μα το 'πα. Ο Τραμπ είναι ανίδεος για το πόσο σημαντική είναι η νασαOANNHSEA έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 12:52
Ειλικρινά πιστεύεις ότι με τα 12 δις το χρόνο που παίρνει η ΝΑΣΑ μπορεί να πάει στο φεγγάρι;;;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο μεγάλος νομίζατε ότι ήταν ο πύραυλος Απόλλων 11 που πήγε του πρώτους ανθρώπους στο φεγγάρι;
Re: Πόσο μεγάλος νομίζατε ότι ήταν ο πύραυλος Απόλλων 11 που πήγε του πρώτους ανθρώπους στο φεγγάρι;
- hellegennes
Re: Πόσο μεγάλος νομίζατε ότι ήταν ο πύραυλος Απόλλων 11 που πήγε του πρώτους ανθρώπους στο φεγγάρι;
Δεν λέει ότι δεν είχαν την τεχνολογία, λέει ότι δεν είχαν την τεχνική υποδομή, γιατί για να στείλεις κόσμο στο διάστημα χρειάζεσαι ακριβώς τους γιγάντιους πυραύλους που χρησιμοποιούσαν. Όχι μόνο πρέπει να ξαναφτιάξουν τέτοιο πράγμα, που είναι κολοσσιαίο έργο που στοίχισε ένα κάρο λεφτά και απαίτησε την εργασία χιλιάδων ατόμων, αλλά πρέπει να το εκμοντερνίσουν κιόλας, γιατί δεν θα το φτιάξουν όπως το έφτιαχναν πριν 40 χρόνια. Η τεχνολογία υλικών έχει αλλάξει, οι προδιαγραφές ασφαλείας, τα ηλεκτρονικά, κτλ.Χουργιατς έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 12:49είμαι σε απορία και ο ίδιοςαλλά ήθελαν να επιστρέψουν και δεν είχαν τεχνολογία λέει ο don pettit
![]()
Τώρα, κάποιοι λένε ότι θέλουν να ξαναστείλουν ανθρώπους στο φεγγάρι. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να φτιαχτεί μια βάση εκεί, στο απώτερο μέλλον, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να εκτοξεύσεις οχήματα από χαμηλότερη βαρύτητα. Αλλά αυτό απαιτεί μακρόπνοο σχεδιασμό. Το να στείλεις τώρα κόσμο είναι αποκλειστικά και μόνο σόου και άρα πολιτική απόφαση, γιατί δεν εξυπηρετεί καμμιά πρακτική σκοπιμότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Να δούμε και πόσο θα είναι σε μέγεθος ο πύραυλος όταν θα πάνε αστροναύτες στον Άρη.
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 13:20
Δεν λέει ότι δεν είχαν την τεχνολογία, λέει ότι δεν είχαν την τεχνική υποδομή, γιατί για να στείλεις κόσμο στο διάστημα χρειάζεσαι ακριβώς τους γιγάντιους πυραύλους που χρησιμοποιούσαν. Όχι μόνο πρέπει να ξαναφτιάξουν τέτοιο πράγμα, που είναι κολοσσιαίο έργο που στοίχισε ένα κάρο λεφτά και απαίτησε την εργασία χιλιάδων ατόμων, αλλά πρέπει να το εκμοντερνίσουν κιόλας, γιατί δεν θα το φτιάξουν όπως το έφτιαχναν πριν 40 χρόνια. Η τεχνολογία υλικών έχει αλλάξει, οι προδιαγραφές ασφαλείας, τα ηλεκτρονικά, κτλ.
To λες σαν να ήταν χτες το 1969
Όσο σημαντική να είναι, εσύ θα έδινες σαν πρόεδρος τα τεράστια ποσά που απαιτούνται, δεδομένων και των άλλων αναγκών;;;
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
OANNHSEA έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 14:34 Όσο σημαντική να είναι, εσύ θα έδινες σαν πρόεδρος τα τεράστια ποσά που απαιτούνται, δεδομένων και των άλλων αναγκών;;;
Nαι. Ο Τραμπ δεν τα δίνει γιατί μισεί τις γυναίκες επιστήμονες

Πολλοι λογοι που δεν πανε ανθρωποι στο φεγγαρι
Οικονομικοι: Πολυ μεγαλο κοστος σχεδιου, διοτι τωρα ο σκοπος θα ειναι και διαφορετικος, να φτιαξουν αποικια.
Πολιτικοι: Γενικα μονο το 38% των Αμερικανων θεωρουν οτι θα επρεπε να γυρισει παλι ο ανθρωπος στο φεγγαρι. Επομενως και τα πολιτικα κομματα ακολουθουν.
Γηρανση προσωπικου ΝΑΣΑ: Δεν βρισκεις πλεον πολλους νεους ανθρωπους προθυμους που να ειναι προσωπικο στη ΝΑΣΑ για πτησεις. Το διαστημα εχει χασει την γοητεια που ειχε τις δεκαετιες 70 και 80.
