stavmanr έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 21:17
Αν εξαιρέσεις ελάχιστους παρανοϊκούς, αυτός που πατάει κόσμο, δεν θέλει να τον πατήσει. Γουστάρει την ταχύτητα και αδιαφορεί για τον κίνδυνο που βάζει τους συνανθρώπους του.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τους καπνιστές. Γουστάρουν την πρέζα (νικοτίνη), έχουν εθιστεί σε εκείνη και αδιαφορούν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τη χρήση της στους διπλανούς τους ακόμα κι αν πρόκειται για επιστημονικές μελέτες ή άλλου τύπου επιστάμενες αναλύσεις.
Γιατί το διαφοροποιείς;
Δεν το διαφοροποιώ από το παράδειγμά μου. Αυτό λέω, πρέπει να προστατεύονται οι μη καπνιστές αλλά να είναι αυτός ο σκοπός, όχι η τιμωρία των καπνιστών.
stavmanr έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 21:17
Στις πίστες ταχύτητας δεν επιτρέπεται να πατάς συνανθρώπους σου. Λαμβάνονται όλα τα νόμιμα μέτρα για να μη συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον πέραν κάποιων ακραίων ατυχημάτων.
Στην περίπτωση του καπνίσματος επιμένουν να καρκινιάζουν τους συνανθρώπους τους κατά συρροή και χωρίς ίχνος ευαισθησίας.
Τα "νόμιμα μέτρα" είναι άλλος τρόπος να πεις ότι δεν επιτρέπονται οι πεζοί μέσα στην πίστα. Εγώ είμαι λαρτζ, λέω να επιτρέπεται να μπαίνουν μη καπνιστές σε μπαρ καπνιστών, αλλά να ξέρουν ότι οι γύρω καπνίζουν. Τόση μεγάλη γκετοποίηση είναι ένα - δυο μπαρ που δεν θα μπορείς να μπεις μέσα στην πόλη σου; Και συμφωνώ να μην επιτρέπεται να απασχολούν κόσμο, ό,τι προλάβει σερβίρει ο ιδιοκτήτης.
stavmanr έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:57
Δεν υπάρχει "αντικαπνισμός". Αυτή είναι μία εφεύρεση καπνιστών για να δαιμονοποιούν τη φυσιολογική συμπεριφορά και τα δικαιώματα των συμπολιτών τους που δυστυχώς οικειοποιήθηκε ως όρος από την κοινωνία για να περιγράψει την αντίδραση σε μία παραβατική ή αντικοινωνική συμπεριφορά.
Το να μη σου ζητώ να πατάς ανθρώπους με το αυτοκίνητό σου δεν είναι "αντιπατηματισμός". Είναι απλή λογική.
Δεν είμαι αντικαπνιστής. Είμαι πολίτης με δικαιώματα και κοινή λογική.
Αν εξαιρέσεις ελάχιστους παρανοϊκούς, αυτός που πατάει κόσμο, δεν θέλει να τον πατήσει. Γουστάρει την ταχύτητα και αδιαφορεί για τον κίνδυνο που βάζει τους συνανθρώπους του. Το να υπάρχουν νόμοι που τον καταδικάζουν είναι σωστό και παρομοίως οφείλει να γίνει και με το κάπνισμα. Όμως ανοίξανε πίστες για τα πρεζάκια της ταχύτητας. Πάει με το αυτοκίνητό του, τερματίζει το κοντέρ και δεν απειλεί και κανέναν. Αν τώρα σου κατέβει να κάνεις ακριβώς εκεί, μέσα στην πίστα, τον ρομαντικό σου περίπατο πεζός θα σε κάνει χαλκομανία και καλά να πάθεις.
Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν πρέπει να βρεθεί ένας παρόμοιος τρόπος αντιμετώπισης και για εμάς. Να μην είναι κανόνας τα μπαρ που καπνίζεις, αλλά να υπάρχει μια τέτοια εναλλακτική για να πηγαίνουμε.
υπαρχει. λεγεται "σπιτι σας". και σπιτι των φιλων σας, και εξω στο δρομο, και στο αυτοκινητο σας, κλπ.
γιατι πρεπει σωνει και καλα να φουμαρετε και αυτη τη μια ωρα που θα κατσετε σε εναν κλειστο χωρο στον οποιο θα ειναι και αλλοι ανθρωποι; τι τρομερο θα παθετε αμα κατσετε μια ωρα ακαπνοι; ε, κι αν ειναι να μην αντεχετε ουτε αυτη την μια ωρα, βγειτε εξω, καπνιστε και ξαναμπειτε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Τα ίδια και τα ίδια. Σε ό,τι αφορά καφετέριες/εστιατόρια κλπ γιατί δεν κάνουν το απλό με χώρους καπνιστών και μη καπνιστών; Ντε και καλά ή το ένα ή το άλλο;
Golden Age έγραψε: 13 Ιούλ 2019, 08:40
Τα ίδια και τα ίδια. Σε ό,τι αφορά καφετέριες/εστιατόρια κλπ γιατί δεν κάνουν το απλό με χώρους καπνιστών και μη καπνιστών; Ντε και καλά ή το ένα ή το άλλο;
Αγις έγραψε: 13 Ιούλ 2019, 13:55
Να ρωτήκσξω
Αν ανοίξω μπουζουκο κουτούκι μονο για καπνιζοντες τι προβλημα υπάρχει ;
Θα ερχόμαστε εμείς οι καπνίζοντες και οι μη καπνίζοντες θα απαιτήσουν να μην επιτρέπεις το κάπνισμα για να έρχονται κι αυτοί.
Κι αν δεν το κάνεις είσαι κακός.
Να ρωτήκσξω
Θα ερχόμαστε εμείς οι καπνίζοντες και οι μη καπνίζοντες θα απαιτήσουν να μην επιτρέπεις το κάπνισμα για να έρχονται κι αυτοί.
δλδ ειναι καθαρά σταυροφορία φασιστικης επιβολης και κατάργηση δικαιώματος επιλογης κάτι σαν την ποτοαγόρευση με την γνωστη συνέχεια ;
Να ρωτήκσξω
δλδ ειναι καθαρά σταυροφορία φασιστικης επιβολης και κατάργηση δικαιώματος επιλογης κάτι σαν την ποτοαγόρευση με την γνωστη συνέχεια ;
Να ρωτήκσξω
ότι θέλω 4 ωρες πτήση
Αν περιοδεύομεν τακτικά - εξαγοντας πολιτισμον - με καπνο απο την πατρίδα συν πριμαντόνας με ντέφια + κρασοβάρελα Σπατών + Σαρδέλλες κ Συκωταριές θα εισθε ικανοποιημένος η μας παίρνει να ανοιξουμε παραρτήματα ;
Αγις έγραψε: 13 Ιούλ 2019, 14:09
Αν περιοδεύομεν τακτικά - εξαγοντας πολιτισμον - με καπνο απο την πατρίδα συν πριμαντόνας με ντέφια + κρασοβάρελα Σπατών + Σαρδέλλες κ Συκωταριές θα εισθε ικανοποιημένος η μας παίρνει να ανοιξουμε παραρτήματα ;
παράρτημα επειγόντως, μόνο το ποζεράδικο του τζιμμυ με τσακαλωτικούς ουρ-ζαίους και πρόγραμμα μουσική βραδιά πρωτοετών κνε θυμάμαι, ευτυχώς άνοιξε μαγαζί στην 5η ζώνη ένας φίλος από τα Καράνου και πορευόμαστε
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου