!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εκλογές 7ης Ιουλίου και beyond & τα tragic years 1990-93

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Εκλογές 7ης Ιουλίου και beyond & τα tragic years 1990-93

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου:

Manchester City - Burton Albion είναι το ματς, διαδικαστικές οι τελευταίες 3-4 εβδομάδες, λευκή πετσέτα.
Έτσι λένε οι παρατηρηταί.

Τι θα γίνει όμως μετά.
Μπορεί να γίνει ξανά ότι έγινε το 1990 ;

Τι έγινε τότε ;
Αρχικά στο στρατόπεδο των πλε επικρατούσε ενθουσιασμός. Η Ρένα Βλαχοπούλου ανέβαζε την επιθεώρηση της "ο τελευταίος πασοκράτορς" και όλα φαινόταν καλά και ωραία για τους πλε.
Πως χάλασε όμως το γλυκό ;

Θα σας πάω πίσω σ' εκείνη την εποχή.
Πρώτο λοιπόν στραπάτσο για την νεότευκτη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν η απώλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 1996 (τους πήρε η Ατλάντα). Δεν ήταν πολιτικό το γεγονός αλλά η απογοήτευση ήταν μεγάλη (θέλαμε Ολυμπιακούς σε αντίθεση με το 2000 που παρακαλάγαμε να γίνει καμιά στραβή και να τους πάνε στη Ρώμη).
Σχεδόν ταυτόχρονα οι παρατεταμένες απεργίες μπλακ-άουτ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Πίσσα σκοτάδι παντού αλλά δεν προκάλεσε συσπείρωση υπέρ του Μητσοτάκη αυτή η κατάσταση. Δεν κάναμε καθόλου κέφι την κατάσταση ανεξάρτητα ποιός έφταιγε.
Αρχίζει και ο "αυριανικός αγών". Μεγάλος αγώνας του αείμνηστου Γιώργου Κουρή και της δημοκρατικής εφημερίδας του λαού, θα πρέπει να παραδεχτεί κανείς. Το έτος 1989 ονομάζεται πλέον επισήμως "dirty 89", ενώ ο χαρακτηρισμός "έτος κάθαρσης" θάπτεται οριστικώς.

Μετά από ενάμιση χρόνο είχαμε και την αποστασία Σαμαρά και τη δημιουργία της ΠΟΛΑΝ. Εκεί βέβαια τελείωσε ο Μητσοτάκης αλλά και χωρίς αυτή την αποστασία μάλλον τον πέρναγε το Πασόκ.

Μία κρυμμένη όμως παράμετρος της εποχής εκείνης είναι και το ΠΑΣΟΚ-USA.
Πάει πιά που ήταν ψιλοκερενσκικό το Πασόκ, προσελκύσθηκαν ικανές μερίδες του γκραν καπιτάλ, κάτι που ήταν ορατό και διά γυμνού οφθαλμού.
Είναι βέβαια αλήθεια ότι ο πασοκικός εσμός που είχε ταϊστεί καλά για μιά οκταετία ήταν πλέον αλλοιώς.
Το "φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι" τραγουδιόταν πλέον στα κότερα που πήγαιναν Μύκονο-Σαντορίνη και όχι στη φτωχολογειά.
Είναι κάτι που μπορεί να με μπέρδευε, το ομολογώ, αλλά εγώ επιμένω ότι το γκραν καπιτάλε έγινε και πράσινο εκείνη την εποχή.

Έτσι το 1993 η κατάρρευση Μητσοτάκη υπελείπετο μόνο αυτής του Ράλλη του 1993.
Επανήλθε ο πράσινος σίφουνας, με υπερ-φορολαίλαπα μάλιστα που ξεκίνησε μερικά μόνο λεπτά της ώρας μετά την ορκωμοσία.

Έχω τη γνώμη ότι οι πλε πρέπει να αντλήσουν ότι μαθήματα μπορούν να αντλήσουν από αυτή την ιστορία.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Re: Εκλογές 7ης Ιουλίου και beyond & τα tragic years 1990-93

