Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
this_man έγραψε: 11 Ιουν 2019, 17:22
Όχι, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο.
Στο δικό μου χωριό (Κεντρική Μακεδονία) δεν βάζουν ταφόπλακα από πάνω. Σκεπάζουν το φέρετρο με χώμα μέχρι 5-10 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του εδάφους, και από πάνω το τελειώνουν με χαλίκι. Αυτό για να διευκολύνουν τα νερά της βροχής να φτάνουν μέχρι κάτω εύκολα να επιταχύνουν την αποσύνθεση. Σε περιόδους ξηρασίας κάνουν και μια γύρα με το ποτιστήρι που και που, βοηθάει.
Στο άλλο μου χωριό (Κυκλάδες), λόγω τραγικής στενότητας χώρου, οι τάφοι είναι τετράγωνα μαρμάρινα καπάκια στο προαύλιο του ναού, και οι ταφές γίνονται με το φέρετρο όρθιο. Αυτό μερικές φορές δεν είναι καλό για την αποσύνθεση. Όταν έβγαλαν τον παππού μου, από τη μέση και κάτω ήταν άσπρα κόκκαλα καθαρά, από τη μέση και πάνω τον βρήκαν όπως τον είχανε αφήσει.
Το πρώτο το ξέρω και χρησιμοποιείται και σε πολλές άλλες περιοχές, όχι μόνον εθιμικά αλλά και για λόγους οικονομίας. Κατά τη γνώμη μου ο ιδανικός τάφος είναι μια πλάκα (πέτρα, σταυρός, οτιδήποτε) και ενοποίηση του χώρου που πιάνει ο νεκρός με το τριγύρω φυσικό περιβάλλον, με όποια φυσική βλάστηση προκύψει, έτσι ώστε μετά από ένα χ διάστημα να μην υπάρχει σαφής οριζόντια οριοθέτηση του τάφου.
Στην χώρα καταγωγής μου και στην Αφρική νότια της Σαχάρας δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος στην Αφρική που κυριαρχούν οι χριστιανοί όπως επίσης και σε άλλα μέρη όπου κυριαρχούν(εννοώ από άποψη πλειοψηφία) οι χριστιανοί όπως η Κολομβία,οι Φιλλιπίνες και άλλες χώρες που λίγο πολύ αναφέρθηκαν και πάσχουν από υπερπληθυσμό πετάγονται φωνές που προβλέπουν(χαιρέκακα κυρίως) ότι τελικά θα αναγκάσουν τους χριστιανούς να καίνε τους νεκρούς τους λόγω έλλειψης χώρου.Δεν θα μου έκανε εντύπωση να ακούσω άλλες δικαιολογίες όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας.Από εκεί και μετά ας κάψουν όσοι θέλουν τους νεκρούς τους σε αυτό δεν έχω θέμα.Ωστόσο ναι θεωρώ πως το λογικό είναι το σώμα να αποσυντίθεται φυσιλογικά όπως συμβαίνει και στην φύση.Το φυσιολογικό είναι να αποσυντεθεί το σώμα φυσικά και όχι να καεί βίαια και να γίνει στάχτη.Φυσικά ο Θεός μπορεί να αναστήσει και τους αποτεφρωμένους όταν έρθει η ώρα ωστόσο στον χριστιανισμό το σώμα είναι ιερό(όχι όπως στον Ινδουισμό π.χ που το σώμα θεωρείται φυλακή της ψυχής και πρέπει να καεί μετά θάνατον).Γι αυτό και έχει επιλέξει ο Θεός ορισμένα σώματα αγίων (ανέφερα μερικά από τα διάφορα) που παραμένουν άφθαρτα ως και σήμερα χιλιάδες ή εκατοντάδες χρόνια για να δείξει στους ανθρώπους την αξία του σώματος.
