Otto Weininger έγραψε: 20 Ιουν 2019, 09:56
Σε τι ψήφισε ΟΧΙ το 61,3 %, ξέρεις;
Οχι άλλα μνημονια.
«Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού»
Αυτο ηταν το πρωτο σκελος της συμφωνιας που προτεινε η τρόικα.
Το δευτερο μερος ηταν, αναλυση για την βιωσιμοτητα του χρεους.
«Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»
Υπαρχει καμια διαφωνια σ' αυτο ?
Ο κόσμος που ψήφισε λοιπόν ΟΧΙ δεν ήξερε τι του γινόταν. Άλλη νόμιζαν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, άλλοι ότι θα πάμε στη δραχμή, άλλοι ότι θα βρέχει λεφτά κλπ.
Όλοι πανηλιθιοι.
Αφού λοιπόν βγήκε το ΟΧΙ δεν έγιναν δεκτα τα δύο σκέλη. Ειδικά το πρώτο.
Οπότε μετά έπρεπε να βρεθεί άλλη συμφωνία ή να πας σε άτακτη χρεοκοπία.
Βρωμεροι οχιτζηδες, φταινε λοιπόν που το 1.5 δις του Χαρφουβελη έγινε 8 δις από τον Γιουνκερ και εν τέλει 13 δις μετά το ΟΧΙ.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Ο κόσμος που ψήφισε λοιπόν ΟΧΙ δεν ήξερε τι του γινόταν. Άλλη νόμιζαν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, άλλοι ότι θα πάμε στη δραχμή, άλλοι ότι θα βρέχει λεφτά κλπ.
Όλοι πανηλιθιοι.
Ξέρεις, στατιστικά, κάποιοι απ' αυτούς είναι ψηφοφόροι της νδ.
και καλώς ψήφισαν οχι. Ο Τσίπρας το πήρε και το 'κανε "ναι". Τα έξτρα χρήματα ήταν απόρροια του "ναι", ως εκ τούτου.
Όλοι πανηλιθιοι.
Ξέρεις, στατιστικά, κάποιοι απ' αυτούς είναι ψηφοφόροι της νδ.
και καλώς ψήφισαν οχι. Ο Τσίπρας το πήρε και το 'κανε "ναι". Τα έξτρα χρήματα ήταν απόρροια του "ναι", ως εκ τούτου.
Αν τα έξτρα χρήματα ήταν απόρροια του Ναι, τότε τι έπρεπε να κάνει με το ΟΧΙ;
Να διαπραγματευτεί καλύτερη συμφωνία από τα 8 δις του Γιουνκερ; Ήταν αδύνατο.
Ή μήπως να πάει σε άτακτη χρεοκοπία και δραχμή με ο,τι αυτό συνεπάγεται;
Δεν είμαι οικονομολόγος να ξέρω τί συνεπάγεται.
Αυτό που ξέρω είναι οτι η οικονομία σου σαν Ελλάδα δε μπορεί ν' αντέξει να έχει για νόμισμα το γερμανικό μάρκο. Απλά δεν είναι νόμισμα για την Ελλάδα αυτό.
Πάολο έγραψε: 20 Ιουν 2019, 08:17
Το 61,3% που ψηφισε ΟΧΙ ?
Γιατι δεν εισακουστηκε ?
Ο Βαρουφάκης λέει ότι ο Τσίπρας του μίλησε για κάποιο Γουδί.Και μάλλον δεν ήταν το γήπεδο του Παναθηναικού που θα έκτιζε ο θείος Τσίπρας.
Μαλιστα. Ο ενας ψευτης, ο Μινχαουζεν, μιλησε με τον αρχοντα του ψευδους. Μονο ο Σωρρας ελειπε.
Το γεγονος αγαπητε ειναι, οτι ο κοσμος ψηφισε κατα 61,3% οτι δεν θελει μνημονια.
Αυτος ο κοσμος προδοθηκε και δεν εκπροσωπειται απο κανενα κομμα μεσα στη Βουλη.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 έγιναν εκλογές και ο λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και όχι Λαφαζάνη.
Δεν είμαι οικονομολόγος να ξέρω τί συνεπάγεται.
