!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
alamo

Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alamo »

Μηχανικός έγραψε: 29 Ιουν 2019, 19:29 Να σου κάνω δώρο ένα βιβλίο Στατικής Μητρωικής Ανάλυσης των Κατασκευών;

Θα το ξεφυλλίσεις και μετά θα ηρεμήσεις. :D
Όπου η ελεεινή μετάφραση μητρωικος = πινακες, πράξεις με πίνακες το ποιο εύκολο.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

alamo έγραψε: 29 Ιουν 2019, 19:35
Μηχανικός έγραψε: 29 Ιουν 2019, 19:29 Να σου κάνω δώρο ένα βιβλίο Στατικής Μητρωικής Ανάλυσης των Κατασκευών;

Όπου η ελεεινή μετάφραση μητρωικος = πινακες, πράξεις με πίνακες το ποιο εύκολο.
Μια χαρά ονομάζεται, αφού η αρχή είναι να μπορέσεις να φτιάξεις µητρώο ακαµψίας του κτιρίου.
Άβαταρ μέλους
Archmage

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Archmage »

Μηχανικός έγραψε: 29 Ιουν 2019, 19:29Να σου κάνω δώρο ένα βιβλίο Στατικής Μητρωικής Ανάλυσης των Κατασκευών; Θα το ξεφυλλίσεις και μετά θα ηρεμήσεις. :D
Μα πώς είναι δυνατόν να τον βοηθήσει όταν αυτό που κάνει δεν το έχει κάνει κανείς άλλος πιο πριν; :o
alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alamo »

Μηχανικός έγραψε: 29 Ιουν 2019, 19:39

Μια χαρά ονομάζεται, αφού η αρχή είναι να μπορέσεις να φτιάξεις µητρώο ακαµψίας του κτιρίου.
Πίνακες είναι, πράξεις με πίνακες όσο και να θέλουν να ακούγεται περίπλοκο! , σε λίγο θα το πούνε και matrix.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Βλέπω δειλά δειλά σκάσατε μύτη :smt129
Από μαθηματικά τίποτα. Τούβλα εξάοπα! :smt005:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
seismic

Με λίγο κυάνιο μια χαρά ακαμψία θα έχει. :lol:
Ένα κοντό υποστύλωμα είναι σχετικά άκαμπτο.
Όσο μεγαλώνει το ύψος του γίνεται ελαστικό.
Δηλαδή το ύψος και το μέγεθος της διατομής έχουν άμεση σχέση με την ελαστικότητα.
Ακόμα άμεση σχέση έχει το σχήμα της διατομής εν σχέση με τα κυβικά του υποστυλώματος.
Και φυσικά μετράει και η ελαστικότητα του υλικού κατασκευής, και ο τρόπος τοποθέτησης του οπλισμού.
Λύση Αν το ύψος του κτηρίου εν σχέση με το εμβαδόν του είναι υψίκορμο, Τότε το κατασκευάζουμε εξολοκλήρου από σκυρόδεμα κατασκευάζοντας μια μεμονωμένη κολόνα κτίριο :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 29 Ιουν 2019, 22:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 21:41 Βλέπω δειλά δειλά σκάσατε μύτη :smt129
Όσο και να προσπαθείς, δεν σου λύνουμε τσάμπα την παπαριά που έβαλες. Θα πληρώσεις. :smt005:
seismic

seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 17:37
Archmage έγραψε: 29 Ιουν 2019, 17:19
Πόσα χρόνια βλέπεις να χρειάζεσαι; Κάτι πολλαπλασιαμοί και διαιρέσεις είναι.

Ζόρικο αλλά όχι ακατόρθωτο για μια «διάνυα» σαν εσένα.
Για πες μου εσύ που ξέρεις και είσαι διάνοια Εικόνα
Όπως φαίνεται στο σχήμα υπάρχει το ανασήκωμα της βάσης του επιμήκους υποστυλώματος στην θέση D2 και το ανασήκωμα της ανώτατης στάθμης του στην θέση D1 όπου προέρχεται από την ροπή ανατροπής F που κατεβάζει το επιμήκη υποστύλωμα λόγο των αδρανειακών εντάσεων που δέχεται από τις πλάκες και τις δοκούς καθ ύψος.
Πόση πρέπει να είναι η ροπή ευστάθειας ( Β ) στο δώμα στο σημείο του υποστυλώματος B1 ώστε να μην χάσει την καθετότητα το υποστύλωμα με αποτέλεσμα να έχουμε το ανασήκωμα ( D1 ) και ( D2 ) όταν οι πλάγιες αδρανειακές εντάσεις που δέχεται το υποστύλωμα είναι της τάξεως των 20 t ανά όροφο? Πέλμα βάσης από άκρο σε άκρο 5 m
Πρεπει Β>256 t για να μην ανατραπει και να μην υπαρχει ανάκληση βάσης