Α, μάλιστα. Δεν είχα ιδέα ότι δεν είσαι από εδώ, γι' αυτό μού έκανε εντύπωση αυτό που είπες περί υποχρεωτικής αποτέφρωσης, κάτι που εδώ τουλάχιστον δεν έτυχε να ακούσω ποτέ. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο σε χώρες με πολλούς Χριστιανούς, τότε ναι, το θεωρώ απαράδεκτο. Απαράδεκτο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα και σε ό,τι αφορά τα ήθη και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα οι Χριστιανοί και γενικότερα οι πιστοί θρησκειών. Γιατί κι αυτά αλλάζουν με τα χρόνια και ανάλογα με τις ανάγκες. Αν για παράδειγμα για κάποιον παράξενο λόγο οι Χριστιανοί στην Ινδία γίνουν το 60-70% και πάρουν το πάνω χέρι, νομίζεις ότι θα αλλάξουν τις συνήθειές τους περί καύσης; Εγώ δεν το πιστεύω αυτό, υπάρχει σοβαρότατος λόγος να μην το κάνουν (όπως λέει κι ο pam πιο πάνω).
Το θέμα για μένα είναι να υπάρχει επιλογή, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου. Σε αυτό συμφωνούμε.
Σχετικά με τον τρόπο αποσύνθεσης τώρα, λες ότι στον Χριστιανισμό το σώμα θεωρείται ιερό, οπότε καλύτερα να μην καίγεται. Έχω την εντύπωση, ότι όποιος δει πως έχει γίνει ένα πτώμα μετά από κάποιους μήνες, θα διαφωνίσει ότι είναι καλύτερη αυτή η διαδικασία για κάτι που το θεωρεί "ιερό".
Έχω παραθέσει λινκ στην υπογραφή μου που εξηγεί ορισμένα πράγματα για την καταγωγή μου και εκτός αυτού το άβαταρ μου είναι εικόνα από την Λαιμπέλα(αρχαία εκκλησία στην Αβησυνία).Δεν ξέρω αν οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί γίνουν πλειοψηφία στην Ινδία(αναφέρομαι στους μουσουλμάνους,τους χριστιανούς και τους εβραίους καθότι αυτές οι τρείς θρησκείες έχουν την ταφή βασικά) μπορούν να αλλάξουν τον νόμο και να απαγορεύσουν την αποτέφρωση.Ακόμα κι αν γινόταν πλειοψηφία δεν νομίζω να το έκαναν.Στον Ινδουισμό η καύση είναι καθήκον του πιστού και εκτός αυτού στην Ινδία ισχύει νόμος ανάλογα με το θρήσκευμα(για παράδειγμα οι μουσουλμάνοι έχουν δικαστήρια της Σαρία κτλ) και η αποτέφρωση δεν επιτρέπεται σε μουσουλμάνους και χριστιανούς της Ινδίας καθότι οι θρησκείες τους είναι αντίθετες σε αυτό.Οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι στην Ινδία(μαζί αποτελούν το 17-18% του πληθυσμού της χώρας) και στις τρείς χριστιανικές περιοχές της Ινδίας https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_India και γενικά όπου υπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι η ταφή κυριαρχεί ενώ η αποτέφρωση κυριαρχεί όπου υπάρχουν ινδουιστές και Σιχ.Το σώμα στον χριστιανισμό θεωρείται ιερό και όπως είπα ο Θεός έχει ήδη δώσει παραδείγματα δια μέσου των αφθάρτων σωμάτων ορισμένων αγίων.Αν ο άνθρωπος θέλει παίρνει το μήνυμα.Επίσης για την τιμή της κηδείας στην πατρίδα μου πολλές φορές η κηδεία ταφής δεν κοστίζει τίποτα οι άνθρωποι είναι πολύ φτωχοί οι περισσότεροι και δεν έχουν λεφτά να δίνουν και ο ιερέας τελεί την ταφή χωρίς να πάρει ούτε δεκάρα αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από τους συγγενείς του νεκρού.
Μετά, άμα λέω ότι η θρησκεία είναι λάστιχο και την κάθε περίπτωση τη μεταφράζουμε όπως μας βολεύει, γίνομαι κακός...
Άμα δεν λιώσει κάποιος "το έκανε ο Θεός επειδή ήταν Άγιος, για να μας δώσει το παράδειγμα". Άμα στα 3 χρόνια έχουν μείνει μόνο λίγα κοκκαλάκια "ήταν αγαθός άνθρωπος, έλιωσε σαν καλός Χριστιανός".
shrike έγραψε: 11 Ιουν 2019, 12:41
Α, μάλιστα. Δεν είχα ιδέα ότι δεν είσαι από εδώ, γι' αυτό μού έκανε εντύπωση αυτό που είπες περί υποχρεωτικής αποτέφρωσης, κάτι που εδώ τουλάχιστον δεν έτυχε να ακούσω ποτέ. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο σε χώρες με πολλούς Χριστιανούς, τότε ναι, το θεωρώ απαράδεκτο. Απαράδεκτο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα και σε ό,τι αφορά τα ήθη και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα οι Χριστιανοί και γενικότερα οι πιστοί θρησκειών. Γιατί κι αυτά αλλάζουν με τα χρόνια και ανάλογα με τις ανάγκες. Αν για παράδειγμα για κάποιον παράξενο λόγο οι Χριστιανοί στην Ινδία γίνουν το 60-70% και πάρουν το πάνω χέρι, νομίζεις ότι θα αλλάξουν τις συνήθειές τους περί καύσης; Εγώ δεν το πιστεύω αυτό, υπάρχει σοβαρότατος λόγος να μην το κάνουν (όπως λέει κι ο pam πιο πάνω).
Το θέμα για μένα είναι να υπάρχει επιλογή, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου. Σε αυτό συμφωνούμε.
Σχετικά με τον τρόπο αποσύνθεσης τώρα, λες ότι στον Χριστιανισμό το σώμα θεωρείται ιερό, οπότε καλύτερα να μην καίγεται. Έχω την εντύπωση, ότι όποιος δει πως έχει γίνει ένα πτώμα μετά από κάποιους μήνες, θα διαφωνίσει ότι είναι καλύτερη αυτή η διαδικασία για κάτι που το θεωρεί "ιερό".
Έχω παραθέσει λινκ στην υπογραφή μου που εξηγεί ορισμένα πράγματα για την καταγωγή μου και εκτός αυτού το άβαταρ μου είναι εικόνα από την Λαιμπέλα(αρχαία εκκλησία στην Αβησυνία).Δεν ξέρω αν οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί γίνουν πλειοψηφία στην Ινδία(αναφέρομαι στους μουσουλμάνους,τους χριστιανούς και τους εβραίους καθότι αυτές οι τρείς θρησκείες έχουν την ταφή βασικά) μπορούν να αλλάξουν τον νόμο και να απαγορεύσουν την αποτέφρωση.Ακόμα κι αν γινόταν πλειοψηφία δεν νομίζω να το έκαναν.Στον Ινδουισμό η καύση είναι καθήκον του πιστού και εκτός αυτού στην Ινδία ισχύει νόμος ανάλογα με το θρήσκευμα(για παράδειγμα οι μουσουλμάνοι έχουν δικαστήρια της Σαρία κτλ) και η αποτέφρωση δεν επιτρέπεται σε μουσουλμάνους και χριστιανούς της Ινδίας καθότι οι θρησκείες τους είναι αντίθετες σε αυτό.Οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι στην Ινδία(μαζί αποτελούν το 17-18% του πληθυσμού της χώρας) και στις τρείς χριστιανικές περιοχές της Ινδίας https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_India και γενικά όπου υπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι η ταφή κυριαρχεί ενώ η αποτέφρωση κυριαρχεί όπου υπάρχουν ινδουιστές και Σιχ.Το σώμα στον χριστιανισμό θεωρείται ιερό και όπως είπα ο Θεός έχει ήδη δώσει παραδείγματα δια μέσου των αφθάρτων σωμάτων ορισμένων αγίων.Αν ο άνθρωπος θέλει παίρνει το μήνυμα.Επίσης για την τιμή της κηδείας στην πατρίδα μου πολλές φορές η κηδεία ταφής δεν κοστίζει τίποτα οι άνθρωποι είναι πολύ φτωχοί οι περισσότεροι και δεν έχουν λεφτά να δίνουν και ο ιερέας τελεί την ταφή χωρίς να πάρει ούτε δεκάρα αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από τους συγγενείς του νεκρού.
