!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 40 χρόνια

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 40 χρόνια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:57
hellegennes έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:48 Αν εσύ δεν βλέπεις προβληματικό να έχει το παιδί σου κάρτα συναλλαγών, οκέι.
Αν μπεις στο ebanking θα δεις ότι μπορείς να ορίσεις το μέγιστο ποσό συναλλαγών ανά ημέρα για κάθε κάρτα χωριστά. Οπότε αρκεί να μην ξέρει το παιδί σου τους κωδικούς.
Μόνο αυτό βλέπεις ως πρόβλημα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

Northern Spirit έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:28 Παλι τα ιδια. Για πες μου λιγο τι φορλογικες κλιμακες εχουνε σε αλλες επιχειρησεις...Αν οι εφοριακοι ζητανε μιζες για να μην σε σκισουνε στο φορο. Αν οτα ξενα ΣΔΟΕ ελεγχουνε μονο ΕΕ και κανουνε αβαβα στο μαυρο χρημα που κινειται εντος του δημοσιου και αλλα..

Και για να μην ανακυκλωνουμε..Εγω δεν εχω κανενα πρβλημα να αντγραψουμε πληρως καποιος ξενο επιτυχημενο μοντελο: Γερμανικ, Βρετανικο, Ολλανδικο, Σουηδικο.
Να επιλεξουμε ενα και να το εφαρμοσουμε χωρις παρεγκλισεις..

Βαζω στοιχημα οτι αυτοι που θα αντιδρασουνε θα ειναι οι κραιτκδιατοι του δημοσιου και τα κομματοσκυλα οχι οι ΕΕ.
Εχεις ξεφύγει εντελώς εσύ και δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω. Τώρα τί προσπαθείς να πεις; Οτι καλά κάνουν και δέρνουν τους ελεγκτές οι εστιάτορες γιατί έχουμε ψηλές φορολογικές κλίμακες;
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:27
Τι είπε τώρα το κομμούνι; Οτι όταν φοροδιαφεύγεις γιατί δεν βγαίνεις είναι καλή η φοροδιαφυγή; Αυτό είπε ή λάθος κατάλαβα; :lol:
Κατααβες οτι σου επιτρεπουνε τα κοκκινα γυαλια που φορας...Αυτο που εννοω και το ξαναλεω ειναι οτι οταν σε μια οικονομια εχεις μαζικα μαυρη οικονομια (οπως υπηρχε και στον κομμουνισμο) αντι να συκοφανστεις και να βριζεις τους πολιτες καλο ειναι να ξαναδεις το νομο και να τον αλλαξεις.

Επισης ειπα ως διαπιστωση οτι αν καποιος εχει λεφτα για να πληρωσει το φορο η να ταισει την οικογενεια του θα πραξει το δευτερο. Αυτ δεν κανει την φοροδιαφυγη καλη. Ειναι επιλογη αναμεσα σε δυο καλα. Τοτε επιλεγεις το λιγοτερο κακο..Απλο ειναι διαπιστωμεν οπως το λεω απο την εμπειρια..

Το οτι εσυ βεβαια δεν το καταλαβαινεις ειναι λογικο...Κομμουνιστης εισαι..Οτι πει το κρατος, ακομη κι αν σου ζητησε κ*λο ενας κρατικος γραφιεοκρατης εσυ θα το κανεις..

ΟΙ φιλελευθεροι εχουμε αλλες αντιληψεις: το κρατος πρεπει να ειναι στην υπηρεσια του πολιτη, του καθε πολιτη, οχι το αντιστροφο. Αν το φορλογικο συστημα δεν δουλειε για ολους τους πολιτες πρεπει να αλλαξει αυτο και οχι οι πολιτες.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:00
sharp έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:57
alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:57

