!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν συνεντρίβη το κόμα της προδοσίας και της γελοιότητας?

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τόσο υψηλά ποσοστά?

Οι παλαιοπασόκοι περιμένουν να ξαναπάρουν την κουτάλα
17
38%
Οι ανθέλληνες που γούσταραν τη συμφωνία των πρεσπών είναι 30%
7
16%
Πολλά ούγκανα έουν ερωτευτεί τον τσίπρα
2
4%
Έτυχε
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν τραβάει η Φώφη
5
11%
Οι ελληνοποιημένοι, οι γύφτοι, και οι φυλακόβιοι είναι περίπου 30% επί του εκλογικού σώματος
14
31%

Σύνολο ψήφων: 45

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Γιατί δεν συνεντρίβη το κόμα της προδοσίας και της γελοιότητας?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 16:53
Leporello έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 15:07
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 13:02Ειδικά στη Lerin το 35% είναι λίγο δεδομένου ότι σχεδόν πλειοψηφικά οι άνθρωποι είναι εθνικά Μακεδόνες και είναι επόμενο να θέλουν καλές σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία η οποία για πολλούς θεωρήτε η μητέρα πατρίδα τους και τις οποίες καλές σχέσεις εγγυάται η συμφωνία των Πρεσπών. Σχεδόν όλα τα δίγγλωσσα χωριά της Lerin έδωσαν τεράστια ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ με 50%+
Προφανώς δεν έχεις πάει ποτέ στην Φλώρινα.
Mnogo puti hodil sam v Lerin. Viarvai me 4e znam mnogo dobro za kakvo stava vaproz tam.

Παραπάνω σου μιλάω στα Μακεδονικά (ντόπικα) της Lerin κ σου λέω οτι την Lerin την ξέρω πολύ καλύτερα από την πλειοψηφία εδωμέσα.
Βουλγαροφέρνουν κάπως (έως εντελώς) τα Μακεδονικά σου: Много пъти ходил съм в Лерин. Вярвай ме че знам много добро за какво става въпроз там. Εγώ θα το έλεγα: Многу пати отидов во Лерин. Верувај ми знам многу добро што се случува таму. Είσαι σίγουρος ότι αυτά τα άκουσες στην Φλώρινα; Ειδικά αυτά τα Viarvai, hodil, puti, βγάζουν μάτι.

Και εν πάσει περιπτώσει, μπορεί οι ντόπιοι να μιλούν Σλαβομακεδόνικα (και όχι Βουλγάρικα) αλλά απέχουν πολύ από το να είναι "εθνικά Μακεδόνες". Αν ήταν έτσι, το Виножито θα έπαιρνε πολύ περισσότερες ψήφους όποτε κατέβηκε σε εκλογές.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

Προσάρμοσα τα Βουλγάρικα μου στα ντόπικα. Μια χαρά επικοινωνώ (με μικρές προσαρμογές) στα ντόπικα με το φλωρινιώτες. Ειδικά στο χωριό του πρώην μου δε χρειαζόταν καν να προσαρμόσω τα Βουλγάρικα μου

Ναι, εθνικά Μακεδόνες είναι. Άσχετα που οι περισσότεροι είναι ή επιλέγουν να είναι αμνησικοί. Η μαμά Βόρεια Μακεδονία πάντα θα τους καλεί.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 17:22Προσάρμοσα τα Βουλγάρικα μου στα ντόπικα. Μια χαρά επικοινωνώ (με μικρές προσαρμογές) στα ντόπικα με το φλωρινιώτες. Ειδικά στο χωριό του πρώην μου δε χρειαζόταν καν να προσαρμόσω τα Βουλγάρικα μου

