Ενημερωμένος. Τα είχα γράψει κι εγώ στη δεύτερη σελίδα.vantono έγραψε: 22 Ιούλ 2019, 18:04Αλέξης Γεωργούλης: Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρωβουλή με ερώτηση για το FaceApp!
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ερώτηση σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας για τους χρήστες
Μετά την τεράστια απήχηση της εφαρμογής, την οποία έχουν «κατεβάσει» περισσότεροι από 100.000.000 χρήστες σε 121 χώρες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με το FaceApp, σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας για τους χρήστες.
«Αν και το πλαίσιο της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ιδιαίτερα προηγμένο, αφού ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (Κανονισμός 2016/679) τέθηκε σε ισχύ πολύ πρόσφατα, οι δραστηριότητες της εταιρίας βρίσκονται εκτός Ε.Ε» επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Αλέξη Γεωργούλη
Το Face App έγινε δημοφιλές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες. Αυτή την στιγμή η εφαρμογή είναι από τις πρώτες σε μεταφορτώσεις σε 121 κράτη και υπολογίζεται ότι πάνω από 150 εκ. χρήστες την έχουν χρησιμοποιήσει. Οι άδειες που ζητά από τους χρήστες περιλαμβάνουν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων. Η λειτουργία της έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε ειδικούς στο δίκαιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Προκύπτουν ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών, ειδικά αν δεν εφαρμόζεται επαρκώς το νομικό πλαίσιο της ΕΕ. Δεδομένου ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (face recognition technology) και συλλέγει βιομετρικά στοιχεία, ενώ η έδρα της εταιρίας που την ανέπτυξε και την διαχειρίζεται βρίσκεται εκτός Ε.Ε ερωτάται η Επιτροπή:
1. Πως προστατεύονται οι χρήστες ενώ συγκατατίθενται «επ'αόριστον, σε μη αποκλειστική πρόσβαση και άδεια» για «εμπορικές χρήσεις» χωρίς πρωτίστως να ενημερώνονται με διαφάνεια για τους όρους και χωρίς δυνατότητα ανάκλησης;
2. Εξασφαλίζεται η εξωεδαφική εφαρμογή και τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων σε περίπτωση μεταφοράς και επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών σε άλλη τοποθεσία εκτός της Ε.Ε. που δραστηριοποιείται η εταιρία ή συνεργαζόμενες με αυτήν;
https://www.protothema.gr/politics/arti ... o-faceapp/![]()
Μπαίνει δυναμικά ο ζαίος.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Female HD
- Dwarven Blacksmith
Re: Female HD
- Sid Vicious
Ναι ναι σε μια εποχή που σχεδόν όλοι έχουν ανεβάσει έστω μια φορά το πρόσωπο τους στο νετ ένα app περίμεναν για τα βιομετρικα στοιχεία, πανέξυπνος Γεωργουλης
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
-
Von Mackensen
Τους καλύτερους στείλαμε πάλι.Sid Vicious έγραψε: 22 Ιούλ 2019, 20:40 Ναι ναι σε μια εποχή που σχεδόν όλοι έχουν ανεβάσει έστω μια φορά το πρόσωπο τους στο νετ ένα app περίμεναν για τα βιομετρικα στοιχεία, πανέξυπνος Γεωργουλης
- Dwarven Blacksmith
Ανεβάζοντας τα "στο νετ" γενικώς δεν παραχωρείς τη φωτογραφία σου για εμπορική χρήση, έχεις δικαιώματα, ενημερώσου.Sid Vicious έγραψε: 22 Ιούλ 2019, 20:40 Ναι ναι σε μια εποχή που σχεδόν όλοι έχουν ανεβάσει έστω μια φορά το πρόσωπο τους στο νετ ένα app περίμεναν για τα βιομετρικα στοιχεία, πανέξυπνος Γεωργουλης
Von Mackensen έγραψε: 22 Ιούλ 2019, 20:45Τους καλύτερους στείλαμε πάλι.Sid Vicious έγραψε: 22 Ιούλ 2019, 20:40 Ναι ναι σε μια εποχή που σχεδόν όλοι έχουν ανεβάσει έστω μια φορά το πρόσωπο τους στο νετ ένα app περίμεναν για τα βιομετρικα στοιχεία, πανέξυπνος Γεωργουλης
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
- Sid Vicious
Εννοείς πως κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιησουν την φάτσα μας (ή την γεροντιστικη, γυναικεία, καρτουνιστικη κτλ εκδοχή της) για διαφημιστικους σκοπούς ελεύθερα;Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιούλ 2019, 20:52Ανεβάζοντας τα "στο νετ" γενικώς δεν παραχωρείς τη φωτογραφία σου για εμπορική χρήση, έχεις δικαιώματα, ενημερώσου.Sid Vicious έγραψε: 22 Ιούλ 2019, 20:40 Ναι ναι σε μια εποχή που σχεδόν όλοι έχουν ανεβάσει έστω μια φορά το πρόσωπο τους στο νετ ένα app περίμεναν για τα βιομετρικα στοιχεία, πανέξυπνος Γεωργουλης
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
Μάλλον η τεστοστερόνη σου βαράει κόφτες, τύπε κι ούτε η εφαρμογή δεν μπορεί να σε θηλυκοποιήσει. Κόψε τα καργιολίκια.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Η εφαρμογή αλλάζει το φύλο, οπότε μάλλον εσύ είσαι η λούγκρα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Το κατέβασα και εγώ. Ωραίος λεβέντης θα ήμουνα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Τι θες να πεις; ότι έχω λεπτά χαρακτηριστικά;
Ε; ε;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Κούκλος σου λεω είμαι. Όλα τα γκομενάκια θα σας έτρωγα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
ποσταρε το νάιδα. δεν πάει αντίστροφα.