Μετά, άμα λέω ότι η θρησκεία είναι λάστιχο και την κάθε περίπτωση τη μεταφράζουμε όπως μας βολεύει, γίνομαι κακός...
Άμα δεν λιώσει κάποιος "το έκανε ο Θεός επειδή ήταν Άγιος, για να μας δώσει το παράδειγμα". Άμα στα 3 χρόνια έχουν μείνει μόνο λίγα κοκκαλάκια "ήταν αγαθός άνθρωπος, έλιωσε σαν καλός Χριστιανός".
Θυμάμαι από την εκταφή του πατέρα μου, που ο παπάς έπιασε τη μάνα μου και της έλεγε ότι από την εμφάνιση των οστών φαίνεται πού πήγε τελικά η ψυχή του νεκρού και πως από ότι είδε ο μακαρίτης βρίσκεται κάπου καλά. Την διέλυσε. Με κρατάγαν τα ξαδέρφια να μην τον πετάξω μέσα στο λάκκο αρπάζοντάς τον από τα γένια.
Tigrayan έγραψε: 11 Ιουν 2019, 12:56Spoiler
Θυμάμαι από την εκταφή του πατέρα μου, που ο παπάς έπιασε τη μάνα μου και της έλεγε ότι από την εμφάνιση των οστών φαίνεται πού πήγε τελικά η ψυχή του νεκρού και πως από ότι είδε ο μακαρίτης βρίσκεται κάπου καλά. Την διέλυσε. Με κρατάγαν τα ξαδέρφια να μην τον πετάξω μέσα στο λάκκο αρπάζοντάς τον από τα γένια.
Το αστείο είναι ότι την άποψη στον κόσμο τη διαμορφώνουν ακριβώς μ' αυτόν τον τρόπο οι Ιερείς (κυρίως) και μετά, άμα πεις κάτι έρχονται οι θεοσεβούμενοι και σου λένε "αυτό που λες δεν ισχύει, δεν είναι πουθενά γραμμένο, το λες εκ του πονηρού". Λες και δεν μεγαλώσαμε σε χριστιανικό περιβάλλον ή λες και δεν ζήσαμε από κοντά την Εκκλησία και όλα αυτά που προσπαθεί να περάσει στον κόσμο μέσω δοξασιών και δεν ξέρουμε τι γίνεται...
Προτείνω όταν θα πεθαίνει ένα μέλος του φόρουμ
αν θέλει να έχει αφήσει εντολή να ειδοποιείται η διαχείριση
να γράφεται η ημερομηνία θανάτου στο λογαριασμό του
και να του κάνουμε μνημόσυνο μια φορά τον χρόνο.
Εννοείται ότι το φόρουμ θα είναι αιώνιο και δεν θα κλείσει σαν το παλιό.
Εμπεδοκλής έγραψε: 11 Ιουν 2019, 19:29
Τελικά, πολλοί κρύβετε έναν Αδόλφο. Φτάσαμε στην εποχή που τύποι ελεύθερα και δημοσίως ζητούν κρεματόρια τύπου Νταχάου και Άουσβιτς...
Αυτό που γράφεις ισοδυναμεί με άρνηση ολοκαυτώματος και διώκεται ποινικά.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Τελικά, πολλοί κρύβετε έναν Αδόλφο. Φτάσαμε στην εποχή που τύποι ελεύθερα και δημοσίως ζητούν κρεματόρια τύπου Νταχάου και Άουσβιτς...
Κάπου τα 'χεις μπερδέψει... "μεγάλε". Αν το να ζητάνε κάποιοι "ελεύθερα και δημοσίως" κάποια πράματα σου φαίνεται παράξενο ή κακό, τότε πρέπει να ψάξεις κάπου αλλού για Αδόλφους. Κατά προτίμηση, το πρωί όταν θα πλένεις τα δόντια σου.
Τόση σαπίλα μαζεμένη σε 2 γραμμές!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Στο Άουσβιτς δεν ήταν που είχε κρεματόρια ενώ στο Νταχάου θαλάμους αερίων ;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Στο Άουσβιτς δεν ήταν που είχε κρεματόρια ενώ στο Νταχάου θαλάμους αερίων ;
Και τα δύο είχαν από τα δύο.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!