southern έγραψε: 19 Ιουν 2019, 23:06
Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι ο πολιτικός γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και η υιοθεσία παιδιών.
με το αξίωμα του 10%;
Καταρχάς, ποιο 10% και αρχίδια καπαμά να πούμε.
Ο ανθρώπινος σεξουαλικός προσανατολισμός δε μπορεί να ποσοτικοποιηθεί με ασφάλεια ούτε καν με self reporting στη παρούσα συγκυρία. Δε γνωρίζουμε πόσοι έκει έξω έχουν ομόφυλες έλξεις, όσο τουλάχιστον η ομοφυλοφιλία δεν είναι κοινωνικά κανονικοποιημένη παγκοσμίως και φρονώ δε θα μάθουμε με ασφάλεια για τις επόμενες πολλές γενιές εκτός αν και εφόσον η ομόφυλη συντροφικότητα κανονικοποιηθεί κοινωνικά σε όλο τον πλανήτη.
Το επιχείρημα εδώ μιλάει στη καρδιά της ισότητας. Αν η αγάπη μεταξύ εμένα και του από 12 ετίας συντρόφου μου (με πολιτικό γάμο στο UK , με τον οποίο σύζυγο μου έχουμε έναν 8χρονο θετό γιο btw) είναι η ίδια με αυτή ενός στρέητ ζευγαριού τότε γιατί να μη μπορώ νόμιμα να κάνω πολιτικό γάμο και στην Ελλάδα ή να μου αναγνωριστεί αυτός που ήδη έχω στη Βρετανία;
Τι περισσότερο έχει λοιπόν η αγάπη μεταξύ ενός στρέητ ζευγαριού από τη δική μου αγάπη με τον ομόφυλο σύντροφο μου που την καθιστά ανώτερη και απαγορεύει στη δική μας αγάπη την ανώτατη κοινωνική επισημοποίηση της μέσω του γάμου; Αν εγώ και ο σύντροφος μου είμαστε ίσοι με τον Κώστα και τη Μαρία, πραγματικά ίσοι όμως, τότε σε ποιά βάση δε μπορούμε να επισημοποιήσουμε κοινωνικά στο ανώτατο επίπεδο τη σχέση μας;
Δε ξέρω, πέρα από τις ομοφοβικές παπάτζες και υστερίες του κομπλεξικού συφερτού άντε μαζί με τπτ καμένους χριστιανοταλιμπάν, νομίζω ένας μέσος άνθρωπος με όχι ιδιαίτερη νοημοσύνη μπορεί να καταλάβει οτι είμαστε άνθρωποι σαν όλους τους άλλους, με τους ίδιους αγώνες, άγχη, επιδιώξεις και όνειρα. Πραγματικά μου φαίνεται δύσκολο κάποιος μέσος άνθρωπος να μην αναγνωρίζει την αγάπη, τις θυσίες , τη συντροφικότητα, την αμοιβαιότητα και την πίστη ανάμεσα σε δυο ελεύθερα συναινούντες ανθρώπους του ίδιου φύλου που βρίσκονται σε σχέση.
Και όχι, αν νομίζεις οτι ξεχυλώνουμε την έννοια του ανθρώπινου δικαιώματος τότε πλανάσαι πλάνην οικτράν. Διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα μιλούν στη καρδιά της αξιοπρέπειας, της ουσιαστικής ισότητας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας όλων.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 2019 ώστε επιτέλους στην Ελλάδα ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας να μιλήσει για αυτονόητα πράγματα σε οτι αφορά την ουσιαστική ισότητα;