!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εθνικιστές και πορτοκάλια

Φιλοσοφία πολιτικής
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Εθνικιστές και πορτοκάλια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Nandros έγραψε: 08 Ιουν 2019, 20:50 Βλέπω ότι εξάγουμε και αλουμίνιο! Ενδιαφέρον!

Έχεις κάποια ηλικία και θα έπρεπε να θυμάσαι τον σάλο σχετικά με το "σκάνδαλο" Πεσινέ - άλλως πως "Αλουμίνιον της Ελλάδος" που ήταν η άδεια που έδωσε στην γαλλική εταιρία Πεσινέ η κυβέρνηση της ΕΡΕ να εξορύξει τον βωξίτη της Στερεάς Ελλάδος και να παράγει αλουμίνιο.Ήταν το αντίστοιχο της Ελντοράντο της Χαλκιδικής την εποχή εκείνη.Τώρα φυσικά όλα αυτά έχουν λησμονηθεί και δεν ασχολείται κανείς.
Δεν υπάρχει επένδυση στην Ελλάδα που να μην την πολέμησαν αρχικά κάποιοι δήθεν μη εθνολαικιστές.Άλλο τι λένε μετά.

https://twitter.com/CostasPap/status/11 ... 1157474305
Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιουν 2019, 22:31
Nero έγραψε: 08 Ιουν 2019, 22:25 η ιδέα οτι το πελατειακό κράτος εφευρέθηκε ξαφνικά ένα ωραίο απόγευμα του 1981 στα υπόγεια των γραφείων του πασοκ απο μια ομάδα σατανικών στελεχών που ήθελαν να καταστρέψουν την Ελλάδα και ήταν τόσο πρωτότυπη ιδέα που δεν την είχε σκεφτεί κανείς πριν είναι εξωφρενικά ηλίθια. Εκτός και αν κάποιος έχει τη νοημοσύνη του ρουμελιώτη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι την πιστεύει για κάποιον άλλο λόγο πέρα από το ότι του είναι πολιτικά βολική
Το ίδιο πολιτικά βολικό όπως το να συνδέεις την αντιπαραγωγικότητα μόνον με τον εθνικισμό και να αρχίζεις τα ναι, μεν αλλά όταν πρόκειται να τη συνδέσεις και με την αντιπαραγωγικότητα αντιεθνιστικών περιόδων.

Γιατί αν το αναλύσουμε περαιτέρω, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το πρόγραμμα του Βελόπουλου, έτσι δεν είναι;

Αλλού είναι ο γάιδαρος κι άλλα σαμάρια χτυπάμε για να δημιουργήσουμε συνειρμούς στους αφελείς... ή κάνω λάθος; :D
ειλικρινά, βαριέμαι να αποκρυπτογραφώ τα ήξεις αφήξεις εν τω πολέμω... σου. Επικοινώνησέ το σε απλά ελληνικά το point σου, χωρίς βερμαλισμούς, να το συζητήσουμε
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Nero έγραψε: 08 Ιουν 2019, 22:36
Nero έγραψε: 08 Ιουν 2019, 22:25 η ιδέα οτι το πελατειακό κράτος εφευρέθηκε ξαφνικά ένα ωραίο απόγευμα του 1981 στα υπόγεια των γραφείων του πασοκ απο μια ομάδα σατανικών στελεχών που ήθελαν να καταστρέψουν την Ελλάδα και ήταν τόσο πρωτότυπη ιδέα που δεν την είχε σκεφτεί κανείς πριν είναι εξωφρενικά ηλίθια. Εκτός και αν κάποιος έχει τη νοημοσύνη του ρουμελιώτη, δεν μπορώ να δεχτώ ότι την πιστεύει για κάποιον άλλο λόγο πέρα από το ότι του είναι πολιτικά βολική
Το ίδιο πολιτικά βολικό όπως το να συνδέεις την αντιπαραγωγικότητα μόνον με τον εθνικισμό και να αρχίζεις τα ναι, μεν αλλά όταν πρόκειται να τη συνδέσεις και με την αντιπαραγωγικότητα αντιεθνιστικών περιόδων.

Γιατί αν το αναλύσουμε περαιτέρω, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το πρόγραμμα του Βελόπουλου, έτσι δεν είναι;

Αλλού είναι ο γάιδαρος κι άλλα σαμάρια χτυπάμε για να δημιουργήσουμε συνειρμούς στους αφελείς... ή κάνω λάθος; :D
ειλικρινά, βαριέμαι να αποκρυπτογραφώ τα ήξεις αφήξεις εν τω πολέμω... σου. Επικοινώνησέ το σε απλά ελληνικά το point σου, χωρίς βερμαλισμούς, να το συζητήσουμε
Έχω κάνει ήδη δυο τρεις ερωτήσεις σε απλά ελληνικά αλλά δεν πήρα κάποια απάντηση.

Οπότε, ας παίξουμε με ιερογλυφικά το ίδιο είναι.

Κατά τα άλλα προσοχή, χάλασε λίγο η τσάκιση στο Α.

