Nandros έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 20:02
Pedro έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 19:40
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 18:22
Τι συμπερασμα βγαζουμε απο αυτο το νημα ;
Ακομα και απο γραφομενα των αποτυχημενων,κατα φαντασιαν καπιταληστων αλλα και απολογητων του καπιταλισμου.
Οτι καπιταλισμος σημαινει κατι ΚΑΚΟ.
Εκμεταλευση,ρουφηγμα αιματος με μπουρι της εργατιας,κονομα και το κακο συναπαντημα.
Δικα τους λογια.
Και εχουν δικιο.
Η αληθεια ειναι πως,δεν περιμενα τετοιο αυτογκολ
Εν τω μεταξυ το ενδεχομενο ο ανθρωπος να μην ειναι ενας απο τους κλασικους καπιταλιστες που ρουφαει το αιμα των εργατων δεν περασε απο το μυαλο κανενος.
Επισης ενα πραγμα που προσπερασε ο μπαρμπας ειναι η περιπτωση κληρονομιας. Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη ενος ανθρωπου που σε περιπτωση κληρονομησει κανεις απο τους γονεις του πχ μια επιχειρηση γιατι σωνει και καλα πρεπει να την μοιραστει με τους συμπλιτες του; Η μονη περιπτωση που θα το δεχομουν ειναι εαν την εδινε στο κρατος,αλλα το κρατος θα επρεπε να ειναι κομμουνιστικο,αλλιως πιο το νοημα να την σε ενα καπιταλιστικο πολιτευμα;
Επισης,κυριε νανδρε,εαν το πραξει ενας αναρχικος,ο οποιος ειναι κατα των αφεντικων κλπ κλπ κλπ κλπ τοτε μαζι σου. Γιατι ειναι υποκρισαρα. Αλλα εδω δεν βλεπω κατι τετοιο.
Θρασύτατο μειράκιο, που με αντχομινιές ειρωνεύεσαι την ηλικία μου και διαστρεβλώνεις τα γραπτά μου και τις θέσεις μου.
Τις πληροφορίες μας τις έδωσε ο μπούμπης εδώ:
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 22:11
Ο DreamCheaser.....
Καποιος μου ειπε οτι στην εταιρεια ,που δουλευει και ηταν συναιτερος με ενα μικρο ποσοστο ,ο μεγαλομετοχος αποφασισε να αποσυρθει (επιασε τα 80) και τα παιδια του δεν θελουν να ασχοληθουν οντως γιατροι και τα δυο και καμια σχεση με την βιομηχανια ρουχου.
Ετσι την αναλαβε αυτος (εξαγορασε την πλειοψηφια και τα 2 παιδια κρατησαν μειοψηφικο ποσοστο) και εξεταζει την δυνατοτητα να την μεταφερει απο την γειτονικη Βαλκανικη χωρα που ειναι το εργοστασιο ( η θυγατρικη θα παραμεινει στην Ελλαδα) στην
Αιθιοπια οπου γινεται το νεο παραγωγικο κεντρο ενδυματων. Οταν ξεμπερδεψει ισως επιστρεψει.
και εδώ:
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 19 Ιούλ 2019, 00:35Δεν ξερω για τα υπολοιπα αλλα μεσα επεσες σε αυτο για τον Dream.
Η μητερα του Dream ηταν φασονατζου.Τελη του '80 oταν ανατραπηκε η Σοβιετικη Ενωση και ανοιξαν τα συνορα ,το αφεντικο της που ηταν υπεργολαβος Γερμανικων εργοστασιων που ραβαν στην Ελλαδα (η Ελλαδα ηταν τοτε οτι ειναι η Κινα-Μπαγκλαντες για τα ρουχα σημερα) της προτεινε ,μιας και θα το εκλεινε, να παει ως υπευθυνη παραγωγης στην διπλανη χωρα που θα μετεφερε την βιοτεχνια.Και ετσι πηρε και τον Dream μιας και δεν ζουσε ο πατερας.
Εκει εμαθε την δουλεια διπλα στην μητερα του.Απο το ραψιμο,κοπη,παραγωη μεχρι μεγαλωνοντας στις πωλησεις .
Εκει συνεβη το breakthrough.Προτεινε στο ιδιοκτητη αφου ραβουν που ραβουν για αλλους ,υφασματα εχουν που περισευουν απο την παραγωγη γιατι να μην βγαλουν και μια δικη τους συλλογη.
Το δεχτηκε υπο εναν ορο.Θα αναλαβει τις πωλησεις ανευ αμοιβης αλλα με πολυ μικρο ποσοστο αφου τελικα κρινει ο ιδιοκτητης οτι ειναι προσεδοφορο.
Η συλλογη ειχε επιτυχια και ετσι εκτος απο φασον ξενων μεγαλων οικων ξεκινησε και το δικο τους Brand και ο Dream βρεθηκε με το 5% αρχικα και το 15% στην πορεια.Στο χωρο του φασον οπου ειδικευονται σε συγκεκριμενο ειδος ειναι αναμεσα στους μεγαλους παραγωγους σε ολο τον πλανητη.Η παραγωγη φτανει τα 25.000.000 τεμ (φασον συγκεκριμενου ειδους..ο επομενος μεγαλυτερος Ελληνας ιδιοκτητης και αυτος σε Βαλκανικη χωρα ραβει 1.500.000 ).
