!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 23:24 Αφού λες το <κτίριο> είναι άκαμπτο, δεν παραμορφώνεται καθόλου στον σεισμό, οι τένοντες δεν θα αλλάξουν καθόλου μήκος, άρα δεν θα υπάρξει καμιά απόσβεση από τους επικάλυψη των τενόντων. :D
Οι ανοχές των τενόντων εξαλείφονται από την προένταση. Η κάμψη λόγο φορτίων θλίψης αντιμετωπίζετε από την ελαστική επένδυση απόσβεσης. Διότι υπάρχει κάμψη λόγο εφελκυσμού και λόγο στατικών φορτίων.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Archmage έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 23:15
seismic έγραψε: 02 Ιούλ 2019, 23:08Επένδυση τένοντα με μαλακό ελαστικό κολλημένα μεταξύ των με εποξειδικές ρητίνες
Α οκ. Είναι άλλωστε γνωστό από τη βιβλιογραφία ότι το μαλακό ελαστικό και οι εποξειδικές ρητίνες μοντελοποιούνται ως ταινία ηλεκτρολόγου :smt023
για σε παρακαλω, ο σωστος ο μαστορας, 2 εργαλεια χρειαζεται. μονωτικη ταινια και σφυρι. αν δεν μπορει να δωσει λυση με αυτα, δεν ειναι μαστορας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Ιούλ 2019, 08:24 για σε παρακαλω, ο σωστος ο μαστορας, 2 εργαλεια χρειαζεται. μονωτικη ταινια και σφυρι. αν δεν μπορει να δωσει λυση με αυτα, δεν ειναι μαστορας.
Εγώ ήξερα ότι τα 2 εργαλεία είναι το σφυρί και το καλέμι.
seismic

Το μυστρί και το σκεπάρνι όλο τον κόσμο τον ναι κάνει!
Όπως λέμε ... όταν βλέπω αεροπλάνο μου έρχεται να σου την κάνω! :D
Αν και τώρα που το σκέπτομαι το καλύτερο εργαλείο είναι αυτό. https://www.facebook.com/NTDTelevision/ ... 013539419/
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μηχανικός έγραψε: 03 Ιούλ 2019, 15:01
Ασέβαστος έγραψε: 03 Ιούλ 2019, 08:24 για σε παρακαλω, ο σωστος ο μαστορας, 2 εργαλεια χρειαζεται. μονωτικη ταινια και σφυρι. αν δεν μπορει να δωσει λυση με αυτα, δεν ειναι μαστορας.
αν κατι πρεπει να κινηται αλλα δεν, το βαρας με το σφυρι. αν πρεπει να ειναι σταθερο αλλα δεν, το κολλας με την ταινια.

ουδεν προβλημα αλυτο.

seismic

Ασέβαστος έγραψε: 04 Ιούλ 2019, 09:13
Μηχανικός έγραψε: 03 Ιούλ 2019, 15:01
αν κατι πρεπει να κινηται αλλα δεν, το βαρας με το σφυρι. αν πρεπει να ειναι σταθερο αλλα δεν, το κολλας με την ταινια.

ουδεν προβλημα αλυτο.
Όταν είναι μικρός κάνεις μαλακίες όταν μεγαλώσεις απλά τις λες! :D
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Seismic ασχετο:
Πως μπορεις και κοιμασαι το καλοκαιρι διπλα στο ξενοδοχειο?
Δεν γινεται χαμος με παρτυ, ξαναμμενους νεους κλπ?
υ.γ. Τον Ορεστη πρεπει να στειλουμε εκει...
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
seismic

Daje έγραψε: 04 Ιούλ 2019, 15:05 Seismic ασχετο:
Μπα βάζουν χαλαρή μουσική. Αν δεν ανοίξω εγώ το στερεοφωνικό μου κέφι δεν γίνετε. :003:
Έχω στάμπα και πισίνα με μπαράκι ! Κερνάω μπύρα σε όποιον έρθει!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 04 Ιούλ 2019, 18:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
seismic

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ.

Στην Ελλάδα ο πρώτος αντισεισμικός κανονισμός έγινε νόμος του κράτους το 1959 και τροποποιήθηκε το 1984

Το 1995 τέθηκε σε εφαρμογή ο Νέος ελληνικός αντισεισμικός κανονισμός ΝΕΑΚ

Το 2000 τέθηκε ενεργός ο ΕΑΚ 2000

Οι κανονισμοί αυτοί εξετάζουν την σεισμική διέγερση της περιοχής, την ποιότητα του εδάφους, το πόσο σπουδαία είναι η κατασκευή ως προς την χρήση της, το πως συμπεριφέρεται η κατασκευή στον σεισμό, και την συμπεριφορά του εδάφους θεμελίωσης.