Απλά είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ προκειμένου να χτυπηθεί πραγματικά και αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή. Βέβαια ότι και να σκεφτούμε γι αυτό κάποιος άλλος θα βρει τρόπους να το παρακάμψει κι αυτό οπότε βράσε όρυζα στο τέλος...
Υπάρχει και ο τρόπος των αυστηρών ποινών.
Δε νομίζω ότι αυτό θα λύσει τίποτα αλλά δεν έχω αντίρρηση και γι αυτό.
Επομένως πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός χωρίς σωτηρία.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:30
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:57
hellegennes έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:48 Αν εσύ δεν βλέπεις προβληματικό να έχει το παιδί σου κάρτα συναλλαγών, οκέι.
Αν μπεις στο ebanking θα δεις ότι μπορείς να ορίσεις το μέγιστο ποσό συναλλαγών ανά ημέρα για κάθε κάρτα χωριστά. Οπότε αρκεί να μην ξέρει το παιδί σου τους κωδικούς.
Μόνο αυτό βλέπεις ως πρόβλημα;
Εννοείται ότι μιλάμε για debit και όχι credit.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:31
Northern Spirit έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:28 Παλι τα ιδια. Για πες μου λιγο τι φορλογικες κλιμακες εχουνε σε αλλες επιχειρησεις...Αν οι εφοριακοι ζητανε μιζες για να μην σε σκισουνε στο φορο. Αν οτα ξενα ΣΔΟΕ ελεγχουνε μονο ΕΕ και κανουνε αβαβα στο μαυρο χρημα που κινειται εντος του δημοσιου και αλλα..

Και για να μην ανακυκλωνουμε..Εγω δεν εχω κανενα πρβλημα να αντγραψουμε πληρως καποιος ξενο επιτυχημενο μοντελο: Γερμανικ, Βρετανικο, Ολλανδικο, Σουηδικο.
Να επιλεξουμε ενα και να το εφαρμοσουμε χωρις παρεγκλισεις..

Βαζω στοιχημα οτι αυτοι που θα αντιδρασουνε θα ειναι οι κραιτκδιατοι του δημοσιου και τα κομματοσκυλα οχι οι ΕΕ.
Εχεις ξεφύγει εντελώς εσύ και δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω. Τώρα τί προσπαθείς να πεις; Οτι καλά κάνουν και δέρνουν τους ελεγκτές οι εστιάτορες γιατί έχουμε ψηλές φορολογικές κλίμακες;

προσπαθω να σου δειξω ποσο υποκριτης εισαι. Πιανεις μεμονωμενα περιστατικα (και καταδικαστεα) σε βαρος ελεγκτων τα γενικευεις και τα παρουσιαζεις ως κανονα...Και απο εκει το τραβας ακομη περισσοτερ λεγοντας οτι για την φοροδιαφυγη φταινε οι πολιτες και μονο.

Σου λεω λοιπον οτι το προβλημα ειναι το φορολογικο συστημα και η δομη του ελεγκτικου μηχανισμου, αυτα ειναι οι πηγες των κακων.Οι πολιτες αντιδρουνε οπως θα περιμενες να αντιδρασουνε σε χωρα του παραλογου: με παραλογους τροπους...Αν δεν θελεις να το δεις δικαιωμα σου..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
hellegennes

alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:05
Northern Spirit έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:02
alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 12:42

Αυτό είναι εύκολο. Καταργείς εντελώς το χρήμα και όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω κάρτας. Αλλά μετά κλάψε την παραοικονομία και δε νομίζω ότι παρά τις εξαγγελίες υπάρχει κανείς που θέλει να το κάνει αυτό.
Στις αλλες χωρες δεν εχουνε καταργησει εντελως το χρημα ουτε εχουνε συλλογη αποδειξεων...Αυτες ειναι ελληνικες μπακαλιστικες πατεντες..
Στις άλλες χώρες δεν έχουν τόσους ΕΕ και τέτοιου ύψους φοροδιαφυγή
Και τα δυο είναι μύθος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
alexandroso

Northern Spirit έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:33
alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:27
Τι είπε τώρα το κομμούνι; Οτι όταν φοροδιαφεύγεις γιατί δεν βγαίνεις είναι καλή η φοροδιαφυγή; Αυτό είπε ή λάθος κατάλαβα; :lol:
Κατααβες οτι σου επιτρεπουνε τα κοκκινα γυαλια που φορας...Αυτο που εννοω και το ξαναλεω ειναι οτι οταν σε μια οικονομια εχεις μαζικα μαυρη οικονομια (οπως υπηρχε και στον κομμουνισμο) αντι να συκοφανστεις και να βριζεις τους πολιτες καλο ειναι να ξαναδεις το νομο και να τον αλλαξεις.

