!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαθηματικοί Γρίφοι
- Φινγκόλφιν
- Μέλη που αποχώρησαν
Re: Μαθηματικοί Γρίφοι
Επειδή αυτό είναι πρόβλημα θεωρίας παιγνίων, αυτό που λέει η Κάστομ θα ήταν πολύ καλή τακτική στον πραγματικό κόσμο.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Βιαστικά το έκανα μπορεί να κάνω λάθος..
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν είναι δύο τα λιοντάρια τότε το πρόβατο δεν θα φαγωθεί γιατί μετά το λιοντάρι που το έφαγε θα γίνει τροφή για το δεύτερο λιοντάρι, οπότε κανένα δεν θα τολμάει να κάνει την αρχή.shrike έγραψε: 22 Μάιος 2018, 15:20
Χμμμ, άρα αν είναι δύο τα λιοντάρια, τότε οι πιθανότητα να φαγωθεί το πρόβατο είναι 50%, αν είναι 3 τότε είναι 33,3333%, αν είναι 4 είναι 25% κλπ;
Έχει λογική αυτό που λέω; Ειλικρινά ρωτάω, είμαι κουμπούρας σ' αυτά.
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Σωστόν. Άρα, παρ' το αλλιώς (Shrike).Ju-87 έγραψε: 22 Μάιος 2018, 15:23Αν είναι δύο τα λιοντάρια τότε το πρόβατο δεν θα φαγωθεί γιατί μετά το λιοντάρι που το έφαγε θα γίνει τροφή για το δεύτερο λιοντάρι, οπότε κανένα δεν θα τολμάει να κάνει την αρχή.shrike έγραψε: 22 Μάιος 2018, 15:20
Χμμμ, άρα αν είναι δύο τα λιοντάρια, τότε οι πιθανότητα να φαγωθεί το πρόβατο είναι 50%, αν είναι 3 τότε είναι 33,3333%, αν είναι 4 είναι 25% κλπ;
- Φινγκόλφιν
- Μέλη που αποχώρησαν
Όχι, δεν έχουν εφαρμογή οι πιθανότητες εδώ (έχουν βασικά, αλλά δεν λένε τίποτα, μόνο 100% και 0%). Αν είναι δύο τα λιοντάρια, τότε κανένα δεν θα φάει το πρόβατο γιατί ξέρει πως ο θάνατός του είναι βέβαιος. Το τελευταίο λιοντάρι θα φάει σίγουρα αυτό που έφαγε το πρόβατο γιατί δεν υπάρχουν συνέπειες.shrike έγραψε: 22 Μάιος 2018, 15:20Χμμμ, άρα αν είναι δύο τα λιοντάρια, τότε οι πιθανότητα να φαγωθεί το πρόβατο είναι 50%, αν είναι 3 τότε είναι 33,3333%, αν είναι 4 είναι 25% κλπ;
e^x + e^(-x) > 0 (Z)MightyMouse έγραψε: 22 Μάιος 2018, 15:11 Σχετικά με το πρόβλημα του akirav, εγώ αυτό που έδειξα πρώτα ήταν το εξής (το οποίο μάλλον είναι το hint).
hint
Για κάθε α > 0, το άθροισμα α και 1/α είναι τουλάχιστον 2.
στην ουσια δεν ειναι εξισωση
αλλά προβλημα
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
- Dwarven Blacksmith
Spoiler
Αν τα λιοντάρια είναι 3, τότε το πρώτο λιοντάρι γίνεται στόχος και αφήνει 2 λιοντάρια-κυνηγούς. Έχουμε ήδη δείξει ότι 2 λιονάρια επιλέγουν πάνε πάσο, άρα το πρόβατο τρώγεται από το πρώτο λιοντάρι.
Τα 4 λιοντάρια αν το πρώτο φάει αφήνει πίσω 3, το πρώτο από τα 3 δείξαμε πριν ότι μπορεί να φάει ατιμώρητο. Οπότε το πρώτο λιονάρι πάει πάσο και το πρόβατο μένει αφάγωτο.
Ούτω καθεξής, με ζυγό αριθμό σώζεται το πρόβατο, με μονό τρώγεται.
Τα 4 λιοντάρια αν το πρώτο φάει αφήνει πίσω 3, το πρώτο από τα 3 δείξαμε πριν ότι μπορεί να φάει ατιμώρητο. Οπότε το πρώτο λιονάρι πάει πάσο και το πρόβατο μένει αφάγωτο.
Ούτω καθεξής, με ζυγό αριθμό σώζεται το πρόβατο, με μονό τρώγεται.
Ωραίος!shrike έγραψε: 22 Μάιος 2018, 14:20 ΟΚ, να το πάρει ο Θεοδωράκης.
Ο alekhine έγραψε:
2(Α+Β)+1(Α πισω)+5(Α+Γ)+1(Α πισω)+10(Α+Δ)=19 λεπτα
Ήταν αρκετά κοντά, αλλά η ιδανική λύση είναι:
2(Α+Β)+1(Α πισω)+10(Γ+Δ)+2(Β πισω)+2(Α+Β)=17 λεπτα
Γκέγκε;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Το μυστικό είναι ότι ο Α μένει πίσω και περιμένει ως το τέλος ε;
Επειδή δεν το παρακολούθησα το συγκεκριμένο.
Επειδή δεν το παρακολούθησα το συγκεκριμένο.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
- hellegennes
10 λεπτά;shrike έγραψε: 22 Μάιος 2018, 12:53ΟΚ, πάρε ένα εύκολο.
Γέφυρα ετοιμόρροπη, μπορεί να σηκώσει το πολύ δύο ανθρώπους ταυτόχρονα.
Είναι και θεοσκότεινα, οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε φως για να την διαβείς.
4 τύποι, ίδιου βάρους όλοι, θέλουν να την διασχίσουν βραδιάτικα και έχουν μόνο έναν φακό, οι δε μπαταρίες του έχουν ζωή μόλις κάποια λεπτά.
Οι τύποι διαφέρουν μεταξύ τους στην ταχύτητα που περπατάνε και συγκεκριμένα:
Ο Α μπορεί να διασχίσει την γέφυρα σε 1 λεπτό.
Ο Β μπορεί να διασχίσει την γέφυρα σε 2 λεπτά.
Ο Γ μπορεί να διασχίσει την γέφυρα σε 5 λεπτά.
Ο Δ μπορεί να διασχίσει την γέφυρα σε 10 λεπτά.
Κάθισαν και υπολόγισαν τι συνδυασμούς ατόμων πρέπει να κάνουνε για να περάσουν την γέφυρα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, αφού ο πιο αργός σε κάθε ζευγάρι θα ορίζει και την ταχύτητα του πιο γρήγορου που είναι μαζί του λόγω του φακού που πρέπει να κουβαλάνε για να βλέπουν.
Τελικά τα καταφέρανε οι μάγκες και περάσανε όλοι, ενώ οι μπαταρίες του φακού εξέπνευσαν ακριβώς την στιγμή που περνούσε και ο τελευταίος.
Πόσο χρόνο ζωής είχαν οι μπαταρίες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το διαβασες ολο;
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Δεν διαβάζει. Το λύνει πρώτα.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
- hellegennes
Συγγνώμη. 11 λεπτά. Περνάει απέναντι αυτός που κάνει ένα λεπτό και μετά φέγγει την γέφυρα από απέναντι για να περάσουν οι υπόλοιποι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,