Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Αύγ 2019, 14:10
stavmanr έγραψε: 06 Αύγ 2019, 14:05
Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Αύγ 2019, 13:32
Δεν ξέρω ποιανού δουλειά είναι να συνετίζει τους πολίτες αλλά μέχρι τότε ήταν δική μου δουλειά να βάφω ξανά και ξανά τον τοίχο.
Επίσης δεν ξέρω ποιανού δουλειά είναι να τιμωρεί τους ιδιοκτήτες των παρανόμως παρκαρισμένων οχημάτων στο πεζοδρόμιο αλλά επειδή το δικό μου παιδί κινδυνεύει να πάει στον άγιο Πέτρο όταν αναγκάζεται να κάνει παρκούρ ή να περπατήσει στο δρόμο ενίοτε σπάω
κατά λάθος και καθρέπτες ή περνάω πάλι
κατά λάθος ξυστά από το παρανόμως παρκαρισμένο με το κλειδί στο χέρι με αποτέλεσμα να γίνουν κάτι γρατσουνίτσες...
Να καταργήσουμε την αστυνομία και την τροχαία, δηλαδή, και να παίζουμε μπάτσες στο δρόμο επειδή δεν μπορείτε να λειτουργήσετε στα πλαίσια της πολιτείας...
Είπα εγώ να καταργήσουμε την αστυνομία; Απλά όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος. Μην τα περιμένεις όλα από την αστυνομία...
Με το ίδιο σκεπτικό, ο τύπος που του γραντζούνισες το αυτοκίνητο θα σε κάνει τόπι στο ξύλο, θεωρώντας ότι η ζημιά που του έκανες με την "αυτοδικία" σου ήταν δυσανάλογή ή και άδικη.
Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε οι λάτρεις της αυτοδικίας είναι ότι άπαξ και ξεκίνησε αυτοδικία λήγει μόνο στο χώμα, δεδομένου ότι καθένας υποστηρίζει ότι αδικήθηκε από τον άλλο.
Επίσης, στο προηγούμενο παράδειγμα αυτοδικίας, που έσπαγες καθρέφτες αυτοκινήτων δήθεν νοιαζόμενος για το παιδί σου, σκέψου ότι ο συγκεκριμένος μπορεί να πατήσει το παιδί σου ή άλλο επειδή του έσπασες τον καθρέφτη και δεν είχε ορατότητα από εκείνη την πλευρά, μέχρι να τον αλλάξει.
Στο δικό σου νου βέβαια έκανες το σωστό και το δίκαιο.