Οι άλλοι το λένε από ιδεολογία, δηλαδή είναι ταγκαλάκια των γαλοπούλων (Τούρκων). Αυτός απ' όσο ξέρω δεν είναι. Μη σου πώ οτι θα κρυφογούσταρε να μπουμπουνίσει καμιά κουμπουριά σε κανένα μογγολάκια (νομίζω).
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
σωσταKauldron έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 18:57Οι άλλοι το λένε από ιδεολογία, δηλαδή είναι ταγκαλάκια των γαλοπούλων (Τούρκων). Αυτός απ' όσο ξέρω δεν είναι. Μη σου πώ οτι θα κρυφογούσταρε να μπουμπουνίσει καμιά κουμπουριά σε κανένα μογγολάκια (νομίζω).![]()
* μογγολακια + κομθουνια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Όχι, ακόμα και το ISIS χωρίς ΠΖ δεν νικήθηκε.
Ordem e Progresso.
- hellegennes
Υπηρέτησα σε όπλο, ήμουν χειριστής Α/Α πυροβόλου. Και τον χειρισμό τον είχαμε επικουρικά, παρότι κάναμε ασκήσεις, γιατί σε καιρό πολέμου η θέση μας ήταν δίπλα στον μονιμά που έπρεπε να το χειρίζεται.Μηχανικός έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 18:51Κλασική περίπτωση τύπου που υπηρέτησε σε γραφείο, δεν έχει μυρωδιά αλλά έχει άποψη περί στρατού.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 18:43 Άνευ ουσίας γιατί όλα τα όπλα καλύπτονται από επαγγελματίες.
![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ναι ρε συ, βαθμος ειναι. ακομη και αυτος που θα καταληξει ειδικοδυναμιτης, sniper, ολμιστης, οδηγος αρματος, αποθηκαριος, μαγειρας η οτιναναι, απο αυτο το βαθμο ξεκινα. το θεμα ειναι οτι κανεις δεν παραμενει εκει, ολοι παιρνουν μια ειδικευση, ενα διακριτο ρολο στην πολεμικη μηχανη, ασχετα με το αν και ποτε ανεβαινουν βαθμολογικα. καθενας εχει να μαθει να κανει κατι, πολυ σημαντικοτερο απο το να κρατα ενα ντουφεκι, αυτο ειναι η βαση, η αρχη της εκπαιδευσης. ενας τυπος που δεν θα μαθει ποτε τιποτα παραπανω απο ντουφεκι και σκοπια, ειναι σχεδον αχρηστος σε μια μοντερνα πολεμικη μηχανη.Nandros έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 18:47
Τί θα πει σκοπάνθρωπος; Δεν κάνει μόνο σκοπιά ο φαντάρος. Θα επανδρώσει την πρώτη γραμμή και θα συμμετάσχει σε μάχες, εν ανάγκη μαζί με τους φαντάρους άλλων ειδικοτήτων (οδηγούς, μάγειρες, διαβιβαστές ΠΖ, γραφείς, νοσοκόμους κ.λπ.)
Απλοί φαντάροι είναι με βαθμούς Ε1-Ε2-Ε3 ανάλογα με μήνες θητείας.
https://en.wikipedia.org/wiki/Private_( ... ted_States
.
ειναι ομως αυτο που μαθαινουν οι περισσοτεροι ελ φανταροι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Δεν αμφιβάλλω, αλλά ΔΕΝ είναι όλα τα όπλα έτσι. Τί να κάνουμε απλά ΔΕΝ είναι.Και τον χειρισμό τον είχαμε επικουρικά, παρότι κάναμε ασκήσεις, γιατί σε καιρό πολέμου η θέση μας ήταν δίπλα στον μονιμά που έπρεπε να το χειρίζεται.
Από τον καιρό της μικρασιατικής εκστρατείας ισχύει αυτό.* μογγολακια + κομθουνια
Πάντως, και για να πώ και κάτι υπέρ τους, οι Τούρκοι αριστεροί είναι υπέρ της Ελλάδας (Βέβαια δεν ξέρω πόσοι Τούρκοι πολίτες κομμουνιστές είναι Τούρκοι και οχι Κούρδοι).
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- hellegennes
Πες μου ποια όπλα σήμερα χειρίζονται οι φαντάροι και όχι οι μόνιμοι. Ποια άρματα, ποια πυροβόλα, ποια αεροσκάφη, κτλ.Kauldron έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 19:08Δεν αμφιβάλλω, αλλά ΔΕΝ είναι όλα τα όπλα έτσι. Τί να κάνουμε απλά ΔΕΝ είναι.Και τον χειρισμό τον είχαμε επικουρικά, παρότι κάναμε ασκήσεις, γιατί σε καιρό πολέμου η θέση μας ήταν δίπλα στον μονιμά που έπρεπε να το χειρίζεται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Κακώς, κάκιστα. Στο ΠΝ δεν ήταν έτσι. Εδώ είναι η άποψη μου:Ασέβαστος έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 19:07ναι ρε συ, βαθμος ειναι. ακομη και αυτος που θα καταληξει ειδικοδυναμιτης, sniper, ολμιστης, οδηγος αρματος, αποθηκαριος, μαγειρας η οτιναναι, απο αυτο το βαθμο ξεκινα. το θεμα ειναι οτι κανεις δεν παραμενει εκει, ολοι παιρνουν μια ειδικευση, ενα διακριτο ρολο στην πολεμικη μηχανη, ασχετα με το αν και ποτε ανεβαινουν βαθμολογικα. καθενας εχει να μαθει να κανει κατι, πολυ σημαντικοτερο απο το να κρατα ενα ντουφεκι, αυτο ειναι η βαση, η αρχη της εκπαιδευσης. ενας τυπος που δεν θα μαθει ποτε τιποτα παραπανω απο ντουφεκι και σκοπια, ειναι σχεδον αχρηστος σε μια μοντερνα πολεμικη μηχανη.Nandros έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 18:47
Τί θα πει σκοπάνθρωπος; Δεν κάνει μόνο σκοπιά ο φαντάρος. Θα επανδρώσει την πρώτη γραμμή και θα συμμετάσχει σε μάχες, εν ανάγκη μαζί με τους φαντάρους άλλων ειδικοτήτων (οδηγούς, μάγειρες, διαβιβαστές ΠΖ, γραφείς, νοσοκόμους κ.λπ.)