Ο κανονισμός σε μικρούς συχνούς σεισμούς δεν επιτρέπει ζημιές Σε μεσαίους σεισμούς επιτρέπει μικρές επιδιορθώσεις σε αστοχίες, και σε μεγάλους σεισμούς προσπαθεί να μην έχουμε ολική κατάρρευση και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Η μορφή της δομής καθώς και η ποιότητα των υλικών παίζουν σοβαρό ρόλο στην απόκριση προς τις σεισμικές μετατοπίσεις. Μπορούμε να πούμε ότι η συμμετρική πλαισιωτή κατασκευή έχει καλύτερη συμπεριφορά όταν οι διαστάσεις του οριζόντιου και κατακόρυφου άξονα έχουν τις σωστές αναλογίες, από ότι έχει μία ασύμμετρη κατασκευή με ασυνέχεια στις κατόψεις, και με λιγοστά υποστυλώματα και τοιχώματα. Οι πλαισιωτές συμμετρικές κατασκευές παρουσιάζουν ομοιόμορφη αντοχή και δυσκαμψία.

Τα υλικά κατασκευής και ο τρόπος συνεργασίας τους παίζουν μεγάλο ρόλο στην αντοχή της κατασκευής. Πρέπει να ελέγχεται η αντοχή τους ως προς το να δέχονται φορτία καθώς και η πλαστιμότητά τους. Ακόμα πρέπει να εξετάζονται και οι θέσεις των κόμβων ως προς το αν έχουν την σωστή σύνδεση. Τελευταία η Ελλάδα ακολουθεί ή τον ΕΑΚ 2000 αυτούσιο ή τον ευρωπαϊκό αντισεισμικό κανονισμό.
seismic

1) Αν έχουμε μία κολόνα πάνω σε ένα τραπέζι και κουνήσουμε το τραπέζι ή βάλουμε μια πλάγια δύναμη στο άνω άκρο της αυτή θα ανατραπεί.
Αν την βιδώσουμε με το τραπέζι με μια βίδα που διαπερνά εγκάρσια την διατομή της και την δομή του τραπεζιού η κολόνα δέχεται μεγάλες πλάγιες εξωτερικές εντάσεις χωρίς ανατροπή ή κάμψη του κορμού της. Αυτό συμβαίνει διότι η βίδα εξασκεί μια ροπή ευστάθειας έναντι στην ροπή ανατροπής.
Αν αντί κολόνα έχουμε ένα επιμήκη τοίχωμα και βιδώσουμε τα δύο απομακρυσμένα άκρα του με δύο βίδες που περνούν εγκάρσια την δομή του θα έχουμε εξασφαλίσει ότι το τοίχωμα είναι εις θέση να παραλάβει πολλαπλάσιες πλάγιες εντάσεις από ότι παραλαμβάνει το βιδωμένο στο κέντρο, μικρής διατομής υποστύλωμα. Ένα επιμήκη σταυροειδούς διατομής τοίχωμα βιδωμένο στα τέσσερα άκρα του δέχεται με επιτυχία πανταχόθεν πλάγιες εντάσεις.
Συμπέρασμα Η βίδα βασικά εξασκεί ροπές ευστάθειας έναντι των ροπών ανατροπής.
2) Αν σφίξουμε την βίδα πάνω στο τραπέζι βασικά δημιουργούμε θλίψη στην διατομή του υποστυλώματος και του τοιχώματος Ξέρουμε ότι οι ορθές δυνάμεις θλίψης έχουν αντίθετη φορά από ότι έχουν οι ορθές δυνάμεις εφελκυσμού. Συμπέρασμα Οι επιβολή ικανών θλιπτικών εντάσεων στην διατομή, εξουδετερώνει ανάλογες δυνάμεις εφελκυσμού διότι υπάρχει ισορροπία δυνάμεων.
3) Αν έχουμε πάνω στο τραπέζι μια στοίβα από βιβλία και τους εφαρμόσουμε μια πλάγια δύναμη αυτά ασύνδετα όπως είναι θα διαλυθούν
Αν όμως πιάσουμε με τα χέρια μας τα δύο άκρα της στοίβας των βιβλίων και τους εφαρμόσουμε με τα χέρια μας δυνάμεις θλίψεις, μπορούμε άνετα να τα μεταφέρουμε σε οριζόντια στάση χωρίς να διαλύεται η στοίβα των βιβλίων. Συμπέρασμα Η επιβολή θλιπτικών εντάσεων στην διατομή αυξάνει την αντοχή της ως προς την τέμνουσα.

