Nero έγραψε: 25 Ιουν 2019, 12:45
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 25 Ιουν 2019, 12:32
Nero έγραψε: 25 Ιουν 2019, 12:30
σταμάτα να βλέπεις τακερ καρλσον , σε έχει φάει. Τον συγκεκριμένο μέτρο είναι εθνικιστική γυφτιά που είναι αμφίβολο κατα πόσο στέκει νομικά και έχει στόχο να ψαρέψει ακροδεξιούς. Θα είχε ψήγματα λογικής ίσως σε μια άλλη χώρα, όχι στην Ελλάδα που εδώ και δεκαετίες ολόκληρες το κράτος παρέχει επιδόματα και προνόμια σε πολύτεκνους όπως διευκόλυνση πρόσβασης στο δημόσιο, διευκόλυνση πρόσβασης στην τριτοβάθμια και διευκόλυνση με τη στρατιωτική θητεία. Επι κουρασμένου εως και οι τρίτεκνοι θεωρήθηκαν πολύτεκνοι με τα αντίστοιχα προνόμια και τους δώθηκε επίδομα. Δεν φαίνεται να δούλεψε τίποτα από αυτά. Αν νομίζεις ότι το πρόβλημα ήταν οι ξένοι και τώρα που θα αποκλειστούν θα γίνει το θαύμα, είσαι είτε αφελής είτε καμένος ρατσιστής. Για μην ανοίξουμε το πόσο αιχρά λαϊκίστικη είναι η πρόταση ενώ τη φέρνει ένα κόμμα που υποτίθεται θα έρθει να καταργήσει τον λαϊκισμό.
Κανένας δεν πρόκειται να σχεδιάσει με κάνει παιδί με απώτερο σκοπό να πάρει ένα χιλιάρικο και νομίζω οριακά είναι και προσβολή προς τους γονείς/ επίδοξους γονείς να προτείνεις κάτι τέτοιο
ρε συ χέσε το επίδομα, μιλάω γενικότερα για μέτρα που έχουν τέτοιο στόχο
το αν θα δουλέψει κάποιο μέτρο είναι άλλου παππά ευαγγέλιο, αλλά θεωρώ πως το να στοχεύεις στην μείωση της υπογεννητικότητας των Ελλήνων πολιτών είναι θεμιτό
τι χέσε το επίδομα? Επίδομα προτείνει, γιατί όπως και να το κάνουμε αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που ξέρει το ελληνικό κράτος να λύνει προβλήματα διαχρονικά, μοιράζοντας χρήματα και πρόσβαση στο δημόσιο. Αυτό που παρατηρώ, είναι ότι άτομα τάχα μου δήθεν φιλελεύθερα είναι έτοιμα να τσιμπήσουν σ'αυτή τη λογική αρκεί να έχει δίπλα και ένα τυράκι και να είναι πακεταρισμένη σε ένα ωραίο περιτύλιγμα που να τους αρέσει Πχ να έχει ένα καρτελάκι που να λέει "μόνο σε Έλληνες". Δε θέλω να γίνω Γιαννόπουλος και να κάτσω να ξεψαχνίσω τι έλεγες εσύ ή και άλλοι σε αντίστοιχες παροχές του Τσίπρα το ξέρουμε και οι δυο νομίζω και δεν χρειάζεται να κοροιδευόμαστε.
Αν οι Κυρανάκιδες ήταν όντως φιλελεύθεροι και τους ενδιέφερε να φέρουν όντως ουσιαστική πολιτική αλλαγή, θα έκαναν το αυτονόητο απο φιλελεύθερη σκοπιά: βελτίωση του περιβάλλοντος γύρω από το οποίο γεννιέται και μεγαλώνει ένα παιδί: βελτίωση της ποιότητας ζωής του, αξιόλογη εκπαίδευση, βελτίωση της οικονομίας στην οποία θα βγει για να ζήσει, ασφάλεια κλπ κλπ κλπ. Δεν θα τα κάνει όμως γιατί είναι δύσκολα και θέλουν πραγματική προσπάθεια. Δεν θα τα κάνει επίσης γιατί ξέρει ότι έννοιες όπως φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός ή συντηρητισμός στη Ελλάδα είναι έννοιες που λίγοι έχουν εμπεδώσει, ελάχιστα έχουν εμποτίσει τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και και για το συνολο του εκλογικού σώματος δεν είναι τίποτα παραπάνω από εκλογικεύσεις που ντύνουν τον φατριασμό τους
αυτά που γράφεις περί βελτίωσης συγκεκριμένων τομέων της καθημερινής ζωής είναι στόχοι της μακροπρόθεσμης πολιτικής της ΝΔ, δεν είναι πράγματα που τα εξαγγέλω σήμερα και αύριο έγιναν, το καταλαβαίνεις αυτό, χρειάζονται μέτρα και πολιτικές που θα αποδώσουν σε ένα βάθος χρόνου
τώρα για την επιδοματική πολιτική είμαι εναντίον
ακόμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση (που δεν έχει σκοπό να θέσει τους πολίτες σε μία κατάσταση οκνηρίας, πλήρως εξαρτώμενους από το κράτος - όπως η μαζική επιδοματική του συριζα) έχω επιφυλάξεις. προτιμώ άμεσα μέτρα όπως φοροελαφρύνσεις.
αυτό το μόνο σε Έλληνες που λες σημαίνει μόνο σε Έλληνες πολίτες
δεν ενέχει κάποιο φυλετικό κριτήριο
κάλλιστα κάποιος Αιγύπτιος ή κάποιος Ρώσος πχ που ζει εδώ και έχει πολιτογραφηθεί θα το δικαιούται.
αυτός όμως που ήρθε πέρυσι, όχι.