Επισης ειπα ως διαπιστωση οτι αν καποιος εχει λεφτα για να πληρωσει το φορο η να ταισει την οικογενεια του θα πραξει το δευτερο. Αυτ δεν κανει την φοροδιαφυγη καλη. Ειναι επιλογη αναμεσα σε δυο καλα. Τοτε επιλεγεις το λιγοτερο κακο..Απλο ειναι διαπιστωμεν οπως το λεω απο την εμπειρια..

Το οτι εσυ βεβαια δεν το καταλαβαινεις ειναι λογικο...Κομμουνιστης εισαι..Οτι πει το κρατος, ακομη κι αν σου ζητησε κ*λο ενας κρατικος γραφιεοκρατης εσυ θα το κανεις..

ΟΙ φιλελευθεροι εχουμε αλλες αντιληψεις: το κρατος πρεπει να ειναι στην υπηρεσια του πολιτη, του καθε πολιτη, οχι το αντιστροφο. Αν το φορλογικο συστημα δεν δουλειε για ολους τους πολιτες πρεπει να αλλαξει αυτο και οχι οι πολιτες.
Ποιό νόμο να αλλάξεις; Της φορολογίας; Να καταργήσουμε τη φορολογία;
alexandroso

sharp έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:33
sharp έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:57
Υπάρχει και ο τρόπος των αυστηρών ποινών.
Οχι στα πλαίσια του καπιταλισμού.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 14:52 Δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρονικές συναλλαγές γιατί μπορεί να κοπεί το ίντερνετ; :-? Κι αυτό είναι σοβαρότερο πρόβλημα απ το να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία;
Δεν πρέπει να υπάρχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρονικές συναλλαγές και δεν είπα μόνο γιατί μπορεί να κοπεί το Ίντερνετ. Ανέφερα πρόχειρα 5 λόγους. Είναι πολλοί περισσότεροι. Γενικά είναι τριμέγιστη μαλακία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:19 Κι επειδή πολύ μου τα χετε ζαλίσει οι ΕΕ ας πω το παράδειγμα του κουρέα μου. Ο κουρέας μου ποτέ δεν μου κόβει απόδειξη πια (μου κοβε στην αρχή γιατί τη ζήταγα). Δέκα ευρώ έχει το κούρεμα ούτως ή άλλως, είτε με απόδειξη είτε χωρίς. Και είναι πολλά, στο Μαρούσι βρίσκω και με 5 αλλά είναι συνήθεια χρόνων και δε θα μου λείψουν 5 ευρώ παραπάνω το μήνα. Και δεν ζητάω απόδειξη πλέον για να γλυτώσω τη γκρίνια. Δε βγαίνω, με το ζόρι τη βγάζω κλπ κλπ. Που δεν το αμφισβητώ καθόλου. Πράγματι είναι πολύ πιθανό με τα νοίκια και τα έξοδα που έχει να μην βγαίνει και να πρέπει να κλείσει το μαγαζί αν δίνει σ'όλους απόδειξη.
Κι αν κλείσει τί; Ε, αυτός είναι ο μεγάλος εφιάλτης των ΕΕ. Να γίνουν μισθωτοί. Αν μπορούν κι αυτό φυσικά. Και γι αυτό δεν συμφέρει κανέναν να χτυπήσει οριστικά την παραοικονομία. Γιατί υπάρχει πολύς κοσμάκης που φυτοζωεί μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Και τι θα τον κάνει μετά όλον αυτόν; Αλλά κι αυτοί που δεν φυτοζωούν με τα μαύρα καταφέρνουν και χτίζουν σπίτια. Και με την κρίση το μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε ήταν που κράτησε ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων απ το να βγουν και ν'αρχίσουν να τα καίνε όλα.
Εγώ θα πήγαινα στα 5 Ευρώ και θα ζητούσα και απόδειξη. :lol:
sharp

alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:38
sharp έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:33
Οχι στα πλαίσια του καπιταλισμού.
Τότε τι γράφεις κατεβατά; Άσε να πέσει ο καπιταλισμός (όπου νά ναι έρχεται, όπως διαβάζουμε συχνά, πυκνά) και μετά τα ξαναλέμε. Πάμε σε άλλη Ενότητα να πούμε για γκόμενες
Άβαταρ μέλους
hellegennes