Ναι, εθνικά Μακεδόνες είναι. Άσχετα που οι περισσότεροι είναι ή επιλέγουν να είναι αμνησικοί. Η μαμά Βόρεια Μακεδονία πάντα θα τους καλεί.
To μόνο που έδειξες είναι ότι μιλάς Βουλγάρικα, όχι ότι ξέρεις τι γίνεται στην Φλώρινα. Α, έδειξες και ότι όπως οι φασίστες, πιστεύεις κι'εσύ στην εθνότητα του αίματος και όχι του αυτοπροσδιορισμού.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Leporello έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 17:44
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 17:22Προσάρμοσα τα Βουλγάρικα μου στα ντόπικα. Μια χαρά επικοινωνώ (με μικρές προσαρμογές) στα ντόπικα με το φλωρινιώτες. Ειδικά στο χωριό του πρώην μου δε χρειαζόταν καν να προσαρμόσω τα Βουλγάρικα μου

To μόνο που έδειξες είναι ότι μιλάς Βουλγάρικα, όχι ότι ξέρεις τι γίνεται στην Φλώρινα. Α, έδειξες και ότι όπως οι φασίστες, πιστεύεις κι'εσύ στην εθνότητα του αίματος και όχι του αυτοπροσδιορισμού.
Εσυ που ξερεις τι γινεται στη Φλώρινα πως εξηγεις το 35% του Συριζα στην περιοχη ποσοστο μεγαλυτερο και απο τα ποσοστα του πασοκ επι δικομματισμου, οπως και το 27% στην Καστορια? Σε αντιθεση στην Ανατολικη Μακεδονια στην Δραμα και στην Καβαλα που το 70% ειναι προσφυγες στην καταγωγη ο Συριζα πηρε τα μικροτερα του ποσοστα. Το ιδιο και στην Πιερια που δεν υπαρχουν ντοπιοι μακεδονες. Ολοι αυτοι που πρωτοστατησαν στα συλλαλητηρια ηταν οι ποντιοι και οι μικρασιατες. Οι Ντοπιοι στην πλεοιοψηφια τους δεν συμμετειχαν. Και το να μιλας για την εθνοτικη καταγωγη των κατοικων, την γλωσσικη τους ταυτοτητα σε σχεση με τον αυτοπροσδιορισμο τους δεν είναι καθολου ρατσιστικο. Το αντιθετο ακριβως. Η εθνοτικη τους καταγωγη ειναι αυτη που καθοριζει σε μεγαλο βαθμο τον αυτοπροσδιορισμο τους. Οι εθνικες και γλωσσικες μειονοτητες στην Ελλαδα απο την ιδρυση του νεοελληνικου κρατους εχουν δεχτει ανελεητο πολεμο με βαση το γνωστο δογμα οτι ελλην ειναι οποιος χριστιανος κατοικει στην Ελλαδα. Με την πειθω του παπα και του χωροφυλακα λοιπον ανα τους αιωνες χιλιαδες σλαβοφωνοι, βλαχοφωνοι, αρβανιτοφωνοι αναγκαστηκαν να μην μιλουν την " βαρβαρη"' γλωσσα τους Και να ξεχασουν την οποια εθνοτικη η και πολιτικη διαφοροποιηση τους. Αυτο ειναι ρατσισμος και φασισμος.
AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC »

Καταρχήν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος διεθνιστής/παγκοσμιοποιητής, οπότε πιο κοντά ιδεολογικά στο Σύριζα παρά τους υπόλοιπους. Δεύτερον οι περισσότεροι στη Βόρεια Ελλάδα που πουλάνε πατριωτικό μακεδονιλίκι είναι πόντιοι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 17:14
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 16:53
Leporello έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 15:07 Προφανώς δεν έχεις πάει ποτέ στην Φλώρινα.
Mnogo puti hodil sam v Lerin. Viarvai me 4e znam mnogo dobro za kakvo stava vaproz tam.

