!!! DEVELOPMENT MODE !!!
(Who is) David Tibet (?)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
- Sid Vicious
Re: (Who is) David Tibet (?)
Σατανιστής δε νομίζω να ήταν ποτέ ο Τιμπέτ, όχι τουλάχιστον με την αμερικάνικη λαβεϊκή έννοια ή την έννοια της λογοτεχνίας τρόμου. Περισσότερο ήταν κοντά σε κάποια είδη γνωστικιστικού χριστιανισμού (που κάποια από αυτά αποδέχονται τον Εωσφόρο ταυτόχρονα με τον Χριστό αλλά αυτό είναι και παλιά παράδοση, υπήρχε σε κάποιους από τους Γνωστικούς ως τάση και πάνω κάτω και οι Κούρδοι Γεζίντι με τον άγγελο παγώνι τον Μελεκ Τος μπορουν κατά κάποιο τρόπο να μπουν στην κατηγορία αυτή). Και ήταν πολύ κοντά και στο Θέλημα του Kρόουλι, που παλι δεν είναι Σατανισμος, τουλάχιστον όχι με την εννοια που εχει επικρατήσει. Άλλωστε και το ιδιο όνομα της μπάντας του Tibet, Current 93 είναι από τον χώρο του Thelema. Και μια από τις πρώτες τους κυκλοφορίες ήταν το Lashtal, πάλι ορολογία από τον χώρο του Θελήματος.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Sid,
Θα διαφωνήσω μαζί σου.
Αυτή ακριβώς είναι η διαστρέβώση του Χριστιανικού νοήματος, ότι δηλαδή ο Χριστός και ο διάβολος (ή Σατανάς ή Εωσφόρος) είναι ένα και το αυτό ή ότι μπορεί κανείς να αποδέχεται στη ζωή του και τους δύο ταυτόχρονα. Π Ιησούς είναι ξεξάθαρος ως προς αυτό, "όποιος δεν είναι μαζί μου είναι ενάντια μου).
Στην ιδέα της ταυτοσημίας των δύο στηρίχθηκε και η Process Church που ξεπήδησε ουσιαστικά αλλά τος τάξεις της Σαιεντολογίας η οποία με την σειρά της προήλθε από τις υποτιθέμενες διδαχές του Κρόουλι. Η σειρά είναι μακρά.
Στα περί Τέχνης και ειδικά στα περί της ποπ κουλτούρας η άποψή μου είναι ότι κατά 90% είναι αρνητική, εντελώς εγωιστική και λατά συνέπεια, δαιμονική\σατανική.
Θα διαφωνήσω μαζί σου.
Αυτή ακριβώς είναι η διαστρέβώση του Χριστιανικού νοήματος, ότι δηλαδή ο Χριστός και ο διάβολος (ή Σατανάς ή Εωσφόρος) είναι ένα και το αυτό ή ότι μπορεί κανείς να αποδέχεται στη ζωή του και τους δύο ταυτόχρονα. Π Ιησούς είναι ξεξάθαρος ως προς αυτό, "όποιος δεν είναι μαζί μου είναι ενάντια μου).
Στην ιδέα της ταυτοσημίας των δύο στηρίχθηκε και η Process Church που ξεπήδησε ουσιαστικά αλλά τος τάξεις της Σαιεντολογίας η οποία με την σειρά της προήλθε από τις υποτιθέμενες διδαχές του Κρόουλι. Η σειρά είναι μακρά.
Στα περί Τέχνης και ειδικά στα περί της ποπ κουλτούρας η άποψή μου είναι ότι κατά 90% είναι αρνητική, εντελώς εγωιστική και λατά συνέπεια, δαιμονική\σατανική.
Για τα ακαταλαβίστικα έχω εξηγηθεί πιο πριν, γράφω στο κινητό και μου βγαίνουν μερικές αρλούμπες.
Σόρι εμπάουτ δατ.
Σόρι εμπάουτ δατ.
