!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η φλουφλιά της σεισμοφοβίας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Η φλουφλιά της σεισμοφοβίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό παράδοξο, το οποίο όμως επικρατεί σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους.
Για να γίνει ο σεισμός της Μαγούλας απαιτούνται διεργασίες 4500 χρόνων - κατά μέσο όρο.
Επί όλα αυτά λοιπόν τα 4500 χρόνια δε λέγαμε τίποτα, απολύτως.
Τώρα που έγινε ο σεισμός δημιουργείται ο πανικός !
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
bolek

Re: Η φλουφλιά της σεισμοφοβίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek »

δηλαδη; οι σεισμοι ειναι τα πιο καταστροφικα φυσικα φαινομενα.
λογικο ειναι να φοβομαστε. ακομα και σοβα να φαμε στο κεφαλι, θα ψοφησουμε
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

αν μπει κάποιος με καλάσνικοφ στην ταβέρνα που κάθεσαι και αρχίσει να θερίζει είναι αποτέλεσμα 1 δις χρόνων βιολογικών διεργασιών και 40.000 τεχνολογικού πολιτισμού.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

wooded glade έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 20:11 Πρόκειται για ένα ψυχολογικό παράδοξο, το οποίο όμως επικρατεί σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους.
Για να γίνει ο σεισμός της Μαγούλας απαιτούνται διεργασίες 4500 χρόνων - κατά μέσο όρο.
Επί όλα αυτά λοιπόν τα 4500 χρόνια δε λέγαμε τίποτα, απολύτως.
Τώρα που έγινε ο σεισμός δημιουργείται ο πανικός !
Σαν τι να λέγαμε δηλαδή; Σε υπηρεσίες, σχολεία κλπ γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας. Στο σπίτι του ό,τι μπορεί κάνει ο καθένας αλλά να ζούμε όλο τον υπόλοιπο καιρό συζητώντας τον σεισμό;

Ο πανικός είναι εν μέρη δικαιολογημένος. Δεν παίζεις μόνο το κεφάλι σου αλλά μπορεί να χάσεις το κυριότερο περιουσιακό σου στοιχεία από την μια στιγμή στην άλλη και να βρεθείς στο δρόμο με παιδιά ή ηλικιωμένους.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

foscilis έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 20:17 αν μπει κάποιος με καλάσνικοφ στην ταβέρνα που κάθεσαι και αρχίσει να θερίζει είναι αποτέλεσμα 1 δις χρόνων βιολογικών διεργασιών και 40.000 τεχνολογικού πολιτισμού.
Όχι, γιατί μπορεί να φοβηθεί την τελευταία στιγμή και να το κρύψει το καλασνίκοφ.
Ο σεισμός είναι σεισμός, προχωράνε οι τεκτονικές πλάκες και είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα σπάσουν.
Η Αφρική π.χ. θα φτάσει στο Σούνιο μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια - απλά δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε να σταματήσει.
Άβαταρ μέλους
foscilis

εννοώ ότι το πόσο χρόνο χρειάστηκε να δημιουργηθεί κάτι είναι εντελώς άσχετο με το αν πρέπει να το φοβάσαι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Παράδοξο είναι το να μη νοιώθεις φόβο -δηλαδή επίγνωση της αδυναμίας σου- μπροστά σε κάθε έντονο φυσικό φαινόμενο.

Ένας ψύχραιμος και ένας που αρχίζει να ουρλιάζει, φοβούνται το ίδιο. Απλώς αντιδρούν με άλλο τρόπο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Πολύ ωραίος τίτλος.

Πιό πολύ νιώθω δέος με τους σεισμούς, σαν να κάνει την εμφάνισή του το θείο, γιά να θραύσει την απάτη της καθημερινότητας.

Ή σαν η Γη να είναι ζωντανή.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Είναι όμως "ανόητος" φόβος (βέβαια ο φόβος δεν έχει λογική οπότε δεν έχει και πολύ νόημα ο χαρακτηρισμός) με δεδομένο ότι η πιθανότητα να πάθεις κάτι είναι αμελητέα σε σχέση με το να εμπλακείς σε τροχαίο ή να γλιστρήσεις στο ντους. Απλά η ωμή επίδειξη δύναμης της φύσης είναι εντυπωσιακή για τα μικροσκοπικά μας μέτρα και παρακάμπτει το λογικό κομμάτι.