Παραπάνω σου μιλάω στα Μακεδονικά (ντόπικα) της Lerin κ σου λέω οτι την Lerin την ξέρω πολύ καλύτερα από την πλειοψηφία εδωμέσα.
Βουλγαροφέρνουν κάπως (έως εντελώς) τα Μακεδονικά σου: Много пъти ходил съм в Лерин. Вярвай ме че знам много добро за какво става въпроз там. Εγώ θα το έλεγα: Многу пати отидов во Лерин. Верувај ми знам многу добро што се случува таму. Είσαι σίγουρος ότι αυτά τα άκουσες στην Φλώρινα; Ειδικά αυτά τα Viarvai, hodil, puti, βγάζουν μάτι.
Και να σκεφτείς ότι το Google Translate έχει επιλογή για σλαβομακεδονικά. Αλλά δεν το τσέκαρε καν, πάτησε κατευθείαν βουλγάρικα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

Leporello έγραψε: 08 Ιούλ 2019, 22:43
Philip Mortimer έγραψε: 08 Ιούλ 2019, 01:24Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώθηκε και σε δυο χρονάκια (γιατί δεν θα πάτε πιο πέρα και πολύ σας είναι) θα σας τον φορέσει και πάλι :wave:
Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε επί τουλάχιστον 3 χρόνια αντίθετα προς το λαϊκό αίσθημα. Οι δημοσκοπήσεις από το 2016 ήταν περίπου όσο και το τελικό αποτέλεσμα. Εν τούτοις δεν έπεσε. Η ΝΔ γιατί να πέσει;
Γιατί κάποιοι δεν ανακουφίζονται ούτε με τόνους βαζελίνης.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
Leporello

Arisvilla έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 18:16
Leporello έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 17:44

Εσυ που ξερεις τι γινεται στη Φλώρινα πως εξηγεις το 35% του Συριζα στην περιοχη ποσοστο μεγαλυτερο και απο τα ποσοστα του πασοκ επι δικομματισμου, οπως και το 27% στην Καστορια? Σε αντιθεση στην Ανατολικη Μακεδονια στην Δραμα και στην Καβαλα που το 70% ειναι προσφυγες στην καταγωγη ο Συριζα πηρε τα μικροτερα του ποσοστα. Το ιδιο και στην Πιερια που δεν υπαρχουν ντοπιοι μακεδονες. Ολοι αυτοι που πρωτοστατησαν στα συλλαλητηρια ηταν οι ποντιοι και οι μικρασιατες. Οι Ντοπιοι στην πλεοιοψηφια τους δεν συμμετειχαν. Και το να μιλας για την εθνοτικη καταγωγη των κατοικων, την γλωσσικη τους ταυτοτητα σε σχεση με τον αυτοπροσδιορισμο τους δεν είναι καθολου ρατσιστικο. Το αντιθετο ακριβως. Η εθνοτικη τους καταγωγη ειναι αυτη που καθοριζει σε μεγαλο βαθμο τον αυτοπροσδιορισμο τους. Οι εθνικες και γλωσσικες μειονοτητες στην Ελλαδα απο την ιδρυση του νεοελληνικου κρατους εχουν δεχτει ανελεητο πολεμο με βαση το γνωστο δογμα οτι ελλην ειναι οποιος χριστιανος κατοικει στην Ελλαδα. Με την πειθω του παπα και του χωροφυλακα λοιπον ανα τους αιωνες χιλιαδες σλαβοφωνοι, βλαχοφωνοι, αρβανιτοφωνοι αναγκαστηκαν να μην μιλουν την " βαρβαρη"' γλωσσα τους Και να ξεχασουν την οποια εθνοτικη η και πολιτικη διαφοροποιηση τους. Αυτο ειναι ρατσισμος και φασισμος.
Το τι έγινε στο παρελθόν δεν αναιρεί την υπάρχουσα κατάσταση. Το να αναζητείς "εθνικά Μακεδόνες" στην Ελληνική Μακεδονία (υπάρχουν πάντως κάποιοι, όχι πολλοί) είναι εξ ίσου εθνικιστικό (από Βορειομακεδονική σκοπιά) όσο και το να αναζητείς "κρυπτοέλληνες" στην Τουρκία.
1.
Άβαταρ μέλους
Leporello

hellegennes έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 18:40
Leporello έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 17:14
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 16:53Mnogo puti hodil sam v Lerin. Viarvai me 4e znam mnogo dobro za kakvo stava vaproz tam.

