!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κάπνισμα - ξανά

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Να καταργηθεί το κάπνισμα καθολικά στους δημόσιους χώρους (και σε καφετέριες/εστιατόρια)

Ναι
41
61%
Όχι
26
39%

Σύνολο ψήφων: 67

Άβαταρ μέλους
Belladonna
Phorum.gr user: Belladonna

Re: Κάπνισμα - ξανά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna »

Γραφικός έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:06
Belladonna έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:02 Δεν είναι μίσος. Δικαίωμα είναι.
Αν λοιπόν καταργηθεί και σταματήσετε να μας πρήζετε και να βγάζετε μνησικακία, πράγματι είναι αντίδραση στο δικαίωμα που καταπατείται.
Αν καταργηθεί αλλά συνεχίσετε να λέτε "αχ, τι ωραία που σας βάζουνε τα σπλάτερ στα πακέτα, γκουχ- γκουχ, μα πώς το καπνίζετε αυτό το πράγμα" είναι ηλίθια αντίδραση διότι χρειάζεστε βαρβάρους (ως μια κάποια λύση).
Να απαγορευτεί το κάπνισμα για να φανεί τι καπνό φουμάρετε.
Κοίτα να δεις, το τί κάνεις εσύ με την υγεία σου δεν με απασχολεί καθόλου, ούτε τί γράφει στα πακέτα επάνω.
Τη δικιά μου υγεία δεν θέλω να υπονομεύεις όταν πάω να βγω για να διασκεδάσω.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Belladonna έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:00
enterprise-psi έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 19:27 Αν και καπνιστής ατμιστης να καταργηθεί.
Το άτμισμα να επιτρέπεται;
Κανονικά θα έπρεπε, αλλά είναι πολλοί με 1.21gwatt modακια που βγάζουν περισσότερο ατμό και από μια ειρηνική βραδιά στα Εξάρχεια, οπότε όχι και αυτό να μην επιτρέπεται.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:03 Αν καπνιζετε σπίτι θα το στηρίζουμε στα ρούχα σας που έχουν ποτίσει βρώμα. (third hand smoking λέγεται αυτο).
Ρε φίλε, αν σου την σπάει τόσο πολύ η μυρωδιά, πάντα υπάρχει κι η λύση να μην μας κάνεις παρέα. Δεν θα αλλάξουμε κι όλη την ζωή μας για να μην σου χαλάμε την αισθητική
Dwarven Blacksmith έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:03 Αν καπνιζετε στο μπαλκόνι γυμνοί, όλα καλά.
Αν με δεις γυμνό στο μπαλκόνι να καπνίζω θα αναιρέσεις τελείως. Θα απαιτήσεις να επιτρέπεται το κάπνισμα και στα μπαρ, και στα σχολεία και στα γυμναστήρια.
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

vantono έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:10
Αν λοιπόν καταργηθεί και σταματήσετε να μας πρήζετε και να βγάζετε μνησικακία, πράγματι είναι αντίδραση στο δικαίωμα που καταπατείται.
Αν καταργηθεί αλλά συνεχίσετε να λέτε "αχ, τι ωραία που σας βάζουνε τα σπλάτερ στα πακέτα, γκουχ- γκουχ, μα πώς το καπνίζετε αυτό το πράγμα" είναι ηλίθια αντίδραση διότι χρειάζεστε βαρβάρους (ως μια κάποια λύση).
Ας απαγορευτεί και εισηγούμαι εγώ ο ίδιος στο υπουργείο υγείας να αντικαταστησει τις χαζοφωτο στα πακέτα σας με ανιμεισον της ντίσνευ, ή γουολπέηπερ με πράσινα λιβάδια και θαλάσσια τοπία, ή φωτος του φοσίλι απο το τηλεσκόπιο.
Οχι απο παντου ρε συ.Τουλαχιστον ας βρεθει μια φορμουλα στις καφετεριες και στα μπαρ.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Belladonna

wooded glade έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:09
Belladonna έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:01
wooded glade έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 19:30 Σε ποιά καφετέρια/εστιατόριο επιτρέπεται (μέσα) ;
Σε αρκετά εστιατόρια και στις περισσότερες καφετέριες.
Σε κανένα.
Εκτός στη ζούλα ίσως, επειδή δεν κάνει εφόδου η δημοτική αστυνομία.
Αλλά δεν το έχω δει πουθενά.
Εγώ θα το επαναλάβω:
Σε αρκετά (εστιατόρια).
Σε καφετεριες, δε, είναι σαν να μην έχει καταργηθεί το κάπνισμα. Σπάνια να βρεις καποια που να το εφαρμόζει αυστηρά.
Γιαυτό άλλωστε βγήκε το akapnos.gr για να ενημερώνει για εστιατόρια/καφετέριες που εφαρμόζουν το νόμο της απαγόρευσης.
Άβαταρ μέλους
Belladonna

