Cavaliere έγραψε: 05 Ιούλ 2019, 13:28nik_killthemall έγραψε: 05 Ιούλ 2019, 08:25Να ρωτήσω κάτι, παρακράτος γιατί ? Επειδή ένας ιδιωτικός σταθμός ακολουθεί φερέφωνη γραμμή ? Είναι ο ιδιωτικός σταθμός ΚΡΑΤΟΣ και επειδη φερεφωνίζει γίνεται παρακράτος ?
Όταν δηλ. ένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ σταθμός ακολουθεί φερέφωνη γραμμή τότε ΔΕΝ είναι παρακράτος ?
- 1. Δεν κολάκεψα ποτέ την κρατική τηλεόραση, αλίμονο αν ήμουν οπαδός των κρατικών παπαγάλων, των τεμπέληδων, και της Μπήλιως.
- 2. Ένας σταθμός που χρησιμοποιεί εθνική συχνότητα και θεωρείται μεγάλο κανάλι πανελλαδικό, οφείλει να τηρεί κάποια προσχήματα, και ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο, να μην παίρνει θέση. Μπορείτε να πάτε σε κανονικά κράτη να δείτε πώς γίνονται συνεντεύξεις σε υποψήφιους. Εγώ είδα μια βαψομαλλιού κι έναν Αιγύπτιο να κάνουν gossip με τον πρωθυπουργό, και να μην υπάρχει ΜΙΑ πολιτική ερώτηση. Κι είχε το θράσος η ξανθοτουρκάλα να πει πως τα θέματα Πρέσπες, Αιγαίο, κλπ, είναι τα εύκολα, εγώ ρωτάω τα δύσκολα. Μα δεν υπάρχει αστυνομία;
1. Δεν είπα ότι την κολάκεψες, είπα πως την αντικειμενικότητα και τα προσχήματα είναι λογικό και υποχρέωση να τα απαιτείς από το δημόσιο μέσον αλλά ΟΧΙ από το ιδιωτικό, και ο λόγος είναι πως το πρώτο το πληρώνεις και μάλιστα υποχρεωτικά. Αν π.χ. από το ιδιωτικό μέσον φεησμπουκ ή το ιδιωτικό μέσον πρώτο φλεμμα δω φερεφωνίαση και υποκειμενισμό δεν θα απαιτήσω να αλλάξει, δεν είναι δικό μου μεσω κάποιας δημόσιας κτήσης, αλλά απλά θα το στείλω από τον οπτικό μου ορίζοντα γιατί δεν μου κάνει.
2. Και τι έγινε που χρησιμοποιεί εθνική συχνότητα, έχει πληρώσει κανονικά (πλέον) για την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας ο ιδιώτης ιδιοκτήτης του στο κράτος, ενώ για κάθε μήνα λειτουργίας του δεν επιβαρύνεσαι με κάποιο τέλος στον λογαριασμό σου. Ήταν μήπως στους όρους της άδειας του, να ικανοποιεί το αίσθημα περί αντικειμενικότητας του καθενός ?
Η βαζομαλλιού και ο αιγύπτιος έχουν δικαίωμα να ρωτάνε ό,τι γουστάρουν όσο ο σταθμός είναι ιδιωτικός ! Όταν εθνικοποιηθεί οκ, μαζί σου τότε.
Παιδιά, μήπως να το ξεπεράσουμε λίγο αυτό που το ιδιωτικό μέσο το θεωρούμε αυτόματα δημόσια κτήση/αγαθο ? Τουλάχιστον ας επιμείνουμε πρώτα να αρρουν τον υποκειμενισμό τα δημόσια μέσα που όντως είναι δημόσια κτήση ε και μετά πιάνουμε και τα ιδιωτικά, γιατί το αντίστροφο μάλλον, υποκρισία μυρίζει.
Τέλος, οκ, δεν μιλάγανε και με τον πολιτικό, πρότυπο του πολιτικού γίγνεσθαι για να κάνουν βαθειά πολιτική συζήτηση, με τον πιο αδίστακτο και μεγαλύτερο ψεύτη και κωλοτούμπα της μεταπολίτευσης μιλάγανε, τι περιμένατε να ρωτήσουνε ?