Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
alexandroso έγραψε: 06 Αύγ 2019, 12:46
Εγώ νομίζω, όπως είπα, ότι το θέμα δεν είναι τα όπλα αλλά η κουλτούρα τους.
Αυτό είναι μια κουβέντα. Εγώ πιστεύω ότι όποιος θέλει να κάνει μακελειό θα το κάνει. Αν δεν έχει όπλο semi auto,θα το κάνει με πιστόλι παντός τύπου. Έχουν γίνει mass shootings με πιστόλι άλλωστε. Αν δεν έχει ούτε αυτό θα φτιάξει βόμβα ή θα τους πατήσει με κάνα αυτοκίνητο κλπ.
Από το 1949 στις ΗΠΑ, οι 25 πιο θανατηφορες mass shootings είχαν συνολικά 498 θύματα.
Στην Ευρώπη, μόνο το Μπατακλαν και ο Μπρειβικ είχαν 200. Και αναφέρω αυτές τις δύο γιατί έγιναν με όπλα όπως στην Αμερική.
Αν προσθέσω βόμβες ή αυτοκίνητα (βλέπε Μαδρίτη, Βέλγιο, Μάντσεστερ, Νίκαια) φτάσαμε τους 536.
Ο άλλος στην Νίκαια με ένα αυτοκίνητο έφαγε 86 άτομα. Σχεδόν όσους νεκρούς είχαν μαζί τα δύο πικ θανατηφόρα mass shootings στην ιστορία της Αμερικής.
Μας λένε κάτι όλα αυτά;
Το μπάτα (όπως και μαδρίτη κλπ) είναι πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα και όχι δομικό συστατικό της ευρωκουλτούρας. Ο μπρέιβικ (όπως και ο τύπος στη ΝΖ), χρεώνονται σε επα, τραμπ, κεκ κλπ, γιατί από εκεί προέρχονται
Αφενός διαφωνώ, αφετέρου άλλο λέω και θέλω να τονίσω: ότι όταν θέλει κάποιος να βρει όπλο να κάνει μακελειό το κάνει. Απλα και ξάστερα.
Δομικό συστατικό ή όχι λοιπόν, σου έβαλα δύο περιστατικά (διαφορετικά μεταξύ τους μάλιστα) που στην Ευρώπη κάποιοι έκαναν mass shootings με τοσους νεκρους που στην Αμερική ούτε που τα φαντάστηκαν ποτέ.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Otto Weininger έγραψε: 06 Αύγ 2019, 13:44
Αφενός διαφωνώ, αφετέρου άλλο λέω και θέλω να τονίσω: ότι όταν θέλει κάποιος να βρει όπλο να κάνει μακελειό το κάνει. Απλα και ξάστερα.
Δομικό συστατικό ή όχι λοιπόν, σου έβαλα δύο περιστατικά (διαφορετικά μεταξύ τους μάλιστα) που στην Ευρώπη κάποιοι έκαναν mass shootings με τοσους νεκρους που στην Αμερική ούτε που τα φαντάστηκαν ποτέ.
Νομίζω το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και ανήλικοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βουτήξουν το όπλο του πατέρα τους κι όποιον πάρει ο χάρος. Δηλαδή η άμεση προσβασιμότητα για ανθρώπους που δεν θα ήταν εύκολο αλλιώς να προμηθευτούν όπλο ή που μέχρι να το προμηθευτούν τουλάχιστον θα περνούσε κάποιος καιρός και δεν θα ήταν εν βρασμώ ψυχής.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Lugozzi έγραψε: 06 Αύγ 2019, 13:45
πες μας και για το μέρος της κουλτούρας του ισλάμ που παράγει τρομοκράτες δολοφόνους
Ε άμα καταπιέζεις τον άλλο για αιώνες και σκοτώνεις τα παιδιά του συστηματικά το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις είναι ότι κάποια μέρα αυτό θα σου σκάσει στα μούτρα. Αλλιώς εκτός από καταπιεστής είσαι και βλάκας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alexandroso την 06 Αύγ 2019, 13:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δλδ συγκρίνεις τη φάση που πας κύριος σε ένα κατάστημα και ψωνίζεις ένα καλάσνικοφ με τη μάστερκαρντ, με το να πρέπει να μπλέκεις με αλβανούς και νίγκροους; Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα πρέπει να ψαχθούνε στη μαύρη αγορά οι σκατίφλωροι ινσέλς αρκεί για να σταματήσει όλες τις μαζικές δολοφονίες του είδους γιατί είναι και αυτιστικοί συν τοις άλλοις και θα πάθουν κρίση πανικού με την ιδέα ότι πρέπει να μιλήσουν σε αγνώστους
πες μας και για το μέρος της κουλτούρας του ισλάμ που παράγει τρομοκράτες δολοφόνους
Ε άμα καταπιέζεις τον άλλο για αιώνες και σκοτώνεις τα παιδιά του συστηματικά το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις είναι ότι κάποια μέρα αυτό θα σου σκάσει στα μούτρα. Αλλιώς εκτός από καταπιεστής είσαι και βλάκας.
