!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βρέθηκε νεκρή η εξαφανισμένη Αμερικανίδα βιολόγος στην Κρήτη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Χόρχε ντελ Σάλτο

Re: Βρέθηκε νεκρή η εξαφανισμένη Αμερικανίδα βιολόγος στην Κρήτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο »

perseus έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 13:59 Φαντασου να μαχαιρώνεις καποιον
Ναι την πρώτη φορα θα είναι κάπως.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 14:05
hellegennes έγραψε: 17 Ιούλ 2019, 21:24
Εσθήρ έγραψε: 15 Ιούλ 2019, 09:11 Πολυ λαιτ εισαι νερο.Σαμπως και δεν ξερουμε τι κνωδαλα ειναι καποιοι κωλοκρητικαροι,ειδικα κατι αμορφωτα τσογλανια /νεαντερνταλ.
Τζομπανηδες,τιποτε ξοανα που ηθελαν να βιασουν προφανως και την σκοτωσαν.Θα δειξει.Αλλα ελεος,οχι για το γαυγισμα σκυλιων.
Ηρθε η γυναικα στην ελλαδα για σεμιναριο και οι νεαντερνταλ(ζητω συγνωμην απο τους νεαννερνταλ) την εφαγαν λαχανο.Τι να πω;Ακομα ειμαστε,επικινδυνοι,μεγαλο μερος πληθυσμου.Σε πολλα επιπεδα.Απο το πως οδηγουμε,απο τις μπαλωθιες,μεχρι φωτιες απο γιδοβοσκους και βιασμοι και εγκληματα απο κνωδαλα.
Υπερβολές. Η Ελλάδα είναι κοντά στην 20η θέση σε δολοφονίες/πληθυσμό, από τις 190+ χώρες του ΟΗΕ και σχεδόν όλες οι από πίσω της είναι χώρες με μικρό πληθυσμό (εννοείται πως εξαιρούνται κράτη-κουκίδες, όπως το Μονακό και το Σαν Μαρίνο). Στην πράξη η Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο στις 10 χώρες με τις λιγότερες δολοφονίες παγκοσμίως.
Τις δολοφονίες από πρόθεση.

Αυτό που σου είπε η Εσθήρ είναι τι συμβαίνει ας πούμε σε κατηγορίες όπως "άτομα που ψήθηκαν ζωντανά εξαιτίας γριάς που έβαλε να βράσει κόλυβα την ημέρα με τα μποφόρια" (νικήτρια Ελλάδα 2007). :)
Φωτιές από αμέλεια συμβαίνουν παντού. Το είδος της αμέλειας δεν έχει μεγάλη σημασία, αρκεί ένας ηλίθιος σε πληθυσμό 10 εκατομμυρίων για να γαμήσει το σύμπαν (κακή ώρα το 2007). Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε γενικά επικίνδυνοι. Εκτός κι αν αρχίσουμε να γενικεύουμε για οδηγικές συμπεριφορές και πολύ έμμεσες συνέπειες πράξεων.

Το νήμα είναι για κάτι πολύ συγκεκριμένο κι εδώ η Εσθήρ ισχυρίζεται ότι φταίει το ζωώδες επίπεδο του πληθυσμού που μια αλλοδαπή πέθανε στην Ελλάδα. Φυσικά η πιθανότητα να πεθάνεις σχεδόν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα είναι μεγαλύτερη. Είτε μιλάμε για μεθύστακες στην Βρετανία είτε για ρατσιστές στην Γαλλία είτε για κακοποιούς στην Φλόριντα είτε για βομβιστές στην Μέση Ανατολή. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι πληθυσμοί είναι ζώα. Αρκεί μια πολύ μικρή ομάδα πληθυσμού για να κάνει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Απλά στην Ελλάδα αυτή η ομάδα είναι αναλογικά μικρότερη από ό,τι στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Pedro έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 02:35 ...
Ενα ωραιο αρθρο που εξηγει ακριβως την προβλεπτικη διαδικασια.

https://www.psychologynow.gr/arthra-psy ... otaku.html
Pedro έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 02:07
Μακάρι να μπορούσαν να προβλέψουν με ακρίβεια. Εδώ βγαίνουν από τα γραφεία του ψυχοθεραπευτή και ενώ αυτός νομίζει πως είναι όλα μια χαρά, την επόμενη μαθαίνει για την αυτοκτονία του ασθενή του ή για ένα ξαφνικό βίαιο επεισόδιο (ακόμη κι' αν μιλάμε για έμπειρο γιατρό ή ψυχολόγο που ακολουθεί κατά γράμμα ό,τι έμαθε και μετά δυστυχώς λόγω μεμονομένων γεγονότων να νιώθει και αποτυχημένος).