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Εγω το ξαναγραφω, δεξια χωρις Καραμανλη δεν βγαζει τετραετια. Βλεπε πατερα Μητσοτακη, Σαμαρα. Τον Ραλλη, τον Αβερωφ και τον Εβερτ δεν τους βαζω γιατι ηταν χαμενοι απο χερι και δεν κυβερνησαν πλην του Ραλλη για 2 χρονια.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Arisvilla έγραψε: 09 Ιουν 2019, 12:34 Εγω το ξαναγραφω, δεξια χωρις Καραμανλη δεν βγαζει τετραετια. Βλεπε πατερα Μητσοτακη, Σαμαρα. Τον Ραλλη, τον Αβερωφ και τον Εβερτ δεν τους βαζω γιατι ηταν χαμενοι απο χερι και δεν κυβερνησαν πλην του Ραλλη για 2 χρονια.
Ο Καραμανλής το έστειλε το όκιο στο χρονοντούλαπο - είναι γεγονός.
Μετά με τελείως άλλα γεωπολιτικά δεδομένα δεν ξέρω τι έγινε, αλλά με τα μέχρι το 2008 κρατούντα το έστειλε στο χρονοντούλαπο - τα πασόκια εγκατέλειπαν την πολιτική, άλλος γινόταν μάγειρας, άλλος επιπλοποιός, άλλος μέντιουμ.
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Phorum.gr user: oldjedi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi »

wooded glade έγραψε: 09 Ιουν 2019, 12:40
Arisvilla έγραψε: 09 Ιουν 2019, 12:34 Εγω το ξαναγραφω, δεξια χωρις Καραμανλη δεν βγαζει τετραετια. Βλεπε πατερα Μητσοτακη, Σαμαρα. Τον Ραλλη, τον Αβερωφ και τον Εβερτ δεν τους βαζω γιατι ηταν χαμενοι απο χερι και δεν κυβερνησαν πλην του Ραλλη για 2 χρονια.
Με τελείως άλλα γεωπολιτικά γεγονότα δεν ξέρω τι έγινε, αλλά με τα μέχρι το 2008 κρατούντα το έστειλε στο χρονοντούλαπο - τα πασόκια εγκατέλειπαν την πολιτική, άλλος γινόταν μάγειρας, άλλος επιπλοποιός, άλλος μέντιουμ, και αλλος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ...
:wave:
Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Για καλή σας τύχη από εκείνες τις ζοφερές ημέρες έχει μεσολαβήσει ο χρυσούς αιών του εκσυγχρονισμού. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και εάν ο κυριάκος πράξει αυτά που πρέπει, δεν θα θέλουν να επιστρέψουν στον υποκατσιβελισμό του εθνολαϊκισμού, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης έχει συντελεσθεί (έχει μείνει μόνο το queue)
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
wooded glade

oldjedi έγραψε: 09 Ιουν 2019, 12:46
wooded glade έγραψε: 09 Ιουν 2019, 12:40
Με τελείως άλλα γεωπολιτικά γεγονότα δεν ξέρω τι έγινε, αλλά με τα μέχρι το 2008 κρατούντα το έστειλε στο χρονοντούλαπο - τα πασόκια εγκατέλειπαν την πολιτική, άλλος γινόταν μάγειρας, άλλος επιπλοποιός, άλλος μέντιουμ, και αλλος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ...
:wave:
Μετά έγιναν ζαίοι.
Το 7-8-9 λαίμαι χτύπαγαν κάρτα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 09 Ιουν 2019, 12:48 Για καλή σας τύχη από εκείνες τις ζοφερές ημέρες έχει μεσολαβήσει ο χρυσούς αιών του εκσυγχρονισμού. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και εάν ο κυριάκος πράξει αυτά που πρέπει, δεν θα θέλουν να επιστρέψουν στον υποκατσιβελισμό του εθνολαϊκισμού, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης έχει συντελεσθεί (έχει μείνει μόνο το queue)
Όχι πίνκυ, δεν έχει μείνει μόνον η ουρά εκτός αν θεωρήσουμε την ουρά ως πράξεις κ εξηγούμαι. Η ανέλπιστη άνοδος της παράταξης του κυρίου Μητσοτάκη οφείλεται κυρίως στην ανικανότητα ορθής διαχείρισης του κράτους και στο ηθικό μειονέκτημά την αριστερής διακυβέρνησης (:βάλε κάποιο εμότικον της αρεσκείας σου εδώ:) και ουχί στην δεινή ηγετική μορφή του κυρίου Μητσοτάκη και κυρίως στις πράξεις του. Κοινώς δεν έχομε κανένα θετικό δείγμα γραφής των πράξεων του κυρίου Μητσοτάκη και όσα δείγματα γραφής της οικογένειας έχομε είναι μάλλον από πολύ έως πάρα πολύ αρνητικά (για μας πάντα ε, η οικογένεια όπως όλοι βλέπουμε ευδοκιμεί, κι αυτό από μόνο του χτυπάει καμπανάκι - ρεφ. foscilis - διά το επέκεινα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”