Δλδ συγκρίνεις τη φάση που πας κύριος σε ένα κατάστημα και ψωνίζεις ένα καλάσνικοφ με τη μάστερκαρντ, με το να πρέπει να μπλέκεις με αλβανούς και νίγκροους; Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα πρέπει να ψαχθούνε στη μαύρη αγορά οι σκατίφλωροι ινσέλς αρκεί για να σταματήσει όλες τις μαζικές δολοφονίες του είδους γιατί είναι και αυτιστικοί συν τοις άλλοις και θα πάθουν κρίση πανικού με την ιδέα ότι πρέπει να μιλήσουν σε αγνώστους
Καλά, αυτά είναι μαλακίες. Τόσο κόσμο έχομε γενοκτονήσει, αλλά μόνο τα μουσλίμια διαπράττουν τέτοιες ασχήμιες
vantono έγραψε: 06 Αύγ 2019, 11:20
Το όπλο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για να αφαιρεί ζωή. Το κουζινομάχαιρο όμως, ή το κατσαβίδι ή το πιγκάλ, όχι. Αν εσύ μπορείς να αφαιρέσεις ανθρώπινη ζωή και με τα τρία, δικο σου θεμα. Μη γαμάτε τη λογική ωρες-ώρες, έλεος κάπου.
Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα όπλα αλλά η κουλτούρα των ΗΠΑ (πολύ ενδιαφέρον σχετικά είναι το ντοκιμαντέρ Bowling with Columbine του Μαικλ Μουρ). Και στον Καναδά πχ επιτρέπεται η οπλοφορία (αρκεί να έχεις άδεια) αλλά δε σκοτώνονται σα μανιακοί.
Ούτε στην Αμερική σκοτώνονται σαν μανιακοι. Η πιθανότητα να πεθάνεις από mass shooting είναι 0,00001 % .
Και ο Καναδάς έχει πολύ περισσότερα περιστατικά από ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με την Αμερική.
Η πιθανότητα να πεθάνεις από mass shooting στις ΗΠΑ είναι 20 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στην Ευρώπη. Δεν το λες και ασήμαντο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Νομίζω το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και ανήλικοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βουτήξουν το όπλο του πατέρα τους κι όποιον πάρει ο χάρος. Δηλαδή η άμεση προσβασιμότητα για ανθρώπους που δεν θα ήταν εύκολο αλλιώς να προμηθευτούν όπλο ή που μέχρι να το προμηθευτούν τουλάχιστον θα περνούσε κάποιος καιρός και δεν θα ήταν εν βρασμώ ψυχής.
Lugozzi έγραψε: 06 Αύγ 2019, 13:50
δε φταίει το Ισλαμ δηλαδή
Οχι. Και τουλάχιστον αυτοί έχουν σοβαρό λόγο να ανατινάζονται με εκρηκτικά μια που οι χώρες τους έχουν γίνει χαλάσματα. Οι Μπρέιβικ αυτού του κόσμου και το άλλο το ψυχάκι στο Τέξας τι λόγο είχαν; Τους χαλάει το νησιώτικο άσπρο ο μαυριδερός;
Κι άμα θέλετε να τα βάλετε με Αραβες, χειρότεροι απ τους Σαουδάραβες δεν υπάρχουν. Για κάποιον περίεργο λόγο όμως όλοι τους χτυπάν στοργικά στην πλάτη.
perseus έγραψε: 06 Αύγ 2019, 12:39
1300 αμερικανοι πεθαίνουν τον χρονο απο κρυο η ζεστη αλλα εκει δεν υπαρχουν οπλα
Νομίζεις ότι λες κάποια εξυπνάδα, τώρα, που πεθαίνουν υπέργηροι από ζέστη και κρύο; Και τολμάς χωρίς καθόλου ντροπή να το συγκρίνεις με το 10χρονο παιδάκι που το γαζώνει ο μαλάκας επειδή πήρε ένα όπλο κι όποιον πάρει ο χάρος;
Ρε, μαλάκα, τσίπα δεν έχεις καθόλου; Ελπίζω να ζητήσεις συγγνώμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δε νομίζω ότι μπορούσες να περιμένεις κάτι καλύτερο στο σχόλιο ότι ο Τραμπ είναι ο καλύτερος πρόεδρος μετά τον Αικ. Απλά ακολουθώ το επίπεδο της συζήτησης.
Ποιο ειναι το επίπεδο της συζήτησης οτι η οικονομία παει σφεντόνα? Η ανεργια ελαχιστη ,αποσυρει στρατευματα, δεν κανει νεους πολεμους κάνει ειρήνη με β κορεα ,αυτα σε χαλανε?
Καλά, αυτά είναι μαλακίες. Τόσο κόσμο έχομε γενοκτονήσει, αλλά μόνο τα μουσλίμια διαπράττουν τέτοιες ασχήμιες
Ναι, γιατί οι άλλοι τις ασχήμιες τα κάνουν σαν οργανωμένα κράτη και όχι σαν μειοψηφικές ομάδες εξτρεμιστών. Κοίτα μόνο τι κάνουν οι "ειρηνικοί" Ινδουιστές και βουδιστές σε Ινδία και Μιανμάρ.
alexandroso έγραψε: 06 Αύγ 2019, 13:57
Ναι, γιατί οι άλλοι τις ασχήμιες τα κάνουν σαν οργανωμένα κράτη και όχι σαν μειοψηφικές ομάδες εξτρεμιστών. Κοίτα μόνο τι κάνουν οι "ειρηνικοί" Ινδουιστές και βουδιστές σε Ινδία και Μιανμάρ.
Για να είμαι ειλικρινής βρε αλεξ, για να φτάσεις έναν Βουδιστή στο σημείο να σε θέλει νεκρό, μάλλον κάτι θα έχεις κάνει και εσύ