Ένα είναι το άλφα το κεφαλαίο. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

πατησιωτης έγραψε: 08 Ιουν 2019, 22:33
Nandros έγραψε: 08 Ιουν 2019, 20:50Βλέπω ότι εξάγουμε και αλουμίνιο! Ενδιαφέρον!
Έχεις κάποια ηλικία και θα έπρεπε να θυμάσαι τον σάλο σχετικά με το "σκάνδαλο" Πεσινέ - άλλως πως "Αλουμίνιον της Ελλάδος" που ήταν η άδεια που έδωσε στην γαλλική εταιρία Πεσινέ η κυβέρνηση της ΕΡΕ να εξορύξει τον βωξίτη της Στερεάς Ελλάδος και να παράγει αλουμίνιο.Ήταν το αντίστοιχο της Ελντοράντο της Χαλκιδικής την εποχή εκείνη.Τώρα φυσικά όλα αυτά έχουν λησμονηθεί και δεν ασχολείται κανείς.
Δεν υπάρχει επένδυση στην Ελλάδα που να μην την πολέμησαν αρχικά κάποιοι δήθεν μη εθνολαικιστές.Άλλο τι λένε μετά.
Αποικιοκρατική σύμβαση ήταν έλεγαν! Είμαι αναρμόδιος να κρίνω.

Αλλά ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά το ποστ μου για αργίλιο+αλουμίνιο σε σχέση με το ποστ που σχολιάζω. Αν δεν τόπιασες - εσύ ή άλλος - να το εξηγήσω.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
πατησιωτης

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Το πρόβλημα ήταν ότι όλες οι ελληνικές βιομηχανίες ήταν προστατευμένες από την ασπίδα του φόρου πολυτελείας ή υπερπολυτελείας.
Θα μου μείνει αξέχαστο το 111% φόρο επί της αξίας CIF, που πλήρωσα το '73 για μια κάμερα.
Καμία από τις ελληνικές δεν είχε προετοιμαστεί για την μείωση φορολογίας εισαγομένων και την προϋπάρχουσα ξενομανία που εκτροχιάστηκε.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Επαμεινώνδας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Επαμεινώνδας »

Διάβασα "Εθνικιστές παρτάλια"
πατησιωτης

Ο Βελόπουλος πατάει σε ένα πραγματικό υπόστρωμα,τις αναμνήσεις από ένα ισχυρό αναπτυσσόμενο κράτος όπως και άλλα κομματίδια της δεξιάς.Μοιάζουν λίγο με τους νοσταλγούς του σοσιαλισμού σε ανατολικές χώρες που έχουν φτωχύνει.Υπάρχουν στοιχεία που τους ευνοούν όπως ότι η ΝΔ δεν είναι σε θέση να υπερασπισθεί αυτή την περίοδο παρ ότι η ΕΡΕ ήταν πρόγονος της ΝΔ διότι σιωπηρά την έχει κάνει στην άκρη οπότε το πεδίο είναι ελεύθερο για τα κομματίδια της άκρας δεξιάς να την εκμεταλλευθούν.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να την επαναλάβουν. :D διότι τα νήματα τότε τα κίνησε μια πραγματική άλλη άρχουσα τάξη με άλλες διασυνδέσεις και δυνατότητες και θεσμούς (μοναρχία,στρατός,ψυχρός πόλεμος κλπ) που είναι εντελώς αδύνατον να τις επαναδημιουργήσουν περιθωριακά κομματίδια και μάλιστα ρωσόφιλα που πουλάνε επιστολές του Ιησού και κηραλοιφές. :D Αλλά η εκμετάλλευση των αναμνήσεων έστω και εάν δεν μπορεί να δώσει κάτι φέρνει κάποιες ψήφους.
Την ίδια στιγμή το σημερινό κατεστημένο - και αυτό περιλαμβάνει και τη μεταπολιτευτική αριστερά - εκλαμβάνει την αναφορά στην εποχή εκείνη ως απειλή και την αντικρούει.Η Ελλάδα είχε μια πορεία τύπου Νοτίου Κορέας της εποχής,έχασε όμως τον πόλεμο στην Κύπρο που ξεκίνησε ανοήτως η χούντα και η μεταπολίτευση με πρωτοβουλία του Καραμανλή κινήθηκε σε ευρωπαική τροχιά που άλλαξε την κατεύθυνση καθώς γεωπολιτική προυπόθεση της νοτιοκορεοποίησης (αυτό δεν το λέει ο Βελόπουλος) ήταν η λειτουργία της χώρας ως στρατηγικός πόλος των ΗΠΑ.Τέτοιος πόλος μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν μπορούσε να υπάρξει και μετακινήθηκε από τον ατλαντισμό στον ευρωπαισμό.Ο Παπανδρέου τα έκανε χειρότερα γιατί ήλθε σε άκσιρη στιγμή.Το 1980 είναι η χρονολογία τομή όπου ο πλανήτης εγκαταλείπει τη μικτή οικονομία και γυρίζει στον νεοφιλελευθερισμό και αυτός ερχόμενος καθυστερημένα προσπαθεί να φέρει το μοντέλο που εγκαταλείπεται.
Mole

