!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου υπέρ του Εθνικισμού

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου υπέρ του Εθνικισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Stalker έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:02
Γάταρος έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:56
Stalker έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:52

Pretty much. Αλλά αυτό σημαίνει ότι γίνεται reboot o όρος και το ιστορικό κόντεξτ που ανέφερες πάει περίπατο.

Το «ναζί» είναι κυριολεκτικά συντομογραφία του nationalism, σημειωτέον.
Το ναζί είναι συντομογραφία του Nationalsozialismus.
Touche, αλλά το νοημα παραμένει το ίδιο, οι πρώτοι που επιχείρησαν να λαθροσυμψηφίσουν εαυτούς με την μεταφυσική του έθνους/γένους (εδιτ: με τον τρόπο που το συζητάμε) ήταν οι ίδιοι οι οριτζιναλ ορθόδοξοι ναζί.
Δεν υπάρχει καμία μεταφυσική στο Έθνος. Μεταφυσική υπάρχει στον σύγχρονο κομμουνισμό ο οποίος έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα και βρίσκει νόημα μόνο στη φαντασία των κομμουνιστών που δεν μπορούν να διαχωρίσουν την πραγματικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού με τις αποτυχημένες προβλέψεις του Μαρξ. Επιστημονικός Εθνικισμός υπάρχει.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Stalker έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:02
Γάταρος έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:56

Pretty much. Αλλά αυτό σημαίνει ότι γίνεται reboot o όρος και το ιστορικό κόντεξτ που ανέφερες πάει περίπατο.

Το ναζί είναι συντομογραφία του Nationalsozialismus.
Touche, αλλά το νοημα παραμένει το ίδιο, οι πρώτοι που επιχείρησαν να λαθροσυμψηφίσουν εαυτούς με την μεταφυσική του έθνους/γένους (εδιτ: με τον τρόπο που το συζητάμε) ήταν οι ίδιοι οι οριτζιναλ ορθόδοξοι ναζί.
Οι ορίτζιναλ ναζι ήσαν διεθνιστές και όχι εθνικιστές
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Ο πατριωτισμός είναι συναίσθημα, δεν είναι πολιτική πρόταση. Ο εθνικισμός είναι πλέγμα πολιτικών προτάσεων στη βάση "ένα κράτος για κάθε έθνος κι ένα έθνος σε κάθε κράτος", το οποίο ανάλογα με την εποχή και το μέρος μπορεί να σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει και η λέξη "εθνισμός" ως αποτυχημένη απόπειρα διαχωρισμού του "καλού" από τον "κακό" εθνικισμό.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Γάταρος έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:02Ίσως ως αντίποινα, επειδή οι Εθνικιστές πολλές φορές έχουν καταφερθεί εναντίον των ομοφυλοφίλων.
Τότε στην Ελλάδα θα νιώθουν άβολα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος

πατησιωτης έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:00
Marios έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:58 Εγώ έχω μία απορία: το γεγονός ότι θέλω να ξεκουμπιστουν τα Τουρκικά στρατεύματα από την μισή κατεχομενη πατρίδα μου με κάνει εθνικιστή ή πατριώτη;
Σύμφωνα με τον σύμβουλο του προέδρου Τραμπ Γκόρκα που έβαλα πιο πριν είσαι εθνικιστής.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας είσαι πατριώτης. :D
Και ο ίδιος ο Τραμπ ως Εθνικιστής αυτοπροσδιορίζεται.
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern »

Marios έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:58 Εγώ έχω μία απορία: το γεγονός ότι θέλω να ξεκουμπιστουν τα Τουρκικά στρατεύματα από την μισή κατεχομενη πατρίδα μου με κάνει εθνικιστή ή πατριώτη;
φοβάμαι πως δεν μπορεί να λυθεί στρατιωτικά το κυπριακό.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Πάρταλος έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:04Γιατί απειλείται η πρωτοκαθεδρία της.
Εξήγησέ το, σε παρακαλώ.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Stalker έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:56
Sid Vicious έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:47 και η λέξη patriot σε γένος παραπέμπει
Ετυμολογικά, όχι από την ιστορία της χρήσης του όρου. Αλλιώς και το country έχει ίδια ρίζα με το cunt.
Και ετυμολογικά και από την ιστορία της χρήσης του όρου. Το country δεν ετυμολογείται με το cunt, βλακωδέστατο το σχόλιο σου αυτό.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Γάταρος

