Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
alexandroso έγραψε: 07 Αύγ 2019, 11:11
Ναι, η αλήθεια είναι ότι αυτό με τα χρηστά ήθη δεν το πολυκατάλαβα. Τί πα να πει χρηστά ήθη; Υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός νομικά ή είναι ελεύθερος κάθε δικαστής να εφαρμόσει τις δικές του πεποιθήσεις, ως χρηστά ήθη, κατά βούληση;
Τα χρηστά ήθη είναι όρος που επεκτείνει το νόμο προς τα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας.
Πολύ ασαφές μου φαίνεται για να ναι για καλό.
Δεν υπάρχει οτιδήποτε το ουσιαστικά σαφές στο Δίκαιο. Οι όροι λειτουργούν συγκριτικά, ηθικά, κοινωνικά και πολιτισμικά.
Πχ. στο προηγούμενο άρθρο του ΠΚ που παρέθεσα γίνονταν λόγος για "πολύ σκληρό ή βάναυσο τρόπο". Ξέρεις κάποιο ...βαναυσόμετρο;
Ο ίδιος ο γκραφιτας είπε "παίδες εγώ φταίω, εγώ άρχισα να τον χτυπώ πρώτος, συγγνώμη " και ο χελης και ο σταβναμαρ επιμένουν "όκχι όκχι κακό αυτό αστυνομικό, σατανάς,μπου, ντεν κζερει νόμο, μόνο εμείς κζέρουμε "
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Sid Vicious έγραψε: 07 Αύγ 2019, 14:03
Ο ίδιος ο γκραφιτας είπε "παίδες εγώ φταίω, εγώ άρχισα να τον χτυπώ πρώτος, συγγνώμη " και ο χελης και ο σταβναμαρ επιμένουν "όκχι όκχι κακό αυτό αστυνομικό, σατανάς,μπου, ντεν κζερει νόμο, μόνο εμείς κζέρουμε "
Είναι και οι τίτλοι που δημιουργούν τις ανεξίτηλες εντυπώσεις.
Παραδείγματος χάριν
Πήραν τον νόμο στα χέρια τους στην Μύκονο! Έπιασαν ληστή και τον μαύρισαν στο ξύλο!
Στο βίντεο καταγράφεται με πλήρη σαφήνεια το τι σημαίνει "μαυρίζω κάποιον στο ξύλο".
Λόγω Ιστορίας στην Ελλάδα υπάρχει αστυνομοκόμπλεξ. Να καταγγείλεις κάτι κακό είναι ρουφιανιά, βλέπε ρουφιανόκουμπο. Ο Έλληνας έχει κόμπλεξ με τον αστυνομικό, επειδή η Αστυνομία ήταν συνδεδεμένη με πολιτικά πράγματα και διώξεις, αλλά κι επειδή η απελευθερωμένη Ελλάδα του 1830 ουσιαστικά ήταν διαιρεμένη σε Κράτος και σε αυτούς που πολέμησαν για την απελευθέρωσή της. Η σχέση Έλληνα-Νόμου είναι ιδιαίτερη, κι αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Να πεις, Θα σε καταγγείλω, είσαι ρουφιάνος. Σε δέρνω μέχρι θανάτου, είμαι παλικάρι, δέρνει ένας μπάτσος εκτός υπηρεσίας επειδή εκνευρίστηκε, να τον κρεμάσουν ψηλά. Ναι, μαλακία να δέρνει οποιοσδήποτε, αλλά ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ. Κατά τα άλλα, όπως λέει ο Γιωργης η θέση μας σε αυτές τις νοοτροπίες είναι κάπου στις δημοκρατίες του ντονέρ κεμπάπ, παρά στης σαμπάνιας.
Sid Vicious έγραψε: 07 Αύγ 2019, 14:03
Είναι και οι τίτλοι που δημιουργούν τις ανεξίτηλες εντυπώσεις.
Παραδείγματος χάριν
Πήραν τον νόμο στα χέρια τους στην Μύκονο! Έπιασαν ληστή και τον μαύρισαν στο ξύλο!
Στο βίντεο καταγράφεται με πλήρη σαφήνεια το τι σημαίνει "μαυρίζω κάποιον στο ξύλο".
Ποιόν έπιασαν; Αυτόν που χρέωνε τα καλαμαράκια 80 ευρώ;
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Cavaliere έγραψε: 07 Αύγ 2019, 14:11
Λόγω Ιστορίας στην Ελλάδα υπάρχει αστυνομοκόμπλεξ. Να καταγγείλεις κάτι κακό είναι ρουφιανιά, βλέπε ρουφιανόκουμπο. Ο Έλληνας έχει κόμπλεξ με τον αστυνομικό, επειδή η Αστυνομία ήταν συνδεδεμένη με πολιτικά πράγματα και διώξεις, αλλά κι επειδή η απελευθερωμένη Ελλάδα του 1830 ουσιαστικά ήταν διαιρεμένη σε Κράτος και σε αυτούς που πολέμησαν για την απελευθέρωσή της. Η σχέση Έλληνα-Νόμου είναι ιδιαίτερη, κι αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Να πεις, Θα σε καταγγείλω, είσαι ρουφιάνος. Σε δέρνω μέχρι θανάτου, είμαι παλικάρι, δέρνει ένας μπάτσος εκτός υπηρεσίας επειδή εκνευρίστηκε, να τον κρεμάσουν ψηλά. Ναι, μαλακία να δέρνει οποιοσδήποτε, αλλά ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ. Κατά τα άλλα, όπως λέει ο Γιωργης η θέση μας σε αυτές τις νοοτροπίες είναι κάπου στις δημοκρατίες του ντονέρ κεμπάπ, παρά στης σαμπάνιας.
