!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος...

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ST48410 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:42
Γραφικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:35 Θα μας διευκρινίσετε τελικά τι το τόσο επιλήψιμο είχε η κίνηση των φοιτητών που έκανε έναν άθρωπο κατά της βίας σαν το Nero να δηλώσει ψιλοϋπέρ της ή να πάω για ύπνο; Το πρόβλημα ήταν το γκράφιτι στον τοίχο;
Θα προσπαθήσω Γραφικέ.

κυρώσεις.
Τώρα μιλάς σωστά.
Προτείνω πούτσα και καράτε.
Κοινώς να υπάρχει χρηματικό πρόστιμο αντίστοιχο της αποκατάστασης της ζημιάς για αρχή, οτιδήποτε άλλο εμπίπτει στον κπκ ότι λέει, φυλακή; φυλακή. Μετά αφού πληρώσει ας συνεχίσει τις σπουδές του.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

ΟΙ περισσότεροι φοιτητές που εκφράζουν αντικοινωνική συμπεριφορά έχουν μεγαλώσει με πατεράδες που λένε, Και τι ξέρουν οι κοπρίτες δάσκαλοι... Μπορώ να οδηγήσω, δεν πειράζει που ήπια. Μόνον όταν τα παιδιά μας παρεκκλίνουν, γινόμαστε κριτές.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

sys3x έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:48
Γραφικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:35 Θα μας διευκρινίσετε τελικά τι το τόσο επιλήψιμο είχε η κίνηση των φοιτητών που έκανε έναν άθρωπο κατά της βίας σαν το Nero να δηλώσει ψιλοϋπέρ της ή να πάω για ύπνο; Το πρόβλημα ήταν το γκράφιτι στον τοίχο;
Θα προσπαθήσω Γραφικέ.

κυρώσεις.
Τώρα μιλάς σωστά.
Προτείνω πούτσα και καράτε.
Κοινώς να υπάρχει χρηματικό πρόστιμο αντίστοιχο της αποκατάστασης της ζημιάς για αρχή, οτιδήποτε άλλο εμπίπτει στον κπκ ότι λέει, φυλακή; φυλακή. Μετά αφού πληρώσει ας συνεχίσει τις σπουδές του.
Τα έχουμε γράψει 100 φορές. Δεν θα ανακαλύπτουμε την Αμερική κάθε μέρα. Υπάρχουν καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τα δικά μας; Μάλλον... Τι κάνουν σε αυτά; Αυτό να ισχύσει και εδώ. Εκεί που ήμουν αν σου περνούσε από το μυαλό να προκαλέσεις καταστροφές έφευγες μετά μουσικής και δεν έβρισκες άλλα πανεπιστήμιο (και ας πλήρωνες) να τελειώσεις το πτυχίο. Απλά και όμορφα. Τρόποι διαμαρτυρίας υπήρχαν και αξιολόγηση των καθηγητών συνεχής όχι όμως γιατί δεν γουστάρουμε την πολιτική του τοποθέτηση.
Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR »

sys3x έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:43 Έχεις πάει ΚΑΙ σε πράηντ τρελέ μου;

Μήτε απέξω δεν έχω περάσει.

Αλλά όχι και "πούστης" ο Φώτης!

Ήταν βαρύ αυτό όσο να πεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 22 Ιουν 2019, 02:57, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

Θα προσπαθήσω Γραφικέ.

Η νοοτροπία ότι ασκούμε κριτική στον καθηγητή για τα πιστεύω του και όχι για την ποιότητα του μαθήματός του.

Η στάση τους η οποία δείχνει ότι μάλλον θα έπαιρναν το μέρος οποιουδήποτε καταληψία ή μπάχαλου από θέση αρχής και όχι επειδή θα συμφωνούσαν με συγκεκριμένα αιτήματα σε κάποια εξαιρετική περίσταση

Η νοοτροπία ότι η σχολή που πληρώνουν άλλοι για να έχουν αυτοί δωρεάν τους ανήκει και κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα

ΥΓ Το γκράφιτι προφανώς είναι το κερασάκι στην τούρτα. Πόσοι από αυτούς πάνε να κάνουν γκράφιτι μέσα στο σπίτι τους αν ο μπαμπάς ή η μαμά δεν τους κάνει το χατήρι; Ή σε ένα ιδιωτικό κατάστημα ας πούμε επειδή δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες. Τζάμπα μαγκιά επειδή ξέρουν ότι δεν θα έχουν συνέπειες. Τους γνώρισα και στο εξωτερικό. Κοτούλες γίνονται όλοι όταν δεν τους παίρνει και υπάρχουν κυρώσεις.
Πες μου στα ίσια: αν διαφωνούσες με την πολιτική ρητορική του δασκάλου, αν ρητόρευε για κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής ας πούμε, θα είχες ίδιες ενστάσεις για την αντιμετώπισή του από φοιτητές που είχαν τα ίδια πιστεύω με την πάρτη σου;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Cavaliere έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:50 ΟΙ περισσότεροι φοιτητές που εκφράζουν αντικοινωνική συμπεριφορά έχουν μεγαλώσει με πατεράδες που λένε, Και τι ξέρουν οι κοπρίτες δάσκαλοι... Μπορώ να οδηγήσω, δεν πειράζει που ήπια. Μόνον όταν τα παιδιά μας παρεκκλίνουν, γινόμαστε κριτές.
Προφανώς μπορεί να ισχύει και αυτό αλλά ο παράγοντας περιβάλλον είναι καθοριστικός στο να βάλει όρια σε τέτοιες συμπεριφορές. Εσύ που εργάζεσαι σε ξένες εταιρείες και ξέρεις και την Ελληνική πραγματικότητα, αντιλαμβάνεσαι ότι και να θέλεις να κάνεις κάποια πράγματα αν στο απαγορέψει το περιβάλλον αναγκάζεσαι να συμμορφωθείς.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Υπάρχουν Πανεπιστήμια καλύτερα από τα ελληνικά, στα οποία ο Καθηγητής πληρώνεται 900 ευρώ τον μήνα για μάθημα κάθε Πέμπτη, και αργεί στο μάθημα 3 τέταρτα, και κάνει μόνο καμάκι στις φοιτήτριες; Μη χέσω. Θα τον είχαν γαμήσει.
Ordem e Progresso.
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

Cavaliere έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:09 To θα μας βρει μπροστά της δεν είναι απαραίτητα πρόθεση βίας, αλλά πολιτικής δράσης. Ο συνδικαλισμός των φοιτητών είναι κατοχυρωμένος. Μπορούν να εκφράσουν αντίθεση σε ένα μάθημα. Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά δεν είναι κολάσιμο.
Γενικά μπορεί όχι αλλά όταν συνοδεύεται από "δράση", ακόμα και αν περιορίζεται στο να βρωμίζουν τους τοίχους να να παρεμποδίζουν την εξέταση οι προεκτάσεις είναι ξεκάθαρες. Ούτε τα τρικάκια του Ρουβίκωνα πειράζουν κανένα αλλά νομίζω όλοι πριν του σκίουρου και του μαυρομπογιά συμφωνούμε ότι δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε.

Για μένα είναι ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού και αυτά που λένε για το πόσο αυστηρή είναι στους φοιτητές και τους κάνει να βάζουν τα κλάματα, με βάζει σε υποψίες. Η προσωπική μου θεωρία είναι ότι η όποιες πολιτικές τοποθετήσεις της συγκεκριμένης είναι πρόφαση και η πραγματική αιτία της στοχοποίησης είναι ότι κάποιος κόπηκε, το πήρα βαριά και κανόνισε με τα παιδιά να την προειδοποιήσουν για να συνετιστεί. Δεν είναι καινούργιο, το έχουν το ξανακάνει οι "αναρχικοί"....
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:55Προφανώς μπορεί να ισχύει και αυτό αλλά ο παράγοντας περιβάλλον είναι καθοριστικός στο να βάλει όρια σε τέτοιες συμπεριφορές. Εσύ που εργάζεσαι σε ξένες εταιρείες και ξέρεις και την Ελληνική πραγματικότητα, αντιλαμβάνεσαι ότι και να θέλεις να κάνεις κάποια πράγματα αν στο απαγορέψει το περιβάλλον αναγκάζεσαι να συμμορφωθείς.
Βρε συ, οι Νόμοι υπάρχουν. Δεν χρειάζονται άλλοι. Χρειάζεται η Πολιτεία να τους εφαρμόσει. Προφανώς εδώ που είμαι δεν κάνω ό,τι μου κατέβει, αλλά αυτό ισχύει για όλους.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Nero έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:57Γενικά μπορεί όχι αλλά όταν συνοδεύεται από "δράση", ακόμα και αν περιορίζεται στο να βρωμίζουν τους τοίχους να να παρεμποδίζουν την εξέταση οι προεκτάσεις είναι ξεκάθαρες. Ούτε τα τρικάκια του Ρουβίκωνα πειράζουν κανένα αλλά νομίζω όλοι πριν του σκίουρου και του μαυρομπογιά συμφωνούμε ότι δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε.

Για μένα είναι ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού και αυτά που λένε για το πόσο αυστηρή είναι στους φοιτητές και τους κάνει να βάζουν τα κλάματα, με βάζει σε υποψίες. Η προσωπική μου θεωρία είναι ότι η όποιες πολιτικές τοποθετήσεις της συγκεκριμένης είναι πρόφαση και η πραγματική αιτία της στοχοποίησης είναι ότι κάποιος κόπηκε, το πήρα βαριά και κανόνισε με τα παιδιά να την προειδοποιήσουν για να συνετιστεί. Δεν είναι καινούργιο, το έχουν το ξανακάνει οι "αναρχικοί"....
Δεν τα βάζω με τον θεσμό, ούτε με τη διαμαρτυρία. Ούτε με την Καθηγήτρια, ούτε με τους φοιτητές. Θέλω να δικάζονται οι περιπτώσεις με βάση τον Νόμο, όχι γενικά κι αόριστα. Αν εγώ ανακοινώσω ανένδοτο αγώνα ενάντια σε έναν καθηγητή γιατί μου κάπνισε, και έχω 300 μαζί μου, δικαίωμά μου, να το εκφράσω. Τα ποινικά αδικήματα πρέπει να διώκονται.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Γραφικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 02:54 Πες μου στα ίσια: αν διαφωνούσες με την πολιτική ρητορική του δασκάλου, αν ρητόρευε για κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής ας πούμε, θα είχες ίδιες ενστάσεις για την αντιμετώπισή του από φοιτητές που είχαν τα ίδια πιστεύω με την πάρτη σου;
Αναγνωρίζω στον καθηγητή το δικαίωμα να πιστεύει κάτι διαφορετικό από εμένα. Επίσης δεν αναγνωρίζω στον εαυτό μου το δικαίωμα να προβεί σε βανδαλισμούς αν διαφωνεί με οποιονδήποτε και οτιδήποτε.