enterprise-psi έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:11
Belladonna έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:00
enterprise-psi έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 19:27 Αν και καπνιστής ατμιστης να καταργηθεί.
Το άτμισμα να επιτρέπεται;
Κανονικά θα έπρεπε, αλλά είναι πολλοί με 1.21gwatt modακια που βγάζουν περισσότερο ατμό και από μια ειρηνική βραδιά στα Εξάρχεια, οπότε όχι και αυτό να μην επιτρέπεται.
Συμφωνούμε (στο ν ααπαγορεύεται).
Κυρίως διότι δεν έχει αποδειχθεί τίποτα ακόμα για την ασφάλειά του. Είναι νωρίς.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Δεν ξέρω τι εννοεί το νέο υπουργό, γιατί το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους ήδη απαγορεύεται.
Αυτοί που γράφουν ότι ... επιτρέπεται είναι ανόητοι.
Είναι όμως ένα αντιλαϊκό μέτρο -δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι αντιλαϊκό μέτρο- και οι ζαίοι αποδεικνύεται για μιά ακόμα φορά τι απατεώνες είναι και πως αντιλαμβάνονται την υπεράσπιση του λαού.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Όπου ενδεχομένως δεν απαγορεύεται είναι επειδή ο proprietor δεν φοβάται έφοδο από τη δημοτική αστυνομία.
Ήξερα ένα πριν τρία χρόνια (δεν έχω πάει από τότε) που άναβαν οι πελάτες.
Σε όλα όσα πηγαίνω δεν επιτρέπεται μέσα.
Οι σκοπιανοί στο Καϊμακτσαλάν δεν ξέρω τι κάνουν.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Στηρίζω.

Αλλά για κάθε κατηγορία μέρους που απαγορεύεται το κάπνισμα να μειώνεται και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης »

Ζενίθεδρος έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 19:26 Μου είναι αδιάφορο. Πολύ πιο μεγαλύτερο βασανιστήριο για τα ρουθούνια, είναι το να μυρίζει απλυσια ο διπλανός σου.
Όποιος μυρίζει απλυσιά, βρωμάει απαραίτητα ΚΑΙ τσιγαρίλα, στάνταρ.
Γραφικός

Μη κερδοσκοπικές καπνιστικές λέσχες να επιτρέπονται;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ποιο το νόημα της ερώτησης του νήματος; :smt017

Το κάπνισμα απαγορεύεται καθολικά στους κλειστούς ή άλλους ευαίσθητους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.
Να το ξανααπαγορέψουμε;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Belladonna έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:10
Κοίτα να δεις, το τί κάνεις εσύ με την υγεία σου δεν με απασχολεί καθόλου, ούτε τί γράφει στα πακέτα επάνω.
Τη δικιά μου υγεία δεν θέλω να υπονομεύεις όταν πάω να βγω για να διασκεδάσω.
Με συγχωρείς αλλά χ...στηκε.
Εδώ δεν νοιάζεται που δηλητηριάζει τον εαυτό του, σε εσένα θα κολλήσει;
Είναι σα να ζητάς από ναρκομανή να κόψει τα ναρκωτικά επειδή κινδυνεύουν οι άλλοι από εκείνον, όταν ο ίδιος δεν μπορεί καν να το σκεφτεί για τον εαυτό του.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Σταματήστε να καπνίζετε και να ενοχλείτε τον κόσμο. ΜΗ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΡΖ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Γραφικός

stavmanr έγραψε: 12 Ιούλ 2019, 20:35 Με συγχωρείς αλλά χ...στηκε.
Εδώ δεν νοιάζεται που δηλητηριάζει τον εαυτό του, σε εσένα θα κολλήσει;
Είναι σα να ζητάς από ναρκομανή να κόψει τα ναρκωτικά επειδή κινδυνεύουν οι άλλοι από εκείνον, όταν ο ίδιος δεν μπορεί καν να το σκεφτεί για τον εαυτό του.
:smt018
Κάνεις λάθος.
Με ενδιαφέρει να μην επιβαρύνω την ποιότητα ζωής των γύρω μου κι υποστήριζα το μέτρο όταν ακόμα θεωρούνταν φασιστικό (όχι την πρώτη φορά που απαγορεύτηκε, εκεί τις έλεγα και τις έκανα τις καφρίλες μου, αλλά από την δεύτερη). Ακόμα και πριν απαγορευτεί ρωτούσα τους γύρω μου αν θα τους ενοχλούσε να καπνίσω ('ντάξει ξεγέλασμα της συνείδησης ήταν αυτό, αλλά το έκανα). Και τώρα, μέσα σε μαγαζιά που όλοι φουμάρουνε, για να καπνίσω βγαίνω έξω.
Αλλά θα ήθελα να βρεθεί κάποια λύση και για εμάς, γι' αυτό προσπαθώ να σκεφτώ εναλλακτικές, την μη κερδοσκοπική καπνιστική λέσχη για παράδειγμα. Η αντίδραση των αντικαπνιστών είναι πάντα "όχι- όχι- όχι, όποιος καπνίζει να μένει σπίτι του κι αν θέλει να βγει να υποφέρει". Έχω αντιληφθεί πως η πλειονότητά τους θα ήθελε να απαγορεύεται και στον δρόμο, αλλά δεν τολμάει να το πει γιατί ξέρει ότι θα φάει ξύλο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”