: 18 Αύγ 2019, 18:10
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 18 Αύγ 2019, 16:26 Σε πρώτη φαση μίλα σαν άνθρωπος και όχι σαν ξεκωλιαρα .Και μετά συζητάμε και το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Δεν υπάρχουν πολιτισμένες συζητήσεις όταν μιλάμε με τύπους σαν εσένα.
Μόνο χλεπες και μπινελίκια.
Έλα βρε Λάκη μη γίνεσαι τόσο άγριος,δε σου πάει.. . :lol:
Δεν γίνομαι άγριος. Σου λέω απλά την αλήθεια. Είσαι μόνο για χλεπες.
Το ότι ποντάρεις στο κατέβασμα του παλιού ώστε να μην υπάρχουν όσα έγραφες (για να τα έχουμε σε αντιδιαστολή με όσα γράφεις τώρα) είναι δικό σου θέμα.
Έχουμε μνήμη και θυμόμαστε τα ξερατα και τον λαϊκισμό που αμολαγες κάθε μέρα.

Οπότε αποδέξου το, έτσι θα πηγαίνει από δω και πέρα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

stavmanr έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:21
sys3x έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:19 Τι να μάθω ρε sys; Ξεκατινιάσματα;
Ως φορέα της άποψης υπέρ της κομματικής σάτιρας.
Συγκεντρώσου. :D
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

stavmanr έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:34 Και ξαφνικά να πιάνεσαι από ένα νέο κόμμα, με τις όποιες απτέλειες, λάθη, αδυναμίες και να παριστάνεις τον χιουμορίστα πολιτικογράφο που θυμήθηκε να ασχοληθεί με την πολιτική.
Δεν είναι νέο κόμμα,έχει προιστορία. :D Έγραψα προηγουμένως ότι υπάρχουν άνθρωποι της παλιάς ανανεωτικής αριστεράς που έβγαζαν αφρούς με τον Τσίπρα.Δεν σου κρύβω ότι κάπου εκεί τοποθετούσα και εγώ τον Αρκά.Μπορεί όμως να είναι απλώς εντύπωση.Υπάρχουν άγρια μίση και πάθη στον χώρο.Μπορεί μερικοί να είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη φορά αριστερά αλλά υπάρχουν και άλλοι που τους είδαν ως μεταμφιεσμένους σταλινικούς που με διάφορα κόλπα προσπαθούσαν να κάνουν αυτά που φοβόντουσαν και απλως δεν το πέτυχαν λόγω διεθνών συγκυριών.Εξαρτάται πως την έχει δει ο καθένας.
Άβαταρ μέλους
under

Ο Αρκας πλεον δεν ειναι ποιοτικος.
Οι μηδενεξηνταρηδες οπως καταλαβαινετε δεν σκυλιασαν επειδη τα εχωνε στον Τσιπρα αλλα επειδη ποιοτικα δεν τους αρκουσε,ηθελαν πιο ποιοτικο χωσιμο.
Μα καταλαβαινετε με τι λεσια μιλατε ;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

under έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:06 Ηταν αναμενομενο οτι η κουβεντα θα κατεληγε : δεν μου αρεσει η σατιρα του.
Προσωπικά, θλίβομαι από τη "σάτιρά" του.
Δεν είναι πλέον ζήτημα γούστου. Είναι ζήτημα κομματικής (συ-)στράτευσης, που είναι ό,τι χειρότερο για έναν καλλιτέχνη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 18 Αύγ 2019, 19:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

under έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:43 Ο Αρκας πλεον δεν ειναι ποιοτικος.
Οι μηδενεξηνταρηδες οπως καταλαβαινετε δεν σκυλιασαν επειδη τα εχωνε στον Τσιπρα αλλα επειδη ποιοτικα δεν τους αρκουσε,ηθελαν πιο ποιοτικο χωσιμο.
Μα καταλαβαινετε με τι λεσια μιλατε ;
Έχω την απορία,και μην την απαντήσεις.
Με θεωρείς 0,60;
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Οι ζαιοι που στις τρεντυ εποχες του αντιμνημονιου ειχαν βαφτισει εναν στους 2 ελλ ναιναικο γερμανοτσολια και διαφορα αλλα τωρα κλαψουριζουν στην σελιδα ενος σκιτσογραφου .
Άβαταρ μέλους
under

stavmanr έγραψε: 18 Αύγ 2019, 19:45
Προσωπικά, θλίβομαι από τη "σάτιρά" του.
Δεν είναι πλέον ζήτημα γούστου. Είναι ζήτημα κομματικής (συ-)στράτευσης, που είναι ό,τι χειρότερο για έναν καλλιτέχνη.
Το διλημμα εσυ το εθεσες : ή εμεις ή αυτοι.
Ο Αρκας πηρε θεση.
Γιατι κλαις ;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”