!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Να απαγορευτεί ΑΜΕΣΑ η καύση νεκρών!!!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Nero

Re: Να απαγορευτεί ΑΜΕΣΑ η καύση νεκρών!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

shrike έγραψε: 11 Ιουν 2019, 11:49 Και τότε, γιατί δεν προχώρησε η δημιουργία τους;

Λες ότι η Εκκλησία δεν φρενάρει την διαδικασία. ΟΚ, ας το δεχτούμε. Άλλωστε, από ό,τι λες, δεν υπάρχει επίσημη θέση της Εκκλησίας πάνω στο θέμα. Για να μην προχωράει όμως, κάποιος πρέπει να το φρενάρει, έτσι; Ποιος μπορεί να είναι αυτός άραγε; Ποιος έχει προς το παρόν τα... "δικαιώματα" πάνω στο θέμα ταφής, κηδειών κλπ και ποιος είναι αυτός που πιθανόν να ζημιώσει από κάτι νέο;
το λέει παραπάνω, δεν το πρόσεξες γιατί είναι λίγο εύσχημα κρυμμένο μέσα σε άλλα

Αν κάποιοι Δήμοι δεν επιτρέπουν την ίδρυση τους κατόπιν απόφασης των ΔΣ, επειδή εκεί επικρατούν οι θρησκόληπτοι, τι να κάνουμε, αυτά έχει η Δημοκρατία.
δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς αυτό που κάνει. Πρόκειται για πουστιές.
Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan »

Καταρχάς Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε όσους θέλουν να καίνε το σώμα τους και δεν είναι Χριστιανοί, να το κάνουν. Όμως και οι μη Χριστιανοί δεν μπορούν να εμποδίσουν εμάς τους Χρισστιανούς ν' ακολουθήσουμε την παράδοση της Εκκλησίας μας, αλλά και των μη Χριστιανών αρχαίων προγόνων μας να τιμήσουμε και να θάψουμε τους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Για μας η κοίμηση είναι προσωρινός αποχωρισμός ψυχής και σώματος και όχι θάνατος. Προσευχόμαστε για την ψυχή και τιμούμε το σώμα. Βεβαίως είναι πρακτικά αδύνατον τα σώματα όλων των απ' αιώνος και εως του αιώνος κεκοιμημένων να έχουν ένα δικό τους ξεχωριστό τάφο. Γι αυτό υπάρχει η διαδικασία της εκταφής και τα οστεοφυλάκια ή τα χωνευτήρια. Όμως η διαδικασία της αποσύνθεσης είναι φυσιολογική (υπάρχουν όμως και άφθαρτα σώματα αγίων, όπως τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Άγιο Διονύσιο κλπ,που έχει επιλέξει ο Θεός για να παραδειγματίσει τους ανθρώπους για την αξία του σώματος) και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη διαδικασία της φύσης και όχι βίαια, όπως επιθυμούν κάποιοι για να υποτιμήσουν την αξία του σώματος. Και όταν αποσυντεθεί από μόνο του, θα το περιποιηθούν οι συγγενείς και θα το αποθέσουν μαζί με τα λείψανα τον επομένων συγγενών ή άλλων Χριστιανών. ....
. Παραφράζοντας την ρήση του Ευαγγελίου θα πω, ας κάψουν οι νεκροί τους δικούς τους νεκρούς κι ας αφήσουν εμάς που πιστεύουμε στην αιώνια ζωή και την Ανάσταση των νεκρών να τιμήσουμε τα κεκοιμημένα αγαπημένα μας πρόσωπα όπως νομίζουμε εμείς. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tigrayan την 11 Ιουν 2019, 12:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Και τι προτείνετε, παιδιά; Εγώ γράφω πουστιές και δεν πιάνεται η γνώμη μου.