Οικονομικοι: Πολυ μεγαλο κοστος σχεδιου, διοτι τωρα ο σκοπος θα ειναι και διαφορετικος, να φτιαξουν αποικια.
Πολιτικοι: Γενικα μονο το 38% των Αμερικανων θεωρουν οτι θα επρεπε να γυρισει παλι ο ανθρωπος στο φεγγαρι. Επομενως και τα πολιτικα κομματα ακολουθουν.
Γηρανση προσωπικου ΝΑΣΑ: Δεν βρισκεις πλεον πολλους νεους ανθρωπους προθυμους που να ειναι προσωπικο στη ΝΑΣΑ για πτησεις. Το διαστημα εχει χασει την γοητεια που ειχε τις δεκαετιες 70 και 80.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
-
independent_44
- Phorum.gr user: independent_44
Ήταν μια κίνηση επίδειξης δύναμης στα πλαίσια του ανταγωνισμού με την ΕΣΣΔ.
Σήμερα ένα ρομποτάκι της πλάκας μπορεί να συλλέξει τις πληροφορίες που έδωσε εκείνη η αποστολή χ 1.000.000 φορές.
Σήμερα ένα ρομποτάκι της πλάκας μπορεί να συλλέξει τις πληροφορίες που έδωσε εκείνη η αποστολή χ 1.000.000 φορές.
- hellegennes
Ναι. Ένας τριπλασιασμός του μπάτζετ της ΝΑΣΑ είναι μια πορδή από τα λεφτά που πετάνε στην άμυνα (989 δις για το 2020 ή αλλιώς το 21% του προϋπολογισμού). Στο μεταξύ ο προϋπολογισμός της ΝΑΣΑ δεν είναι ούτε το 0,5% του προϋπολογισμού.OANNHSEA έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 14:34Όσο σημαντική να είναι, εσύ θα έδινες σαν πρόεδρος τα τεράστια ποσά που απαιτούνται, δεδομένων και των άλλων αναγκών;;;
.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Το αντίθετο. Επειδή έχουν περάσει δεκαετίες, μια αποστολή για να σταλεί άνθρωπος στο φεγγάρι απαιτεί να ξανασχεδιαστούν τα πάντα από την αρχή. Το μόνο που είναι στην ουσία ίδιο είναι η ενέργεια που απαιτείται και το γεγονός ότι η πυραυλική τεχνολογία είναι ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα από άποψη απόδοσης.Χουργιατς έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 13:33hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 13:20
Δεν λέει ότι δεν είχαν την τεχνολογία, λέει ότι δεν είχαν την τεχνική υποδομή, γιατί για να στείλεις κόσμο στο διάστημα χρειάζεσαι ακριβώς τους γιγάντιους πυραύλους που χρησιμοποιούσαν. Όχι μόνο πρέπει να ξαναφτιάξουν τέτοιο πράγμα, που είναι κολοσσιαίο έργο που στοίχισε ένα κάρο λεφτά και απαίτησε την εργασία χιλιάδων ατόμων, αλλά πρέπει να το εκμοντερνίσουν κιόλας, γιατί δεν θα το φτιάξουν όπως το έφτιαχναν πριν 40 χρόνια. Η τεχνολογία υλικών έχει αλλάξει, οι προδιαγραφές ασφαλείας, τα ηλεκτρονικά, κτλ.
To λες σαν να ήταν χτες το 1969![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Μα και τότε οι Ρώσοι αυτό έκαναν. Έστελναν ανεπάνδρωτες αποστολές και συνέλεγαν τα ίδια δεδομένα. Μέχρι και πετρώματα έφεραν πίσω, χωρίς να πατήσουν ποτέ το πόδι τους στην Σελήνη (το 1970).independent_44 έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 15:52 Ήταν μια κίνηση επίδειξης δύναμης στα πλαίσια του ανταγωνισμού με την ΕΣΣΔ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
independent_44
Άρα σκέψου με τις σημερινές δυνατότητες τι μπορεί να κάνει ένα ρομπότ.hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 23:26Μα και τότε οι Ρώσοι αυτό έκαναν. Έστελναν ανεπάνδρωτες αποστολές και συνέλεγαν τα ίδια δεδομένα. Μέχρι και πετρώματα έφεραν πίσω, χωρίς να πατήσουν ποτέ το πόδι τους στην Σελήνη (το 1970).independent_44 έγραψε: 27 Ιούλ 2019, 15:52 Ήταν μια κίνηση επίδειξης δύναμης στα πλαίσια του ανταγωνισμού με την ΕΣΣΔ.
Τώρα σε λίγες μέρες θα προσεληνωθεί το Ινδικό όχημα.
Καλά αυτοί πεινάνε, έχουν λεφτά για τέτοια;
Δεν έχουν Συριζαίους αυτοί;
-
independent_44
Τα κάνουνε και τους βγαίνουν φτηνά (ή είναι υπερκοστολογημένα των ΗΠΑ)Μηχανικός έγραψε: 28 Ιούλ 2019, 00:59Καλά αυτοί πεινάνε, έχουν λεφτά για τέτοια;
Δεν έχουν Συριζαίους αυτοί;![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση