O I έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:28
Έξω από προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, λίγο μυαλό θέλει ρε παιδιά
Ας βάλει ο καθένας που λέει ότι "δε τρέχει τίποτα" το πρόσωπο της μάνας του και μάλιστα αν έχει πεθάνει, στη θέση της Παναγίας να τη σατιρίζει δημόσια κάποιος σκιτσογράφος με τον ίδιο τρόπο, αυτό του φαίνεται οκ ε;
Κάτι τέτοιο δηλαδή λέτε ότι δεν αποτελεί αιτία μηνύσεως, μέμψης ή αντιδράσεως.
Αν δεν αποτελεί, τότε να κάνω ένα σκίτσο τη μάνα κάποιου που δε το βλέπει για προσβολή και να το επεξεργαστώ στο φώτοσοπ να αντικαταστήσω την Παναγία με το σκίτσο που θα φέρει το όνομα τού όποιου μέλους "Η κοίμηση τής μάνας τού τάδε" δημόσια.
Συμφωνείται μ' αυτό;
Ο.Ι.
.
Αν ας πούμε έβαζε τήν Παναγία νά τραγουδάει τό "όλα είναι ένα ψέμα "
κι αυτό προσβολή θά ήταν ;;;
Γιατί εμένα δέν θα μέ ενδιέφερε αν έλβεπα τή μάνα μου νά το τραγουδάει.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Ας βάλει ο καθένας που λέει ότι "δε τρέχει τίποτα" το πρόσωπο της μάνας του και μάλιστα αν έχει πεθάνει, στη θέση της Παναγίας να τη σατιρίζει δημόσια κάποιος σκιτσογράφος με τον ίδιο τρόπο, αυτό του φαίνεται οκ ε;
Αν δεν αποτελεί, τότε να κάνω ένα σκίτσο τη μάνα κάποιου που δε το βλέπει για προσβολή και να το επεξεργαστώ στο φώτοσοπ να αντικαταστήσω την Παναγία με το σκίτσο που θα φέρει το όνομα τού όποιου μέλους "Η κοίμηση τής μάνας τού τάδε" δημόσια.
Συμφωνείται μ' αυτό;
Ο.Ι.
.
Ασε πού δέν έχω καταλάβει ακόμα τό λόγο τής προσβολής.....
Ποιό καρέ συγκεκριμένα προσβάλει ;;;
Πρέπει νά ξέρει ο Ιεροεξεταστής..... κάτι σαφές.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Συμφωνείται μ' αυτό;
Ο.Ι.
.
.
Προσβαλει μπορουμε να πουμε στο σημειο οπου μιλαει για την κοιμηση της θεοτοκου σαν κανονικη κοιμηση (λογοπαιγνιο). Πολλοι Ελληνες ευστοχα παρατηρει ο Ο.Ι. εχουν την Παναγια κυριολεκτικα σαν βιολογικη μανα τους, οποτε το αντιστοιχο θα ηταν καποιος να κανει λογοπαιγνια με το θανατο της μανας τους.
Βεβαια εδω προκυπτει το προβλημα πως για πολλους αλλους Ελληνες η Παναγια σαν προσωπο ειναι φανταστικο. Εκει τι να πεις; Εγω δεν ειμαι υπερ καμιας διωξης της σατυρας οποιουδηποτε για οποιονδηποτε λογο, ειμαι αυστηρα αντιθετος. Κατι κακογουστο κρινεται μονο ως τετοιο. Αλλα γενικα ειμαι και υπερ μιας εκατερωθεν ευγενειας, ειναι το ιδανικο να ειμαστε ευγενικοι ο ενας απεναντι στον αλλον. Εαν τωρα θεωρει ο σκιτσογραφος οτι αξιζει να μπει στη λογικη να θιξει τα πιστευω των αλλων γιατι η θρησκεια που κουβαλανε ειναι μεγαλο κοινωνικο προβλημα, χαλαλι του, εγω του το δινω, αν και πιστευω οτι αυτα ειναι υπερβολικα.
Συμφωνείται μ' αυτό;
Ο.Ι.
.
.
Προσβαλει μπορουμε να πουμε στο σημειο οπου μιλαει για την κοιμηση της θεοτοκου σαν κανονικη κοιμηση (λογοπαιγνιο). Πολλοι Ελληνες ευστοχα παρατηρει ο Ο.Ι. εχουν την Παναγια κυριολεκτικα σαν βιολογικη μανα τους, οποτε το αντιστοιχο θα ηταν καποιος να κανει λογοπαιγνια με το θανατο της μανας τους.
Βεβαια εδω προκυπτει το προβλημα πως για πολλους αλλους Ελληνες η Παναγια σαν προσωπο ειναι φανταστικο. Εκει τι να πεις; Εγω δεν ειμαι υπερ καμιας διωξης της σατυρας οποιουδηποτε για οποιονδηποτε λογο, ειμαι αυστηρα αντιθετος. Κατι κακογουστο κρινεται μονο ως τετοιο. Αλλα γενικα ειμαι και υπερ μιας εκατερωθεν ευγενειας, ειναι το ιδανικο να ειμαστε ευγενικοι ο ενας απεναντι στον αλλον. Εαν τωρα θεωρει ο σκιτσογραφος οτι αξιζει να μπει στη λογικη να θιξει τα πιστευω των αλλων γιατι η θρησκεια που κουβαλανε ειναι μεγαλο κοινωνικο προβλημα, χαλαλι του, εγω του το δινω, αν και πιστευω οτι αυτα ειναι υπερβολικα.