Εσείς, που κατασκευάζετε σκιάχτρα και ενόχους, τι προτείνεται;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Ιδιωτικα αποτεφρωτηρια
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Tigrayan έγραψε: 11 Ιουν 2019, 11:55 Καταρχάς Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε όσους θέλουν να καίνε το σώμα τους και δεν είναι Χριστιανοί, να το κάνουν. Όμως και οι μη Χριστιανοί δεν μπορούν να εμποδίσουν εμάς τους Χρισστιανούς ν' ακολουθήσουμε την παράδοση της Εκκλησίας μας, αλλά και των μη Χριστιανών αρχαίων προγόνων μας να τιμήσουμε και να θάψουμε τους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Για μας η κοίμηση είναι προσωρινός αποχωρισμός ψυχής και σώματος και όχι θάνατος. Προσευχόμαστε για την ψυχή και τιμούμε το σώμα. Βεβαίως είναι πρακτικά αδύνατον τα σώματα όλων των απ' αιώνος και εως του αιώνος κεκοιμημένων να έχουν ένα δικό τους ξεχωριστό τάφο. Γι αυτό υπάρχει η διαδικασία της εκταφής και τα οστεοφυλάκια ή τα χωνευτήρια. Όμως η διαδικασία της αποσύνθεσης είναι φυσιολογική (για όσους δεν επιλέξει ο Θεός, όπως τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Άγιο Διονύσιο κλπ, για να παραδειγματίσει τους ανθρώπους για την αξία του σώματος) και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη διαδικασία της φύσης και όχι βίαια, όπως επιθυμούν κάποιοι για να υποτιμήσουν την αξία του σώματος. Και όταν αποσυντεθεί από μόνο του, θα το περιποιηθούν οι συγγενείς και θα το αποθέσουν μαζί με τα λείψανα τον επομένων συγγενών ή άλλων Χριστιανών. ....
. Παραφράζοντας την ρήση του Ευαγγελίου θα πω, ας κάψουν οι νεκροί τους δικούς τους νεκρούς κι ας αφήσουν εμάς που πιστεύουμε στην αιώνια ζωή και την Ανάσταση των νεκρών να τιμήσουμε τα κεκοιμημένα αγαπημένα μας πρόσωπα όπως νομίζουμε εμείς. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα.
Καταρχάς, ποιος "μη Χριστιανός" εμποδίζει εσένα τον Χριστιανό να θάψεις τον νεκρό σου στο χώμα, με την ίδρυση αποτεφρωτηρίων; Μίλησε κανείς για υποχρεωτική καύση πουθενά και δεν το είδα;

Κατά δεύτερον, εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι το σώμα πρέπει να αποσυντίθεται "φυσιολογικά" (όπως λες) και αργά, για κάποιον συγκεκριμένο λόγο; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός ο λόγος, αν επιτρέπεται;

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

perseus έγραψε: 11 Ιουν 2019, 11:58 Ιδιωτικα αποτεφρωτηρια
Υπάρχει το νομικό πλαίσιο. Αν έχεις χρήμα, κάνε την επένδυση. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Κάποια γίνονται ήδη.

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/17 ... leitoyrgei
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2019, 11:57 Και τι προτείνεται, παιδιά; Εγώ γράφω πουστιές και δεν πιάνεται η γνώμη μου.

Εσείς, που κατασκευάζεται σκιάχτρα και ενόχους, τι προτείνεται;
Προσωπικά δεν σου είπα ποτέ ότι κάνεις πουστιές, ξέρεις ότι δεν έχω πρόβλημα με τον αντίλογο και την διαφορετική άποψη. Απλά, πιστεύω ότι λόγω μιας έντονης -όπως δείχνει η στάση σου- σχέσης με τη θρησκεία, δεν μπορείς (ή δεν θέλεις) να δεις το αυτονόητο. Αυτή είναι η άποψή μου.

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2019, 12:02
Υπάρχει το νομικό πλαίσιο. Αν έχεις χρήμα, κάνε την επένδυση. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Λες ότι δεν το σκέφτηκε κανένας ιδιώτης; Λεφτά δεν θα βγάλει, γιατί να μην το κάνει κάποιος; Μήπως δεν είναι τόσο απλά τα πράματα όσο φαίνονται και υπάρχει κάποιος που φρενάρει τη διαδικασία; Δεν ξέρω, απλά απορώ...

Άβαταρ μέλους
Tigrayan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tigrayan »

shrike έγραψε: 11 Ιουν 2019, 11:59
Tigrayan έγραψε: 11 Ιουν 2019, 11:55 Καταρχάς Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε όσους θέλουν να καίνε το σώμα τους και δεν είναι Χριστιανοί, να το κάνουν. Όμως και οι μη Χριστιανοί δεν μπορούν να εμποδίσουν εμάς τους Χρισστιανούς ν' ακολουθήσουμε την παράδοση της Εκκλησίας μας, αλλά και των μη Χριστιανών αρχαίων προγόνων μας να τιμήσουμε και να θάψουμε τους κεκοιμημένους αδελφούς μας. Για μας η κοίμηση είναι προσωρινός αποχωρισμός ψυχής και σώματος και όχι θάνατος. Προσευχόμαστε για την ψυχή και τιμούμε το σώμα. Βεβαίως είναι πρακτικά αδύνατον τα σώματα όλων των απ' αιώνος και εως του αιώνος κεκοιμημένων να έχουν ένα δικό τους ξεχωριστό τάφο. Γι αυτό υπάρχει η διαδικασία της εκταφής και τα οστεοφυλάκια ή τα χωνευτήρια. Όμως η διαδικασία της αποσύνθεσης είναι φυσιολογική (για όσους δεν επιλέξει ο Θεός, όπως τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Άγιο Διονύσιο κλπ, για να παραδειγματίσει τους ανθρώπους για την αξία του σώματος) και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη διαδικασία της φύσης και όχι βίαια, όπως επιθυμούν κάποιοι για να υποτιμήσουν την αξία του σώματος. Και όταν αποσυντεθεί από μόνο του, θα το περιποιηθούν οι συγγενείς και θα το αποθέσουν μαζί με τα λείψανα τον επομένων συγγενών ή άλλων Χριστιανών. ....
Καταρχάς, ποιος "μη Χριστιανός" εμποδίζει εσένα τον Χριστιανό να θάψεις τον νεκρό σου στο χώμα, με την ίδρυση αποτεφρωτηρίων; Μίλησε κανείς για υποχρεωτική καύση πουθενά και δεν το είδα;