Απλοί φαντάροι είναι με βαθμούς Ε1-Ε2-Ε3 ανάλογα με μήνες θητείας.
https://en.wikipedia.org/wiki/Private_( ... ted_States
.
ειναι ομως αυτο που μαθαινουν οι περισσοτεροι ελ φανταροι.
ST48410 έγραψε: 21 Ιούλ 2019, 18:03Η αύξηση της θητείας ... Να συνοδευτεί όμως με κάποια ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των οπλιτών. Είμαστε λίγοι. Ας προετοιμαστούμε καλύτερα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.
Nandros έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 16:17Το υπογραμμισμένο είναι όλο το ζουμί.
Ακόμα και ο απλός φαντάρος πρέπει να εκπαιδευτεί - πέρα από το λύσε/δέσε/ρίξε - τακτικές μάχης/ προφύλαξης/ κίνησης/ πορείες/ αναρριχήσεις και ένα σωρό άλλα. Αυτό όμως σημαίνει drill-drill-drill, μέχρι οι κινήσεις να γίνονται αυτόματα και σχεδόν χωρίς σκέψη!
Και τα drill σημαίνει φράγκα για πυρομαχικά/ καύσιμα/ ανταλλακτικά/ επισκευές/ συντήρηση. Και τα φράγκα που θα διατεθούν εξαρτώνται από πόσα σοβαρά παίρνει η κάθε κυβέρνηση το στράτευμα. Ο Μπαλάφας το ρισκάριζε!
Μετά το '74 μας ξέσκισαν στις αποβατικές ασκήσεις και πυρά, κάτι που ήταν σπάνιο πιο πριν και δεν ξέρω αν γίνονται τώρα.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Η ειδικότητά μου ήταν Α/Τ και είχα διμοιρία Α/Τ, και έφτασα ως διοικητής λόχου υποστήριξης, αρχηγός στοιχείου ήταν έφεδρος λοχίας. Πολλοί έφεδροι σκοπευτές σε Π.Α.Ο. και MILAN.
Ordem e Progresso.
- hellegennes
Πριν από 40 χρόνια;Cavaliere έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 19:16 Η ειδικότητά μου ήταν Α/Τ και είχα διμοιρία Α/Τ, και έφτασα ως διοικητής λόχου υποστήριξης, αρχηγός στοιχείου ήταν έφεδρος λοχίας. Πολλοί έφεδροι σκοπευτές σε Π.Α.Ο. και MILAN.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Τώρα σοβαρά αναλύετε τόσες σελίδες πως οι πολίτες που θα επιστρατεύσει το κράτος από τις καφετέριες και τους σέρβερ του Φορτνάιτ και θα πολεμούν υπό την απειλή των όπλων ο ένας του άλλου, είναι το κλειδί για την κατάληψη των χαρακωμάτων της γραμμής Μαζινό;
Δεν βαρεθήκατε;
Δεν βαρεθήκατε;
εσυ συνεχισε νανε - δεν γινεσαι ποτε βαρετος
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Πιο πιθανό είναι να τραβούν την πτώση με αλεξίπτωτα σε βιντεάκια τραγουδώντας "Μακεδονία Ξακουστή".Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 19:20 Τώρα σοβαρά αναλύετε τόσες σελίδες πως οι πολίτες που θα επιστρατεύσει το κράτος από τις καφετέριες και τους σέρβερ του Φορτνάιτ και θα πολεμούν υπό την απειλή των όπλων ο ένας του άλλου, είναι το κλειδί για την κατάληψη των χαρακωμάτων της γραμμής Μαζινό;
Δεν βαρεθήκατε;
Ο στρατός βοηθά καριέρες. Μην είμαστε αχάριστοι.
δεν σου απαντησα στο αλλο νημα - οχι απο αγενεια - ανωτερα βια - αποκλεισμος απο την δυνατοτητα .stavmanr έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 19:24Πιο πιθανό είναι να τραβούν την πτώση με αλεξίπτωτα σε βιντεάκια τραγουδώντας "Μακεδονία Ξακουστή".Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Ιούλ 2019, 19:20 Τώρα σοβαρά αναλύετε τόσες σελίδες πως οι πολίτες που θα επιστρατεύσει το κράτος από τις καφετέριες και τους σέρβερ του Φορτνάιτ και θα πολεμούν υπό την απειλή των όπλων ο ένας του άλλου, είναι το κλειδί για την κατάληψη των χαρακωμάτων της γραμμής Μαζινό;
Δεν βαρεθήκατε;
Ο στρατός βοηθά καριέρες. Μην είμαστε αχάριστοι.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση