Μηχανικός έγραψε: 12 Ιουν 2019, 18:11
Μπα ακόμα δεν έμαθες τον επιδερμικό οπλισμό;
Αυτόν που έχει στόχο τον περιορισμό της ρηγμάτωσης ή την απολέπισης της επικάλυψης?
Έχει λέπια το σκυρόδεμα? Να πάρω και ψαροντούφεκο μαζί μου να καρφώνω τα τσιμέντα!
Τρομάρα σας η απολέπιση σας μάρανε. Εδώ σας δίνω ολόκληρο παλούκι μηχανισμό και κάνετε το τρελό παπί!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 12 Ιουν 2019, 19:05, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Εγω παντως το εχω πει απο την πρωτη στιγμη.
ΜΑΚΑΡΙ να ειχαν ολοι οι φοιτητες την ΚΑΥΛΑ του σεισμικ.
Βεβαια, κι αυτος οταν ηταν στην ηλικια διαβασματος, θα ειχε το νου του αλλου.
Που ειχες το νου σου σεισμικ? Τσιλιμπουρδισματα η βιοπορισμος?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Daje έγραψε: 12 Ιουν 2019, 18:43
Τον χειμώνα οικοδομή από τα δέκα μου στο συνεργείο του πατέρα μου που ήταν εργολάβος στον Πειραιά και απογευματινά 7 ωρα σπουδών.Ζάννειο σχολή ( στην πλατεία Ιπποδαμείας στον Πειραιά ) έβγαλα μηχανοτεχνίτης. Και Α Μέση Δημοσία Τεχνική Σχολή Πειραιώς, Οδός Χίου στα Καμίνια. Πτυχίο Εργοδηγός δομικών έργων. Ξύπναγα στις 5 το πρωί και γύριζα στις 11 το βράδυ.
Καλοκαίρι 3 μήνες διακοπές στην Ίο με πολύ ξένη μουσική, εισαγόμενο έρωτα, ψαροντούφεκο και γενικά κυνήγι.
seismic έγραψε: 12 Ιουν 2019, 01:12
Για να αντιμετωπιστεί, πρέπει να εξασφαλίσουμε την μη διατμητική αστοχία σκυροδέματος. . Εν μέρει η μείωση των τάσεων επιτυγχάνεται με αύξηση της επικάλυψης και μείωση της διαμέτρου των ράβδων του οπλισμού. Η αύξηση της οριακής τιμής τους επιτυγχάνεται με αύξηση της αντοχής του σκυροδέματος. Η παρουσία εγκάρσιου οπλισμού δρα ευνοϊκά περιορίζοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών. Χα χα καλαμπούρι έχεις!
Τι λες ρε μεγάλε, πρέπει να αυξήσω την αντοχή του σκυροδέματος;
Βάζω ίνες στην μάζα του σκυροδέματος και πολλαπλασιάζω την εφελκυστική του αντοχή και την αντοχή του σε ρηγμάτωση με πολύ μικρό κόστος.
Pedro έγραψε: 12 Ιουν 2019, 18:33
Ρε σισμικ επειδη εχω καιρο να παρακολουθησω κ βαριεμαι απιστευτα. Τελικα τι εγινε? Τα καταφερες με πατεντες? Ισχυου οι ισχυρισμοι σου?
Και οι υπολοιποιι παρακαλω τοποθετηστε τις αποψεις σας.
Σε διάφορες σοβαρές κατασκευαστικές εταιρείες που απευθύνθηκα και ζήτησα συνεργασία σαν αντισεισμικό σύστημα, με ευχαρίστησαν για αυτά που τους είπα, συμφώνησαν ότι είναι εξαιρετικά, αλλά αυτό το γαμ... το αλλά μου ζήτησαν πιστοποιητικό αγκυρώσεων. Δηλαδή πειράματα σε φυσικό έδαφος ( μαλακό, μέτριο, σκληρό, βραχώδη. ) και τις εντάσεις που μπορεί να αντέξει ο μηχανισμός σε διάφορα βάθη στην έλξη και την θλίψη.
Βασικά συμφωνούν από την θεμελίωση και επάνω, θέλουν πίνακα με της προδιαγραφές της αγκύρωσης από την επιφάνεια θεμελίωσης και κάτω.
Δεν έχω χρήματα για αυτά τα πειράματα. Το κράτος στα @@κια του και η ιστορία διαιωνίζεται.
seismic έγραψε: 12 Ιουν 2019, 01:12
Για να αντιμετωπιστεί, πρέπει να εξασφαλίσουμε την μη διατμητική αστοχία σκυροδέματος. . Εν μέρει η μείωση των τάσεων επιτυγχάνεται με αύξηση της επικάλυψης και μείωση της διαμέτρου των ράβδων του οπλισμού. Η αύξηση της οριακής τιμής τους επιτυγχάνεται με αύξηση της αντοχής του σκυροδέματος. Η παρουσία εγκάρσιου οπλισμού δρα ευνοϊκά περιορίζοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών. Χα χα καλαμπούρι έχεις!
Τι λες ρε μεγάλε, πρέπει να αυξήσω την αντοχή του σκυροδέματος;
Βάζω ίνες στην μάζα του σκυροδέματος και πολλαπλασιάζω την εφελκυστική του αντοχή και την αντοχή του σε ρηγμάτωση με πολύ μικρό κόστος.
Γι αυτό χρειάζεται μηχανικός και όχι σκιτζής.
Αυτά θα έκανα και εγώ για να αυξήσω την αντοχή του σκυροδέματος + 350 kg ενισχυμένο τσιμέντο στο m3 σκυροδέματος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 12 Ιουν 2019, 19:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλώ σε συμμετοχή τους πολιτικούς μηχανικούς του φόρουμ και όποιον άλλον μπορεί να με βοηθήσει να επιλύσω έναν τριώροφο φορέα με κάναβο 5Χ5 εμβαδού 100 m2 ανά όροφο. Με 9 τοιχώματα. Ζητούμενο η ροπή ευστάθειας κάθε τοιχώματος σε επιτάχυνση 1g Την κάτοψη και τις προοπτικές τομές θα τις ανεβάσω αφού πρώτα τις σχεδιάσω.
Δηλώστε συμμετοχή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 12 Ιουν 2019, 21:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Θα το κάνω μόνος μου και όποιος θέλει με διορθώνει. Εμπειρικά για να βρεις τα κυβικά ενός ορόφου ( εκτός των βάσεων ) για να μην υπολογίζεις κυβίζοντας κάθε στοιχείο ξεχωριστά, πολλαπλασιάζεις το εμβαδόν επί το 0,245 Οπότε για εμβαδόν 100 τμ έχουμε 24,5 m3 σκυροδέματος. Αλλά για να το κάνω με τοιχώματα ( πλήρης αντισεισμικός σχεδιασμός ) απαιτούνται περισσότερα κυβικά. Οπότε διπλασιάζονται το κυβικά Δηλαδή κάθε όροφος θα είναι κάπου 50 κυβικά σκυροδέματος.
Το οπλισμένο σκυρόδεμα έχει βάρος/κυβικό 2450 kg. Οπότε 50 m3 Χ 2450 kg = 122.500 kg ή 122,5 ton. Τοιχοποιία 21 ton Επικάλυψη δαπέδου 7 ton Έπιπλα και άνθρωποι 7 ton Συνολικά φορτία ορόφου 157,5 ton
Κάθε όροφος έχει ύψος μαζί με την πλάκα 3,00 m Τα γωνιακά ( Γ ) τοιχώματα είναι 1,5 Χ 1,5 Χ 3 Χ 0,30 Τα μεσαία εξωτερικά σχήματος ( Τ ) 1,5 Χ 1,5 Χ 3 Χ 0,30 Το κεντρικό σχήματος ( + ) 3 Χ 3 Χ 3 Χ 0,30
Η επιτάχυνση για 1g είναι 9,81 m / sec²
Δύναμη αδράνειας (F) Τρίτος όροφος F=m.α 157.500 Χ 9,81 = 1545 kN.
Σύνολο δύναμης F ( Αδράνεια ) για τρις ορόφους 1545 X 3 = 4635 kN
Τα τοιχώματα είναι 9 οπότε μοιράζονται την αδράνεια.
Οπότε το κάθε τοίχωμα δέχεται αδράνεια ( F ) 4635/9 = 515 kN ή 51,5 ton
Οι όροφοι είναι τρις οπότε έχουμε 3 τοιχώματα καθ ύψος Οπότε κάθε τοίχωμα ορόφου δέχεται αδράνεια 51,5/3 = 17,17 ton Ροπή ευστάθειας πρέπει να είναι μεγαλύτερη > της ροπής ανατροπής
Τρίτος όροφος
Είναι σε ύψος 9 m Οπότε 9 Χ 17,17 = > από 154,53 ton
Δεύτερος όροφος
Είναι σε ύψος 6 m Οπότε 6 Χ 17,17 = > από 106,2 ton
Ισόγειο
Είναι σε ύψος 3 m Οπότε 3 Χ 17,17 = > από 51,51 ton
Σύνολον ροπής ευστάθειας κάθε ενός τοιχώματος καθ ύψος > από 312, 24 ton
Τα τοιχώματα πακτώνονται σε όλα τα άκρα τους και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην ροπή ευστάθειας
οπότε διαιρούμε την απόσταση μεταξύ των τενόντων που είναι 1,5 m / δια την δύναμη της ροπής ανατροπής.
Οπότε Ροπή ευστάθειας κάθε τοιχώματος καθ ύψος > από 312,24 / 1,5 = 208 ton
Αυτές οι ροπές ευστάθειας είναι αυτές που χρειάζεται να επιβάλει ο τένοντας του μηχανισμού, για να ισορροπήσει το τοίχωμα όταν η πάκτωση των τοιχωμάτων γίνει μεταξύ του πέλματος της βάσεως και του εδάφους, και χωρίς να υπολογίσουμε και τις αντίρροπες ροπές στους κόμβους οι οποίες είναι αρκετά ισχυρές, και την βαρυτική αντίδραση των βάσεων. Για το μέγεθος των εντάσεων που απαιτούνται όταν η πάκτωση γίνει μεταξύ των κόμβων της ανώτατης στάθμης και του εδάφους θα μιλήσουμε αύριο και φυσικά είναι αρκετά μικρότερες διότι καταργήσαμε τον μοχλοβραχίονα του τοιχώματος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 13 Ιουν 2019, 07:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Daje έγραψε: 12 Ιουν 2019, 18:43
Τον χειμώνα οικοδομή από τα δέκα μου στο συνεργείο του πατέρα μου που ήταν εργολάβος στον Πειραιά και απογευματινά 7 ωρα σπουδών.Ζάννειο σχολή ( στην πλατεία Ιπποδαμείας στον Πειραιά ) έβγαλα μηχανοτεχνίτης. Και Α Μέση Δημοσία Τεχνική Σχολή Πειραιώς, Οδός Χίου στα Καμίνια. Πτυχίο Εργοδηγός δομικών έργων. Ξύπναγα στις 5 το πρωί και γύριζα στις 11 το βράδυ.
Καλοκαίρι 3 μήνες διακοπές στην Ίο με πολύ ξένη μουσική, εισαγόμενο έρωτα, ψαροντούφεκο και γενικά κυνήγι.
Ανοιξε ενα θεμα να μας διηγηθεις ιστοριες απο τα καλα χρονια της Ιου,