Pam έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:03 Το ότι αγαπώ την πατρίδα μου χωρίς να μισώ τους πατριώτες άλλων χωρών με κάνει σκυλάκι της αριστεράς; Και το λες εσύ που εξυμνείς στι φόρουμ τον Τσίπρα ως πατριώτη; Εχεις θράσος!
Σκυλάκι της Αριστεράς σε κάνει το γεγονός ότι αναπαράγεις τη ρητορική της.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cavaliere έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:01
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:59Για τον ίδιο λόγο που ο Γιαννόπουλος (όχι ο δικός μας ο άλλος) έλεγε
Κοντός Ψαλμός Αλληλούια: Πας Παπάς αισθανόμενος δη είναι Πρώτα Χριστιανός και Δεύτερα Έλλην, ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ.
καρδγιά μου.
Αυτά παθαίνει όποιος είναι πυροβολημένος. Ο Χριστιανισμός έχει οικουμενικότητα. Όποιος δεν το δέχεται, δεν είναι καθόλου Χριστιανός. Αποφασίστε τη θρησκεία σας, μην παίρνετε όποιο κομμάτι από το κέικ σας αρέσει.
Cavaliere, με συγκινεί ιδιαιτέρως η χρήση των Κεφαλαίων που χρησιμοποιείς ως σκηνοθετική έκφραση γεφύρωσης των Χριστιανικών, Κομμουνιστικών και Διαφωτιστικών δογμάτων και αποκομμάτων που είναι ατάκτως ερριμμένα στο δικό σου κέικ, αλλά μέχρι εκεί.

Από το δικό μου, θα παίρνω όποιο κομμάτι γουστάρω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

πατησιωτης έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:32 Και από τους αντιπάλους τους.Κοίταξε εάν συμφωνήσουν όλοι ότι εθνικιστής = ναζί τότε όντως εθνικιστής θα σημαίνει ναζί και το πραγματικό γεγονός ότι ο μεγαλύτερος εθνικιστής της νεοτέρας Ελλάδος είχε κόμμα με το όνομα Κόμμα Φιλελευθέρων :D θα ακούγεται παράδοξο.

το "να" το "ζι" αναφέρεται στον σοσιαλισμό
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Pam

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pam »

Το να θες να πάρουν πόδι οι Τούρκοι από την κατεχόμενη Κύπρο σαφώς και είναι πατριωτισμός και όχι εθνικισμός.Ωστόσο το θέμα της κατοχής της μισής Κύπρου δεν είναι θέμα εδαφικών διαφορων-προβληματων αλλά θέμα κατοχής. Πρέπει να γίνεται διάκριση.Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα εδαφικών προβληματων μεταξύ κρατών στον κόσμο. Π.χ οι πόλεις Θέουτα https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ceuta και Μελιλα https://en.m.wikipedia.org/wiki/Melilla και κάποιες βραχονησίδες που ανήκουν στην Ισπανία αλλά βρίσκονται είτε σε ΒορειοΑφρικανικο έδαφος (οι πόλεις Θέουτα και Μελιλα) είτε πολύ κοντά σε ΒορειοΑφρικανικο έδαφος(οι νησίδες που λέμε) κα έτσι τις διεκδικεί και το Μαρόκο.Παρόμοια και με το θέμα του Κασμίρ που ανήκει στην Ινδία αλλά το διεκδικεί και η Ινδία, παρόμοια και το θέμα του Κουρδιστάν που ανήκει σε τέσσερα κράτη (αν και στο Βόρειο Ιράκ υπάρχει μια ημιαυτονονη Κουρδική κρατική οντότητα με δικό της πρόεδρο, πρωθυπουργό κτλ).
Τάδε έφη Αρίστος:
ΧΑ και ΚΚΕ θα παρουν μαζι 20%.