Αυτό που ξέρω είναι οτι η οικονομία σου σαν Ελλάδα δε μπορεί ν' αντέξει να έχει για νόμισμα το γερμανικό μάρκο. Απλά δεν είναι νόμισμα για την Ελλάδα αυτό.
Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος. Έχουν εξηγήσει πολλοί οικονομολόγοι σοβαροί τι συνεπάγεται.
Ακόμα δραχμολαγνοι, όπως ο Λαπαβιτσας που μίλαγε για δελτία.
Για κάποιο χρονικό διάστημα. Απ' τη στιγμή που θ'αγνοούσαμε τις "ευρωπαϊκές οδηγίες" περί ποσοστώσεων, η παραγωγή θα έπαιρνε την ανιούσα.
Γενικώς είναι περίπλοκη κατάσταση, που μόνο θεωρητικά μπορεί να προσεγγιστεί.
πατησιωτης έγραψε: 20 Ιουν 2019, 10:39
Όχι,εγώ που είμαι στο 38% που ψήφισε ΝΑΙ εκπροσωπούμαι.Εσείς του ΟΧΙ δεν εκπροσωπείσθε,ψάξτε να βρείτε κάποιον να σας εκπροσωπήσει.
Δηλαδη θελεις να συνεχιστουν τα μνημονια, να φτασει ο μισθος στα 300 ευρω, οι συνταξεις στα 200 ευρω,
η φροντεξ να ειναι υπευθυνη για την εθνικη αμυνα, να διαλυθει οτι απεμεινε απο το κοινωνικο κρατος.
Ζητω η ευρωπη των λαων.
Γιουσουφακι.
Ο Βαρουφάκης λέει ότι ο Τσίπρας του μίλησε για κάποιο Γουδί.Και μάλλον δεν ήταν το γήπεδο του Παναθηναικού που θα έκτιζε ο θείος Τσίπρας.
Μαλιστα. Ο ενας ψευτης, ο Μινχαουζεν, μιλησε με τον αρχοντα του ψευδους. Μονο ο Σωρρας ελειπε.
Το γεγονος αγαπητε ειναι, οτι ο κοσμος ψηφισε κατα 61,3% οτι δεν θελει μνημονια.
Αυτος ο κοσμος προδοθηκε και δεν εκπροσωπειται απο κανενα κομμα μεσα στη Βουλη.
Υπαρχει ο Ρ. εκτος βουλής.
Σοβαρά τώρα
Προσπαθώ να βρω στο διαδυκτιο ιδεολογικά κείμενα η πολιτικό πρόγραμμα η μανιφέστο του Ρουβίκωνα που να έχει προτασεις για τα θέματα και προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και δεν βρίσκω τίποτε
Otto Weininger έγραψε: 20 Ιουν 2019, 19:02
Ο κόσμος που ψήφισε λοιπόν ΟΧΙ δεν ήξερε τι του γινόταν.
Όλοι πανηλιθιοι.
Βρωμεροι οχιτζηδες,
Μαλλον υπαρχει προβλημα.
Στη δημοκρατια, (εστω αυτην που εχουμε), πρεπει να σεβεσαι τη λαικη ετυμηγορια.
Μπορει να κανει λαθος εκτιμηση ο λαος.
Ειναι ο μονος ομως που μπορει να τη διορθωσει.
Σε καμια περιπτωση δεν ειναι πανηλιθιος και βρωμερος.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Ιουν 2019, 20:39
Σοβαρά τώρα
Προσπαθώ να βρω στο διαδυκτιο ιδεολογικά κείμενα η πολιτικό πρόγραμμα η μανιφέστο του Ρουβίκωνα που να έχει προτασεις για τα θέματα και προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και δεν βρίσκω τίποτε
Εμας δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνία και τα προβλήματα της. Εμας μας ενδιαφέρουν οι αναρχικοί. Μονο αυτοι ειναι οι σωστοι, οι προκαθορισμενοι για την Ουτοπια. Τι σημασια εχουν οι υπολοιποι; Οι υπολοιποι ειναι απλως η ανθρωποτητα. Πρεπει να υπερεχει κανεις της ανθρωποτητας μεσω της ρωμης, μεσω του υψους της ψυχης, μεσω της περιφρονησης.
( )
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Ιουν 2019, 20:39
Σοβαρά τώρα
Εμας δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνία και τα προβλήματα της.