Είναι προφανώς μερικά αντικείμενα στα οποία η πολιτικοοικονομική τοποθέτηση του καθηγητή φαίνεται περισσότερο ή τον επηρεάζει. Αν αυτός είναι συγκροτημένος, δικαιολογεί τις επιλογές του, είναι ανοικτός σε διάλογο και κυρίως αν η τοποθέτησή του δεν επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας τους ή τον τρόπο που βαθμολογεί, κανένα πρόβλημα από εμένα. Θα είχα και την ευχαρίστηση να κοντραριστώ μαζί του με επιχειρήματα.
Υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι που θαυμάζω για την δουλειά τους αν και πολιτικά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις τους.

Δεν μπορεί το πανεπιστημιακό άσυλο να μην παρέχει ελευθερία γνώμης και στους καθηγητές και να είναι αλλά καρτ για όποιον "εμείς" συμφωνούμε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Cavaliere έγραψε: 22 Ιουν 2019, 03:01 Θέλω να δικάζονται οι περιπτώσεις με βάση τον Νόμο, όχι γενικά κι αόριστα. Αν εγώ ανακοινώσω ανένδοτο αγώνα ενάντια σε έναν καθηγητή γιατί μου κάπνισε, και έχω 300 μαζί μου, δικαίωμά μου, να το εκφράσω. Τα ποινικά αδικήματα πρέπει να διώκονται.
Καμία αντίρρηση. Όταν όμως δηλώνεις ότι μισείς κάποιον, επειδή τον θεωρείς ταξικό εχθρό, τότε το ότι θα σε βρει μπροστά του είναι ξεκάθαρη απειλή.
Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός »

ST48410 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 03:01 Δεν μπορεί το πανεπιστημιακό άσυλο να μην παρέχει ελευθερία γνώμης και στους καθηγητές και να είναι αλλά καρτ για όποιον "εμείς" συμφωνούμε.
1ον: Όταν λες "θα με βρεις απέναντί σου" δεν στερείς από κάποιον το δικαίωμα της γνώμης, αλλά τον ενημερώνεις ότι... θα σε βρει απέναντί του. Ότι θα το πολεμήσεις. Αυτό δεν σημαίνει πάντα κυριολεκτική βία, για την ακρίβεια σχεδόν ποτέ.

2ον: Ο καθηγητής έχει θέση ισχύος μέσα στην αίθουσα, κρίνεται διαφορετικά, δεν είναι το ίδιο με τον φοιτητή.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Γραφικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 03:08
ST48410 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 03:01 Δεν μπορεί το πανεπιστημιακό άσυλο να μην παρέχει ελευθερία γνώμης και στους καθηγητές και να είναι αλλά καρτ για όποιον "εμείς" συμφωνούμε.
1ον: Όταν λες "θα με βρεις απέναντί σου" δεν στερείς από κάποιον το δικαίωμα της γνώμης, αλλά τον ενημερώνεις ότι... θα σε βρει απέναντί του. Ότι θα το πολεμήσεις. Αυτό δεν σημαίνει πάντα κυριολεκτική βία, για την ακρίβεια σχεδόν ποτέ.

2ον: Ο καθηγητής έχει θέση ισχύος μέσα στην αίθουσα, κρίνεται διαφορετικά, δεν είναι το ίδιο με τον φοιτητή.
Όταν θέλεις να διαφωνήσεις με κάποιον σε επίπεδο πολιτικό ή άλλο δεν τον αποκαλείς "κάθαρμα". Όταν το κάνεις αυτό μοιάζει να έχεις δώσει εξουσίες τιμωρού στον εαυτό σου που δεν στις δίνει ο νόμος. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να διαμαρτυρηθούν οι φοιτητές αν ο καθηγητής είναι κακός, προκατειλημμένος ή κρίνει άδικα τους μαθητές. Τα γκράφιτι και η δημόσιες ύβρεις δεν ανήκουν σε αυτούς.
Άβαταρ μέλους
ενωσηΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ενωσηΚ »

Γραφικός έγραψε: 22 Ιουν 2019, 03:08

ελα στο πιο ασχετο
LEONAS έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:51 Εγώ ξυπόλητος και ξεβρακωτος
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”