alexandroso έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:19 Κι επειδή πολύ μου τα χετε ζαλίσει οι ΕΕ ας πω το παράδειγμα του κουρέα μου. Ο κουρέας μου ποτέ δεν μου κόβει απόδειξη πια (μου κοβε στην αρχή γιατί τη ζήταγα). Δέκα ευρώ έχει το κούρεμα ούτως ή άλλως, είτε με απόδειξη είτε χωρίς. Και είναι πολλά, στο Μαρούσι βρίσκω και με 5 αλλά είναι συνήθεια χρόνων και δε θα μου λείψουν 5 ευρώ παραπάνω το μήνα. Και δεν ζητάω απόδειξη πλέον για να γλυτώσω τη γκρίνια. Δε βγαίνω, με το ζόρι τη βγάζω κλπ κλπ. Που δεν το αμφισβητώ καθόλου. Πράγματι είναι πολύ πιθανό με τα νοίκια και τα έξοδα που έχει να μην βγαίνει και να πρέπει να κλείσει το μαγαζί αν δίνει σ'όλους απόδειξη.
Κι αν κλείσει τί; Ε, αυτός είναι ο μεγάλος εφιάλτης των ΕΕ. Να γίνουν μισθωτοί. Αν μπορούν κι αυτό φυσικά. Και γι αυτό δεν συμφέρει κανέναν να χτυπήσει οριστικά την παραοικονομία. Γιατί υπάρχει πολύς κοσμάκης που φυτοζωεί μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Και τι θα τον κάνει μετά όλον αυτόν; Αλλά κι αυτοί που δεν φυτοζωούν με τα μαύρα καταφέρνουν και χτίζουν σπίτια. Και με την κρίση το μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε ήταν που κράτησε ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων απ το να βγουν και ν'αρχίσουν να τα καίνε όλα.
Αν όντως δεν βγαίνει και λέει αλήθεια, πώς ακριβώς το θεωρείς αυτό χαμένο χρήμα για το κράτος; Πώς μπορείς να το θεωρείς φοροδιαφυγή;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
alexandroso

Northern Spirit έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:36 προσπαθω να σου δειξω ποσο υποκριτης εισαι. Πιανεις μεμονωμενα περιστατικα (και καταδικαστεα) σε βαρος ελεγκτων τα γενικευεις και τα παρουσιαζεις ως κανονα...Και απο εκει το τραβας ακομη περισσοτερ λεγοντας οτι για την φοροδιαφυγη φταινε οι πολιτες και μονο.

Σου λεω λοιπον οτι το προβλημα ειναι το φορολογικο συστημα και η δομη του ελεγκτικου μηχανισμου, αυτα ειναι οι πηγες των κακων.Οι πολιτες αντιδρουνε οπως θα περιμενες να αντιδρασουνε σε χωρα του παραλογου: με παραλογους τροπους...Αν δεν θελεις να το δεις δικαιωμα σου..
Δεν τα παρουσιάζω σαν κανόνα, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Από κει και πέρα το μόνο που κάνεις μέχρι τώρα είναι να λες ότι καλά κάνουν και φοροδιαφεύγουν. Ο Καραμανλής ξέρει τι θα σου σούρει έτσι και τ'ακούσει αυτό; Ο Καραμανλής όχι εγώ. Εγώ το λέω κι από μόνος μου ότι μερικοί φοροδιαφεύγουν γιατί αλλιώς δεν τη βγάζουν. Αλλά μου μένει και λίγο η απορία γιατί δεν το κλείνουν τότε να γίνουν μισθωτοί. Που δεν είναι πραγματικά απορία, είναι φυσικό το να μην θέλουν να γίνουν μισθωτοί. Ποιός θέλει;
alexandroso

hellegennes έγραψε: 02 Αύγ 2019, 15:42
Αν όντως δεν βγαίνει και λέει αλήθεια, πώς ακριβώς το θεωρείς αυτό χαμένο χρήμα για το κράτος; Πώς μπορείς να το θεωρείς φοροδιαφυγή;
Δεν σε παρακολουθώ. Δεν έχω δει πουθενά στη φορολογική μου δήλωση να με ρωτάει αν βγαίνω και αν δε βγαίνω να μην πληρώσω γιατί δεν χάνει τίποτα το κράτος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”