Πας στον γιατρό και του λες γιατρέ έχω το α και το β σύμπτωμα. Α έχεις το τάδε σου λέει. Μα έχω και το γ του λες. Τότε δεν έχεις αυτό αλλά το άλλο. Σε ρωτάει "Δηλαδή αντιδράς με αυτό τον τρόπο; Πονάς εκεί;" και όταν του λες όχι αναρωτιέται γιατί στα ποσοστά και από την εμπειρία περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα. Έτσι όμως εξελίσσεται η επιστήμη. Επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός, συνεχώς από τον κάθε ασθενή μαθαίνουν για καινούριες αντιδράσεις, συμπτωματολογία, ακόμα και ασθένειες.

Μπορεί κάποιος να έχει συγκεκριμένη ασθένεια που περιμένεις να συμπεριφέρεται με κάποιο πάτερν και τελικά να βλέπεις κάτι εντελώς διαφορετικό μπροστά σου επειδή κανείς δεν είναι ίδιος. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει αυτή την ασθένεια, ούτε πως επειδή έχει αυτή την ασθένεια, όντως θα συμπεριφερθεί με το πάτερν που λένε τα ποσοστά. Γιατί ακριβώς παίζουν ρόλο ένα σωρό πράγματα, από την μέρα που γεννήθηκες και τι dna κουβαλάς, μέχρι και το τι νόημα έδωσες σε κάτι που είδες ή άκουσες μια συγκεκριμένη στιγμή.

Όταν έχεις σημάδια όντως μπορείς να προβλέψεις και να προλάβεις πολλά, και είναι σημαντική και η πρόληψη και γενικά όπου μπορεί κανείς να επεμβαίνει είτε με συνεδρίες είτε με φάρμακα είτε με άλλου είδους καθοδήγηση και στήριξη, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τις πραγματικές μας αντιδράσεις ειδικά σε βάθος χρόνου. Εδώ εμείς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις δικές μας. Την μια μέρα είμαστε μια χαρά και την άλλη είμαστε μες τα νεύρα. Την μια θέλουμε να αγκαλιάσουμε τον κόσμο, την άλλη με το καλημέρα θέλουμε να βρίσουμε. Εγώ παλιά ήμουνα απόλυτη. Άκουγα τους άλλους να μου λένε "μην μιλάς χωρίς να ξέρεις, μπορεί και εσύ στη θέση του το ίδιο να έκανες" και νευρίαζα και τους έλεγα "πάτε καλά ρε; ΕΓΩ να κάνω ΑΥΤΟ το πράγμα; Με ξέρετε και μιλάτε; Εγώ ΜΕ ΞΕΡΩ. Ξέρω τον χαρακτήρα και τις αξίες μου και ελέγχω την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις μου" και την επόμενη μέρα μπορεί να γίνει κάτι που ούτε θα ξέρεις πώς να αντιδράσεις ή κάτι που θα δεις ή θα ζήσεις και θα σε ταρακουνήσει και να αναθεωρήσεις. Καλά λέει η Αντάρες. Εδώ δεν ξέρουνε οι ίδιοι οι γιατροί ποιά είναι και αν υπάρχει θεραπεία για πολλές ασθένειες, και θα ξέρουνε πως θα αντιδράσει η κάθε περίπτωση ή έστω μια ομάδα ανθρώπων; Μόνο στο περίπου μπορείς να πεις αλλά κι' αυτό όπως λες πρόβλεψη είναι και όχι η πραγματικότητα.

Δεν έψαξα να βρω περιστατικά όπως τα παιδιά για να βάλω αλλά έκανα δικά μου σενάρια στο μυαλό μου και από σκόρπια που θυμάμαι, άκουσα, είδα ή και έζησα. Δεν υποβιβάζω ούτε την ψυχολογία, ούτε την ψυχιατρική. Αν κάτσουν και σου μιλήσουν έντιμα και σοβαρά, και οι ίδιοι το παραδέχονται και κάνουν τον σταυρό τους. Από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα με πάρα πολύ σοβαρές ευθύνες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Άλλο αμέλεια και άλλο να γράφεις στον πουτσο σου τα πάντα επειδή "έτσι κάνουμε εμείς στο χωριό"/εμείς οι μάγκες/εμείς στο σόι μου.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Ε καλά δεν συγκρίνεται με την ένεση σε κάποιον που λες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 16:54 Άλλο αμέλεια και άλλο να γράφεις στον πουτσο σου τα πάντα επειδή "έτσι κάνουμε εμείς στο χωριό"/εμείς οι μάγκες/εμείς στο σόι μου.
Αυτό που είπες για την γιαγιά εμπίπτει στο πρώτο. Άλλωστε και το δεύτερο που περιγράφεις είναι πιο συχνό φαινόμενο σχεδόν οπουδήποτε αλλού με εξαίρεση την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, που αυτά τα νταηλίκια τους τα κόψαμε εμείς, ο υπόλοιπος κόσμος, πριν 75 χρόνια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ρεντνεκ γιος μεγαλοαγροτογαιοκτημονα απο το χωριο του μαρκογιαννακη