4) Χωρίς την στροφή των τοιχωμάτων και χωρίς την κάμψη του κορμού τους δεν έχουμε ροπές στις διατομές των δοκών και στους κόμβους.
Γενικό συμπέρασμα.
Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές των τοιχωμάτων και η πάκτωση αυτών πάνω στο έδαφος εφαρμόζεται για τον μηδενισμό των εφελκυστικών εντάσεων, την δημιουργία ροπών ευστάθειας και την αύξηση αντοχή της διατομής προς τις τέμνουσες.
Ακόμα Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές έχει πολύ θετικά αποτελέσματα καθότι βελτιώνει τις τροχιές του λοξού εφελκυσμού, εξασφαλίζει μειωμένη ρηγμάτωση λόγο θλίψης, αυξάνοντας συγχρόνως την ενεργή διατομή του τοιχώματος.
Αυτοί οι τέσσερις παράγοντες σε συνδυασμό με την σωστή μορφή και την ικανά μεγάλη διαστασιολόγηση της διατομής των τοιχωμάτων δημιουργούν πολύ μικρή ιδιοπερίοδο. Δηλαδή μικρή παραμόρφωση πάντα μέσα στην ελαστική φάση μετατόπισης. Και ξέρουμε ότι....η βλάβη και η παραμόρφωση είναι στενά συνδεδεμένες έννοιες αφού με τον έλεγχο των παραμορφώσεων ελέγχεται και η βλάβη. Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 05 Ιούλ 2019, 18:03, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
seismic

Λάθος ο Ασέβαστος :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 05 Ιούλ 2019, 18:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

seismic έγραψε: 05 Ιούλ 2019, 17:46 Λάθος :102:
το πρωτο σωστο που ειπες.

seismic

seismic έγραψε: 05 Ιούλ 2019, 17:20 1) Αν έχουμε μία κολόνα πάνω σε ένα τραπέζι και κουνήσουμε το τραπέζι ή βάλουμε μια πλάγια δύναμη στο άνω άκρο της αυτή θα ανατραπεί.
Αν την βιδώσουμε με το τραπέζι με μια βίδα που διαπερνά εγκάρσια την διατομή της και την δομή του τραπεζιού η κολόνα δέχεται μεγάλες πλάγιες εξωτερικές εντάσεις χωρίς ανατροπή ή κάμψη του κορμού της. Αυτό συμβαίνει διότι η βίδα εξασκεί μια ροπή ευστάθειας έναντι στην ροπή ανατροπής.
Αν αντί κολόνα έχουμε ένα επιμήκη τοίχωμα και βιδώσουμε τα δύο απομακρυσμένα άκρα του με δύο βίδες που περνούν εγκάρσια την δομή του θα έχουμε εξασφαλίσει ότι το τοίχωμα είναι εις θέση να παραλάβει πολλαπλάσιες πλάγιες εντάσεις από ότι παραλαμβάνει το βιδωμένο στο κέντρο, μικρής διατομής υποστύλωμα. Ένα επιμήκη σταυροειδούς διατομής τοίχωμα βιδωμένο στα τέσσερα άκρα του δέχεται με επιτυχία πανταχόθεν πλάγιες εντάσεις.
Συμπέρασμα Η βίδα βασικά εξασκεί ροπές ευστάθειας έναντι των ροπών ανατροπής.
2) Αν σφίξουμε την βίδα πάνω στο τραπέζι βασικά δημιουργούμε θλίψη στην διατομή του υποστυλώματος και του τοιχώματος Ξέρουμε ότι οι ορθές δυνάμεις θλίψης έχουν αντίθετη φορά από ότι έχουν οι ορθές δυνάμεις εφελκυσμού. Συμπέρασμα Οι επιβολή ικανών θλιπτικών εντάσεων στην διατομή, εξουδετερώνει ανάλογες δυνάμεις εφελκυσμού διότι υπάρχει ισορροπία δυνάμεων.
3) Αν έχουμε πάνω στο τραπέζι μια στοίβα από βιβλία και τους εφαρμόσουμε μια πλάγια δύναμη αυτά ασύνδετα όπως είναι θα διαλυθούν
Αν όμως πιάσουμε με τα χέρια μας τα δύο άκρα της στοίβας των βιβλίων και τους εφαρμόσουμε με τα χέρια μας δυνάμεις θλίψεις, μπορούμε άνετα να τα μεταφέρουμε σε οριζόντια στάση χωρίς να διαλύεται η στοίβα των βιβλίων. Συμπέρασμα Η επιβολή θλιπτικών εντάσεων στην διατομή αυξάνει την αντοχή της ως προς την τέμνουσα.