Και να σκεφτείς ότι το Google Translate έχει επιλογή για σλαβομακεδονικά. Αλλά δεν το τσέκαρε καν, πάτησε κατευθείαν βουλγάρικα.
Οχι, φαίνεται ότι μιλάει Βουλγάρικα. Αυτό το 4e (че=che=ότι) το χρησιμοποιούν οι Βούλγαροι γιά την μεταγραφή στο λατινικό αλφάβητο. Οχι βέβαια οι ... Φλωρινιώτες.

Edit: Ενδιαφέρον είναι και το ότι "διάλεξε" και φράση όπου οι διαφορές μεταξύ των δύο γλωσσών είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι τόσο μεγάλες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Leporello την 09 Ιούλ 2019, 19:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 17:22 Προσάρμοσα τα Βουλγάρικα μου στα ντόπικα. Μια χαρά επικοινωνώ (με μικρές προσαρμογές) στα ντόπικα με το φλωρινιώτες. Ειδικά στο χωριό του πρώην μου δε χρειαζόταν καν να προσαρμόσω τα Βουλγάρικα μου
Aλλά δεν είναι βουλγάρικα αυτά που μιλούν εκεί και στα Σκόπια, είναι άλλη γλώσσα...
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης

Leporello έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 14:37
dna replication έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 14:18όταν ο Κούλης θα προφέρει πρώτη φορά το Βόρεια Μακεδονία, θα γελάσουμε πολύ θα το παλέψει όσο μπορεί να αναφέρεται αόριστα σε "γειτονική χώρα" και "γείτονες" αλλά κάποια στιγμή θα το πει...
Πάντως ο Τσίπρας ακόμη δεν έχει πεί "Μακεδόνες" όπως προβλέπει η συνθήκη.
Κορόιδεψε τους ΒΜακεντοντσι, κσερει τι κάνει.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
Leporello

Maspoli έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 19:06
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 17:22 Προσάρμοσα τα Βουλγάρικα μου στα ντόπικα. Μια χαρά επικοινωνώ (με μικρές προσαρμογές) στα ντόπικα με το φλωρινιώτες. Ειδικά στο χωριό του πρώην μου δε χρειαζόταν καν να προσαρμόσω τα Βουλγάρικα μου
Aλλά δεν είναι βουλγάρικα αυτά που μιλούν εκεί και στα Σκόπια, είναι άλλη γλώσσα...
Μα αφού το λέει καθαρά: Παραπάνω σου μιλάω στα Μακεδονικά (ντόπικα) της Lerin
Τι δεν καταλαβαίνεις;
1.
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης

foscilis έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 14:56 ξαποσταίνει λογικά.
Αφού ορκίστηκε σήμερα, δεν προλαβαίνει. :003:
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

hellegennes έγραψε: 09 Ιούλ 2019, 18:40
Φιλενάδα, μιλάω άπταιστα Βουλγάρικα. Αυτά που έγραψα ήταν προσαρμοσμένα όπως τα θυμάμαι στα Μακεδονικά που μίλαγα στο χωριό της Lerin όπου είχα πάει πριν πολλά χρόνια με έναν πρώην γκόμενο μου, επίσης αμνησικό εθνικά Μακεδόνα.Πχ ένας Βούλγαρος δε θα έλεγε πότε dobro αλλά dobre στη φράση που έγραψα πιο πάνω. 3 χρόνια έζησα στη Σόφια.
Άβαταρ μέλους
vc15

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vc15 »

Το τι πηξιμο βλέπω στα σοσιαλ ,από πρώην συνασπισμενους μέχρι ανθυποινσταγραμικες ινφλουενσερ δεν λέγεται..Αντίθετα ούτε δειγμα πανηγυρισμού από ΝΔ κρατες .
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”