Αναλυτικα: Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 20*(12,8+9,6+6,4+3,2) <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας Β*2,5 .Από δω βγαινει οτι Β πρεπει να ναι μεγαλυτερο από 256 t για να μην ανατραπει.
προσθέτουμε όλα τα ύψη (12,8+9,6+6,4+3,2) = 32 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 20 t = 640 Μετά διαιρούμε το 640 με την διάσταση της βάσης που είναι 2,5 m και βγένει 640 δια του 2,5 = 256.τόνοι πρέπει να είναι η ( Β ) Αν υπολογίσουμε την άρθρωση από το πέλμα βάσεις στην θέση ( Η ) διαιρούμε τους 640 τόνους δια του 3,75 και έχουμε 170 τόνους Οι αντίρροπες ροπές των δοκών πρέπει να είναι μεγαλύτερες > από 170 tn :smt005: :smt005: :smt005: και σκάστε. Αν και υπάρχει λάθος στους υπολογισμούς αυτούς αλλά δεν μπορείτε να βρείτε ποιο είναι και το έκανα επίτηδες για να δω αν ξέρετε. Πληρώστε να σας το πω.
seismic

Μηχανικός έγραψε: 29 Ιουν 2019, 22:10
seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 21:41 Βλέπω δειλά δειλά σκάσατε μύτη :smt129
Όσο και να προσπαθείς, δεν σου λύνουμε τσάμπα την παπαριά που έβαλες. Θα πληρώσεις. :smt005:
Τι έγινε Μηχανικός Θα δώσεις κάνα ευρώ? :smt005: :smt005:
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

Μόνο κάτι μπαρμπάδια 60 χρονών ονομάζουν τους πίνακες μητρώα. :lol: :lol: :lol:
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
seismic

Archmage έγραψε: 29 Ιουν 2019, 19:40
Μηχανικός έγραψε: 29 Ιουν 2019, 19:29Να σου κάνω δώρο ένα βιβλίο Στατικής Μητρωικής Ανάλυσης των Κατασκευών; Θα το ξεφυλλίσεις και μετά θα ηρεμήσεις. :D
Μα πώς είναι δυνατόν να τον βοηθήσει όταν αυτό που κάνει δεν το έχει κάνει κανείς άλλος πιο πριν; :o
Φυσικά και δεν μπορεί να με βοηθήσει. Εσείς κάνετε τις πράξεις που σας έδειξα. Αυτές οι πράξεις δίνουν την λύση για τις ροπές που κατεβάζει ο μηχανισμός του μοχλοβραχίονα του τοιχώματος Εγώ καταργώ τον μοχλοβραχίονα διότι παραλαμβάνω τις ανοδικές εντάσεις από τους κόμβους της ανώτατης στάθμης στέλνοντας αυτές μέσα στο έδαφος μειώνοντας την ένταση της ροπής ανατροπής. :c020:
Με τον αρχηγό δεν τα βάζουν... :a108:
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

parafrwn έγραψε: 30 Ιουν 2019, 00:45

Πριν γράψεις την παπάρα σου γιατί δεν γκούγκλαρες τι έγραψα;
Είναι καθιερωμένη ορολογία στους μηχανικούς στην στατική και δυναμική επίλυση των φορέων.
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 01:04
parafrwn έγραψε: 30 Ιουν 2019, 00:45
Πριν γράψεις την παπάρα σου γιατί δεν γκούγκλαρες τι έγραψα;
Είναι καθιερωμένη ορολογία στους μηχανικούς στην στατική και δυναμική επίλυση των φορέων.
Καλά, καλά, χαλάρωσε λίγο μπάρμπα. Πιες κάνα τσιπουρακι, κάτι.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
seismic

Archmage έγραψε: 29 Ιουν 2019, 07:46
seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 06:52Ούτε και εσείς είσαστε σίγουροι για τους υπολογισμούς που κάνετε. Δεν υπολογίζονται με μαθηματικά αυτά τα πράγματα.
Αλλά με τι υπολογίζονται, με wikipedia & youtube? :smt005:

Βασικά μιλάς από άγνοια. Μια χαρά υπολογίζονται «αυτά τα πράγματα» αλλά επειδή ούτε ξέρεις ούτε θες να μάθεις, θα συνεχίσεις να ζεις με τις φαντασιώσεις σου.
Οι συντελεστές που καθορίζουν την σεισμική συμπεριφορά των κατασκευών είναι πολυάριθμοι, και εν μέρη πιθανοτικού χαρακτήρα. (Άγνωστη η διεύθυνση του σεισμού, άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο των συχνοτήτων της σεισμικής διέγερσης, άγνωστη η διάρκειά της.) Ακόμα οι μέγιστες πιθανές επιταχύνσεις που δίδουν οι σεισμολόγοι, και καθορίζουν τον συντελεστή αντισεισμικού σχεδιασμού έχουν πιθανότητα υπέρβασης, μεγαλύτερης του 10%.
1) Αν για κάποιο λόγο εσύ έχεις κάνει την διαστασιολόγηση έτσι γιατί περιμένεις το σεισμικό κύμα να σου έρθει από το Φάληρο και αυτό σου έρχεται από το Κερατσίνι. Τι κάνεις?
2) Αν έχεις σχεδιάσει την περίοδο με ένα συχνοτικό εύρος και ο σεισμός σου φέρει ένα άλλο και προκύψει η ιδιοπερίοδος τότε τι κάνεις?
3) Αν στην ιδιοπερίοδο προστεθεί και μεγάλη σεισμική χρονική διάρκεια τότε τι κάνεις?
4) Αν η επιτάχυνση σχεδιασμού είναι μικρότερη της σεισμικής επιτάχυνσης που θα προκύψει τι κάνεις?
5) Αν έχεις σχεδιάσει ( λόγο κόστους ) με τον μερικό αντισεισμικό σχεδιασμό αντί του πλήρη αντισεισμικού σχεδιασμού και προκύψει μεγάλη επιτάχυνση τι κάνεις?
Προσεύχεσαι να υπάρχουν αρκετές πλαστικές περιοχές να απορροφήσουν την ανελαστική μετατόπιση οι οποίες να μην περάσουν το σθρ. :blm:
Φυσικά η κατασκευή μετά θέλει στην καλύτερη την μπουλντόζα αν δεν έχει πέσει να μας πλακώσει.
Φυσικά πρέπει να έχεις υπολογίσει σωστά και τα πάρα κάτω που σιγά μην το κάνετε.... :lol:
Εδώ ούτε δειγματοληψία του εδάφους θεμελίωσης δεν κάνετε πριν τον σχεδιασμό. :a040:
Ο συσχετισμός των ποσοτήτων όπως είναι οι “αδρανειακές εντάσεις – δυνάμεις απόσβεσης – ελαστικές δυνάμεις- δυναμικά χαρακτηριστικά κατασκευής – αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής – επιβαλλόμενη κίνηση εδάφους” είναι μη γραμμικής κατεύθυνσης . Σύμφωνα με τους σύγχρονους κανονισμούς, ο αντισεισμικός σχεδιασμός των κτιρίων γίνεται με βάση τις απαιτήσεις του ικανοτικού σχεδιασμού και πλαστιμότητας. Η αναπόφευκτη ανελαστική συμπεριφορά υπό ισχυρή σεισμική διέγερση κατευθύνεται σε επιλεγμένα στοιχεία και μηχανισμούς αστοχίας.
Ειδικότερα, η έλλειψη ικανοτικού σχεδιασμού των κόμβων και η σαφώς περιορισμένη πλαστιμότητα των στοιχείων οδηγούν σε ψαθυρές μορφές αστοχίας.

Δεν τα βάζουν με τον αρχηγό...γιατί σας βγάζει στην φόρα ... την σκόνη που έχετε κρύψει κάτω από το χαλί :a108:
Για ...Όλα τα πάρα πάνω η ευρεσιτεχνία έχει την λύση και οι πολιτικοί μηχανικοί δεν την θέλουν :011:
seismic

Μηχανικός έγραψε: 29 Ιουν 2019, 09:55 Σεισμίκ σε περιμένουμε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας που θα διεξαχθεί από 5-7 Σεπτεμβρίου 2019.

https://conv.eltam.org/

Πιστεύω να έχεις υποβάλει τις εργασίες σου. :D
Ερώτηση Μπορώ να καταθέσω την εργασία μου? Απάντηση Όχι Γιατί μόνο οι πανεπιστημιακοί έχουν δικαίωμα. Οι άλλοι δεν ανήκουν στο <<μαγαζάκι>> και είναι αδύνατον να ελεγχθούν. Οπότε τους αποκλείουμε από το δικαίωμα της έρευνας.
Ερώτηση.... πόσο πάει το μαλλί? Α! ξέχασα ... η επιστημονικές δημοσιεύσεις που πληρώνεις είναι άχρηστες... οπότε γιατί να πάω?
Υπό αυτούς τους όρους η επιστήμη στην Ελλάδα του αποκλεισμού δεν θα γκαστρωθεί ποτέ.
Τυχαίο? Δεν νομίζω... :smt018
Πάρτε τις επιδοτήσεις έρευνας για να κλίνεται τις τρύπες που ανοίγουν στο καλτσόν, και αφήστε τουλάχιστον τους πραγματικούς ανεξάρτητους ερευνητές να κάνουν την δουλειά τους.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”