- Sid Vicious
Αυτά είναι παλιά, δεν είναι και τίποτα σύγχρονες θεωρήσεις. Και η Process Church ακόμη στο χώρο του γνωστικισμού ήταν, προσαρμογή παλιότερων θεωριών έκανε. Προσωπικά δεν πορώνομαι με οτιδήποτε μεταφυσικο ή θρησκευτικό, με την ίδια ευκολία που θα ακούσω ξέρω γω black metal θα ακούσω και ορθόδοξους εκκλησιασμούς. Αντε με κάνατε και ακουσα Τιμπετ μετα από πολύ καιρό. Θεωρώ πάντως ότι δεν πρέπει να ακούει κάποιος σκοτεινά και καταθλιπτικά πράγματα συνέχεια για το λόγο ότι μπορεί "να σε καταπιεί η Νύχτα" (όχι η δικιά μας Νύχτα εδώ αλλά η Κανονική). Αλλά αυτό δεν είναι καμιά μεταφυσική, δεν θα σε καταπιει μεταφυσικά κάποιο σκοτάδι είναι απλά το πως λειτουργεί το μυαλό, αν πχ κάθε μέρα για πάρα πολύ καιρό τα βλέπεις όλα σκοτεινά τότε κάποια στιγμή και χωρίς να έχεις καταλάβει πως θα έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι όλα είναι σκοτεινάPapa John έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:18 Sid,
Θα διαφωνήσω μαζί σου.
Ας υποθέσουμε ότι σας λένε πως από δω και πέρα δεν θα τρώτε παρά σαλάμι και ξερό ψωμί. Δεν θα προσπαθούσατε να πείσετε τον εαυτό σας ότι το σαλάμι και το ξερό ψωμί είναι υπέροχα;
Georges Simenon
-
alamo
Πλάκα πλάκα σαλάμι και ξερό ψωμί είναι θεϊκό φαγητό, πως σου ήρθε ότι είναι παρακατιανό;
- Sid Vicious
μια χαρά είναι, όπως μια χαρά είναι και κρεμμυδι ελιές και ψώμι, καθολου παρακατιανά. Απλά την φράση αυτή από ένα διηγημα θυμήθηκα, για παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο γενικά λειτουργεί το μυαλό.alamo έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:39 Πλάκα πλάκα σαλάμι και ξερό ψωμί είναι θεϊκό φαγητό, πως σου ήρθε ότι είναι παρακατιανό;
salamo γιατί αποπροσανατολίζεις (κι άλλο) την κουβέντα;
παίδες, μουσική, ε;
παίδες, μουσική, ε;
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Sid Vicious έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:38Θεωρώ πάντως ότι δεν πρέπει να ακούει κάποιος σκοτεινά και καταθλιπτικά πράγματα συνέχεια για το λόγο ότι μπορεί "να σε καταπιεί η Νύχτα"
+1
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Α μπράβο, για τον λόγο αυτό ακούω πολύ σκα και σερφSid Vicious έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:38Αυτά είναι παλιά, δεν είναι και τίποτα σύγχρονες θεωρήσεις. Και η Process Church ακόμη στο χώρο του γνωστικισμού ήταν, προσαρμογή παλιότερων θεωριών έκανε. Προσωπικά δεν πορώνομαι με οτιδήποτε μεταφυσικο ή θρησκευτικό, με την ίδια ευκολία που θα ακούσω ξέρω γω black metal θα ακούσω και ορθόδοξους εκκλησιασμούς. Αντε με κάνατε και ακουσα Τιμπετ μετα από πολύ καιρό. Θεωρώ πάντως ότι δεν πρέπει να ακούει κάποιος σκοτεινά και καταθλιπτικά πράγματα συνέχεια για το λόγο ότι μπορεί "να σε καταπιεί η Νύχτα" (όχι η δικιά μας Νύχτα εδώ αλλά η Κανονική). Αλλά αυτό δεν είναι καμιά μεταφυσική, δεν θα σε καταπιει μεταφυσικά κάποιο σκοτάδι είναι απλά το πως λειτουργεί το μυαλό, αν πχ κάθε μέρα για πάρα πολύ καιρό τα βλέπεις όλα σκοτεινά τότε κάποια στιγμή και χωρίς να έχεις καταλάβει πως θα έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι όλα είναι σκοτεινάPapa John έγραψε: 07 Αύγ 2019, 23:18 Sid,
Θα διαφωνήσω μαζί σου.
Ας υποθέσουμε ότι σας λένε πως από δω και πέρα δεν θα τρώτε παρά σαλάμι και ξερό ψωμί. Δεν θα προσπαθούσατε να πείσετε τον εαυτό σας ότι το σαλάμι και το ξερό ψωμί είναι υπέροχα;
Georges Simenon
- Sid Vicious
Α ναι Νύχτα, μουσική! Καλά λες. Μια από τις τελευταίες δουλειές του Tibet ήταν η συνεργασία του με τον Youth των Killing Joke και το κοινό τους σχήμα οι Hupnopazuzu. Εξαιρετική μουσική δουλειά από την συνεργασία των δυο αυτών ταλέντων.