Με τα παιδια του ιδιοκτητη μεγαλωσαν μαζι ,δεν τους αρεσε η συγκεκριμενη δουλεια και γινανε γιατροι ...στην Αγγλια.
Και ετσι τωρα που ηρθε ωρα να αποχωρησει ο πατερας τους και να αναλαβουν το μεριδιο του τα βρηκαν πολυ ευκολα και γρηγορα με το Dream για την διαδοχη......
Ναναι καλα να του παιρνω συνδρομη να υπερ-υπερ-υπερ...υπερ καλυπτω το πλανο μου.
Αν οι πληροφορίες είναι ψέματα, τα παράπονα σου στον μπούμπη.
Αν είχες διαβάσει το νήμα από την αρχή θα έβλεπες πως δεν είναι υπόθεση κληρονομιάς, αλλά το μόνο που σε ενδιέφερε ήταν να μου επιτεθείς.
Επαίνεσα γραπτώς το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, αλλά συνεχίζω να στηλιτεύω την ανακολουθία/ οξύμωρο λόγων/έργων του εν θέματι.
Το αυτογκόλ λοιπόν είναι όλων αυτών που έσπευσαν να δικαιολογήσουν τον καπιτάλα που το παίζει νεοκομμούνι.
Σου ζητηω συγγνωμη για το
μπαρμπα,δεν θεωρησα οτι θα σε ενοχλουσε τοσο πολυ.
Για να τα ξεκαθαρισουμε. Ο τυπος που αναφερεται ο μπουμπης δεν ειναι υποκριτης,γιατι απλουστατα το λεει ξεκαθαρα. Εαν ηταν υποκριτης εδω θα ελεγε άλλα και εξω θα ηταν καρακαπιταλας ,δεν θα μας αποκαλυπτε την δραστηριοτητα της επιχειρησης. Οποτε ο ισχυρισμος σου δεν στεκει.
Αυτος μπορει εδω μεσα και να τρολλαρε,ποιος ξερει; Επισης, εκει που λεω οτι
προσπερασες την περιπτωση της κληρονομιας εννοω το σχολιο μου σε περοηγουμενη σελιδα. Που διερωτηθηκα γιατι ,κανεις, εαν κληρονομησει ειναι υποχρεωμενος να δωσει την περιουσια του.
Κατα τον φιλτατο μπακουνιν « Ο Μπακούνιν χαρακτήριζε τις ιδέες του Μαρξ ως συγκεντρωτικές και πρόβλεψε πως αν ένα μαρξιστικό κόμμα έρθει στην εξουσία, οι ηγέτες του απλά θα αντικαταστούσσαν την άρχουσα τάξη που ανέτρεψαν.[14]. Έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπακούνιν: Έγραψε:
«το δήθεν λαϊκό κράτος δεν είναι τίποτα άλλο απο τον δεσποτικό έλεγχο του λαού από μια πολύ μικρή αριθμητικά αριστοκρατία πραγματικών ή ψευδομορφωμένων. Οι αμόρφωτοι, απελευθερωμένοι πλήρως από την διακυβέρνηση, θα μετατραπούν σε ένα πειθήνιο κοπάδι. Τι θαυμάσια απελευθέρωση πραγματικά!...[Οι Μαρξιστές] ισχυρίζονται ότι μόνο η δικτατορία, η δική τους φυσικά μπορεί να εκφράσει την λαϊκή θέληση. Απαντούμε: καμιά δικτατορία δεν έχει άλλο σκοπό παρά την αυτοσυντήρηση της.»
Το παραπανω νομιζω σου θυμιζει και εσενα κατι ετσι; (2015-2019)
Εαν μπεις για λιγο στην θεση του μπακουνιν,θα καταλαβεις οτι δεν ειναι υποκριτες,απλα θελουν την εξουσια για να κανουν τα ιδια με διαφορετικο τροπο. Για μερικους,συμπεριλαμβανομενου και εμου,το προβλημα εγκειται στην εξουσια. Αυτο ,ομως δεν με κανει αναρχικο,ουτε οτι καιω αμξια,ειναι μια προσωπικη αποψη,βασισμενη και σε προσωπα οπως ο μπακουνιν αλλα και με την προσωπικη παρατηρηση για το πως ακριβως λειτουργει ενα εξουσιαστικο πολιτευμα.
Τωρα,εμενα προσωπικα,ειτε το κανει ενας καπιταλας ειτε ενας κουμουνιστης μου φαινεται ακριβως το ιδιο. Σε ρωτω λοιπον,εσενα γιατι σου φαινεται περιεργο;
Κατ εμε νανδρε,αμα κραζεις τον κομουνισμο για την δηθεν υποκρισια,θα επρεπε να κραζεις και τους καπιταλιστες. Γιατι και στις δυο περιπτωσεις αυτοι που πληρωνουν την νυφη ειναι οι εργατες. Στην δευτερη περιπτωση (κατα των καπιταλιστων) δεν εχω διαβασει ουτε μια κριτικη.. τελικα εσυ τι υποστηριζεις; Με ποιους εισαι;