πατησιωτης έγραψε: 01 Ιούλ 2019, 08:36
Πόσο άλλαξαν οι δομές της οικονομίας τη δεκαετία του 80; δεν αναφέρομαι σε πρόωρες συντάξεις και διορισμούς σε ΔΕΚΟ αλλά σε κρατικοποιήσεις.
Οι μόνες κρατικοποιήσεις που θυμάμαι ήσαν η ΑΓΕΤ Ηρακλής και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά συν οι προβληματικές που χρηματοδοτούσε.Από όλα αυτά πραγματική κρατικοποίηση,δηλαδή κρατικοποίηση εταιρίας που μπορούσε να ζήσει και σαν ιδιωτική και την πήρε το κράτος ήταν η πρώτη.Τα υπόλοιπα ήσαν εταιρίες που αλλιώς θα κλείνανε και τις συντηρούσε με τον προυπολογισμό όπως και τους υπεράριθμους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν.Ο Τσίπρας κρατικοποίησε τον ΟΑΣΘ.
Οι κρατικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητα το ζητούμενο, έτσι και αλλιώς ο κομμουνισμός(όπως και ο καπιταλισμός) δεν δουλεύει, αν και είμαι υπερ του παράλληλου ισχυρού δημόσιου τομέα, μαζί με τον ιδιωτικό, αλλά όχι του μονοπωλίου, είτε ιδιωτικού, είτε δημόσιου. Αν υπάρχει μονοπώλιο καλύτερα δημόσιο.
Αριστερά σημαίνει κοινωνικό κράτος, κανείς μόνος του και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους και των όρων εργασίας τους. Σε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι έκανε και θεωρώ πως πήγε την βάρκα πιο αριστερά από ότι την βρήκε.
Τώρα το αν παντρεύονται οι πούστιδες, μόδα εξ αριστερής Αμερικής, μου είναι αδιάφορο, αν και θα γούσταρα να εκδηλωθεί μια λουμπίνα ξάδερφος που έχω και να με καλέσει στον γάμο του, μόνο και μόνο για το κουτσομπολιό της φάσης. Την συμφωνία των Πρεσπών την στηρίζω, ως εθνικιστική επιβουλή της Ελλάδας κατα της πρώην δημοκρατίας της Μακεδονίας και στο θέμα του αν θα έχουν τζακούζι οι Ιμάμιδες που μπούκαραν στην πατρίδα μας, λέω να πάρουν τον μπούλο όλοι και να μαστε από μακριά και αγαπημένοι.
Τον Highlander που είναι κατα τα άλλα ευγενής και συμπαθέστατος χρήστης, δεν τον θεωρώ αριστερό, αλλά αστό φιλελέ. Η ουσία όμως είναι η συστράτευση κατά Κούλη και πρέζεμπορου, δεν είναι εποχή για ιδεολογικές αναλύσεις,ούτε καθαρότητες, το ίδιο κάνει και η άλλη παράταξη.