4) Χωρίς την στροφή των τοιχωμάτων και χωρίς την κάμψη του κορμού τους δεν έχουμε ροπές στις διατομές των δοκών και στους κόμβους.
Γενικό συμπέρασμα.
Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές των τοιχωμάτων και η πάκτωση αυτών πάνω στο έδαφος εφαρμόζεται για τον μηδενισμό των εφελκυστικών εντάσεων, την δημιουργία ροπών ευστάθειας και την αύξηση αντοχή της διατομής προς τις τέμνουσες.
Ακόμα Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές έχει πολύ θετικά αποτελέσματα καθότι βελτιώνει τις τροχιές του λοξού εφελκυσμού, εξασφαλίζει μειωμένη ρηγμάτωση λόγο θλίψης, αυξάνοντας συγχρόνως την ενεργή διατομή του τοιχώματος.
Αυτοί οι τέσσερις παράγοντες σε συνδυασμό με την σωστή μορφή και την ικανά μεγάλη διαστασιολόγηση της διατομής των τοιχωμάτων δημιουργούν πολύ μικρή ιδιοπερίοδο. Δηλαδή μικρή παραμόρφωση πάντα μέσα στην ελαστική φάση μετατόπισης. Και ξέρουμε ότι....η βλάβη και η παραμόρφωση είναι στενά συνδεδεμένες έννοιες αφού με τον έλεγχο των παραμορφώσεων ελέγχεται και η βλάβη. Εικόνα
Ας γράψουμε και τα υπόλοιπα περί συνάφειας με απλά παραδείγματα
Ας πάρουμε ένα κεράκι. Πέστε ότι το φιτίλι είναι ο χάλυβας και το κερί το σκυρόδεμα.
1) Αν το σπάσουμε στο κέντρο του με τα χέρια μας θα δούμε ότι το κερί θα συνθλιβεί εκεί που θα γίνει το σπάσιμο, αλλά το φιτίλι θα παραμείνει μέσα στο κερί, χωρίς να τραβηχθεί έχω από αυτό.
2) Αν το σπάσουμε πλησίον του άνω ή του κάτω άκρου του θα δούμε ότι και το κερί θα λιώσει λόγο θλίψης, αλλά και το φιτίλι θα τραβηχθεί βγαίνοντας έχω από το κερί από την μεριά του άκρου του με την μικρότερη συνάφεια.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Συμβαίνει διότι υπάρχει διαφορά δυναμικού μεταξύ ροπής και αντίρροπης ροπής στον μηχανισμό της συνάφειας στο σημείο σπασίματος και λόγο υπερ αντοχής του φιτιλιού στην διάτμηση εν σχέση με το κερί. Αυτά τα προβλήματα τις συνάφειας και άλλα πολλά η εφεύρεση τα έχει λύση.
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

seismic έγραψε: 04 Ιούλ 2019, 15:11
Μπα βάζουν χαλαρή μουσική. Αν δεν ανοίξω εγώ το στερεοφωνικό μου κέφι δεν γίνετε. :003:
δεν επιτρεπεται να εκτιθεμαι σε ηχους ανω των 80dba αν και θα ηθελα να συζητησω με τον σεισμικ για τις αντισεισμικες μας ιδεες. Πιστευω το συστημα Ορεστης Ι που περιγραφει κτιρια εμπνευσμενα απο την ανθρωπινη σπονδυλικη στυλη θα μπορουσε καποτε να εξελιχθει σε εφαμιλλο του συστηματος Σεισμικ.
seismic

Ορέστης 35 έγραψε: 06 Ιούλ 2019, 16:37
seismic έγραψε: 04 Ιούλ 2019, 15:11
δεν επιτρεπεται να εκτιθεμαι σε ηχους ανω των 80dba αν και θα ηθελα να συζητησω με τον σεισμικ για τις αντισεισμικες μας ιδεες. Πιστευω το συστημα Ορεστης Ι που περιγραφει κτιρια εμπνευσμενα απο την ανθρωπινη σπονδυλικη στυλη θα μπορουσε καποτε να εξελιχθει σε εφαμιλλο του συστηματος Σεισμικ.
Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”