Κατά δεύτερον, εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι το σώμα πρέπει να αποσυντίθεται "φυσιολογικά" (όπως λες) και αργά, για κάποιον συγκεκριμένο λόγο; Και αν ναι, ποιος είναι αυτός ο λόγος, αν επιτρέπεται;
Στην χώρα καταγωγής μου και στην Αφρική νότια της Σαχάρας δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος στην Αφρική που κυριαρχούν οι χριστιανοί όπως επίσης και σε άλλα μέρη όπου κυριαρχούν(εννοώ από άποψη πλειοψηφία) οι χριστιανοί όπως η Κολομβία,οι Φιλλιπίνες και άλλες χώρες που λίγο πολύ αναφέρθηκαν και πάσχουν από υπερπληθυσμό πετάγονται φωνές που προβλέπουν(χαιρέκακα κυρίως) ότι τελικά θα αναγκάσουν τους χριστιανούς να καίνε τους νεκρούς τους λόγω έλλειψης χώρου.Δεν θα μου έκανε εντύπωση να ακούσω άλλες δικαιολογίες όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας.Από εκεί και μετά ας κάψουν όσοι θέλουν τους νεκρούς τους σε αυτό δεν έχω θέμα.Ωστόσο ναι θεωρώ πως το λογικό είναι το σώμα να αποσυντίθεται φυσιλογικά όπως συμβαίνει και στην φύση.Το φυσιολογικό είναι να αποσυντεθεί το σώμα φυσικά και όχι να καεί βίαια και να γίνει στάχτη.Φυσικά ο Θεός μπορεί να αναστήσει και τους αποτεφρωμένους όταν έρθει η ώρα ωστόσο στον χριστιανισμό το σώμα είναι ιερό(όχι όπως στον Ινδουισμό π.χ που το σώμα θεωρείται φυλακή της ψυχής και πρέπει να καεί μετά θάνατον).Γι αυτό και έχει επιλέξει ο Θεός ορισμένα σώματα αγίων (ανέφερα μερικά από τα διάφορα) που παραμένουν άφθαρτα ως και σήμερα χιλιάδες ή εκατοντάδες χρόνια για να δείξει στους ανθρώπους την αξία του σώματος.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

shrike έγραψε: 11 Ιουν 2019, 12:05
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2019, 11:57 Και τι προτείνεται, παιδιά; Εγώ γράφω πουστιές και δεν πιάνεται η γνώμη μου.

Προσωπικά δεν σου είπα ποτέ ότι κάνεις πουστιές, ξέρεις ότι δεν έχω πρόβλημα με τον αντίλογο και την διαφορετική άποψη. Απλά, πιστεύω ότι λόγω μιας έντονης -όπως δείχνει η στάση σου- σχέσης με τη θρησκεία, δεν μπορείς (ή δεν θέλεις) να δεις το αυτονόητο. Αυτή είναι η άποψή μου.

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 11 Ιουν 2019, 12:02
Λες ότι δεν το σκέφτηκε κανένας ιδιώτης; Λεφτά δεν θα βγάλει, γιατί να μην το κάνει κάποιος; Μήπως δεν είναι τόσο απλά τα πράματα όσο φαίνονται και υπάρχει κάποιος που φρενάρει τη διαδικασία; Δεν ξέρω, απλά απορώ...
Δεν υπάρχει έντονη σχέση με την θρησκεία. Όχι, όπως το εννοείς τουλάχιστον. Όταν, όμως, κάνεις μια συζήτηση θα πρέπει να προσκομίζεις αποδείξεις και όχι να στήνεις σκιάχτρα. Ούτε να κάνεις δίκη προθέσεων.

