2/ Σαν να μιλάω σε ντουβάρια ρε πστη μου! ΔΕΝ ζήτησα να παρατήσει την επιχείρηση!Pedro έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 21:292) Ειναι απλο ρε νανδρε,ο τυπος μεγαλωσε μεσα σαυτη την επιχειρηση και με την παροδο του χρονου απεκτησε ολη την επιχειρηση. Εννοειται πως δεν θα την εδινε απλοχερα επειδη εφτασε εκει που εφτασε. Οπως σου ειπα και προηγουμενως,τι να εκανε ο ανθρωπος; Να την δωριζε σε καπιταλιστικο πολιτευμα; Μπορει αυτος να κανει πραξη την ιδεολογια του εντος της επιχειρησηςNandros έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 20:521/ Δεκτή η συγνώμη και ζητώ το ίδιο από την μεριά μου.Spoiler
Pedro έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 20:31 1/ Σου ζητηω συγγνωμη για το μπαρμπα,δεν θεωρησα οτι θα σε ενοχλουσε τοσο πολυ.
2/ Για να τα ξεκαθαρισουμε. Ο τυπος που αναφερεται ο μπουμπης δεν ειναι υποκριτης,γιατι απλουστατα το λεει ξεκαθαρα. Εαν ηταν υποκριτης εδω θα ελεγε άλλα και εξω θα ηταν καρακαπιταλας ,δεν θα μας αποκαλυπτε την δραστηριοτητα της επιχειρησης. Οποτε ο ισχυρισμος σου δεν στεκει.
3/ Αυτος μπορει εδω μεσα και να τρολλαρε,ποιος ξερει; Επισης, εκει που λεω οτι προσπερασες την περιπτωση της κληρονομιας εννοω το σχολιο μου σε περοηγουμενη σελιδα. Που διερωτηθηκα γιατι ,κανεις, εαν κληρονομησει ειναι υποχρεωμενος να δωσει την περιουσια του.
4/ Κατα τον φιλτατο μπακουνιν « Ο Μπακούνιν χαρακτήριζε τις ιδέες του Μαρξ ως συγκεντρωτικές και πρόβλεψε πως αν ένα μαρξιστικό κόμμα έρθει στην εξουσία, οι ηγέτες του απλά θα αντικαταστούσσαν την άρχουσα τάξη που ανέτρεψαν.[14]. Έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπακούνιν: Έγραψε: «το δήθεν λαϊκό κράτος δεν είναι τίποτα άλλο απο τον δεσποτικό έλεγχο του λαού από μια πολύ μικρή αριθμητικά αριστοκρατία πραγματικών ή ψευδομορφωμένων. Οι αμόρφωτοι, απελευθερωμένοι πλήρως από την διακυβέρνηση, θα μετατραπούν σε ένα πειθήνιο κοπάδι. Τι θαυμάσια απελευθέρωση πραγματικά!...[Οι Μαρξιστές] ισχυρίζονται ότι μόνο η δικτατορία, η δική τους φυσικά μπορεί να εκφράσει την λαϊκή θέληση. Απαντούμε: καμιά δικτατορία δεν έχει άλλο σκοπό παρά την αυτοσυντήρηση της.»
Το παραπανω νομιζω σου θυμιζει και εσενα κατι ετσι; (2015-2019)
Εαν μπεις για λιγο στην θεση του μπακουνιν,θα καταλαβεις οτι δεν ειναι υποκριτες,απλα θελουν την εξουσια για να κανουν τα ιδια με διαφορετικο τροπο. Για μερικους,συμπεριλαμβανομενου και εμου,το προβλημα εγκειται στην εξουσια. Αυτο ,ομως δεν με κανει αναρχικο,ουτε οτι καιω αμξια,ειναι μια προσωπικη αποψη,βασισμενη και σε προσωπα οπως ο μπακουνιν αλλα και με την προσωπικη παρατηρηση για το πως ακριβως λειτουργει ενα εξουσιαστικο πολιτευμα.
5/ Τωρα,εμενα προσωπικα,ειτε το κανει ενας καπιταλας ειτε ενας κουμουνιστης μου φαινεται ακριβως το ιδιο. Σε ρωτω λοιπον,εσενα γιατι σου φαινεται περιεργο;
6/ Κατ εμε νανδρε,αμα κραζεις τον κομουνισμο για την δηθεν υποκρισια,θα επρεπε να κραζεις και τους καπιταλιστες. Γιατι και στις δυο περιπτωσεις αυτοι που πληρωνουν την νυφη ειναι οι εργατες.
7/ Στην δευτερη περιπτωση (κατα των καπιταλιστων) δεν εχω διαβασει ουτε μια κριτικη.. τελικα εσυ τι υποστηριζεις; Με ποιους εισαι;
2/ Αν ο μπούμπης λέει αλήθεια - και δεν βλέπω τον λόγο για το αντίθετο - θεωρώ υποκρισία την κομμουνιστική ιεραποστολή, έναντι των καπιταλιστικών πράξεων του εν θέματι προσώπου. Κανείς σας δεν κατάφερε να με πείσει ότι είμαι λάθος.
3/ Η κληρονομία ΔΕΝ αναφέρθηκε, ΔΕΝ είναι το θέμα μας, αλλά συζήτηση για άλλο νήμα.
4/ Τόσο η αναρχία, όσο και ο κομμουνισμός, μπορούν να εφαρμοστούν από ανθρώπους-αγγέλους σε αγγελικό-τέλειο λαό. Είναι πέραν του Σύμπαντος τούτου.
5/ Δεν μου έχει πέσει ποτέ την πλώρη καπιταλιστής που να διδάσκει μαρξισμό.
6/ Στο συγκεκριμένο νήμα δεν έκραξα τον κομμουνισμό (το έχω κάνει πολλάκις αλλού) αλλά την υποκρισία του συγκεκριμένου προσώπου.
7/ Παρά τα χίλια ελαττώματα του, ο καπιταλισμός είναι το μόνο σύστημα που είναι βιώσιμο. Δεν σκοπεύω να κάνω στόχο ζωής - όπως ο μπούμπης - να επιτίθεμαι στο σύστημα που δούλεψα και επωφελήθηκα.αλλα δεν μπορει και διαφορετικα,γιατι ζει σε ενα καπιταλιστικο συστημα. Δλδ ρε νανδρε τι επρεπε να κανει; Ειλικρινα,κανε μια προταση.
Επισης,κατα την αποψη μου ενστερνιζοντας την σκεψη του μπακουνιν,απο μονη της η ιδεολογια δεν ειναι και τοσο διαφορετικη απο την καπιταλιστικη. Δεν λεω,οσον αφορα την εφαρμογη της σε πολλα σημεια διαφερουν,αλλα στο συγκεκριμενο που κολλησες δλδ την εργατια και το ρουφηγμα ειναι ακριβως το ιδιο. Εμενα τουλαχιστον το ιδιο μου φαινεται.
7) εδω διαφωνω μαζι σου. Γιατι αντιστοιχα θα μπορουσες να εισαι ναυτικος σε μια κομμουνιστικη χωρα,επειδη ομως θα σε ταϊζε με ανταλλαγμα την «εργασια» σου ,δεν σημαινει οτι αυτος ειναι λογος για να κλεινεις το στομα σου για τα λαθη του πολιτευματος,οσον αφορα στην εφαρμογη της. Δεν προσπαθω να σε πεισω να επιτιθεσαι μανιωδως στον καπιταλισμο,αλλα να ασκεις εστω και μια κριτικη,γιατι και εσυ πολυ καλα γμωριζεις τα κακα του καπιταλισμου. Επισης ,επειδη ειναι η λιγοτερο αλανθαστη ή ευνοησε εσενα δεν ειναι δυνατον να μην ασκουμε κριτικη (συμπεριλαμβανομενου κ εσενα). Αλλωστε,αυτο δεν ειναι το ωραιο; Να μπορεσουμε να προοδευσουμε και να καλυτερευσουμε την κοινωνια ως προς το καλο ολων;
Να μην έκανε την προπαγάνδα υπέρ μιας ιδεολογίας (μαρξισμός) που δεν την εφάρμοζε ο ίδιος και ενεργεί σαν καπιταλιστής. Τίποτε άλλο δεν ζήτησα!
7/ Την κριτική στον καπιταλισμό την έχουν αναλάβει τα νεοκομμούνια. Τί να φτουρίσω εγώ μπροστά τους;
Όσο και να τον κράξουμε δεν θα καταφέρουμε τίποτα, δεν θα πολεμήσω μια μάχη χαμένη εκ των προτέρων. ΑΝ/ΟΤΑΝ/ΟΠΟΤΕ αλλάξουν οι συνθήκες θα δούμε.
.