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mole »

μετακινήθηκε από τον ατλαντισμό στον ευρωπαισμό
Δηλαδη δεν.
So hab ich dich schon unbedingt
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Orion22 έγραψε: 08 Ιουν 2019, 22:21λολ
μα δεν ειναι γλυκύτατοι; :lol: :lol:
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

πατησιωτης έγραψε: 08 Ιουν 2019, 23:16Τέτοιος πόλος μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν μπορούσε να υπάρξει και μετακινήθηκε από τον ατλαντισμό στον ευρωπαισμό.Ο Παπανδρέου τα έκανε χειρότερα γιατί ήλθε σε άκσιρη στιγμή.Το 1980 είναι η χρονολογία τομή όπου ο πλανήτης εγκαταλείπει τη μικτή οικονομία και γυρίζει στον νεοφιλελευθερισμό και αυτός ερχόμενος καθυστερημένα προσπαθεί να φέρει το μοντέλο που εγκαταλείπεται...
...αλλά φταίει ο εθνικισμός για όλο αυτό.

Θα πούμε "απεταξάμην" στον εθνικισμό και θ' αποκτήσουν μια απαστράπτουσα λευκότητα, μια συλλογιστική δεινότητα και μια αναπτυξιακή δυνατότητα όλα.

Είναι κι αυτό μια κάποια λύσις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Phorum.gr user: oldjedi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιουν 2019, 10:58 Για να είμαι ειλικρινής, έχω αρχίσει και τρομάζω. :-?

Πίστευα ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη άγνοια σε σχέση με τα στοιχειώδη και ότι σε κάποιο βαθμό αυτό λειτουργούσε ως γενικολογία μόνον στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και των ιδεολογικών κολλημάτων.
:)

Δεν τρομαζεις ομως , οταν διαβαζεις το προγραμμα του Κουλη , το οποιο βασιζεται στην αναπτυξη ... Αναπτυξη σε τι ακριβως ;; Αλλα και οι επενδυσεις ;; Σε τι θα επενδυσουν οι επενδυτες , αφου τα εισαγομενα απο την ΕΕ προϊοντα ειναι φθηνοτερα απο τα παραγομενα εν Ελλαδι ;;
Εγω , ειμαι μηχανικος ... πιστευω στην αναπτυξη μεσω βιομηχανιας και τεχνολογιας ...

:wave:
Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

oldjedi έγραψε: 09 Ιουν 2019, 00:26
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιουν 2019, 10:58 Για να είμαι ειλικρινής, έχω αρχίσει και τρομάζω. :-?

Πίστευα ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη άγνοια σε σχέση με τα στοιχειώδη και ότι σε κάποιο βαθμό αυτό λειτουργούσε ως γενικολογία μόνον στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και των ιδεολογικών κολλημάτων.

Δεν τρομαζεις ομως , οταν διαβαζεις το προγραμμα του Κουλη , το οποιο βασιζεται στην αναπτυξη ... Αναπτυξη σε τι ακριβως ;; Αλλα και οι επενδυσεις ;; Σε τι θα επενδυσουν οι επενδυτες , αφου τα εισαγομενα απο την ΕΕ προϊοντα ειναι φθηνοτερα απο τα παραγομενα εν Ελλαδι ;;
Εγω , ειμαι μηχανικος ... πιστευω στην αναπτυξη μεσω βιομηχανιας και τεχνολογιας ...

Μα δεν νομίζω ότι έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Κούλης.
Το περισσότερο που ελπίζω είναι ότι θα σουλουπώσει λίγο αυτό που υπάρχει ήδη.
Μετά βλέπουμε.

Το ότι δεν με πείθει με τίποτα ο Βελόπουλος δεν σημαίνει ότι λέω "γουάου" όταν λέει τα δικά του ο Μπάμπης. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Phorum.gr user: oldjedi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi »

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιουν 2019, 00:36
oldjedi έγραψε: 09 Ιουν 2019, 00:26

Μετά βλέπουμε.

Το ότι δεν με πείθει με τίποτα ο Βελόπουλος δεν σημαίνει ότι λέω "γουάου" όταν λέει τα δικά του ο Μπάμπης. :lol:

Μα αυτο υποσχεται και ο Τσιπρας ... σουλουπωμα ...
Τελικα , μαλλον γουρουνι στο σακκι αγοραζουμε ...

Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

oldjedi έγραψε: 09 Ιουν 2019, 00:48
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Ιουν 2019, 00:36
Μετά βλέπουμε.

Μα αυτο υποσχεται και ο Τσιπρας ... σουλουπωμα ...
Τελικα , μαλλον γουρουνι στο σακκι αγοραζουμε ...

Ξέρω πολύ καλά τι αγοράζω. :D

Δεν έχει καμμία σχέση το ένα σουλούπωμα με το άλλο.

Σε ένα σημείο μπορεί να φαίνονται παρόμοια ή να ταυτίζονται αλλά έχουν αντίθετες κατευθύνσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”