τα αρρωστα κομμουνια καταστρεφουν την ελλαδα μας
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Η Κρήτη είναι γεμάτη τουρίστες 500 χρόνια. Πόσες φορές ακούμε τέτοιο περιστατικό; Η μαλακία τους είναι με τις μπαλωθιές, που μεθάνε και πυροβολάνε στον γάμο του καραγκιόζη.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

- Casper - έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 15:38 Εγώ παλιά ήμουνα απόλυτη. Άκουγα τους άλλους να μου λένε "μην μιλάς χωρίς να ξέρεις, μπορεί και εσύ στη θέση του το ίδιο να έκανες" και νευρίαζα και τους έλεγα "πάτε καλά ρε; ΕΓΩ να κάνω ΑΥΤΟ το πράγμα; Με ξέρετε και μιλάτε; Εγώ ΜΕ ΞΕΡΩ. Ξέρω τον χαρακτήρα και τις αξίες μου και ελέγχω την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις μου" και την επόμενη μέρα μπορεί να γίνει κάτι που ούτε θα ξέρεις πώς να αντιδράσεις ή κάτι που θα δεις ή θα ζήσεις και θα σε ταρακουνήσει και να αναθεωρήσεις. Καλά λέει η Αντάρες. Εδώ δεν ξέρουνε οι ίδιοι οι γιατροί ποιά είναι και αν υπάρχει θεραπεία για πολλές ασθένειες, και θα ξέρουνε πως θα αντιδράσει η κάθε περίπτωση ή έστω μια ομάδα ανθρώπων; Μόνο στο περίπου μπορείς να πεις αλλά κι' αυτό όπως λες πρόβλεψη είναι και όχι η πραγματικότητα.
Δεν είπα αυτό ακριβώς, αλλά ότι υπάρχουν ουσίες (ναρκωτικά, κατασκευασμένες ουσίες) με τις οποίες έχουν κάνει και κάνουν ακόμη πειράματα, πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου και για τα οποία ο γιατρός ίσως δεν αποκτά ποτέ γνώση. Όχι μόνο με ουσίες, αλλά γενικά με πολλά πράγματα. Ολόκληρη η πρώην ΕΣΣΔ σαν ένα τέτοιο πείραμα φαντάζει.
Για τον εαυτό μου ξέρω ότι ποτέ δεν θα πείραζα άλλον, εκτός και αν ήμουν σε άμυνα. Ίσως μια ουσία να με σκότωνε από το να με κάνει να αντιδράσω με βία. Αλλά πολλές φορές μπορεί να στήσουν ένα σκηνικό, έχω φοβηθεί πολλές φορές, για τον λόγο αυτό ας πούμε ποτέ δεν έμεινα μόνη μου να προσέξω τα ανίψια μου. Αν και έχω πίστη στον Θεό. Πολύ ισχυρός προστάτης. Όποιος θέλει να το παίξει θεός αντί του θεού θα δει στο τέλος τι θα του έρθει.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Otto Weininger έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 17:16
Δεν ειπα οτι συγκρινεται καμμθα σχεση απλα θελει δυναμη για να μαχαιρωσεις καποιον δεν ειναι απλό πραγμα
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

perseus έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 20:18
Otto Weininger έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 17:16
Δεν ειπα οτι συγκρινεται καμμθα σχεση απλα θελει δυναμη για να μαχαιρωσεις καποιον δεν ειναι απλό πραγμα
Όταν λες δύναμη, τι ακριβώς εννοείς;

Άβαταρ μέλους
perseus

Πως μα το περιγραψω?
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

perseus έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 20:44 Πως μα το περιγραψω?
Δεν θέλει ιδιαίτερη δύναμη να μαχαιρώσεις κάποιον. Όχι γενικά και αόριστα τουλάχιστον. Εξαρτάται από το μαχαίρι που έχεις, το σημείο που χτυπάς, την γωνία κλπ.

Γενικά πάντως δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο η δύναμη.

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας »

Otto Weininger έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 20:52
perseus έγραψε: 18 Ιούλ 2019, 20:44 Πως μα το περιγραψω?
Δεν θέλει ιδιαίτερη δύναμη να μαχαιρώσεις κάποιον. Όχι γενικά και αόριστα τουλάχιστον. Εξαρτάται από το μαχαίρι που έχεις, το σημείο που χτυπάς, την γωνία κλπ.

Γενικά πάντως δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο η δύναμη.
Προφανώς δεν εννοεί την σωματική δύναμη, γιατί ακόμα και 12χρονο παιδί μπορεί να σε μαχαιρώσει θανάσιμα.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Άβαταρ μέλους
perseus

Ρε παιδια λετε ολοι αυτοί να έχουν μαχαιρια σφαγης?
Ότι βρουν μπροστα τους αρπάζουν,ο κρητικος θα ειχε κάποιο καλο μαχαιρι , αλλά δεν ειναι ευκολο , κόψτε παιδάκια με μπαλτα πως λετε να τα πατε?
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”