Το γιατί δεν κάνουν οι ιδιώτες αποτεφρωτήρια, δεν το γνωρίζω. Εικάζω, όμως, ότι επειδή πρόκειται για επιχειρηματίες, έχουν κάνει τις ανάλογες οικονομοτεχνικές τους αναλύσεις και ίσως να έχουν καταλήξει ότι δεν τους συμφέρει ως επένδυση. Πάντως, ήδη γίνεται ένα στη Ριτσώνα, πράγμα που δείχνει ότι καμιά κακή και συνωμοτούσα Εκκλησία δεν εμποδίζει την κατασκευή.
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ »

Eπειδη βλεπω οτι καποιοι ειστε τελειως ασχετοι δράττομαι της ευκαιριας ταυτης να σας ενημερωσω πως και η καυση μεσα σε φερετρο γινεται
Το φερετρο δεν το γλιτωνεις

Δεν πιανουν τον νεκρο απο χερια και ποδια και τον πετανε μεσα σε φουρνο

Επισης και στο κρεματοριο ο νεκρος θα μεταφερθει με νεκροφορα
Δεν τον βαζεις στο πορτ μπαγκαζ

Και οπως προειπα καυση=υποχρεωτικη ταριχευση=εξτρα κοστος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 11 Ιουν 2019, 12:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

Saliveros έγραψε: 11 Ιουν 2019, 11:35
    Εμένα με απασχολεί το τι θα γίνει η αθάνατη ψυχή μου αν με κάνουν στάχτη.

Έχω διαβάσει ότι ο Θεός, ενώ μπορεί να ανασυστήσει τον καθένα από τα κόκαλά του εν όψει της Β' Παρουσίας, δεν μπορεί προς το παρόν να το κάνει από τη στάχτη του.

Αν λοιπόν είναι θέμα ανικανότητός Του, έχουμε πρόβλημα ( εκτός αν, αργότερα, μάθει κι αυτή την τεχνική).

Διλήμματα... :p2:
    η στάχτη σου φίλτατε χαμένη δεν θα πάει. θα κάνουμε μια ωραιότατη μουσταλευριά να σχωρνάμε τα ποθαμένα μας και εσένα επίσης.

:003:
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
    ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    Άβαταρ μέλους
    ΟΥΤΙΣ
    Μέγας Ιεροσυντονιστής

Το θέμα είναι να την πουν στην Εκκλησία!
    Άβαταρ μέλους
    Beria
    Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Μνημονικός κανών άχαστος (πάει και για τον Zteo)

Εμείς κι εσείς με έψιλον
    Κι οι άλλοι με άλφα ιότα
    gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
    Άβαταρ μέλους
    ΟΥΤΙΣ
    Μέγας Ιεροσυντονιστής

Beria έγραψε: 11 Ιουν 2019, 12:17

Μνημονικός κανών άχαστος (πάει και για τον Zteo)

Εμείς κι εσείς με έψιλον
    Κι οι άλλοι με άλφα ιότα
    'Εχεις δίκιο.

Το διόρθωσα. :003:
    Άβαταρ μέλους
    Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

foscilis έγραψε: 11 Ιουν 2019, 10:21 στην κηδεία του παππού μου η αμοιβή του παπά ήταν 100 ευρώ και η μίζα του για το ανοιχτό φέρετρο μέσα στην εκκλησία 350. Άλλα 50 στο μνημόσυνο.

όσα παίρνει ο δήμος από εσένα σε 25 χρόνια ο παπάς τα καθάρισε σε 40 μέρες ασχολούμενος 3 ωρίτσες συνολικά.
    Πού έτυχες ; :xena:
    Σε κηδεία δικού μου ο παπάς που την έκανε στο νεκροταφείο δεν πήρε τίποτα. Πλήρωσα μόνο το κοράκι και τα κανόνισε ( δεν ξέρω αν αυτός δίνει από αυτά στον παπά ή στο νεκροταφείο :p2: ). Το φέρετρο έμεινε κλειστό και στο δωματιάκι και κατά την διάρκεια της τελετής για λόγους δημόσιας υγείας. :-? Στο τέλος άνοιξε για προσκύνημα. :o
    Στο μνημόσυνο πλήρωσα καφέδες και 50 ευρώ για την εκκλησία ( πάνε σε παπάδες, ψάλτες, νεωκόρους, ανάγκες της εκκλησίας ). Σε όλα κόπηκαν αποδείξεις.
    perseus έγραψε: 11 Ιουν 2019, 10:26 Συνολικα ποσα πληρωσατε?
    Στην κηδεία συνολικά 1500 στον Κόρακα. Αν ο Κόραξ δίνει και σε αλλούς ( παπάς, νεκροταφείο κ.α. ) δεν ξέρω. Μνήμα 300 ευρώ.
    Τριήμερα 5 ευρώ Εκκλησία με πρόσφορο, κρασί και λάδι. Κόλυβα δικά μου.
    Στο Μνημόσυνο 250 στον Κόρακα ( κόλυβα κ.λπ. ) και 200 στην Εκκλησία ( 150 καφές, παξιμαδάκι, κονιάκ + 50 στην Εκκλησία ).
    … εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
    Απάντηση
    • Παραπλήσια Θέματα
      Απαντήσεις
      Προβολές
      Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”