Δεν ξέρω πόσοι είχατε την ευκαιρία να ακούσετε τον θόρυβο, ένα πολύ μπάσο βουητό, που κάνει όταν γίνεται ένας δυνατός σεισμός άλλα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Δεν θα έχεις βρεθει σε σεισμό...
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Awesomatic έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 20:53 Είναι όμως "ανόητος" φόβος (βέβαια ο φόβος δεν έχει λογική οπότε δεν έχει και πολύ νόημα ο χαρακτηρισμός) με δεδομένο ότι η πιθανότητα να πάθεις κάτι είναι αμελητέα σε σχέση με το να εμπλακείς σε τροχαίο ή να γλιστρήσεις στο ντους. Απλά η ωμή επίδειξη δύναμης της φύσης είναι εντυπωσιακή για τα μικροσκοπικά μας μέτρα και παρακάμπτει το λογικό κομμάτι.

Δεν ξέρω πόσοι είχατε την ευκαιρία να ακούσετε τον θόρυβο, ένα πολύ μπάσο βουητό, που κάνει όταν γίνεται ένας δυνατός σεισμός άλλα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Όταν είναι κοντά το επίκεντρο έχει θόρυβο.
Αλλά και ατμοσφαιρικά φαινόμενα μερικές φορές.
Το 81 εγώ ήμουνα στο δρόμο και δεν κατάλαβα πολύ κούνημα, είδα όμως ότι ο ουρανός άσπρισε.
Αυτό που φοβήθηκα ήταν ατομική βόμβα, διότι ήταν και μία εποχή που το detente μεταξύ Ρήγκαν-Μπρέζνιεφ δεν πήγαινε καθόλου καλά.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

perseus έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 20:56 Δεν θα έχεις βρεθει σε σεισμό...
Πιο δυνατό από 5.3 :P

Απλά εδώ είναι σχετικά σπάνιοι αυτοί που γίνονται αισθητοί οπότε δεν τους έχουμε ενσωματώσει στην κουλτούρα μας. Όταν γίνεται ένας λίγο πιο μεγάλος μας φαίνεται κάτι εξωπραγματικό και μεγάλο, όπως όταν ρίχνει λίγο παραπάνω χιόνι και παραλύουν τα πάντα επειδή δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

foscilis έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 20:17 αν μπει κάποιος με καλάσνικοφ στην ταβέρνα που κάθεσαι και αρχίσει να θερίζει είναι αποτέλεσμα 1 δις χρόνων βιολογικών διεργασιών και 40.000 τεχνολογικού πολιτισμού.
:goodpost: :smt005:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Εγώ πάντως ήμουν στον τέταρτο και.εκλασα πατάτες. Αλλά δεν έκανα τίποτα, απλά κοκκαλωσα.

Μου έχουν ξανατυχει σεισμοι και προφανώς ο πολύ μεγάλος του 99 αλλά όχι σαν τον σημερινό.στον τέταρτο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

foscilis έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 22:34 Εγώ πάντως ήμουν στον τέταρτο και.εκλασα πατάτες. Αλλά δεν έκανα τίποτα, απλά κοκκαλωσα.

Μου έχουν ξανατυχει σεισμοι και προφανώς ο πολύ μεγάλος του 99 αλλά όχι σαν τον σημερινό.στον τέταρτο.
Σε πέμπτο και σε καταλαβαίνω. Είμαι ιδιαίτερα τσατισμένος με τον εαυτό γιατί γνωρίζω ότι έπρεπε να έχω χωθεί κάτω από το γραφείο αλλά εκείνη την ώρα δεν το έκανα. Έκανα την βλακεία να προσπαθήσω να κρατήσω μια μικρή ξεχαρβαλωμένη βιβλιοθήκη με το χέρι για να μην ανατραπεί. Τελικά δεν αρκεί να γνωρίζεις διαδικασίες για να τις εφαρμόσεις σε στιγμές κρίσης. Θέλει μεγάλη δουλειά η εμπέδωση για να αυτοματοποιηθούν οι αντιδράσεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”