Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Κάθε βιαιοπραγία συνιστά έγκλημα εκτός των περιπτώσεων που προβλέπει ο νόμος (άμυνα κλπ).
Η αυτοδικία απαγορεύεται αυστηρά.
Αυτό το συμπαίρανες εσύ από την ανάγνωση του ποινικού κώδικα ή στο είπε κάποιος; Η επιτκουρική τήρηση του νόμου φυσικά και δεν είναι ποινικό αδίκημα...
Δεν υπάρχει "επικουρική τήρηση του νόμου". Υπάρχει απλά "εφαρμογή του νόμου".
Η βοήθεια προς τρίτο άτομο που κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα εμπίπτει στην εφαρμογή του νόμου. Δεν είναι κάποια "επικουρική τήρηση του νόμου". Είναι ο νόμος.
Η βοήθεια έχει παραμέτρους και περιορισμούς σύμφωνα με το νόμο. Δεν είναι ό,τι του καπνίσει του τρελοθόδωρα...
Αν δεις κωλόπαιδο να κάνει γκράφιτι μέχρι να καλέσεις την αστυνομία θα έχει τελειώσει και θα έχει φύγει. Αν τον αναζητήσει η αστυνομία πιθανόν να έχει παρέλθει το αυτόφορο.
Χώρια που θα έχεις τρομερή σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού και πόρους του δημοσίου. Εργατοώρες για αστυνομικούς, εισαγγελείς, δικαστικούς, βενζίνες, χαρτί, αναβολές επί αναβολών και πάει λέγοντας. Με δύο κατακέφαλα έχεις και τιμωρία και καταστολή και πρόληψη, χωρία που γλυτώνεις τα παραπάνω. Φυσικά, έχεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Sid Vicious έγραψε: 07 Αύγ 2019, 14:03
Ο ίδιος ο γκραφιτας είπε "παίδες εγώ φταίω, εγώ άρχισα να τον χτυπώ πρώτος, συγγνώμη " και ο χελης και ο σταβναμαρ επιμένουν "όκχι όκχι κακό αυτό αστυνομικό, σατανάς,μπου, ντεν κζερει νόμο, μόνο εμείς κζέρουμε "
Ρε καλε μου ανθρωπε. Οσο δεν καταλαβαινεις την λεπτη ,αυτη διαφορα. Δηλαδη,ακομη και αν σε προκαλεσει ενας πολιτης,απο την στιγμη που εχεις τον ρολο του αστυνομου που φερνει την ταξη και ασφαλεια,σε δημοκρατια δεν νοειται η βιαιη πραξη του συγκεκριμενου. Για αυτο,αλλωστε υπαρχουν οι νομοι (κανονες) και πρεπει πρωτα απο ολα να τηρουνται απο τους που τον πρεσβευουν.
Το καταλαβενετε αυτο; Η να αρχισουμε παλι απο τη την αρχη;
Φαντασου εναν δικαστη να βριζει εναν κατηγορουμενο επειδη πχ τον εβρισε ή τον προκαλεσε ,τελος παντως ,λεκτικα.
Ή αλλιώς, το τι έκανε ο κάγκουρας και τι αστυνομικός είναι δυο εντελώς ξεχωριστά πράγματα και η έκκληση του πρώτου για μη τιμωρία του δεύτερου επειδή λέει ότι αυτός έφταιγε, δεν θεωρείται δικαιολογία της πράξης του αστυνομικού.
Είναι σαν να λέμε ότι εγώ σού καίω το αυτοκίνητο κι εσύ έρχεσαι και μου καις το σπίτι και ζητάω από την δικαιοσύνη να μην δικάσει εσένα για εμπρησμό, γιατί εγώ το ξεκίνησα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:32
Αν δεις κωλόπαιδο να κάνει γκράφιτι μέχρι να καλέσεις την αστυνομία θα έχει τελειώσει και θα έχει φύγει. Αν τον αναζητήσει η αστυνομία πιθανόν να έχει παρέλθει το αυτόφορο.
Και η σεξουαλική παρενόχληση στοιχειοθετείται δύσκολα χωρίς οπτικοακουστικά ντοκουμένα ή μάρτυρες. Άρα σκοτώνουμε τον δράστη και είμαστε καλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο ίδιος ο γκραφιτας είπε "παίδες εγώ φταίω, εγώ άρχισα να τον χτυπώ πρώτος, συγγνώμη " και ο χελης και ο σταβναμαρ επιμένουν "όκχι όκχι κακό αυτό αστυνομικό, σατανάς,μπου, ντεν κζερει νόμο, μόνο εμείς κζέρουμε "
Ρε καλε μου ανθρωπε. Οσο δεν καταλαβαινεις την λεπτη ,αυτη διαφορα. Δηλαδη,ακομη και αν σε προκαλεσει ενας πολιτης,απο την στιγμη που εχεις τον ρολο του αστυνομου που φερνει την ταξη και ασφαλεια,σε δημοκρατια δεν νοειται η βιαιη πραξη του συγκεκριμενου. Για αυτο,αλλωστε υπαρχουν οι νομοι (κανονες) και πρεπει πρωτα απο ολα να τηρουνται απο τους που τον πρεσβευουν.