.
Φίλος
Βλέπω ότι γιά τήν ίδια κατάσταση χρησιμοποιείς 2 έννοιες......
Λές γιά Κοίμηση στή Θεοτόκο.......καί γιά Θάνατο τής Μάνας......
Highlander έγραψε: 09 Αύγ 2019, 02:14
Αφορμή ένα κόμικ που σατιρίζει, αθώα θα έλεγα, την «Κοίμηση της Θεοτόκου», κόμικ που κάποιοι θεώρησαν βλάσφημο. Αποτέλεσμα, να υπάρχουν ομαδικά report στο facebook ρίχνοντας τη σελίδα των «Κουλουβάχατα Comics».
Το «βλάσφημο» κόμικ σατιρίζει, παραφράζοντας, την «Κοίμηση της Θεοτόκου». Δείχνει την Παναγία να μπαίνει στο δωμάτιό της με βαριά βλέφαρα από τη νύστα, να βουρτσίζει τα δόντια της, να πίνει νερό, να πέφτει στο κρεβάτι και όταν κοιμάται εμφανίζεται η φράση «η Κοίμηση της Θεοτόκου».
Τα «Κουλουβάχατα comics» πλέον έχουν εξαφανιστεί από το facebook και αν τα αναζητήσετε θα βρείτε μόνο τις αναφορές που έκαναν σε βάρος της χρήστες του διαδικτύου.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στη συνέχεια ήρθε και το εκκλησιαστικό site ekklisiaonline.gr να ισχυρίζεται πως θα καταθέσει μήνυση στη σελίδα αλλά και στο δημιουργό του κόμικ, Χρήστο Μακροζαχόπουλο, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Γράφει ο Θεολόγος - Κοινωνιολόγος Φανούρης Ευστράτιος στο ekklisiaonline.gr: «To ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE μέσω του νομικού τμήματος καταθέτει άμεσα μήνυση στην κάτωθι σελίδα που υβρίζει την Παναγία μας μέσα στον Δεκαπενταύγουστο. Τέλος οι αθλιότητες».
Και πολύ καλά κάνει.Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη..είμαστε εναντίον της προσβολής κάθε επίσημα αναγνωρισμένης από το κράτος θρησκείας ανεξάρτητα από το πόσους πιστούς έχει.Όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.Η πολιτισμένη κριτική σε μία θρησκευτική πίστη είναι φυσικά επιτρεπτή αλλά προκλήσεις που στόχο έχουν καθαρά να προκαλέσουν δεν είναι ανεκτές.
Ο νόμος για τη βλασφημία καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν έχει μέχρι στιγμής εκδηλώσει πρόθεση να τον επαναφέρει. Η μήνυση έγινε από ένα χριστιανικό site.
Υπάρχει ο αντιρατσιστικος νόμος όμως με τον οποίο η Χριστιανή Σώτη Τριανταφύλλου πήγε σε δική για προσβολή του Ισλάμ.
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.
Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.
Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.
Και πολύ καλά κάνει.Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη..είμαστε εναντίον της προσβολής κάθε επίσημα αναγνωρισμένης από το κράτος θρησκείας ανεξάρτητα από το πόσους πιστούς έχει.Όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.Η πολιτισμένη κριτική σε μία θρησκευτική πίστη είναι φυσικά επιτρεπτή αλλά προκλήσεις που στόχο έχουν καθαρά να προκαλέσουν δεν είναι ανεκτές.
Ο νόμος για τη βλασφημία καταργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν έχει μέχρι στιγμής εκδηλώσει πρόθεση να τον επαναφέρει. Η μήνυση έγινε από ένα χριστιανικό site.
Υπάρχει ο αντιρατσιστικος νόμος όμως με τον οποίο η Χριστιανή Σώτη Τριανταφύλλου πήγε σε δική για προσβολή του Ισλάμ.
Αυτή πήγε με τον αντιρατσιστικό γιατί χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους συλλήβδην ως επίδοξους συνεργούς αποκεφαλιστών.
Η περίπτωση του Μακροζαχόπουλου δεν έχει τίποτα παρόμοιο. Πρόκειται για απλή ελαφρά "βλασφημία". Η βλασφημία (ευτυχώς) πλέον δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα και η ΝΔ δεν έχει εκφράσει πρόθεση επαναφοράς του νόμου που κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλοι Ελληνες ευστοχα παρατηρει ο Ο.Ι. εχουν την Παναγια κυριολεκτικα σαν βιολογικη μανα τους, οποτε το αντιστοιχο θα ηταν καποιος να κανει λογοπαιγνια με το θανατο της μανας τους.
βλεπουν την παναγια σα μανα τους
Η μανα του ελληνα ειναι παρθενα
Τραγικα πραματα
Καλωσηλθατε στην Ειδικη Περιπτωση
Πολλοι Ελληνες ευστοχα παρατηρει ο Ο.Ι. εχουν την Παναγια κυριολεκτικα σαν βιολογικη μανα τους, οποτε το αντιστοιχο θα ηταν καποιος να κανει λογοπαιγνια με το θανατο της μανας τους.
βλεπουν την παναγια σα μανα τους
Η μανα του ελληνα ειναι παρθενα
Τραγικα πραματα
Καλωσηλθατε στην Ειδικη Περιπτωση
Ετσι συμβαινει με πολλες θρησκευτικες πεποιθησεις πολλων λαων. Υπαρχει παντα κατι που γι αυτους ειναι απολυτα ιερο. Τιποτα το ασυνηθιστο.