Δεν ειναι σωστη λογικη αυτη. Τοτε γιατι να μη το κανουν 24ωρο και να δουλευει οσο θελει ο κανενας? Εχουν δωθει μαχες για τα 8ωρα και τα πενθημερα. Αν θελει καποιος να δουλευει παραπανω ας ανοιξει δικη του εταιρεια να δουλευει 8 μερες την εβδομαδα οπως κανω και γω*shrike έγραψε: 07 Ιουν 2019, 19:30Κοίτα, αν είναι να γίνει καταστρατήγηση του νόμου, δεν σε σώζει τίποτα. Αν σκοπεύει να σε πηδήξει ο αφεντικός θα το κάνει, ό,τι ωράριο και να λέει ο νόμος. Θα βρει τον τρόπο να το κάνει είτε εδώ, είτε στην Αυστρία είτε οπουδήποτε αλλού. Όπως έλεγε κι η Βασιλειάδου σ' εκείνη την ταινία "τι την θες την απόδειξη; αν είναι να σε κλέψουν παλικάρι μου, θα το κάνουν και με απόδειξη".
Αλλά, το να υπάρχει μια ελαστικότητα, κυρίως για τους εργαζόμενους που όντως θέλουν να δουλέψουν παραπάνω (εννοείται για μεγαλύτερες απολαβές), δεν καταλαβαίνω γιατί όχι. Εγώ ξέρω αρκετά παραδείγματα στην αγορά, που αν υπήρχε δυνατότητα για περισσότερες από 40 ώρες τη βδομάδα, θα ήταν και οι δύο πλευρές πολύ πιο ικανοποιημένες.
*αλλα προσεξε, απο επιλογη δικη μου.