Hypnopazūzu (David Tibet & Youth) - Night Shout, Bird Tongue
Hypnopazūzu (David Tibet & Youth) - Night Shout, Bird Tongue
Θα ανέβαζα ευχαρίστως αλλά δεν ξέρω πως γίνεται μέσω κινητού με μικροσκοπική οθόνη και πληκτρολόγιο
- Sid Vicious
Μια αλήθεια υπάρχει εδώ, λιγότερο ή περισσότερο οι πιο πολλοί της παρέας αυτής (current 93, death in june, throbbing gristle, coil, sol Invictus, strawberry switchblade, nurse with wound κτλ) ξεκινήσαν από το punk (οι di6 ήταν και μετεξέλιξη της πανκ μπάντας crisis - νομίζω ένα πολύ κολακευτικό που έχω ακούσει είναι που πρώην μέλος των crisis και di6 με αποκαλούσε proffessor punk, να πω την αληθεια λίγο ψώνιο ένιωσα χαχαχα).Αλλά πάντα από κάπου ξεκινούν όλοι και η γενιά τους ήταν και πάνω στην γεννηση του βρεττανικου πανκ.Παρταλι έγραψε: 07 Αύγ 2019, 20:52 αλλο θεμα ο Jung και αλλο οι χαζεμενοι punks (γιατι πανξ ηταν...)
Στο παρακάτω κομμάτι των C93 παίζουν μαζί σχεδόν όλη αυτή η παρέα .
Davit Tibet, Douglas (Death in June), Wakeford (Sol Invictus), Balance (Coil), Stapleton (Nurse with Wound), Rose Mc Dowell (Strawberry Switchblade)
Current 93 – Time Tryeth Truth
- Sid Vicious
Έφυγα για ποτό, ηγγικεν η ώρα!
Στο παλιό φορουμ υπηρχε και άλλο μέλος που αγαπούσε πολύ την μουσικη των C93, η χρήστρια Der Blaue Reiter, που είναι;
Στο παλιό φορουμ υπηρχε και άλλο μέλος που αγαπούσε πολύ την μουσικη των C93, η χρήστρια Der Blaue Reiter, που είναι;
-
Παρταλι
βαλε και Cabaret Voltaire και και...Sid Vicious έγραψε: 08 Αύγ 2019, 00:41Μια αλήθεια υπάρχει εδώ, λιγότερο ή περισσότερο οι πιο πολλοί της παρέας αυτής (current 93, death in june, throbbing gristle, coil, sol Invictus, strawberry switchblade, nurse with wound κτλ) ξεκινήσαν από το punk....Παρταλι έγραψε: 07 Αύγ 2019, 20:52 αλλο θεμα ο Jung και αλλο οι χαζεμενοι punks (γιατι πανξ ηταν...)
ρε, τρια ΜΕΓΑΛΑ πραματα συνεβησαν στην ποπ κουλτουρα
ενα σε καθε γαμηστερη δεκαετια
ψυχεδελεια στα 60ς
πανκ στα 70ς
και ηλεκτρονικη μουσικη για τον ΛΑΟ στα τελη 80ς
και ολα αυτα συνδεοντε, ναι, ω ναι !!!
ο Lydon ηταν καποτε μαλλιαρος και γουσταρε Hawkwind
o Penny Rimbaud ηταν ενας απο αυτους που καναν το γαμημενο Stonehenge Free Festival πισω στα πρωτα 70ς
δε θυμαμαι σε ποιον δισκο τους, ο ενας απο τους Ozric Tentacles φοραει την κλασικη μπλουζα Misfits
o Genesis P-Orridge υπαρχει σε dvd των Hawkwind ενω εχει γραψει το γαμημενο Godstar για τον Brian Jones
ο ενας απο τους αδερφους Hartnol (Orbital) εχει τατουαζ αντιναζι απο οταν ηταν πιτσιρικας πανκης
οι αμερικανοι επιναν ολοκληρα παρτερια στο ονομα των Byrds
τι αρχιδακι ο MbOBY ηταν χαρντκορας
απο τοτε δεν εχει συμβει ΤΙΠΟΤΕ ρηξικελευθο, απλα βγαινουν καλες δουλειες
σκατα κι αποσκατα
επισης, μιας και αναφερθηκαν...
περσυ βγηκε

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-