Να φέρω ένα παράδειγμα. Πήγε ομάδα αστυνομικών με πανό ενάντια του φασισμού στο gay pride κι έγινε της πουτάνας απ το μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι. Λες κι απαγορεύεται να υπάρχουν δημοκρατικοί αστυνομικοί κι αν υπάρχουν κακώς υπάρχουν και πρέπει να γίνουν κι αυτοί ρατσιστόμουτρα. Πήγε κι η Φώφη μπας κι αρπάξει κάνα ψήφο, που δεν ψήφισε ούτε το σύμφωνο ούτε την ταυτότητα φύλου, και τη χειροκροτήσανε θερμά. Ζώα με κολλημένες αντιλήψεις κι απ τη μια πλευρά κι απ την άλλη. Και μετά σου λέει δεν πάει αυτή η χώρα μπροστά.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
alexandroso έγραψε: 07 Αύγ 2019, 14:16Να φέρω ένα παράδειγμα. Πήγε ομάδα αστυνομικών με πανό ενάντια του φασισμού στο gay pride κι έγινε της πουτάνας απ το μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι. Λες κι απαγορεύεται να υπάρχουν δημοκρατικοί αστυνομικοί κι αν υπάρχουν κακώς υπάρχουν και πρέπει να γίνουν κι αυτοί ρατσιστόμουτρα. Πήγε κι η Φώφη μπας κι αρπάξει κάνα ψήφο, που δεν ψήφισε ούτε το σύμφωνο ούτε την ταυτότητα φύλου, και τη χειροκροτήσανε θερμά. Ζώα με κολλημένες αντιλήψεις κι απ τη μια πλευρά κι απ την άλλη. Και μετά σου λέει δεν πάει αυτή η χώρα μπροστά.
Και να πεις πως είχε η Ελλάδα καμιά σκληρή αστυνομία... Τη χειρότερη συμπεριφορά αστυνομικού την είχα στη Γαλλία, και την πιο απατεωνίστικη στην Τσεχοσλοβακία.
alexandroso έγραψε: 07 Αύγ 2019, 14:16Να φέρω ένα παράδειγμα. Πήγε ομάδα αστυνομικών με πανό ενάντια του φασισμού στο gay pride κι έγινε της πουτάνας απ το μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι. Λες κι απαγορεύεται να υπάρχουν δημοκρατικοί αστυνομικοί κι αν υπάρχουν κακώς υπάρχουν και πρέπει να γίνουν κι αυτοί ρατσιστόμουτρα. Πήγε κι η Φώφη μπας κι αρπάξει κάνα ψήφο, που δεν ψήφισε ούτε το σύμφωνο ούτε την ταυτότητα φύλου, και τη χειροκροτήσανε θερμά. Ζώα με κολλημένες αντιλήψεις κι απ τη μια πλευρά κι απ την άλλη. Και μετά σου λέει δεν πάει αυτή η χώρα μπροστά.
Και να πεις πως είχε η Ελλάδα καμιά σκληρή αστυνομία... Τη χειρότερη συμπεριφορά αστυνομικού την είχα στη Γαλλία, και την πιο απατεωνίστικη στην Τσεχοσλοβακία.
Η Ελλάδα είναι το φως των πολιτισμών, ο φάρος. Απλά δεν το γνωρίζει ή το αντιλαμβάνεται τελείως λάθος και για λάθος λόγους.
stavmanr έγραψε: 07 Αύγ 2019, 15:05Η Ελλάδα είναι το φως των πολιτισμών, ο φάρος. Απλά δεν το γνωρίζει ή το αντιλαμβάνεται τελείως λάθος και για λάθος λόγους.
Καλή και χρυσή είναι η Ελλάδα, αλλά οι Νεοέλληνες πρέπει να μάθουν να αντέχουν στην κριτική.
stavmanr έγραψε: 07 Αύγ 2019, 15:05Η Ελλάδα είναι το φως των πολιτισμών, ο φάρος. Απλά δεν το γνωρίζει ή το αντιλαμβάνεται τελείως λάθος και για λάθος λόγους.
Καλή και χρυσή είναι η Ελλάδα, αλλά οι Νεοέλληνες πρέπει να μάθουν να αντέχουν στην κριτική.
alexandroso έγραψε: 07 Αύγ 2019, 14:13
Ποιόν έπιασαν; Αυτόν που χρέωνε τα καλαμαράκια 80 ευρώ;
Πρώτο δείγμα, μηχανικής αντίδρασης. Αναμένονται και τα υπόλοιπα.
Το ποιός έχει μηχανικές αντιδράσεις το αποδεικνύουμε με τα ποστ μας Γαλή. Δε νομίζω ότι είσαι σε θέση να μου κουνάς το δάχτυλο.
Δεν κουνάω δάκτυλο, αυτό που σκέπτομαι γράφω.
Δάκτυλο θα κούναγα αν θεωρούσα τη δική μου άποψη ως συλλογικό ζητούμενο.
Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν πάσχω από το σύνδρομο του μελό ροβεσπιερισμού που είναι εμφανέστατος ΚΑΙ σε αυτό το θέμα.
Γενικώς, πάσα κριτική δεκτή.
Το κατά πόσον η χ ή ψ κριτική θα επηρεάσει την άποψη μου, είναι άλλο θέμα.