foscilis έγραψε: 29 Ιουν 2019, 12:53
έχεις αποκλείσει το σενάριο με τη βελανιδιά;
αυτό μας λες;
Ε, αφού ο Βορίδης το έπαιζε Βίκινγκ πριν 30 χρόνια, μπορεί το κάθε τσογλάνι να γράφει ό,τι θέλει και οι γονείς τους να τα ποτίζουν δηλητήριο, αυτό μας λες;
Όχι δε λέω αυτό και θα ήθελα να διαβάσεις την πρώτη τοποθέτηση μου σε αυτό το νήμα και να ζητήσεις συγνώμη που είσαι βλάκας δεξιός χουλιγκανος που λειτουργεί με ερπετωδη ασπρόμαυρα αντανακλαστικά προσβάλλοντας την αισθητική μου.
Τελικά χειρότερη τιμωρία για τον Έλληνα είναι η ίδια του η ύπαρξη. Καθένας δικαιούται μια μόνο ζωή και το ελλημπανι τη χαραμίζει ολοκληρη όντας ο εαυτός του. Ο τελευταίος αρουραίος στον πιο βρωμερό υπόνομο την αξιοποιεί καλυτερα.
Dante Alighieri έγραψε: 28 Ιουν 2019, 13:56
Γιατι οι ελλειψεις γνωσεων σου στην ψυχολογια προδιδονται απο το συλλογισμο που πασχιζεις να προωθησεις. Οτι οι συμπεριφορες των δεκαπενταρηδων ειναι αποτελεσμα κατηχησης.
Η ψυχολογία λέει ότι αυτό που είμαστε είναι κυρίως η συνιστώσα των βιωμάτων της παιδικής μας ηλικίας. Προφανώς είμαστε προϊόντα του περιβάλλοντός μας. Τώρα στα πρεζοστέκια μπορεί να λένε άλλα, όμως την επιστήμη της ψυχολογίας μην τη μπλέκεις.
κατι θα ξερεις απο πρεζοστεκια αφου πιστευεις οτι θα λενε αλλα. Και βλεπω οτι μια χαρα εσυ τα μπλεκεις καθως εγω δεν σκεφτηκα να κανω κατι τετοιο. Μιλησα συγκεκριμενα.
Ακυρο αυτο που λες για την ψυχολογια καθως απο τα παιδικα βιωματα χτιζεται ο χαρακτηρας. Δεν καθοριζεται η συμπεριφορα. Ξαναπροσπαθησε, σεβομενος τον εαυτο σου.
under έγραψε: 29 Ιουν 2019, 15:42
Προφανως και καποιος που μεγαλωνει σε περιβαλλον μισους και ηδη συμπεριφερεται ετσι ειναι ενας εν δυναμει επικινδυνος ανθρωπος.
Δεν χρειαζεται ιδιαιτερη προσπαθεια να το αντιληφθει κανεις αυτο.
Δηλαδή, ένας 15χρονος μπετόστοκος χουλιγκάνος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας (εντελώς τυχαία θα πω τον ΟΣΦΠ), έγινε έτσι επειδή ο μπαμπάς του έτυχε να υποστηρίζει κι αυτός αυτή την ομάδα και διδάσκει το μίσος κι όλα αυτά?
pal έγραψε: 29 Ιουν 2019, 15:37
Στο μεταξύ, αυτή η φάση που για ό,τι μαλακία κάνουν 15χρονοι φταίνε οι γονείς τους, με ξεπερνάει. Λες και δεν έχουν δει στη ζωή τους 15χρονα. Η Μπακογιάννη πολύ σοφά απέσυρε τη μήνυση όταν έμαθε την ηλικία τους, γιατί σκέφτηκε η γυναίκα ότι δε θα κάθεται τώρα να ασχολείται με ζαβά μωρά.
Τι λες τώρα, βρήκαν που είναι το πολιτικό γραφείο της Μπακογιάννη. Είναι επικίνδυνα.
under έγραψε: 29 Ιουν 2019, 15:42
Προφανως και καποιος που μεγαλωνει σε περιβαλλον μισους και ηδη συμπεριφερεται ετσι ειναι ενας εν δυναμει επικινδυνος ανθρωπος.
Δεν χρειαζεται ιδιαιτερη προσπαθεια να το αντιληφθει κανεις αυτο.
Το πολύ πολύ να τους κάνουμε βουλευτές και υπουργούς
Nero έγραψε: 28 Ιουν 2019, 12:16
Όπως είπα και στο ποστ του Σατανικού, αυτά ήταν αγέννητα της περίοδο που εξαρθρώθηκε η 17Ν, πόσο μάλλον την εποχή που δολοφονήθηκε ο Μπακογιάννης. Πρέπει να τους γίνεται κατήχηση απο πολύ μικρή ηλικία....
Σε αυτην την ηλικια δεν συμπερεφερεσαι συμφωνα με την κατηχηση. Το αντιθετο. Επισης το μίσος το εσπειρε η δεξια.
.. μπαίνοντας μπροστά στο 45άρι της 17Ν.