Φαντασου εναν δικαστη να βριζει εναν κατηγορουμενο επειδη πχ τον εβρισε ή τον προκαλεσε ,τελος παντως ,λεκτικα.
Ή αλλιώς, το τι έκανε ο κάγκουρας και τι αστυνομικός είναι δυο εντελώς ξεχωριστά πράγματα και η έκκληση του πρώτου για μη τιμωρία του δεύτερου επειδή λέει ότι αυτός έφταιγε, δεν θεωρείται δικαιολογία της πράξης του αστυνομικού.
Είναι σαν να λέμε ότι εγώ σού καίω το αυτοκίνητο κι εσύ έρχεσαι και μου καις το σπίτι και ζητάω από την δικαιοσύνη να μην δικάσει εσένα για εμπρησμό, γιατί εγώ το ξεκίνησα.
Μια πληροφορια.
Εδω στην Γερμανια σε ενα περιστατικο που μαλωναν δυο πολιτες,επειδη διαταραξαν την ησυχια των υπολοιπων πολιτων γιατι συνεβη μπροστα σε αλλους συμπολιτες τους ,παρολο που δεν εκανε ο ενας στον αλλον μηνυση,τους εκανε ο «δημος» - πολιτεια. Βεβαια χωρις σοβαρες επιπτωσεις.
Κατι τετοιο δεν ισχυει στην ελλαδα αν δεν κανω λαθος ετσι;
Και η σεξουαλική παρενόχληση στοιχειοθετείται δύσκολα χωρίς οπτικοακουστικά ντοκουμένα ή μάρτυρες. Άρα σκοτώνουμε τον δράστη και είμαστε καλά.
Βλέπεις να βιάζουν μία γυναίκα δίπλα σου. Τι λες; Περιμένεις την αστυνομία; Ή στηρίζεις επικουρικά το έργο της δικαιοσύνης;
Βλέπεις να βιάζουν μία γυναίκα δίπλα σου. Τι λες; Περιμένεις την αστυνομία; Ή στηρίζεις επικουρικά το έργο της δικαιοσύνης;
Φτάσαμε και στην σύγκριση βιασμού με γκράφιτι στον τοίχο. Μάλιστα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
δω λεει τον προκαλεσε με μπουνιες....
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Pedro έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:15
Σύμφωνα με την άποψη σας αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την κρίση του δικαστή.
Υποθέτω λοιπόν ότι ο δικαστής θα τον εγκαλέσει στην τάξη, θα κάνει αυστηρή παρατήρηση στους αστυνομικούς που θα τον ρίξουν στο πάτωμα αν κινηθεί απειλητικά προς την έδρα, θα του χαϊδέψει το κεφάλι για να τον ηρεμήσει και μετά θα συνεχίσει κανονικά η όλη διαδικασία.
Το θέμα με τον αστυνομικό είναι και δείχνει οτι έχασε την ψυχραιμία του, αυτό είναι το άσχημο σε αυτήν την εικόνα
απο κυρίαρχος της σκηνής όπως έπρεπε να συμβει κανονικά με την πλήρη ακινητοποίηση του στόχου
μεταβάλλεται σε απλό ωρυόμενο πολίτη που ηρεμεί με προτροπές των περαστικών
Ο νόμος αναφέρεται σαφώς σε τέτοιες περιπτώσεις εξαιρετικής ή βάναυσης συμπεριφοράς. Μάλιστα θεωρεί έγκλημα το να μην παρέμβεις ή να αδιαφορήσεις.
Γιατί περιστρέφεσαι διαρκώς στα ίδια και προσπαθείς να εξομοιώσεις το βιασμό με το γκράφιτι;
Pedro έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:15Ρε καλε μου ανθρωπε. Οσο δεν καταλαβαινεις την λεπτη ,αυτη διαφορα. Δηλαδη,ακομη και αν σε προκαλεσει ενας πολιτης,απο την στιγμη που εχεις τον ρολο του αστυνομου που φερνει την ταξη και ασφαλεια,σε δημοκρατια δεν νοειται η βιαιη πραξη του συγκεκριμενου. Για αυτο,αλλωστε υπαρχουν οι νομοι (κανονες) και πρεπει πρωτα απο ολα να τηρουνται απο τους που τον πρεσβευουν.
Ρε Pedro, πόσο μακρυά θα την τραβήξεις την υποκρισία;
Αυτό είναι δική σου δήλωση: Δεν θελω την εξουσια.
Δεν θέλεις την εξουσία με τους νόμους της και απαιτείς τώρα την εφαρμογή τους;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!