Συριζα και ΝΔ θα παρουν μαζι 65%.

Θα μεινουν εκτος Βουλης κομματα που πηραν ψηφους 15%.
Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

southern έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:04
Highlander έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:47
southern έγραψε: 25 Ιουν 2019, 14:23
Τι το φασιστικό βλέπεις; Ότι δεν σας αρέσει, το βαφτίζεται φασίστικο και ακροδεξιό. Συμπαθεί τον Μεταξά, αλλά δεν ανήκει στη ΧΑ. Οι χρυσαυγιτες του φόρουμ όπως ο Γκόλντεν δεν τον θεωρούν δικό τους. Η ρητορική πάντως του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστερας είναι άκρως εθνομηδενιστικη. Η Κούρτοβικ δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Να θυμίσω τις δραστηριότητες της;
Αυτή είναι η ρητορική των φασιστών και των ναζί. Ότι δεν υποκύπτουμε στον χυδαίο και στείρο υλισμό, αλλά προασπιζόμαστε τις αθάνατες αξίες της φυλής, των προγόνων και των παραδόσεων.

Εκείνος πατάει λαικ σε ναζιστικούς χαιρετισμούς της μεταξικής περιόδου και σε πόστερ της ΧΑ, δεν το λέω εγώ.
Οι χαιρετισμοί ήταν της μεταξικης περιόδου, το ότι έκανε λαικ σε πόστερ της ΧΑ δεν σημαίνει ότι είναι μέλος της ή ότι ασπάζεται τη πλατφόρμα της ιδεολογικής της ομάδας. Ο άνθρωπος έγραψε για εθνική, θρησκευτική και οικογενειακή ταυτότητα. Αυτό το λες εσύ φασισμό; Αλλά από άνθρωπο που πιστεύει σε ανοιχτα σύνορα, δεν αποτελεί έκπληξη. Φεύγετε και η αιτία είναι ο αριστερισμός σας, όχι τόσο η οικονομική πολιτική.
Ο Μεταξάς ήταν ένας ημιφασίστας δικτάτορας. Και οι χαιρετισμοί ήταν ναζιστικοί. Άμα δε βλέπεις κάποιο πρόβλημα στο να πατάς λαικ σε πόστερ της ΧΑ και σε ναζιστικούς χαιρετισμούς, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δε με παραξενεύει που δε σε συγκλονίζει το γεγονός αφού μέχρι πριν ένα πεντάμηνο στήριζες τη χρυσή αυγή.

Ο τρόπος γραφής του είναι ακριβώς αυτός που θα δεις σε κείμενα της ΧΑ ή του "αυτόνομου εθνικιστικού χώρου" (δηλαδή των ναζί και των φασιστοειδών τύπου μαιάνδριοι εθνικιστές και κομπατ με τους οποίους σχετιζόταν και εξέχον μέλος του διεσυ).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Highlander την 25 Ιουν 2019, 15:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Rakomelofronas έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:05 Ο πατριωτισμός είναι συναίσθημα, δεν είναι πολιτική πρόταση. Ο εθνικισμός είναι πλέγμα πολιτικών προτάσεων στη βάση "ένα κράτος για κάθε έθνος κι ένα έθνος σε κάθε κράτος", το οποίο ανάλογα με την εποχή και το μέρος μπορεί να σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει και η λέξη "εθνισμός" ως αποτυχημένη απόπειρα διαχωρισμού του "καλού" από τον "κακό" εθνικισμό.
:+1:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:09Cavaliere, με συγκινεί ιδιαιτέρως η χρήση των Κεφαλαίων που χρησιμοποιείς ως σκηνοθετική έκφραση γεφύρωσης των Χριστιανικών, Κομμουνιστικών και Διαφωτιστικών δογμάτων και αποκομμάτων που είναι ατάκτως ερριμμένα στο δικό σου κέικ, αλλά μέχρι εκεί.

Από το δικό μου, θα παίρνω όποιο κομμάτι γουστάρω.
Το πρόβλημά σου είναι πως σκέφτεσαι αισθαντικά. Κι εκεί μας χωρίζουν ωκεανοί.
Ordem e Progresso.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”