Για πες, τι τους είχε κάνει ο Μπακογιάννης;
Και τι έκανε η δεξιά που έσπειρε μίσος στα 15χρονα αφού δεν συμπεριφέρονται σύμφωνα με την κατήχηση;
Μπορεις να στησεις μια ομαδα συζητησης με τους γνωστούς σου και να μελετησετε βιβλιογραφια και να εντρυφησεις στο θεμα "Γιατι εκαναν οτι εκαναν καποιοι δεκαπενταχρονοι;". Εγω δεν προτιθεμαι να συζητησω για δεκαπενταχρονους, λυπαμαι. Δεν ειμαι και νεοδημοκρατης ξερεις, να καταπιανομαι απο ο,τι μου ερθει για να κανω ρητορικη μισους. Εσεις εκει οι φασιστες μια χαρα σας αρεσουν αυτα. Καντε τα
foscilis έγραψε: 29 Ιουν 2019, 15:54
Έχει απόλυτο δίκιο ο Νερο.
Τελικά χειρότερη τιμωρία για τον Έλληνα είναι η ίδια του η ύπαρξη. Καθένας δικαιούται μια μόνο ζωή και το ελλημπανι τη χαραμίζει ολοκληρη όντας ο εαυτός του. Ο τελευταίος αρουραίος στον πιο βρωμερό υπόνομο την αξιοποιεί καλυτερα.
η αλήθεια είναι ψιλοκαύλωσα με το πόσες φορές επιβεβαιώθηκα απο τα γεγονότα σε ετούτο το νήμα μόνο Οστόσο πρέπει να διευκρινίσω, δεν είμαι απαισιόδοξος σε ντετερμινιστικό βαθμό ούτε πιστεύω πιστεύω σε καμιά ανθρώπινη φύση ή ελληνική φύση ή κάτι τέτοιο. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει θεωρητικά αλλά χρειάζεται προσπάθεια και κυρίως πολύ χρόνο...και δε βλέπω φως στο τούνελ
η αλήθεια είναι ψιλοκαύλωσα με το πόσες φορές επιβεβαιώθηκα απο τα γεγονότα σε ετούτο το νήμα μόνο Οστόσο πρέπει να διευκρινίσω, δεν είμαι απαισιόδοξος σε ντετερμινιστικό βαθμό ούτε πιστεύω πιστεύω σε καμιά ανθρώπινη φύση ή ελληνική φύση ή κάτι τέτοιο. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει θεωρητικά αλλά χρειάζεται προσπάθεια και κυρίως πολύ χρόνο...και δε βλέπω φως στο τούνελ
Κι εγώ ψιλοκρίντζαρα όταν διάβασα αυτό με τα μπολντ.
Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτά τα θέματα υπάρχει πληθώρα διασαφηνίσεων και προκύπτουν νέοι όροι για την ελληνική* πραγματικότητα.
Κι εγώ ψιλοκρίντζαρα όταν διάβασα αυτό με τα μπολντ.
μεταφορικά. Ωμό θα μου πεις αλλά θεωρώ ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα
Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτά τα θέματα υπάρχει πληθώρα διασαφηνίσεων και προκύπτουν νέοι όροι για την ελληνική* πραγματικότητα.
*Μην το πάρετε ως προσβολή, έτσι;
Ως κρατικό όρο το αναφέρω, δεν σας έβρισα.
παρεξήγησες και δεν καταλαβαίνω πως αφού το διευκρίνισα. Εγω όταν έγραφα τα παραπάνω με τα οποία συμφωνεί ο φος, δεν έβαλα πουθενά θετικό ή αρνητικό πρόσημο και αν πας πίσω και ξαναδιαβάσεις θα το δεις. Ούτε πιστεύω όπως είπα ότι 'αυτοί είναι οι Έλληνες και δεν αλλάζουν'. Φυσικά και υπάρχει περιθώριο αλλαγής αν και αποδεδειγμένα είναι κοινωνία που αντανακλαστικά έχει το πω μια στάση άμυνας προς νέες εμπειρίες. Παρόλα αυτά σιγά σιγά και αθόρυβα επέρχονται αλλαγές όπως παντού. Πχ, τις τελυταίες δεκαετίες έχουμε καταφέρει, αυτός ο κατάφωρος φατριασμός να περιορίζεται στον διάλογο. Δεν βγαίνουν τόσο συχνά μαχαίρια όπως βγαίνανε για ψύλλου πήδημα παλιά...με τις όποιες εξαιρέσεις εδώ κι εκεί. Οι αλλαγές εξάλλου δεν είναι ποτέ κεραυνοβόλες
επίσης δεν αποστασιοποιώ τον εαυτό μου τόσο πολύ όσο υπονοείς, παρά μόνο σε ένα βαθμό ώστε να μπορώ να δω τα πράγματα σφαιρικά.(αι όχι λόγω καμιά ξεχωριστής ικανότητας, κυρίως επειδή απλά με ενδιαφέρει να το κάνω) δεν βγάζω όμως τον εαυτό μου απ'έξω όταν λέω ότι όλοι είμαστε προϊόντα του περιβάλλοντός μας